Gott nytt år!

Ville bara kika in och önskar er alla ett gott nytt år! Har egentligen inte något speciellt att förtälja, vi känner oss lite bättre idag maken och jag, så det blir nog en liten nyårspromenad ändå. Ikväll som sagt god mat och trevligt umgänge hos vänner, och jag ska kvällen till ära vara chaufför eftersom jag ska jobba imorgon. Känns helt okej, ser fram emot en lugn och stämningsfull nyårsafton. Hoppas ni får uppleva detsamma!


Receptfritt is da shit





Efter en hård natt (igen) med värk i leder, svullen och ond hals och fortsatt skallebank, beslutade jag om att sponsra det lokala apoteket och inhandlade lite receptfritt enligt ovan. Har nu tryckt i mig en laddning och det är väl därför jag orkade skjutsa sonen till kompis och överhuvudtaget få i mig frukost imorse och lite kaffe och en apelsin till lunch. Goda kaffet som smakade så gott för ett par dagar sen, smakade bläää nu =(. Känns konstigt att inte vara sugen på mat. Jag är ju så beroende av det annars. Nu får man vara glad för att få i sig en frukt. Nåja, nu ska vi vara positiva och tro att det här blir mycket bättre tills imorgon. Jag vill ju gå den där nyårspromenaden!

Hinner nog med ett inlägg imorgon också, men önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR redan nu!


Sjuk satana perkele!

Jaha då vart man sjuk ändå. Trodde jag skulle klara mig undan flunsan men nu har den slagit till med full kraft: ont i samtliga leder i kroppen, skallebank, frossa och halsont. Blev hemskickad från jobbet idag då jag var nära på att svimma inne på opsalen. Tänkte först stanna tiden ut eftersom jag jobbade kväll och det var personalbrist, men insåg sedan att det inte skulle funka. Har nu legat däckad i soffa/säng hela eftermiddagen och försökt kurera mig, ingen matlust har man haft heller men jag tvingade i mig lite flingor och mjölk nyss så man åtminstone har nåt i magen. Maken mår ungefär likadant han, men härdade ut hela sin arbetsdag. Blir dock sjukskrivning för honom med imorgon. Får bara hoppas på att vi mår bättre på nyårsafton! Vill ju inte missa den goda maten och trevliga sällskapet...

Barnen har skött sig fantastiskt bra, den varmhjärtade sonen bäddade ner sin sjuka mor i soffan och erbjöd mig både dricka och extra filt, och den lilla prinsessan har lekt snällt fär sig själv med sina saker hela eftermiddagen.
Så visst kan de om de vill!

Bäst att jag vätskar upp mig lite nu, på återseende!


Nyårsplaner

Serranorullar med citroncreme till förrätt, oxfile med madeirasås och ost-och chilibakad potatis till huvudrätt,  och saffrancheesecake eller saffranspannacotta till efterrätt. Där har ni nyårsmenyn! Och vet ni vad det bästa av allt är? Jo, att jag slipper laga den! Underbara vänner fixar och lagar, som vill fira ett lugnt nyår med oss och barnen eftersom jag ska upp och jobba hela långa nyårsdagen gör att vi (jag?) inte vill ha nåt vrålparty med en massa sprit och pinsamma människor. Näe vet ni vad, det här känns som det perfekta upplägget. Dessutom funderar vi på att gå den fina Nyårspromenaden i år: http://www.upplev.norrkoping.se/ny%E5rspromenad_1__.html

(Lånat från peking.blogg.se, foto Niclas Sandberg)

Blev lite ändrade träningsplaner igår, ett lugnt yogapass gjorde sig bättre då jag kände mig allmänt seg efter dagens fritidsledande och pulsande i snön. Men idag köööör vi igen! Ska ta och damma av "The next challenge" och ge hela kroppen en omgång. Sonen ockuperar dock PS3:an nu med nyinköpt spel, så det är väl lugnast att låta honom spela en stund först...

Fritidsgår´n har öppnat...

Ja, man kan nästan tro det iallafall. Jag har fyra ungar på övervåningen för tillfället, men det låter som det vore minst tio! Men jag tror de har haft rätt kul idag. Playstation 3, fika, spana in varandras julklappar, bus ute i snön och nu innelek har vi hunnit med so far. Lilla damen har hängt på grabbarna så gott hon har kunnat, men leker just nu med sina ponnyhästar hon fick i julklapp. Fritidsledaren/mamman i familjen passar då på att sätta sig här en stund. Är mindre rastlös idag, har skottat snö, tvättat ännu mer, styrt med dagistider för nästa vecka och varit ute med ungarna så jag orkar inte vara lika irriterad. Alltid något! Senare planer för dagen är matlagning och ett härligt Zumba cardio-pass. Har dessutom beställt inte mindre än tre nya träningsdvd:er som jag hoppas ha i postlådan innan veckan är slut. Härligt med ny inspiration! Har ju också testat några olika proteinsorter, både bars och pulver, som jag ska utvärdera. Kan bara konstatera att dessa fallit mig i smaken och "håller i längden":


Bananchoklad ska de va´! Och så den absoluta favvon:



Jag testar vidare...och tvingar maken att göra detsamma! Hehehe =)

Nu blir det lite tv-tittning innan fritidsledaren ska ställa sig i köket.
Auf wiedersehen!

Rastlööös!

Men allvarligt talat...vad är det för fel på mig?!? Borde jag inte njuta av den lediga tillvaron? Borde jag inte ta chansen att koppla av? Kan inte...vill inte...har nyss tränat ett pass och funderar på om jag skulle ut och springa lite, så fort håret torkat efter duschen.

Julen är slut. Har skjutsat släkten till tåget i 2 omgångar. Fikat. Tvättat 3 maskiner. Kört ut barnen i snön. Kanske man borde överväga att dammsuga och bädda rent i sängarna? Och skaffa sig mera tvätt ;-)

Och vad äter man när julmats-resterna börjar sina? Skinkan tog slut snabbast så klart. Kvar är sill, Jansson, äcklig rödbetssallad, femton senapssorter (nåja, nästan iallafall) och Hovmästarsås. Kan ni få ihop en middag av det så blir det tamäfasen nobelpriset i gastronomi!

Jag är sugen på www.spicyhot.se! Men för snål för att åka in till stan igen. Åby Krog? Fortsättning följer...


Juldagsmorgon

När juldagsmorgon glimmar...då ringer det från jobbet! =/
Näe allvarligt talat så hann jag med en underbar långfrukost med hela La Familia med gröt, skinkmacka & kaffe och så såg vi "Polarexpressen" på tv med ungarna. Satt & sms:ade lite med min bästa vän då ett sms från jobbet landade i fonen. "Mycket stort behov av hjälp" stod det så då får man väl ställa upp. Sitter nu & väntar på att fonen ska ringa vilket betyder att de fått ihop ett helt op.lag=jag får åka in & jobba några timmar. Såklart kollade jag med familia att de tyckte det var okej först. Några timmar kan de väl slå ihjäl utan min hjälp... ;-)

Julaftonen spenderades med släkt i omgångar, får man väl kalla det. Fikade på eftermiddagen med glögg och pepparkakor och lite annat gott innan Kalle Anka och därefter julklappsöppning tog vid. Därefter var det dax att förbereda mat och äta lagom tills maken kom hem från jobbet. Sedan paltkoma framför tv:n och så stupade vi i säng kl 22!!! Skööönt...

Idag blir det, förutom jobb då, äta "lite" till (!) av det som blev över från julbordet igår, slappa framför tv:n och så propsar jag på den traditionella promenaden som vi brukar ta ihop hela familjen. Kanske till och med en pulkatur om orken finnes?


Julaftonsmorgon

Och här sitter jag! Klockan är 06.35 och jag har hunnit blaska av mig, koka ägg och griljera skinka på den stund jag varit uppe. Sitter nu och tar en kopp från vår UNDERBARA nya kaffebryggare (tack, mor & far!):

Bäst i test 2009 stod det, dessutom gjorde vi inte av med så många pengar som vi tänkt heller. OCH så är det mycket knappar och timer och gud vet allt - för den prylgalne tekniknörden till make ;-). Ett plus är ju förstås också att kaffet blir varmt, något som den gamla porschebryggaren inte mäktade med, där fick man nöja sig med halvljummet - bläää!

Igår jobbades det en heldag, en maratongalla på eftermiddagen gjorde att jag var ubertrött när jag kom hem och skulle börja med skinka och julgröt - men det är väl smällar man får ta. Hur som haver, skinkan är förberedd och gröten avsmakad, kallt och varmt trängs i kylen och klappar under granen. Bordsdekoration är framplockad och huset städat (någorlunda iallafall). Gäster väntas anlända allt från 10.22 (om Sabla Järnvägar håller tiderna??) till lite senare på kvällen. Mor och jag ska ta en sista repa in till Maxi som öppnar nu kl 07 och handla lite smått och gott som saknas. Stackars maken jobbar 6.45-18.15, så vi väntar in i det längsta med julbordet.

Vill önska Er alla en riktigt god jul! Vi hörs när vi hörs, under julen räknar jag inte med att hinna uppdatera bloggen så mycket, men vem vet..?

Ett sista ögonblick

...av reflektion!
Nu lider blogguppgifterna mot sitt slut, likaså året 2010. Vilket år det har varit. Mycket glädje men också en hel del smärta. Livet går vidare och vi blir äldre (och förståndigare?!). Vad har varit bäst 2010 då? Jag minns iallafall trippen till Mumindalen med barnen. Den hade både för- och nackdelar. Vi har iallafall lärt oss att kolla upp vilka hytter man får på båten (det går i de flesta fall att uppgradera). Och det blev tre väldigt intensiva dagar med lite sömn - något som sliter på både föräldrar och barn. Något som vi också lärt oss är att det alltid går åt mer pengar än vad man tror. Nästan allt var dyrare i grannlandet i öster, och då unnade vi oss inget speciellt egentligen. Åker ni med Silja Galaxy så tycker jag att ni ska ta en Strawberry Daiquri i pianobaren - mycket god! Och om ni åker till Muminvärlden - se för bövelen till att ni inte missar transferbussen dit! Det blir så krångligt då... och när ni väl kommit fram till Muminvärlden - tokstressa inte runt för att hinna se alla saker - det hinner ni ändå. Inklusive ta ett dopp (ungarna iallafall) på badstranden. Vi kombinerade ju vår resa med ett besök på Naturhistoriska innan båten avgick på kvällen. Det var faktiskt ett bra upplägg, då blev det inte så lång väntan för de små - även om de var trötta innan vi var ombord och hade hittat till hytten.

Jag vill också ta ett ögonblick att reflektera över min motion- och kostsituation under 2010. Jag tycker jag gjort ett klart godkänt jobb under 2010, har läst mycket på olika bloggar och hittat nya förebilder. Mitt mål har varit minst 4 träningspass i veckan - vilket jag har uppnått de flesta veckor. Ibland har det till och med blivit 5 eller 6 pass. Jag har ju dessutom tagit itu med min gamla hatkärlek: löpträningen. Och på köpet upptäckt att jag klarar av att springa en mil på en timme. Inte så illa pinkat av en gammal avdankad 2-barnsmorsa! Just nu ligger löpträningen på is, bokstavligen talat, eftersom det kommit så mycket snö de senaste veckorna. Jag ser dock fram emot att uppta löpträningen till våren igen, då med siktet inställt på milen på 50 minuter! Under vintern roar jag mig med inneträning framför tv:n, nya träningsdvd:er ska införskaffas och så får man väl ta en och annan hundpromenad. Kosten ska skärpas till under 2011, framförallt ska jag jobba vidare med avskaffandet av "kvällsmackan" och försöka tillföra mer protein till kosten totalt sett. Har ju testkört några protte-drinkar och protte-bars och vet väl på ett ungefär vilka som tilltalar mig.

Nu stundar dock mera julstädning, man får ta ett rum i taget så går det an...
Kraaaam på dä!

Jag slår ihop...igen!

Blogguppgift dag 28 och 29. Det här saknar jag/mina ambitioner:

KUNSKAP!!! Det går alltid, alltid att förbättra sig/att göra något på ett bättre sätt! Kunskap är det enda som inte blir mindre av när man delar med sig...
Mina ambitioner är alltså att hela tiden förbättra mig, både vad gäller arbetet och på hemmaplan. Luddigt livsmål kanske, men det får ni stå ut med ;-)

Här är någon annan jag saknar:

Älskade lilla mommo! Hoppas du har det bra i din himmel tillsammans med moffa! <3

Min favoritplats

Aaah, enkelt!!! Se nedan:




För er som inte är insatta: stugan tillhör mina päron och ligger i Höga kusten. Brukar tillbringa främst somrarna där och njuuuta av fiske, båtturer, mammas goda mat och dryck och en rejäl sauna i solnedgången! Har blivit en oas där man kan koppla av från vardagen och släppa lös "vilddjuren" i familjen nu när de är lite större och förståndigare och inte går rakt ner i vattnet. Älskar´t som dagens ungdom skulle säga!

Mina rädslor

Oj, det är nog mycket det, egentligen. Skräckfilmer tycker jag INTE om! Lite höjdrädd är jag allt också. Och så finns det en film från min möhippa där jag står och hyperventilerar när jag ska lyfta upp en skorpion - så dom tycker jag inte alls om heller. Men det där är ju bara världsliga ting. I övrigt är jag rädd för att det ska hända familjen otäcka saker. Att jag ska överleva mina barn tillexempel. Det är ju sånt som man egentligen inte talar om...men så känner väl de flesta, eller hur? Usch, nu talar vi om något trevligare.

En vecka kvar till julafton nu. Jag är nästan klar! Återstår barnens klappar (men vi vet exakt vad och var vi ska inhandla dem!) och eventuellt nåt litet till gammelmormor. Julskinkan köpte jag för en vecka sen innan hysterin infann sig på maxi och så en jättesalami som inhandlades till förmån för idrottsklubb för ett par veckor sedan. Såklart är det en del kvar, mat & sånt, men det känns ändå överkomligt i och med att jag delegerar vissa saker till de som kommer över på julafton. Sill, köttbullar, grönkål och godis är "ute på entreprenad", återstår någon som vill göra Jansson, köpa en julost och en bit rökt lax, sen är vi nog i hamn med de stora grejerna.

Vad har ni på era julbord i år? Vad kan ni inte tänka er att vara utan? Och vad är den mest otippade grejen på ett julbord tycker ni?

För den som undrar över vad Kostdoktorn tycker vi ska välja (eller kanske välja bort?) från det traditionella julbordet, läs här: http://www.kostdoktorn.se/tips-till-julbordet
Man kanske inte behöver vara strikt lchf:are för att få några tips? Å andra sidan sa någon en gång något klokt som jag har funderat över (tror det var i senaste Fitness-tidningen): "Det är inte vad du äter mellan 23:e december och 2:a januari som spelar så stor roll, det är vad du äter mellan 2:a januari och 23:e december..."


Idag är jag en stolt mor!

Sonen hade gradering på karaten idag:

Ut med det gamla och in med det nya...

Ordning och reda!

Knyta nya bältet...


Duktiga busfrön!

Var med och tittade för första gången idag också, har ju medvetet valt bort att sätta mig och glo varenda gång (som vissa andra gör...), för att sonen ska kunna koncentrera sig. Och visst har de lärt sig mycket på bara en termin! Nästan bara engelska uttryck...och de tilltalar alltid tränaren med "yes, sir!" eller "yes, ma´am!" =). En lycklig son avslutade med att säga att han ville fortsätta nästa termin - SÅ roligt att höra!

Avslutar med dagens blogguppgift: "En första". VAD menas?! Jag tar en bild på första snön som kom i höstas:

Morgonbild på första snön - nu har vi betydligt mer av den varan!

I övrigt har det varit en fulltecknad dag. Får nu sota för det genom magen som bråkar. Förmodligen den underbara pms-värken som ger sig tillkänna. Ska ta en kopp te och lägga mig på en kudde, det brukar funka.

Puss & kram!



Så här lite i efterhand

Lite foton från Luciamorgon på dagis (dottern längst upp t.v. i bild) plus barnens pepparkakshus som de är MYCKET stolta över!




Underbara kids! =)

Vad gör man en LEDIG dag som denna? Jo, sitter här så klart, haha =). Iallafall en liten stund. Sen blir det de vanliga sysslorna, kök, tvätt, barnhämtning och så tar jag nog en tur till Maxihuset och försöker hitta sista julklappen som saknas! Och ett par nya täckbyxor till sonen - vinterns facit av bortslarvade saker uppgår till ett par handskar och ett par täckbyxor, och det är bara december än! *suck*

Ikväll blir det en fika hos "gammal" arbetskamrat så det är väl bästa att jag gör mig förtjänt av denna genom att träna lite också. Måste bara vakna först...coffee it is!

Från det ena till det andra: dagens blogguppgift. Det här får mig att gråta:
* lökskalning
* begravning/dödsfall
* omotiverade utskällningar (har inte lärt mig konsten att svara emot riktigt bra ännu, gråter i smyg efteråt då ingen ser mig, hahaha)

Det här får mig att må bättre


Ett leende...

En kram...

Och beröm!!!

Vad har ni hittat på sen sist? Jag har inte gjort mycket nytta. Ja iofs, jobbat natt får väl anses som lite nyttigt iallafall. Hade lugnt fram till kl 01, då ringde telefonen. Gissa om vi var sugna på att dra igång något då? Näe, inte precis...jaja, framåt 4-tiden var vi klara och kunde gå och lägga oss. Somnade för ovanlighetens skull nästan när jag la huvet på kudden. Upp vid 7-tiden som vanligt och hem till de små liven. Somnade sen i soffan och sov helt otippat till 12.30! Behövdes nog tror jag. Har nu käkat lite äggmackor och kaffe till lunch och väntar på att maten ska sjunka ner så jag kan riva av ett träningspass. Har kört andra pass i helgen och igår då jag tröttnat lite på Jillian, men idag får det nog bli level 3 så man vet att man lever! Kul att märka skillnad på kondis men även styrka när man kör ett program man inte kört på länge.

Det här upprör mig

Ojdå den listan kan nog göras rätt lång! Men jag kan ta ett urval: orättvisor, våld och avsaknad av empati. Kanske det sista mest av allt. Eller, det kanske heter något annat? Men vad jag menar kan ses i bilden nedan:


Ett annat ögonblick

Jaja, vovven får väl stå för det ögonblicket då:

"Jag fryyyyyser om röva" =)

I övrigt kan väl sägas om helgen: lördagen gick i slow motion. Fick sovmorgon till 10.15!!! Vaknade av att en liten hund satt och stirrade ut mig. Snöskottning och att göra dagen rolig för barnen stod på agendan. McDonalds och film - Karate Kid (den nya) avverkades + ett besök på Candyland. Fick sovmorgon även imorse, Eddie gick upp 9.15 och gick ner till tv:n medan My sov till 10.00! Vilka duktiga barn man har...frågan är väl bara om det blir desto svårare att få upp dem imorgon bitti. 06.45 ska vi vara på dagis för det traditionella luciatåget. Gräslig tid! Har försökt förbereda så gott det går iallafall, återstår bara att göra frukost-matsäcken imorgon bitti. Idag har vi iallafall försökt avverka mindre roliga saker som: köpa färdigt julklappar (lyckades nästan!), köpt nya torkarblad och glödlampa till bilen, kastat papper, handlat veckans mat och hjälpt svärfar med snöskottning. Ska ta mig i kragen och försöka skicka iväg lite julklappar och julkort imorgon förmiddag. Jobbar natt och går på kl 18, men nåt sova blir det väl knappast tal om, så det är nog bäst man försöker knyta sig tidigt ikväll.

Natti!

Den här månaden

Då bloggar jag om december - himla trevlig månad, tycker ni inte det? Medan man vill skrota november rakt av, så får man ju liksom hoppet tillbaka i december. Ljus i fönster, snö förhoppningsvis och en slags väntan på något som komma skall. När man var liten var det julklapparna. Nuförtiden är det mer ledigheten. Förhoppningsvis får de flesta chansen att återhämta sig några dagar över jul och/eller nyår. Måste man jobba så brukar det faktiskt också gå an. På de flesta arbeten görs åtminstone en liten ansträngning för trevnadens och julefridens skull. Kanske får man rent av någon julklapp eller åtminstone några uppskattande ord av chefen! Hemmavid tar julstöket vid, det ska bakas, handlas, pyntas, städas och planeras. Barnens ögon tindrar och julgranen är klädd med en massa bling och i bakgrunden hörs Kalle Anka på tv...

Nu vill jag att alla stannar upp och tänker en stund på hur bra vi har det under denna månad. Man kanske inte har råd med de dyraste julklapparna åt sina barn, kanske inte heller finns det pengar till att bjuda släkten på middagar till höger och vänster. Men man har tak överhuvudet. Mat på bordet. Man har hälsan och är någorlunda lycklig. Så. Nu tänker jag inte komma med mer pekpinnar. Gå in på: http://www.lakareutangranser.se/gava/ eller http://www.unicef.se/ och gör nåt! Alla kan inte göra allt, men man kan göra något...


Kan Leo Messi, så kan väl du också? =)


Detta ångrar jag

Jag har väl gjort en och annan groda genom åren, men ångrar gör jag bara nåt som jag inte gjort. Värnplikten. Jaha tänker ni, vaffö då då? Hon ska väl vara glad att hon slapp pissa på huk i skogen och leka krig med en massa omogna småttingar?! Ja visst har väl det militära sin charm på något vis, men av nån anledning tror jag att jag skulle kunna har lärt mig en hel del som kommit till nytta även i vardagslivet (och nej, jag pratar inte om sängbäddning!). Sen är det ju alltid en utmaning för att se om man kan hålla jämna steg med det motsatta könet och utmana sin egen kropp rent fysiskt.

För att helt byta samtalsämne så kom jag nyss hem från jobbet, gick av natten kl 07. Har varit ute en prommis med hunden och ska väl kasta mig i bingen några timmar så man orkar med att vara trevlig på julbordet ikväll. Har dessutom en tid hos www.roots.se kl 13, den årliga uppsnyggningen! Har inte riktigt bestämt hur jag ska klippa än med det lär nog sluta med mörk grundfärg och rödare slingor iallafall. Hot mama! ;-) Så här ungefär hade jag tänkt mig:

Tror ni att det kan passa?

Nähä. Måste sova lite nu. Natti!

Slår ihop...

...av trötthet snart. Näe då fullt så illa är det inte. Men vi fick jobba satan till 04.30 imorse med saker som kanske inte hade behövt göras jourtid, så då blir man rätt anti. Dessutom blev jag väckt av telefonen 45 min efter vi hade gått och lagt oss, helt i onödan, då blir man ännu tröttare. Nåja, fick ju sova några timmar på förmiddagen iallafall, tur är väl det eftersom jag ska jobba en natt till.

Nåt annat som jag ska slå ihop är två dagars blogguppgifter enligt nedan:
Mitt favoritminne och Min favoritfödelsedag
Varför måste man bara ha ett favoritminne?! Det är ju omöjligt när man fött två barn, gift sig och varit ute och rest några gånger. Här ett härligt minne från förra året:

Ett av favoritminnena/favoritfödelsedagarna - Cypern på min 30-årsdag

Imorgon är det f ö JULFEST med spanskt tema med jobbet, ser speciellt mycket framemot den spanska julbordet - hoppas på tapas!!! MMMMMmmmMMMmmmmMMMMMMMMmmmmMMMMMMMmmmmmmmMMMmmmm!!!!!!!!!!

Min första kyss

Håll i er nu - nu blir det spännande!!!

Bästa kärleksrullen alla kategorier - Gone with the wind från 1939!

Eller inte alls spännande - jag minns faktiskt inte...ska man minnas den första pinsamma tonårs-kyssen? Det var nog rätt sent tror jag mig minnas, iallafall. Det kan ha varit i inte helt nyktert tillstånd.

En kyss som jag minns är iallafall min och mannens första. Men den behåller vi för oss själva - var inte så nyfikna!
Hahaha, kanske berättar mer nån annan gång...nu blev det lite pinsamt här.

Over and out!


Mina drömmar

Hmm...inte ofta jag drömmer, åtminstone inte ofta man kommer ihåg vad man drömt! Eller är det kanske önske-drömmar som menas..? Isåfall önskar jag mig, tråkig som jag är, följande:
* Ett långt, innehållsrikt liv med frånvaro av sjukdom och lidande, framgång och lycka för mina nära och kära, en kram när jag behöver det och likaväl en spark i arslet emellan varven för att hålla mig på banan.

I övrigt orkar jag inte skriva mera. En arbetskamrat somnade efter en tids sjukdom in i lördags så stämningen har varit minst sagt tryckt på jobbet idag. Har varit i "serviceteamet" på ortopeden idag vilket innebär bl a uppdukning till 6 proteser, vilket i sin tur innebär många lyft av tunga galler, städning, avbyte för lunch, fika osv. Är trött i både kropp och knopp och tänker ägna resten av kvällen åt barnen och kanske lite yoga om jag känner för det.

Med förhoppning om en bättre morgondag - på återseende!

Gårdagen och dagen i bilder

Vi gick ut hårt igår och bakade lussekatter:


My tyckte att det var jättegott med Kesella (tänk om jag också kunde tycka det!)

En riktig svårhanterlig klet-deg vart det i år...suck =(

Men tillslut så...

...kunde jag skicka in dem i ugnen!

Tadaaa - inte vackra men goooda!

Raskt över till dagen. Idag vankas städning av nedervåning. Har röjt den kaosartade tvättstugan och hallen och nu väntar gardinbyte + fönsterputs i "nöjesrummet". datarummet överlåter jag som tidigare till gubben! Låt mig presentera mina städ-kollegor för dagen:

My dammsuger

Eddie våttorkar

Och så tar vi den obligatoriska blogg-uppgiften för dagen:
Dag 14. Vad hade jag på mig idag?
Se och njut:

Kallar den "sunk-outfiten"= funkar utmärkt att städa i!

Nähä. Här blir inga barn gjorda och heller inga fönster putsade. Dags att sätta kollegorna i arbete igen - underbart att vara arbetsledare på hemmaplan!

Den här veckan

Ojojoj. Menar ni att jag ska komma ihåg vad som hände i måndags?!? Alright, gör väl ett försök då:

Måndag: inne och jobbade på min lediga dag, knäproteserna hägrade ju ;-). Kollegerna tyckte väl att jag var skvatt galen...men ska man lära sig, så ska man! Dessutom hade jag ju suttit och pluggat manual hela söndagskvällen så det var nog bra att få omsätta kunskaperna i praktiken. En helt okej dag, med beröm på slutet tillochmed! Tränade lite på kvällen också - vad gör man inte för att skrapa ihop några streck i Soffpotatiskampen!
Tisdag: vad sjutton gjorde jag i tisdags?? Tror det var axlar. Mötte upp familjen för en dejt på Kenpo karate efter jobbet. Vila från träningen.
Onsdag: axlar igen, gick bra som sjutton, fick mera beröm och blev röd om örona ;-). Tränade med Jackie för omväxlings skull.
Torsdag: en riktig skitdag från början till slut. Barnen satte sig på tvären, dystert torsdagsmöte, ofokuserat arbete resten av dagen, programmet sket sig och på väg till karaten kom sonen på att han hade glömt sin träningsväska - så vi vände hemåt igen. Tröstade mig med en kycklingrulle från Golfa pizzeria =(.
Fredag: portsal, lite handledning av ny kollega. Jobbade över ett par timmar och betade av en ortopedpatient som behövde göras. Stresshandling på Maxi, köpte tumvantar åt mig och barnen och så käk. Tränade lite yoga på kvällen men kände mig trött och ofokuserad.
Lördag: vaknar trött och på dåligt humör, får nog bli några koppar kaffe idag. Plus lussekattsbak med ungarna då. Maken jobbar hela dagen. Lite träning med Jillian står också på programmet idag.
Söndag: ?

I min handväska...

...finns inga hemlisar! Det är faktiskt sant, den är nyligen rensad och innehåller överlevnadsgrejer som mobil, nycklar och plånbok och ett och annat kvitto från Ica Maxi. Kanske möjligen nåt hårspänne också. Skärpte till mig och städade ur den förra veckan faktiskt. Kan ju inte ha hela sitt liv i den. Hur ser era väskor ut och vad innehåller dom? Är ni experter på att samla på er eller har ni bara det nödvändigaste?

Apropå städa ur...skåpet på jobbet ser förjäkligt ut. När ska jag ha tid att städa ur det?!? En låda som innehöll jobb-träskor (VARFÖR har jag inte slängt den???), gamla suturer, en miljon papper och bruksanvisningar "som jag ska läsa igenom nån gång när jag får tid" - eller hur. Ett par crocs och en vit rock som brukar tjänstgöra då jag går någonstans utanför avdelningen, några gamla strumpor, tandborste och deo och annat junk. Kanske kan få lite tid i julveckan, brukar vara nerdragen verksamhet då. Jobbar endast 23:e fram till 16.30, sen ledig hela julhelgen - lööövely! Det enda passet som blir lite obekvämt egentligen är nyårsdagen då jag går en heldag, 8.30-17.30. Plus några "vanliga" mellandagar. Kan inte klaga över det schemat egentligen.

Idag blev det till att jobba över ett par timmar, gjorde mig inget iofs, men då blev det ingen löprunda som jag hade tänkt mig efter jobbet. Sitter nu här och funderar på om jag ska låta Jillians piska vina eller inte? Jo, så får det allt bli. Jillian kommer för övrigt att släppa en tränings-dvd den 27/12 som jag ska lägga vantarna på, vad tror ni om den här:


Mina syskon

Hmm. Vet inte om storebror uppskattar att bli uthängd på en blogg som han inte ens vet om att den existerar. Äsch. Nämner ju inga namn så whats the big deal? Då jag är en riktigt sladdis till lillasyster så innebar detta att jag inte umgicks med min storebror så mycket under "barnåren". Det har vi dock tagit igen till viss del på äldre dar, även om det blir lite svårt att bara titta över på en fika då han bor i Malmö och jag i Norrköping. Min storebror har för mig alltid varit en sorts förbild, en "stålmannen", även om han också retat mig till den milda grad så jag nästan gått upp i limningen. Minns med hatkärlek "killemyra", som jag överfört till mina egna avkommor =). Minns också hur härligt, härligt, men farligt, farligt, det var att gå ner på storebrors rum och lira gamla hårdrocksdängor på hans stereo. Eller kanske låna grejer - allt ifrån filmer till kläder - som kanske inte var heeelt tillåtet alla gånger... Minns också hur cool man var när man fick följa med storebror någonstans - eller bli skjutsad i nån häftig bil - ingen var mer stolt än jag!


Det här hade jag på mig idag

Äntligen en LÄTT blogguppgift:


Så här ser jag vanligtvis ut om dagarna, sin h_n längst till vänster i bild...iallafall på jobbet!
Kanske fixar en bild och lägger ut på bloggen vartefter..håll utkik!

För övrigt så har jag haft en mycket bra dag. Har haft axlar, både artroskopiska och öppna, kul variation med mycket grejer. Men svår anatomi trots att jag läste på igår kväll. Kändes kul och beröm fick jag på slutet till och med. Vet inte vart jag ska ta vägen med allt detta beröm...ser ju ut som ett stoppljus om örsnibbarna - tur man hade opmössa på sig! Imorgon blir det faktiskt en axel till, och sedan "skrot ut" som vi brukar säga. Alltså patient som av någon anledning ska plocka bort sitt osteosyntesmaterial. Kanske inte världens roligaste, men det får gå...

Nu ska jag ta en kopp gift, gå ut med kissnödig hund och sedan tjäna ihop 2 poäng till lagen i "soffpotatiskampen" (alltså träna). Belönar mig med lite Grey´s anatomy senare ikväll och sen sköna sängen tidigt tror jag. Myyyyys på er!

RSS 2.0