Ups and downs

Nu talar jag om jobbet. Mitt jobb innebär inte alltid lycka, framgång, succé och att lära sig något nytt. Idag började med en sorglig händelse. Och hur mycket jag än vill eller skulle behöva, kan jag inte skriva om den här med hänvisning till sekretessen. Vi har dock haft en debriefing och det var välbehövligt att få ventilera känslor och idéer. Men släppa händelsen helt kan jag såklart inte bara för att jag är hemkommen. Men det var underbart att få komma hem och krama om sina små och vara tacksam för det man har.

Ta dagen som den kommer, livet går inte i repris! Var tacksam och glad för det du har och lägg inte fokus på det du INTE har.

Krama om dina nära och kära en extra gång och känn hur lyckligt lottad just DU är!


Sommar!

Jaa nu kan vi nog konstatera att den är här på allvar. 27 grader hade vi igår och det ser inte ut att bli sämre idag. Till och med jag låg och solade en stund på stekheta framsidan igår innan jobbet. Barnen och barnafadern ägnade sig åt vattenlekar, undrar egentligen vem som hade roligast..?






Mår för övrigt bättre och har jobbat natten till idag. Hade alldeles lagom mycket att göra - en Hanssonplatta när vi kom dit vid 17-tiden och en app strax efter midnatt. Sen en halvkass sömn fram till 7.00 då jag åkte hem och myste med La Familia och en riktig hotellfrukost som innehöll både jordgubbar, melon, bacon och färskt bröd  - we like vardagslyx =). Dagen bjuder för övrigt på en del utevistelse tror jag - finns ju ingen anledning att vara inomhus i detta vackra väder. Får ta och sola baksidan idag eftersom jag lyckats bli lite röd på de delar jag solade igår hör och häpna. Mission nr 1 får dock bli en tur upp till Konsum för att skicka tillbaka snyggbrallorna och fixa nåt läsbart. Har inte investerat i nån semesterläsning än så jag får ta tag i det nu. Om det känns lika bra ikväll så kör jag nog ett lite lättare träningspass.

Ut i solen med er och tanka d-vitamin nu!

Ska det ta slut nån gång?!

Jaha, sjuk igen...eller, egentligen var jag ju aldrig frisk. Men efter jobbet på midsommaraftonen (som för övrigt var väääldigt lugnt) så ringde jag 1177 och de fixade en tid till jourcentralen morgonen därpå. Resultatet blev en tiodagarskur Kåvepenin så får vi se om det hjälper. Jag har ju misstänkt att fästingbettet är orsaken till att jag mår som jag mår, har ju dessutom ett rött streck i knävecket  som blev både bredd- och längdökat under lördagen. Men el doctore tyckte inte det såg ut som en klassisk borrelia, men att vi ändå skulle behandla det. Så nu går jag och hoppas på det bästa. För övrigt har jag bara sovit, sovit, sovit och ätit litegrann. Mår väldigt mysko. Ska dessutom jobba i natt så vi får väl se hur det går. Sen ledig tisdag och jobbe igen ons, tors och fredag. Endast 16 pass kvar till semestern...varav 3 nätter. Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge!


Sällan blir det som man tänkt sig...


DE VAR SÅKLART FÖR STORA!!!
Så nu när jag gått och väntat på dem så länge så är det bara att skicka tebax för ett byte! Scheisse!
Tröjan var dock godkänd. Jaja, dagens i-landsproblem.

En liten kort review av dagens arbete:
Ta en telefon, hämta blod, lösa problem i klavrummet (som en annan kollega tillslut löste, hahaha vilken tillgång jag är), packa upp MASSOR med förrådsvaror (huuu vilket straffarbete), ta en snabbkaffe innan huvet sprängdes, lösa av för kaffe på sal, hämta grejor, mera förrådsuppackning, plocka inför eftermiddagens operationer, käka underbart god tårta, lunchavlösa, äta lunch själv, duka upp till hysterectomi, plocka inför morgondagens operationer, in på akutsnittsalen (där det verkligen är säsong just nu) - SLUT (både som artist och på dagen).

Jag behöver nåt uppåttjack! Det enda jag känner till är detta så det får det bli om en liten stund:


Det går framåt!

Jodå, mammi är på bättringsvägen sakta men säkert. Men gårdagen är bara till att glömma. Usch va skit jag mådde. Mannen kom hem vid halv elva tiden igår kväll med huvudvärkstabletter och halleluja jag vaknade huvudvärksfri imorse! Nu känner jag mig dock lite tung i huvet igen men inte alls som igår och inget illamående heller. Även ledvärken är nästan helt borta. Skumt värre. Så idag har jag beslutat mig för att belöna kroppen med...TRÄNING! Eftersom förra veckan bara bestod av två träningspass så är det nog så att jag tänker starta upp denna vecka med lite lugn träning för säkerhets skull. Ska ju orka jobba fyra dar och ett nattpass dessutom.

Midsommar blir väldigt väldigt lugn detta år, tack och lov. Ska jobba 8.30-17.30 midsommarafton och maken jobbar 8-18. Barnen ska vara på landet med farmor och farfar så de lider då ingen nöd av att vi jobbar. Vi hämtar hem dem på kvällen och har lite fredagsmys med midsommarstuk bara familjen. Så skönt att slippa alla måsten och bara vara vi! På jobbet blir det nog sillunch om tid finnes förstås, så det går jag inte miste om heller.
Vad ska ni göra på midsommarafton alla?



Illa illa, jag mår illa...

Fy för den lede vad jag mår skit! Började i fredags med en TUNG huvudvärk som jag antog berodde på sönmbrist och ett par öl på Trägårn på torsdag kvällen. Huvudvärken höll i sig hela fredagen OCH lördagen, men igår mådde jag illa och hade ont i kroppen om vartannat. Tur att det var prinsessbröllopet på tv så jag hade en ursäkt att hålla mig i stillhet framför tv:n. Sonen var hos kompis halva dan och dottern roade sig så gott hon kunde med en tråkig sjukling till mor. Det sista jag tänkte igår kväll var "skönt, imorgon är nog huvudvärken borta, bara jag får en god natts sömn". ICKE!!! Vaknade av makens klocka som ringde 7.45 och sen var det kört. Låg och vände och vred på mig fram till 11.00 sen krävde vovven utgång. Naturligtvis drog det förbi världens regnskur under prommisen också, men jag är inte den som klagar! Dottern blev dock förbannad och fick ett utbrott över att "hon fick regn på sina nya kläder!!!" En torktumling och filmtittning senare var dock saken biff.

Det enda konstruktiva jag lyckades åstadkomma igår var att duscha barnen samt göra denna:

Vår "bröllopstårta" = pannkakor, hallonsylt, jordgubbar och glass

Idag har den enda konstruktiva aktiviteten inneburit att starta en tvättmaskin. Finns dock inga rena glas att uppbringa så jag måste nog plocka ur och plocka i en diskmaskin också. Sen är nog orken slut och jag går och lägger mig en stund. Tack och lov för Playstation 3 en dag som denna! Huuu vilken uslig mor jag är...

Så varför i helsike sitter jag här?!? Ja precis...ADIOS!!

Nu har jag handlat...

...håll i hatten och håll tummarna för att de passar! Går ju faktiskt att skicka tillbaka om det skulle bli en allför stor besvikelse storleksmässigt som Madde så klokt sa. Det blev detta, sen satte lill-Lennart stopp för budgeten är redan överskriden =):





Kan kanske funka ihop och så slipper jag förhoppningsvis visa midjan också =) Får köpa billiga linnen på Gina istället, de funkar ju också att träna i.

Helgen...

Mjahapp...ännu en helg har passerat och vi överlevde denna också trots smått rastlösa barn och lite halvdant väder. Lördagen spenderades på Busfabriken med barn, barns kompis och kusiner. Tre timmar där gör ju att man blir rätt...trött! Både i kropp och knopp. Så nån träning blev det dessvärre inte. På kvällskvisten var vi och hälsade på kompisar som fått "tillökning" i familjen till våra barns stora glädje:

It´s a hard job being a mom... =)

Eddie djurälskaren var sååå lycklig över de små liven!

Efter en redig kolhydratskoma med chips, dip, läsk och öl på lördagskvällen, sov man gött! Körde för säkerhets skull en förbränningspass på söndag förmiddag innan det var dags att äntra jordgubbslandet och rensa ut massor med skit som inte skulle vara där, fylla på jord och så satte maken upp nät så får vi se om bubbarna får vara orörda från kråkor och rådjur denna sommar. Efter lite vila och käk på eftermiddagen var det dags att åka till jobbet för ett härligt (nåja) nattpass 17.00-07.00. Igår var jag som en zombie på hemmaplan men lyckades ändå ta mig iväg till min vän för lite kaffe och snack och - hoppsan - vi hamnade visst på McD med ungarna för en "kvällsmacka" också =). Ingen träning igår heller gjorde att jag var trött och slö hela kvällen också. Bäst att ta sig i kragen idag och köra igång ett pass Zumba sculpt and tone och så lite styrke för axlar/rygg på det. Undrar om jag ska ta det före eller efter städningen..?

So long darlings...

Ska jag eller ska jag inte?

Köpa kläder på postorder? Svårt med byxstorlekar när man är en kvinna med "isolering"...visserligen är ju brallorna stretch men ändå liksom...känns konstigt att inte kunna prova när det handlar om såpass mycket pengar:

Vad tycker ni? Jag behöver ju nya träningskläder och har nyss varit på Stadium och inte hittat nåt som jag gillade (förutom en sport-bh). Vet någon om det finns återförsäljare av Better Bodies kläder i Norrköping?

Jag vill ha dessa:

1.

2.

3.

4.

Handla eller icke??? Det är ju rätt dyra grejer dessutom. Finns att beskåda på http://www.fitnessbutiken.se/

Skolavslutning och träning

Tänk att min plutt nu gått ut andra klass! Vi låg ju på bb alldeles nyss *snörvel*


Nu är det sommarlov!

I övrigt så kör jag vidare med lite skrotlyftning så höften får vila sig i form. Måste ändå erkänna att jag tycker att det fattas nåt även om jag försöker lyfta så tungt jag bara kan! Men cardio är ju cardio...och styrketräning är ju styrketräning! Till dagens program rotade jag faktiskt fram bänkpressen för lite gamla klassiker: bröst & bic/tric.

Bröst: hantelpress på lutande bänk, hantelpress med vridning, bänkpress, pullover.
Biceps: stångcurl, Hammercurl, koncentrationscurl
Triceps: tricepsextension m stång, något modifierade dips, smal bänkpress och triceps kickbacks.

Låter kanske inte så mycket men det räckte gott för gamla mor! Måste ju lägga in ett litet bildbevis också:

Ja det gäller ju att lassa på "tungt" hahaha (eller inte)...


Så där nånting...

Jag håller igång men nu på lite annorlunda sätt eftersom en sträckning i höften (m.piriformis??) har satt stopp för hopp och skutt framför tv:n på några dar misstänker jag! Således googlade jag på övningar för rygg och axlar, och hittade denna utmärkta länk: http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=31071
Rotade fram en gammal stång vi hade liggandes hemma, ett hantelset och så drog jag igång Spotify (hade blivit suveränt med en cablemaskin också men vad göra när man tränar på hemmaplan?). Facit blev en dryg timma med följande övningar:

Rygg: marklyft, sittande hantelrodd, bent-over row (med böjt ben på stol), en något modifierad T-bar row, renegades och goodmornings.
Axlar: sittande militärpress med hantlar, Arnold press, drag till hakan med stång, hantelshrugs.
De flesta övningar gjorde jag 15 ggr x 3 set. Måste ju börja lite lugnt, har nog inte tränat ren styrketräning på flera år!
Sen var mammi klippt slut!!!
Men det är skönt att ställa sig i duschen efteråt...nu väntar lite belöning i form av kvällsmacka, youghurt och hallon - jag orkar inte vara så seriös att jag måste dra i mig 15 äggvitor eller en proteindrink om ni nu trodde det ;-)

Imorgon stundar sista arbetsdagen för veckan och sen är det skolavslutning på torsdag. Ska ägna mig åt att göra dagen minnesvärd för de små liven med sommarpresent, tacomiddag och kanske lite Guitar Hero om de är på det humöret.


Marklyft - en favoritövning... =)

Helgen i bilder...

Eller, kanske mest lördagen. Men ändå, "här har ni":


Jocko gillar familjens mat...gröna ärtor var en favvo!


Lilla My testar på brännboll...


Koncentrerar sig till max...ska jag ta det platta eller runda slagträt..?


Gott grillat bjöds det på oxå! Helgrillad fläskballe, grönsaker i foliepaket,
halloumi med baconskiva och hemgjord tzatziki! Och så en kall till det...



Efterrätten var inte dum den heller...


La familia blev mätta och nöjda även denna gång. Goväder har vi haft med
som synes!

Utöver detta så hann jag med en jättetrevlig kväll på Himpan med mina arbetskamrater för brännbollsspel och picknick i gröngräset, en lugn och skön lördag och så lite spel/lek med barnen på förmiddagen idag och så jobb på eftermiddagen. Men för en gångs skull var det LUGNT på jobbet, kan ni tänka er, så vi skämdes faktiskt inte för att sitta och prata en hel del, som vi annars inte hinner med.

Nu på kvällningen har vi hunnit med käk och en liten familje-fotbollsmatch på gården, och nu ska ungarna snart i säng. Mammi ska träna antingen yoga eller Zumba sculpt and tone. Lutar åt yoga eftersom gammkroppen är rätt sliten och behöver sträcka uuuuuuut lite =)

Adios!

Skallebanks- och solskensfredag

Vilken perfekt fredag...förutom att vi hade missat att köpa mjölk, bröd och kaffe igår kväll. Mjölken och brödet ordnades fram från bageriet som öppnar 07.00, men inget kaffe...herreguuud. Lämnade in bilen på däckskifte och förmiddagen tillbringades vidare med vovvepromenad, tvätt, dammsugning och renbäddning. Som en liten avrundning på det, tränade jag Power circuit 40 min. Därefter lunch med dottern, sen en prommis upp till Åby och hämta bilen. Vid detta laget (typ 13.00) var huvvet tungt som en medicinboll på axlarna! Fort till Konsum, bunkra med käk och så det efterlängtade kaffet. Hem, utfodra barnen och kompisar med glass och så...KAFFET FÄRDIGT!!! Satte mig i en stol på altan och bara njöööt. Mer eller mindre HÄLLDE i mig en stor kopp gift och lutade mig tillbaka en stund....ljuvligt! Jag är ju ingen sån där som kan vara i solen flera timmar i sträck, jag har inte lätt för att bli bränd eller så men jag uppskattar helt enkelt inte att ligga och svettas och bli allmänt seg. Näe, tacka vet jag skuggan, funkar lika bra det för att andas frisk luft!

Nu är det dax att ladda inför brännbollen!!!

Producera mera!

Ja piskan viner över oss på operation ska ni veta...vi sitter inte och fikar i onödan kan jag intyga, ibland får man vara glad över att hinna gå på toa! Från ledningen kommer ideliga sparförslag och press om att vara effektivare. Stämningen är inte på topp och personalen går nästintill på knäna...en operationsavdelning med tre personal på varje sal (nsk, opssk och usk) bygger på att det finns personal i korridorerna som salarna kan ringa till och få hjälp med diverse saker som att hämta allt ifrån apparater och sterila instrument till blodpåsar och antibiotika. Men vad gör man när det helt enkelt INTE FINNS NÅGON ATT RINGA?!? I värsta fall får usk på salen springa iväg vilket äventyrar patientsäkerheten då ingen finns till hands för nsk om patienten ex tappar tryck och blir dålig, och heller ingen service för opsidan om man ex skulle råka få en stor blödning just då och behöver ha upp mer sugar, bukdukar, kärlvagn etc. Frågan är inte längre om vi kommer att orka, utan HUR LÄNGE? Jag gillar fart och fläkt och när det händer saker, men det är skillnad på positiv respektive negativ stress.

Man gör vad man kan för att må någorlunda iallafall. Veckans träning hittills:
Måndag: Power circuit 40 min
Tisdag: vila
Onsdag: Zumba cardio 50 min + 17 min mage/rygg
Torsdag: vila
Fredag: Power circuit eller The next challenge. Brännboll på kvällen med jobbet - kuuul!


I övrigt är vädret gött och syrenerna står i full blom - en vecka till skolavslutningen där jag för övrigt är LEDIG!

RSS 2.0