Ooo jäss!

INSPIRATION! Tack för det, Megastore som levererade idag trots att releasedatum inte var satt förrän 6/12...hur nu det gick till?!? Speciellt level 2 verkar lovande med många nya tunga övningar. Bara axeln vill hänga med så...imorgon är det dock löpning som gäller enligt träningsplaneringen.


Första advent

Trots att det känns alldeles för tidigt, har jag fått arslet ur vagnen och faktiskt satt upp en hel del massa krafs inför den stundande julen här hemma. Man har ju nog att göra ändå inför det som komma skall. Inte kan jag påstå att adventsstämningen infinner sig heller med ett sådant väder som vi har; +11 grader, snålblåst och regnar från sidan! Jaja, ingen tvingar en ju att gå ut heller, även om jag kanske skulle behöva det...får bli en prommis med vovven senare istället. Barnen har faktiskt varit rätt hjälpsamma idag bland städning och stök och kompislek. Båda har röjt golven på sina rum så jag åtminstone kunde svepa över med dammsugaren, sen att det blir som det blir med alla deras saker...det är smällar man får ta. T ex hittade jag smutsiga kläder som sonen av någon anledning slängt in i garderoben istället för att ta ner till tvätt. Suck. Man kan ju hoppas på att han lär sig nån gång...typ när han flyttat hemifrån! Men nu lägger vi ner städ-, tvätt-, adventsljus- och gardinprojektet för idag. Åt en tidig middag för en stund sen för att kunna ägna mig åt lite benträning innan det blir allt för sent och kroppen alldeles för seg. Maken jobbar till 18 precis som igår så han kommer väl hemåt vid 18.30-tiden. Nästa helg ska jag jobba hela söndagen så det får väl bli lite lussebak på lördagen eller så.


Lite grov träningsplanering inför nästa vecka är att träningsdagar får bli ev måndag, löpträning tisdag morgon (ska till tdl med sonen kl 11 och så klippa mig 13), ev torsdag och så gymträning fredag förmiddag och lördag. Hur jag sedan lägger träningspassen blir allt efter vad jag tränat föregående pass (kör ex aldrig två benpass efter varandra), lite fortsatt rehab/lättare träning för axlar och bröst, samt tung rygg- och magträning. Räknar också med att få en ny Jillian-dvd inom kort som jag såklart ska sätta betyg på.

Njut av söndagkvällen, snart är måndagen här...


Sweet saturday

Mätt i magen och sitter och väntar på att det ska sjunka ner. Planen är en liten uppvärmningslöptur upp till gymmet och sen en timmes hardcore träning av ryggen. Och så hoppas jag förstås på att axeln inte gör ont. Har vilat överkroppen nu i 3 dar varav två dagar med total vila, så jag känner verkligen för ett hårt träningspass nu! Har några nya övningar på lut som jag ska testa dessutom, ska bli kul! Dagen i övrigt bjuder på lite städ och att försöka komma i kapp med tvätten, mitt ständiga dilemma. Barnen är hemma och vill ha hit kompisar men jag har sagt att de får vänta till jag varit på mitt gympass.

Annars då? Jodå november har sprungit iväg tack och lov, har hållit mig flytande genom att ha ätit fulldos Omega-3, Berocca boost och att ha en ständigt fullbokad almenacka. Känns så lyxigt att ha en helg helt utan större planer eller måsten, som denna helg. Ska fixa och dona lite inför advent, lilla fick fixa årets adventsljusstake igår kväll och så drack vi lite vuxenglögg och käkade finpraliner och pepparkakor och såg på kultrullen "En prins i New York". Naturligtvis slocknade jag och sov som en sten fram tills dess att eftertexterna började rulla och maken tyckte det var dags att gå och lägga sig, hahaha =). Imorse fick jag dessutom sovmorgon till 8.30, löööövely!

Nu är jag så laddad som jag kan bli, Åby Gym här kommer jag!

Trilskande axel

Man blir lite handikappad då ena axeln helt plötsligt har bestämt sig för att inte riktigt hänga med. Nu tror jag bara att det rör sig om en sträckning/överansträngning, men det är ju förbannat vad mycket man involverar axeln i egentligen! Fick modifiera träningen en hel del i dag och då blir det ju liksom inte riktigt detsamma eftersom många övningar utgår från planka/armhävningsposition. Imorgon tar jag därför en löprunda i Vrinneviskogen och matchar benen istället. Torsdag blir vilodag eftersom jag måste åka med ungarna på karate då. Fredag blir det ingen träning förrän möjligen på kvällen, då det står först jobb och sedan simskola på programmet. Jag misströstar dock icke, eftersom helgen är helledig för min del, däremot inte för maken som jobbar. Gott om tid för träning för min del alltså! För att återgå till axeln så tror jag, efter att ha läst mig till en hel del och utan att ha ställt en amatördiagnos på mig själv, att jag ska satsa på vila, kanske antiinflammatoriska och att försöka stärka rotatorcuffen, vilken verkar vara för vek för många och definitivt underskattad eftersom den stabiliserar hela axelleden. Här verkar vara två bra övningar iallafall. Frågan är bara om man ska använda dem som uppvärmningsövningar innan man ger sig på några andra övningar, eller om de "räknas" som en övning när man redan är uppvärmd? Hajjar ni? ;-)

 
Komplex, den där axelleden...

Gubbpung


Gubbpungen på, laddad för gymmet! Smidig grej när man får för sig att ta en löptur upp till gymmet och inte vill släpa med sig hela ryggan. Innehåll: mp3, gymkort, pengar och träningshandskar.

Underbart väder idag, tyvärr har jag inte varit ute så mycket som jag skulle ha velat, har varit med sonen och inhandlat kläder plus födelsedagspresent till kompiskalas och ingredienser till tapas som vi ska avnjuta ikväll. Dessutom har dottern kompis på besök och de har väldigt kul just nu så jag får ge mig till tåls med gymmandet tills maken är tillbaka från bilmekande. Laddar med lite gamla godingar från Spotify så man kommer i rätt stämning. Lär väl inte vara så många på gymmet en lördag eftermiddag/kväll som denna, men det kan vara rätt skönt det med. Siktar på att göra ett effektivt och intensivt bröst-axel-triceps pass på ca en timme och därefter ta en skön prommis hem. Imorgon blir det förmiddagspass Killer buns and thighs då jag ska jobba på eftermiddagen. Kanske man hinner baka en liten paj och ta med sig till och med? Äpple/kanel eller blåbär/vanilj? Tål att tänkas på...

Ha en underbar lördagkväll alla vänner!
Tagga tagga ladda ladda...!!!

Gråväder

Idag står konditionsträning på agendan och jag är inte ett dugg sugen på att ge mig ut i spåret! Vad gör man då? Jo, lyssnar på kroppen och knoppen såklart och stannar inomhus istället, petar i sig lite extra omega-3, proteindrink och kanske en Berocca boost också, och kör ett pass Ripped in 30 eller Killer buns and thighs istället! Så ser min plan ut. Har hittills betat av morgonens små måsten förutom handling, vilket jag tänker spara tills eftermiddagen. Ska jobba inatt och tycker det är skönt att jag inte behöver vara där förrän kl 18. Min bättre hälft jobbar också inatt vilket betyder att barnen kommer att få sova hos sina farföräldrar. Skönt med lite tid ifrån tjatiga föräldrar ibland, kan man tänka sig att de tycker ;-). Imorgon däremot blir det en hel del fredagsmys med film och smarr och så har de beställt plankstek till middag dessutom. Och vad gör man inte för de små liven?

På tal om något helt annat så har jag tagit mig i kragen och beställt en klipptid också. Naturligtvis går jag all in och kör klippning-färg-slingor, när jag ändå är där. Blir ju bara två ggr per år och då får det kosta lite tycker jag.
Ljusa slingor eller mörka slingor? Det är den eviga frågan...vad tycker nì?

Så här ljust?

Eller åt det brun-röda hållet?

Nähä, dax att svepa proteinet och snöra på sig träningsskorna! Hörs och ses!

Göteborg

Lite lagomt back in business nu. Men tröttheten har inte riktigt kommit i kapp ännu. Var ju trots allt ett litet "äventyr" jag var iväg på, utan någon jag kände, massor med frisk luft, god mat, begränsat med sömn och så en hel del motion också. Tågresan ner till Göteborg gick bra, när jag väl fick biljetter. Hade både mail och telkontakt med kursansvarig flertalet gånger, då inga biljetter dök upp! Lite lätt desperat slutade det med att jag köpte egna biljetter för att vara på den säkra sidan... väl nere i Götet så åkte jag spårvagn genom en stor del av stan - himla trevlig atmosfär, för övrigt - ut till Västra Frölunda och garnisonen där vi skulle hållas under helgen. Träffade på ett antal trevliga och lika förvirrade människor, som jag slog följe med. Vi försågs med kläder modell m90 vilka vi mer eller mindre bodde i under helgen, förutom på fredagkvälllen då det vankades middag i officersmässen. Rivstartade kursen med några föreläsningar och inkvartering på logementet. Därefter som sagt god middag och lite lära-känna-varann snack. Hyfsat tidigt i säng med tanke på frukost och uppställning 07.15 på lördagsmorgonen, men kan dock inte påstå att jag sov särskilt bra i sällskap med 6 andra damer som jag inte kände. Säga vad man vill om Försvarsmakten, men inte behöver man svälta iallafall! Vi blev otroligt väl utfodrade under helgen, med både mat och fika. Lördag lunch, tillexempel, blev vi serverade (eller snarare serverade vi oss själva) äkta pås-käk:

Kyckling sweet and sour a´800 kcal!!! Tur att jag inte orkade allt...

Lördagen började med förevisningar och praktiska övningar inne på FMC, bl a fick vi se och känna (AJAJAJ!) på den nya tourniqueten som alla soldater utrustas med nuförtiden (för att kunna "snöra av" livshotande blödning från ex arm eller ben). På eftermiddagen fick vi se en förevisning med Hemvärnet i spetsen där även den bepansrade ambulansen fick komma in i handlingarna:


Tungviktare!

Sedan var det dags för eldprovet: hinderbanan! Vi skulle alltså utföra ett fyspass medelst hinderbana i militär femkamp...herregud tyckte nog de flesta av oss, men vad hade vi för val..?! Man kan ju mer än man tror, och även fast jag inte hade tänkt mig prova på så många saker, klarade jag faktiskt en hel del. Här har ni några smakprov på hinder som förekom:

Klassikern ålning...

Balansgång

Klätterväggen

Över-under-över-under (vi tyckte att det borde ha varit tvärtom!)


Den här klarade jag faktiskt trots min lilla höjdskräck (den är högre än man tror när man står uppe på toppen och ska hoppa ner!)


Vilket snyggo - eller inte...mot slutet av banan.

Behöver jag säga att vi var trötta och hungriga efter den här utmaningen? Vi hade exakt 25 minuter på oss att duscha och byta om (ni kan ju tänka er 27 yra höns på 4 duschar) innan det var middagsdags och därefter föreläsning på soldathemmet av en opsyrra som varit iväg på ett 8 månader långt uppdrag. Därefter fick vi kvällen ledig och passade på att softa lite framför tv:n och prata lite skit innan det var dags att natta kudden.  På söndagen var det återigen upp tidigt som gällde och försöka städa rummen lite hyfsat innan vi drog iväg på en liten tripp med den här godingen:


Stb 90

Jag har en bild där jag ser vääääldigt nöjd ut tagen inuti denna skapelse men då det är flera kursare med på den så väljer jag att inte lägga ut den. Söndagen ägnades därefter åt en liten rundvandring på Känsö i Göteborgs skärgård, ännu mer fika (!) och att prata om vilka möjligheter som fanns för medicinalpersonal inom Försvaret, och vilka vägar man kunde välja. Jag tolkar det så att en sjukskötersketjänst inom Försvaret kan innebära så mycket, beroende på med vad och hur du vill arbeta. Mycket är fortfarande under utveckling och det kanske inte är glasklart hur din tjänst kan komma att se ut. Mycket beror nog på egen inställning dessutom. Vad vill jag med detta och framförallt, kan jag tänka mig att vara först och främst soldat? Kan jag tänka mig att bära och använda ett vapen för min och min patients säkerhet? Många frågor blir det och jag har nog min personliga inställning klar för mig - den har inte ändrats i och med att jag sökte till den här kursen. Jag rekommenderar alla som överhuvudtaget funderar på detta att söka den här kursen åtminstone - du kommer inte att bli besviken!

Idétorka

Jag har liksom lite idétorka vad gäller kvällens träningspass. Hade tänkt satsa på antingen ett bröst-triceps-axlar-pass eller rygg-biceps. Men jag kan bara konstatera att det enda jag tänkt ut i övningsväg är att sätta mig i roddmaskinen...det vill man ju inte göra i över en timme så det blir till att googla fram lite andra övningar också.


Muskelgrupper som tränas i roddmaskin

Kanske det slutar med ett gott och blandat överkropps-pass, eftersom jag har så svårt för att bestämma mig? Idag blir nog kanske enda dagen denna vecka som jag har tid för att sätta min fot på gymmet dessutom. MEN! Idag får jag sälle under träningen då min bästa vän också har köpt gymkort på Åby Gym! Ska bli riktigt kul att faktiskt kunna byta några ord under tiden man tränar. Veckans träningstid är dyrbar! Får träna så gott det går idag måndag, jobbar kväll tisdag så då vette katten om jag kommer att orka, onsdag blir isåfall nästa möjlighet - kanske en löprunda efter jobbet? Torsdag lär inte hinnas med så mycket heller då jag ska åka med ungarna på karateträning på kvällen. Fredag är resdag och lördag blir det iofs uteträning men jag har ju ingen aning om hur den kommer att te sig...kommer inte att vara hemmavid under helgen som kommer och berättar nog mer när den är över. Är tillbaka i stan på söndag kväll och då lär jag nog vara halvdöd av trötthet så jag räknar inte med nån träning då heller. Får försöka klämma in ett pass antingen tisdag eller helst torsdag. Allt går, utom nyfödda barn.

Här finns en rätt bra sida med tips på styrkeövningar för hela kroppen: http://aktivtraning.se/traning/styrketraning

Ha en toppenmåndag alla! Nu ska jag sätta fart med lite städning och tvätt. Sedan kanske lite fönstershopping..? =)


Nattjobb och skridskoskola

Och så blev det söndag. Har jobbat natten till idag och kan inte klaga över arbetsbördan. Vi gjorde en galla och sydde ihop en fasciotomi samt bråkade med klaven lite, som vanligt ;-). Landade i tv-soffan runt 22-tiden och var i något slags halvsovande tillstånd till klockan blev runt 02, då vi fick gå och lägga oss. Sov gott i jourrummet till kl 08 (!), sedan var det dags att gå upp och hem till kidsen, som var ensamma hemma en stund på morgonen, då pappan redan åkt till jobbet. Vi käkade frukost och konstaterade att dagens evenemang skridskoskola startade redan kl 10 på förmiddagen, så det var bara att lägga i högsta växeln direkt, rota fram skridskor och hjälm till den lilla prinsessan och ge sig iväg. En och en halv timme senare konstaterade hon med blåslagna knän att det här ville hon inte gå på fler gånger...jaja, då har vi provat iallafall. Och vilken fin bandybana det fanns på Himpan! Dit blir det till att åka fler gånger på allmänhetens åktid i vinter. Nu har vi fikat "gofika" (som reklamen, ni vet) med bullar och mariekex och varm choklad, som lite plåster på såren. Jag ska snart ta tag i dagens städprojekt, som innebär toalettuppfräschning. Lika kul varje gång, suck. När jag kvicknat till framåt eftermiddagen blir det ett pass - eller två - Ripped in 30. Känner för att ge axlarna en riktig omgång idag! Benen är stela och fina efter gårdagens bravader, så de får väl bara hänga med på nybörjarvarianterna idag helt enkelt.

Imorgon är man ledig, yeey! =) Vad hitta på då, tro? Lunch på stan? Träna på gymmet? Den som lever får se!

Årets pumpa hos familjen Nordin


Maratonvecka

Ja, åtminstone känns det som det iallafall. Har jobbat tis, ons, tors dag, och idag kvällstur. Lite övertid på det och så en natt imorgon gör att jag kommer att vara rätt trött på ögat när söndagen är här. Ska vila mig iform ikväll och hoppar helt över träningen. Gjorde ett riktigt skitpass på gymmet igår, inget kändes bra och jag orkade inte alls så mycket som jag hade tänkt mig. Och de nya träningshandskarna hjälpte inte alls så mycket jag hade tänkt mig mot valkar i händerna. Hmmm. Men, som jag brukar säga: "det är bara att bryta ihop och gå vidare". Imorgon ska benen piskas, först en liten löprunda a ca 5 km och sedan ett litet basic styrke-benpass på det! Känns som ett bra upplägg och jag känner mig laddad redan nu.

Nu ska jag se om det möjligen finns en godisbit längst ner i skålen. Hörde både stora och små "grävskopor" där alldeles nyss...

Trevlig helg alla!

Ska det finnas myggor i november..?

Detta är min stilla undran. Dottern och jag är fina myggbett på benen och kliar gör de minsann också. Men allvarligt, det är november. Ska inte myggorna befinna sig i nån sorts dvala då? Ja, inte vet jag. Vet ni?

Annars då? Själv har jag haft en trevlig dag på sal 11. Två knäproteser har avverkats där en var av det knepigare slaget. Men vi redde ut det med. Klara var vi vid 14.30 och det var ju inte alls otäckt, så jag flexade hem vid 15.00. Var en sväng förbi Stadium outlet som öppnat, men tyckte väl att utbudet var sådär. Köpte dock ett par träningshandskar och billiga ankelstrumpor, det går ju alltid åt på jobbet. Egentligen borde man väl köra stödstrumpor, men men. Apropå stödisar så är det ju inte bara de tråkiga vanliga blå/svart/vita som finns på marknaden. Kolla här vilka söta jag hittade t ex:

Ska mammi handla?

Nu sitter jag och väntar på Dr House för veckans dos av sarkasmer, har tränat ett dubbelpass Ripped in 30 (aoch i axlarna!) och så blev det en liten löprunda igår eftermiddag i skogen, så jag kan ta en vilodag med gott samvete imorgon. Ska dejta min bästa vän och kottarna ska leka, ska bli kul att ses och prata lite skit över en kopp kaffe. Inte allt för ofta som man hinner göra det nuförtiden. På torsdag ska framförallt ryggen köttas riktigt ordentligt på gymmet, längtar redan dit tror jag...

RSS 2.0