Happy anniversary!


29/5=bröllopsdag=6 års kamp! =)

Jahapp, ännu en helg i firandets tecken att lägga till handlingarna. I lördags var vi alltså hembjudna till goda vänner på GOOOD mat, många GOOODA skratt och prat och trevlig utgång på stan! Vi var till Jolly Rockets, som förvisso var trevligt, men ack så litet. Testade på en trevlig ny liten bourbon  - Blanton´s Gold Edition - som smakade mumma. Finns INTE på systembolaget dessutom. Gick sedan vidare till Bishop/Grand, men det var sån kö där så den orkade vi inte stå i, så det blev att gå vidare till Black Lion Inn istället. Trevligt, men de stängde ju redan kl 01 så då gav vi upp och gick hem till värdparet för en liten bit nattamat istället.  Sedan var det dags för mammi och pappi att styra kosan hemåt, då var vi mer än nöjda med kvällen, som vanligt har man ju alltid roligast på förfesten!

I söndags var släkten hitbjudna på grillat och de lät sig väl smaka...själv hamnade jag i köket hela eftermiddagen trots att det var min, Lindas och Tessans födelsedag vi skulle fira...
Nu har jag gjort mitt vad gäller bjudningar för detta år känner jag, har varit så trött på jobbet idag och var helt slut igår kväll. "Bara att bryta ihop och gå vidare", eller hur?

Jobbet ja...idag inslängd på uro-sal, något som jag inte tycker är så kul men det är väl oundvikligt ibland (men det var trevligt att jobba ihop för en gångs skull, Annika!). Imorgon blir det 3 lapgallor, lite kuligare men VART TOG ORTOPEDIN VÄGEN?! =(

Fredagsmys

Äntligen fredag och jag har spenderat 3 timmar hos frissan och 2 timmar på stan...och ändå hann jag inte alls gå igenom alla affärer jag hade tänkt mig och uträtta alla ärenden...kan ni förstå... ;-)

Nåja, fina röda slingor och en fin klippning blev det, en fin liten topp från JC till imorgon och så två rör Berocca så jag hjälper förkylningen att kasta ut sig själv ur min kropp så att säga.


Jaja, jag vet vad jag har sagt om kosttillskott...men det är ju iallafall inköpt
på Apoteket och inget jag smäller i mig i tid och otid...



Blir nog fint med svarta jeans/leggings och nåt med klack till det...våga vägra jesussandaler!


Ja slingorna är ju fina iallafall..! =D


Imorse körde jag faktiskt ett yogapass innan jag stack till frissan. Får se om det blir Zumba ikväll, har nästan abstinens nu ju! Den här veckan i övrigt kan ju dra något gammalt över sig rent tränings- och hälsomässigt:

Söndag:(räknar med den för att det ska se lite bättre ut!) Power circuit 40 min
Måndag: slappa
Tisdag: Zumba cardio 50 min
Onsdag: testade 17 min mage- och ryggträning med Caroline Nilsson (nja, 2 av 5 får den i betyg) dvd som följde med nya Fitness tidningen. Mer orkade jag inte inför nattpasset, förkylningen bröt ut mer eller mindre.
Torsdag: SJUK satana perkele =( Magsäcksträning i form av tårtätning eftersom det råkade vara min födelsedag..
Fredag: Yoga 1 tim med Blossom. Ikväll: ? Promenad med vovve? Zumba?
Lördag: någon form av träning med vikter måste det bli! Kvällen: FEST, utgång bl a till http://www.jollyrockets.se/
Kanske blir det även en sväng till http://www.bishopsarms.com/Norrkoping_Presentation_DXNI-1088_.aspx
Söndag: VILODAG med grillning på kvällskvisten - mer träning för magsäcken =)

Passar på att gratulera mina svägerskor som har den goda smaken att fylla år på samma dag som mig respektive dan efter, så grattis på er Linda och Tessan!

There you have it, folks! Trevlig helg!

Happy birthday to me!


Dagens skapelse: Hallon- och mörkchokladmoussetårta med chokladbotten.
Fyllning dito mousse och skivad banan. Dekoration hallon och pistagenötter.


Nattpasset gick väl an men inte mådde jag nåt vidare. Tacksamt med bara 2 appar. Mycket städning och röjning när vi kom dock, så den stackars kvällspersonalen fick gå hem. Hade tydligen varit kaos på dagen, personalsituationen ligger på minus om vi säger så. Låg sen och snorade och hostade på jourrummet och sov väl skapligt de få timmar som jag sov (typ mellan 04 och 07). Åkte sen hem och frukosterade med familjen, alltid trevligt. Sen blev det lite mer softande i soffan medan maken och lillskrutta var hos tandsköterskan. Men sen 11-tiden har jag varit uppe! Lär väl somna som en sten ikväll misstänker jag. Vill, vill, VILL träna Zumba men det är nog inte så bra med den här förkylningen. Kanske lite yoga på sin höjd?

Ska snart åka och köpa en tidig middag från http://www.spicyhot.se/ MUMS!!! =) Man kanske ska passa på och få lite sol på sig också?

Ett gammalt ök

...är vad jag känner mig som idag! Mår inte alls bra, kände det redan på jobbet igår. Tröttare än vanligt, allmänt tjurig och täppt i näsan. Dum som jag förmodligen var så körde jag Zumba cardio igår kväll också bara för att liksom. Men det är så svårt att hålla sig i stillhet...morgonprommisen med vovven kändes som en stor jävla backe som aldrig tog slut, och så brukar jag inte tycka annars. Satte mig i solen vid husväggen och tänkte att lite sol gör mig nog gott iallafall, men det blev bara kladdigt varmt och jobbigt efter ett tag, så ja ni märker ju att jag inte är i slag helt enkelt. Får vila mig iform idag och ta mig igenom nattjobbet så smärtfritt som möjligt hoppas jag. Jobbar gärna hela kvällen bara vi får sova på natten!

Har hittat en ny schysst tischa förresten:


Ha en bra dag alla!

Back on track

Fy faen för måndagar. Säger som min svägerska som i sin tur snott citatet från katten Gustav:
Det bästa med måndagar är att det är en hel jävla vecka kvar till nästa! Spana in tischan:


Kan lätt tänka mig en sån här...

Hur som helst så är det bara ett dagpass och ett nattpass kvar att arbeta denna vecka!!! Födelsedag på torsdag, frissan på fredag (den årliga uppryckningen med klipp, färg & slingor), kanske lite trevligheter på lördagskvällen och grillat med familjen på söndag om vädret tillåter. Efter min långa träningsvila - en vecka - tog jag tag i mitt liv igår och körde en riktig genomkörare med power circuit 40 min och så 20 min prommis med vovve direkt efteråt. Måste ha gjort nytta för det känns i alla "stora" muskelgrupper idag - lats, quads, hamstrings, mage och pecs! Lite duktig känner jag mig allt. Funderar på om jag ska avstå ikväll och köra zumba/cardio imorgon kväll eller också blir det en litet lugnt och fint yogapass ikväll bara för välbefinnandets skull. Ja, så gör jag nog. Skönt att inte följa träningsdagbok till punkt och pricka utan köra lite vad man känner för just nu. Det är nog lite katten Gustav i mig ändå ;-)

Ofrivillig vila

Ja nu har jag loppat mig i snart fyra dagar pga en ond axel. Ingen aning om vad det kom ifrån eller vad det var, kunde inte lyfta armen framåt utan att det gjorde ont och gick med den mer eller mindre utåtroterad hela måndagen för det var det enda som var uthärdligt! Igår onsdag vände det och idag känns det faktiskt rätt skapligt, bara lite ont när jag lyfter armen högt upp. Får nog bli nån lugnare övning ikväll typ promenad eller yoga, klättrar ju på väggarna snart!

Igår var vi med sonen på NT-knatet, vilken härlig kväll vi fick! http://www.nt.se/nyheter/?articleid=6022637
Han hade dock inte räknat med att en kilometer faktiskt är en bit att springa...belöning blev det med festis, godis och medalj efteråt.

Och så blev det lördag 22/5: Fortfarande träningsvila! Har inte tränat på 5(6) dagar nu och inbillar mig att det faktiskt var bra med en paus för kroppen. Kan det stämma? Å andra sidan så har jag ju jobbat en hel del också. Igår kraschade jag i soffan och sov som ett barn 20.30! Socialt värre...

Vad blir det idag då? Jo vi får väl se om govädret håller i sig, måste göra nåt åt trädgårdsrabatterna där det växer både gräs, ogräs och sånt som ska vara där. Boring boring boring, hatar verkligen trädgårdsarbete! Får väl passa på nu när jag ändå inte har annat för mig.

Fick plötsligt cravings på färska jordgubbar...får se om man kan skaffa sig några sådana idag...det är ju trots allt pingstafton, och inte mindre än 6 år sen vi gifte oss (fast pingstafton var då den 29/5). Trevlig helg på er!


Den lille mannen med den stora rösten!



RIP Ronnie James Dio 10/7 1942-16/5 2010

Veckans träning

Ja, veckan har väl varken varit sämre eller bättre vad gäller träningen, däremot lite annorlunda upplägg med bl a dubbla pass:
Måndag: Inte ett skit gjorde jag, hade träningsvärk och var sliten sen gårdagen
Tisdag: Tränade magsäcken genom att vräka i mig tårta på 4-årskalas =)
Onsdag: Tog tag i förfallet och det blev Zumba sculpt and tone 45 min
Torsdag: Nu jäklar...Power circuit 40 min OCH Zumba cardio 50 min
Fredag: TRÄNINGSVÄRK! Stapplade mig igenom en skogspromenad med barnen innan jag gick på nattskiftet. Lördag: Uppryckning, nu fick det vara färdiggnällt! Zumba cardio 50 min OCH Zumba sculpt and tone 45 min
Söndag: (idag) måste göra nåt mer styrkebetonat idag, antingen blir det Power circuit igen eller The next challenge. Ska på kryddparty först och bulka upp mig med lite kolisar =)

Så länge det är roligt så...

En liten recension av Power circuit förresten: STORA förhoppningar hade jag, ger den dock inte fullpoäng. Vissa övningar går helt enkelt för snabbt. Det är nog meningen att det ska "gå i ett" och att man inte ska vila mellan seten men det får inte bli ryckigt och att man måste kasta sig ner på träningsmattan. Så jag gör övningarna i lite lugnare tempo men försöker utföra med kvalitet istället. Dock ett bra upplägg och man tränar verkligen igenom hela kroppen. Minus för den för korta uppvärmningen i början och den alldeles för korta stretchen i slutet. Sånt är ju dock lätt att åtgärda själv, bara att trycka på pausknappen på dvd:n! Betyg: 3,5 av 5. (Hennes tidigare, One-on-one får 4,5 av 5).

Puss och kram!

Timmerstockar!

Nu snackar vi inte snarkningar utan BEN! De har verkligen fått sig en omgång - på ren svenska - idag. Eftersom jag fått hem min nya träningsdvd (som f ö var regionskodad så jag bara kunde köra den via Windows media player i datorn och ej i PS3:an), var jag ju tvungen att testa. Men samtidigt var jag sugen på ett pass Zumba. Så jag körde båda! Snacka om att svetten rann och benen skakade efteråt. Men det är ju underbart med en rejäl genomkörare emellan varven. Nu måste jag nog ägna fredagen åt lugnare aktiviteter typ ett yogapass innan jag sticker till jobbet imorgon eftermiddag. Lördagen blir väl som den blir, vet ju aldrig om man får jobba hela fredagnatten eller inte, och då brukar segheten på lördagen vinna över träningsfliten.

Mams & paps åkte hem idag, de var nog rätt slitna stackarna. Hoppas de får en god natts sömn nu innan stugan, hästen och gamlingarna påkallar uppmärksamhet.

Ikväll blire lugnt, har rastat barn och hund på lekparken och nu ska vi krascha i soffan, kanske man ska kosta på sig lite popcorn till och med?


Kortvecka...

Ja nu tar jag lite ledigt över kristi flygaredag och sen så är det nattjobb som gäller på fredag. Märkligt att jag är tröttare denna vecka när jag bara jobbat 2 dagpass än efter förra veckan, då jag jobbat 3 dagpass, en kvällspass och en utbildningsdag! Eller är det någon slags märklig hangover-effekt?! Jaja, man behöver ju inte oroa sig för att bli arbetslös på det där stället om jag utrrycker mig så. Mams och paps har dessutom servat oss till fulländning med matlagning, barnhämtning och städning denna vecka, värdefullt!

Nu sitter jag och softar efter jobbet, bloggar samtidigt som jag kollar utbildningsfilm (Acumed armbågsplatta - värry interesting!), kollar mailen och försöker planera hur jag vill jobba i augusti...det ni! Bara en kvinna som kan fixa det...

Hade tänkt att träna ikväll då jag efter mycket om och men faktiskt KÖPTE en tränings-dvd från www.megastore.se vilket rekommenderas varmt! Snabbt, säkert och billigt jämfört med konkurrenterna (jag gav 105 spänn för dvd:n + frakt och hade den i brevlådan efter 24 timmar). Men jag loppar mig nog ikväll och försöker vara lite social, imorgon åker ju päronen hem så då blir det jag , ungarna och djuren ensamma eftersom Jimmy jobbar imorgon kväll. Men det brukar ju inte vara några som helst problem att få tiden att gå, kanske till och med blir lugnt och skönt här (önsketänkande)..?



Nu jäklar ska kroppen få vad den tål! Jag vill dock poängtera att jag INTE har några ambitioner om att gå ner i vikt eller nåt sånt trams. Jag vill bara få en riktig genomkörare =)

Jobb, jobb, jobb...och lite utbildning.

Ovanstående sammanfattar veckan i stort tycker jag! Har jobbat rak vecka (har väl inte hänt på evigheter!) med en utbildningskväll efter jobbet på tisdagen och en liten utbildningsdag inklämd på fredagen när jag egentligen skulle ha varit ledig. Men den var helt okej så det gjorde inte så mkt, bättre att ta den nu än i höst när man är trött och hellre vill vara hemma.

Träningsmässigt har det väl inte blivit nån höjdarvecka nu heller men jag GÖR ju åtminstone nåt litet istället för att sitta i soffan. Och det är fortfarande roligt!

Onsdag: A new dimension workout 45 min
Torsdag: Blossom yoga 1 tim
Lördag: Zumba sculpt and tone 45 min
Söndag (idag): ska det bli The next challenge workout 1 tim

Igår gjorde vi planka med lax och hollandaisesås, mycket fett och mycket gott, blir garanterat fler gånger.
Vad har hänt mer? Jo, igår satte jag på mig spenderar-byxorna och köpte blurayfilm Avatar (betyg 3,5 av 5). Så fantastiskt som alla vill hävda var den väl ändå inte? Visst häftigt med alla effekter men storyn har man ju hört en miljon gånger tidigare. Maken och jag drog paralleller till både indianer och Grottbjörnens folk...
Och så fick mammi en ny mobil, den gamla hade en totalt värdelös kamera och sjöng verkligen på sista versen, den funkade lite när den ville ungefär. Och så har Mercan varit inne en sväng på verkstan och fått en välbehövlig service och bytt lambdasond så nu funkar den väl ett tag till i bästa fall ;-)
Håret börjar bli i desperat behov av klippning men det får vänta till efter lön, usch va pengar det går åt jämt!



Voj, voj, voj...

Nu är jag hemkommen efter en kväll på: http://www.fiskmagasinet.se/page.asp?id=1
Vilken mat! Inte mindre än 3 rätter plus en extra aptitretare plus ett glas alkoholfritt och en kaffe på det hela så rullade mammi ut ur lokalen...voj voj voj hur ska det gå att ta sig upp imorgon bitti?!

Ja just ja, sa jag att jag inte betalade ett öre för maten..? Utbildning på kvällstid har sina fördelar ibland... ;-)

Tänk om det hade varit så här enkelt...

...eller hur Gabbi? =D



Kärlek!



Kan det kanske ha att göra med den slående likheten med Marabou Mintkrokant..?

Apropå skor och träning ger jag mina Puma Ventis FEM SOLARRR!!! Mycket sköna och funktionella till min breda fossing. Har testats i 2x45 minuter, först nedan nämnda crosstraining och sen blev det - hör och häpna - STAVGÅNG också! Beslutade mig för att ge det en chans då jag kände mig lite förkyld och inte kände för 45 min löpning i medeltempo direkt efter crosstraining-passet (ursäkter, ursäkter...)
Sen fungerar dom faktiskt utmärkt på shoppingrunda i Maxihuset och hundpromenad också ;-)

Nu ska jag ladda inför en ny arbetsvecka bestående av inte mindre än fyra dagpass och ett kvällspass. Imorgon eftermiddag ska jag vara en skötsam förälder och gå på utvecklingssamtal med sonen i skolan, muahahaha =D

May The Force be with you!

Helgens mmm...

Den här pajen gjorde jag i torsdags. Vi fasen va gott de va...rekommenderas!

http://kardemummagumman.se/2010/01/02/italiensk-salami-brie-paj-med-pesto/


Nyinvestering!



Tack pappi för min något för tidiga födelsedagspresent!
Hittade dessutom en nedsatt collegetröja (kostat 400 och fick den för 190!) och ett par mysbrallor (också kostat 400 och jag fick dem för 190!) så det kallar jag nog dagens kap...
Träningen denna vecka har väl inte varit lika entusiatisk som förra veckan men så blir det ju när barnen är sjuka och jag själv jobbat en hel del:
Tisdag: zumba sculpt and tone 45 min
Torsdag: workout A new dimension 45 min
Lördag: zumba sculpt and tone 45 min
Söndag: ev. Friskis och Svettis crosstraining 45 min

Friskis och svettis anordnar en gratis prova-på omgång på deras utomhusaktiviteter och jag fastnade för:

Crosstraining
Vill du träna både kondition och styrka utomhus?
Vi kombinerar jogging och styrketräning av överkroppen vid olika stationer, samt backträning, intervaller, fartlekar och teknikövningar beroende på sträcka. Redskapen är de som finns i naturen i form av t ex backar, bänkar och räcken. Ibland använder vi oss av gummiband. Ett kul och varierat träningspass. Passet körs i medeltempo.
Oömma kläder rekomenderas då vi ligger på marken under vissa övningar och det kan vara smutsigt och vått.

http://nrk.friskissvettis.se/

Kanske det kan vara något för att bota min rastlöshet? Dessutom får man ju komma hemifrån och andas frisk luft också, alltid ett plus! Och så ska det bli spännande att låta de nyinköpta skorna bekänna färg...hehehe =)
Återkommer med recension.

Hasta la vista, baby!


RSS 2.0