Vår låt...

Visst är den bra? Blir bra stämning med symfoniorkestern i bakgrunden... *Ryyys*



15/4 blir det 11 år...how time flies!

Det rycker lite i de gamla träbenen...

...speciellt när man ser en fotbollsplan med grönt gräs så här års! Givetvis bara på bild, men ändå. Även om det var ca 3 år sen jag la av med fotbollen, fortsätter jag att följa damfotbollen i länet och landet. Här är ett par länkar där man kan hitta allt från skvaller till fakta till reklam till bloggar:

http://www.damfotboll.com
http://fotbollsdamer.blogspot.com
http://svenskfotboll.se


Samtidigt vill jag flagga för en mycket bra artikel med ett ständigt aktuellt ämne med/av bla den gamle landslagsräven Tommy Söderberg: http://www2.svenskfotboll.se/ostergotland/t2.aspx?p=4510&x=1&a=1183261



Trevlig helg alla fotbollsvänner!!!

Veka sörlänningar!

Gnälla för lite snö...
Nej seriöst så var det länge sen jag upplevde så här mycket snö på en och samma gång, måste vara någon gång under uppväxten i metropolen Kramfors. Kan inte minnas att det varit så här mycket under mina 12 år i Norrköping? Ovädret började ju så smått igår då jag åkte till jobbet vid 8.30-tiden, då började det falla lite smått. När jag skulle åka hem var det ett lager på ca 2 dm över bilen, så det var "bara" att skotta fram den och hålla hastigheten. Imorse hade det kommit ytterligare nån dm, så det var bara att ge sig ut och skotta fram bilar och garageuppfarten. Tjugo minuters snöskottning ger bra motion kan jag lova! Sen brakade det lös. Skolans parkering var inte plogad, upptäckte jag när jag redan kört ner dit med bilen! Satte mig fast ordentligt, gick inte att gunga sig lös eller någonting pga all lös snö. Maken fick komma med framhjulsdrivna saaben men det var knappt att han tog sig därifrån heller. Efter idog skottning och knuffande på bilen lyckades vi få in den i en parkeringsficka och där fick den stå under dagen. För en gångs skull hade jag TUR och en kollega, som har barnen på samma skola, kom förbi när vi skottade som värst och frågade om jag ville ha skjuts! Bussigt nog hjälpte hon mig att skjutsa My till dagis och sedan kröp vi mer eller mindre fram till jobbet, men hellre sent än inte alls, resonerade vi.

Nya tag imorgon, ska visst komma ännu mer snö enligt väderleksrapporten?!? Kanske bäst jag håller mig borta från oplogade parkeringsplatser isåfall...men ja ä inte bitter!!! Jag ä ju norrlänning för helvete, ända ut i fingerspetsarna, även om jag inte alltid låter som en!


"Ja ä inte bitter..."

Sprutor och jäkelskap

Igår var det dags igen. Vaccinationsspruta 2 var på tapeten för båda ungarna och med tanke på hur kämpigt maken hade det förra gången så var det inte direkt med glädje vi steg in i Åbyknutens lokaler igår eftermiddag. It´s a hard job but someone´s got to do it, liksom. My sa inte ett ord utan drog glatt upp tröjärmen opch lät syster Ulla stickas. "Det gjorde inte ens ont!" löd omdömet efteråt. Eddie var inte på samarbetshumör utan honom fick jag nästan jaga runt lokalen och släpa in till syster-kollegan. Kopplade därefter ett brottargrepp och så fick vi till det där sticket. Stackars lilla Eddie, han var så rädd att benen skakade på honom. Finns det något värre än att behöva tvinga sitt barn?! Jag tror inte det. Men det är ju ändå för hans eget bästa, vilket vi försökte förklara för honom efteråt. Belöning blev det såklart iform av kebab och så en tur till Lekhuset också, där kottarna fick välja varsin leksak. Tror nästan jag var den som var tröttast av alla igår kväll, fick kämpa för att hålla ögonen öppna i tv-soffan. Gick och la mig 20.00 (!) med ungarna som var lite smågnälliga (och det var väl jag med får jag erkänna), och somnade ungefär när jag la huvudet på kudden. Idag är båda barnen sjuka, värst är det för lilla My som har feber, ont i huvudet, halsen och har kräkts nu på morgonen. Fördelen med henne är att hon brukar sova bort sina sjukdomar. Man får väcka henne och ge lite dricka emellanåt bara.

Hur ska det gå att jobba inatt tro, måste ju hålla mig vaken till kl 02 till att börja med. Sen får vi väl se vad natten bjuder på, ett snitt i arla morgontimmen kanske eller hemska tanke ett aorta som med alla säkerhet håller oss vakna hela natten...

En sak i taget. Nu ska jag pigga upp mig med lite träning. Blir av den lugnare varianten eftersom jag fortfarande inte är kvitt hostan.



Dagens kom i håg!

Nu tar du fram mobiltelefonen, sms:ar "LIV" till 72990 och vips så har du bidragit med femti spänn till:

http://www.lakareutangranser.se/gava/Stod-var-fond-for-akuta-insatser/

Ingen 10-poängare direkt...

Fet, ful å hjärndö! Nej allvarligt talat, vilken jobbig vecka. Det är verkligen inte hälsosamt att vara ledig för länge! Förra veckan blev ju kort, bara 2 dagar, eftersom jag var sjuk mån-tis. Men denna vecka har tuffat på som vanligt men guuud så trött jag varit, både på mornar och kvällar. Somnade i tv-soffan igår kväll kl 20!! Har försökt hålla igång ändå med lite lugnare träning pga förkylningen som inte riktigt vill ge sig, har yogat och i förmiddags blev det ett pass zumba. Men krafterna är inte vad de har varit. Kanske bäst att inse att man inte är 18 längre och kan köra på för fullt trots att man känner sig lite krasslig. Men det är ju så kul! Längtar fortfarande ut i skogen med vovve, så det kanske blir en sväng bara för att "kolla läget" när jag nu ska ha tid med det?! Maken jobbar hela lördagen och jag hela söndagen så helgen är körd. Man vill ju helst ut i dagsljus annars känns det som ingen vits med det hela. Nåja, jag får väl ut och åka lite pulka med ungarna, då blir det ju åtminstone lite backträning, hahaha =)

Åtminstone lördagen kommer att ägnas åt uteaktiviteter, Eddie vill åka skridskor och My vill åka skidor, så imorgon ska vi in till Stadium och införskaffa ett par miniskidor som jag spanat in...gissa om damen kommer att bli nöjd?


Söndagsmiddag

Inspirerad av gårdagens vinst, har jag nu vaskat fram följande söndagsmiddag (gammelmormor är hitbjuden som försökskanin...):

Kyckling med parmaskinka och balsamsås (http://www.arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=14474)
After eight-päron med glass (http://mat-ro.blogspot.com/2010/01/after-eight-paron.html)

I övrigt bjuder dagen på städning - nu ska julen ut! Sonen har kompis här även idag, dock bara en att hålla reda på, så det ska jag väl kunna klara av, hahaha =)

På träningsfronten går det väl sådär. Har kört Zumba 2 dagar i rad men känt av en axel som jäklas lite, säkert inget att oroa sig för, jag behöver nog förmodligen köra lite mer styrke för axlar och rygg. Men det är ju så KUUUUL att dansa, och svettig blir jag så nån nytta borde det väl göra?!? Fantastiskt, jag som alltid tyckt att cardio är tråkigt, förutom då man gått på boxing och liknande. Det gäller att lura kroppen och inte tänka så mycket på vad det är man gör egentligen, utan bara gå ut och köra. Längtar tills snön försvinner så jag kan ta vovven och ge mig ut och gå halvt vilse i skogen igen, snacka om att man rensar hjärnan då man klafsar fram över stock och sten. ÅÅÅÅÅh vad jag vill ha vår NUUUUUU!!!!!!


Underbar bild på en Russell bland vitsippor som jag lånat från:
http://johannamoamanne.wordpress.com/about/


JAG VANN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAGVANNJAGVANNJAGVANNJAGVANNJAGVANNJAGVANNJAGVANNJAGVANNJAGVANN!!!!!!!!!!!!!!!

Andra pris i tävlingen som jag länkat till nedan!!! Jag som ALDRIG vinner nåt annars. Det här kan jag leva
på heeeeela helgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu ska här bakas...

www.emeliesgodsaker.se


Denna lilla skapelse får nästa gång trona i en gör-snygg form istället för
denna vanliga tråkiga... =)

Lördagsfrita

Numera öppet på Heimdalsvägen 15!!!
Nae, så "illa" är det inte än så länge iallafall. Men idag har jag tre grabbar och en tös här (plus en misstänksam hund) att hålla ögonen på samtidigt. Eddie har två kompisar här på besök och My vill gärna hänga på grabbarna. Än så länge går det bra, Eddie har visat sitt rum och sin nygamla dator och nu har de gått över till PS3. Min taktik är att vara i vägen så lite som möjligt och låta dem sköta sig själva och endast ingripa om det börjar gå överstyr och de ryker ihop. Mellanmål blir det också så småningom. Kallt är det fortfarande så vi får väl se om de känner för att gå ut en sväng eller inte. My och jag lär nog gå ut en sväng iallafall och trotsa kylan i pulkabacken. Man behöver ju faktiskt inte vara ute flera timmar i sträck, utan det kan räcka med en sisådär 45 minuter och sen in och värma sig med lite kaffe/te/choklad. Varm choklad med vispgräddde är en klar barndoms-favvo som man får passa på att göra iordning när ändå barnen vill ha...hihihi =)


Ta en lott!

Kanske dags att hotta upp cupcakesen eller bullarna?
Brukar inte vara så mycket för sånt här med länkeri och grejer men titta här:

Är med i en tävling som man hittar i emeliesgodsakers julkalender (lucka nummer 24) där tre stycken har chansen att vinna bakformar från kalasform! Klicka här för att komma till tävlingen!




Pojken med hjärtat på rätta stället

En lång historia i korthet:
Igår eftermiddag blev jag sjuk. Envis som jag var åkte jag ändå och handlade och slängde papper och glas från nyårsfesten. Yrade runt på Maxi och fick väl med mig ungefär hälften av vad jag skulle ha (är huvve dumt får kroppen lida...gammal norrlandsordspråk). Börjar frossa när jag kommer hem och lägger mig under täcket i soffan. När jag ligger och skakar som värst säger sonen "mamma ska jag höja värmen på elementen åt dig" och sedan kommer han och lägger armen om mig. Ack vad det värmde modershjärtat...
Efter en helvetskväll med illamående, frossa, en huvudvärk som gjorde att jag trodde skallen skulle gå i bitar och ont i hela kroppen, fick jag faktiskt några timmars sömn innan det var dags att gå upp och ringa jobbet och sjukanmäla sig. Vilade nån timme till innan dottern ville ha frukost. Sedan vaknade den varmhjärtade. Flera gånger var han och tittade till mig där jag låg som en amöba i sängen. Jag frågade om han ville ha frukost, och då säger han "jag kan plocka fram själv, så kan du vila dig"...


Det här fotot har några år på nacken...lika omtänksam då med!

Facit av nyår

Det började bra...kan meddela att maten var helt ok, eller lite mer än så faktiskt, den fick beröm till och med. Min personliga favorit var den gratinerade chévreosten, kommer garanterat att serveras fler gånger! Tyvärr hade jag så att säga händerna fulla så bilder på maten kommer inte att kunna läggas upp här. Min bättre hälft jagade runt på barn, bytte huvudsäkring (så går det när man försöker köra torktumlare, ugn, dator och stor-teve samtigt som bergvärmen får bekänna färg i minus 10 grader...) och serverade fördrink samt minglade, så därav inga bilder. Jag hade som tur var hjälp av broders sambo som grejade iordning spetten när jag fixade med förrätten och risotton, annars hade det inte alls gått ihop sig och vi hade fått käka kl 22 istället för kl 20!  Efterrätten hade jag faktiskt tänkt till med och förberett och ställt på balkongen. Maten avklarad...med facit i hand var det väl inte så clever att ställa fram en massa snaps (vilket jag personligen inte kan ta åt mig "äran" för), vilket grundlade fyllehundsbeteendet hos vissa *harkel harkel*. Efter maten med x antal laddningar av diskmaskinen (vilket givetvis blev undertecknads uppgift också), körde vi lite Guitar Hero. En GT lyckades jag faktiskt peta i mig när jag sprang mellan diskmaskin, dammsugare (ja, ungefär här började det gå sönder lite glas och spillas ut lite dryck här och var) och disktrasa. Tolvslaget firades ute på gården helt utan egenhändiga fyrverkerier, men det gick så bra ändå med tanke på att grannhusen verkade ha bunkrat upp ordentligt med otyg. Tur man inte har en skotträdd hund!!! Ungefär här nånstans borde folk ha slutat hälla i sig en massa (personligen häller jag aldrig i mig nåt efter kl 24=ingen bakfylla) men så blev icke fallet. Vissa "roliga" effekter får det ju uppenbarligen då folk somnar i snödrivor, missar soffan när de ska sätta sig, går in i dörrar och inte kan prata normalt, men jag tycker bara det är motbjudande och pinsamt. Nu är jag ingen motståndare av alkohol, absolut inte (hängde ni med på ordvitsen, hahaha). MEN jag tycker inte man måste dricka något så fort det är fredag för att koppla av, jag tycker INTE man ska dricka i veckorna när man har ett jobb att sköta (även om det "bara är en öl") och jag tycker det är jäkligt dumt att dricka sig full när man har sina barn hemma samtidigt. Nu är jag ingen ängel själv och har lärt  mig av egna erfarenheter, och jag tycker det är gott med en GT eller ett glas vin till maten/i tv-soffan ibland. Men inte varje helg/vecka!

Gott nytt år allihopa! Nu är det dags att läsa prinsessbok för dottern och sedan snöra på sig träningsdojorna igen. Idag blir det lite slit med den här kvinnan:


RSS 2.0