Fredagkväll

Lite bilder från vad vi gjorde igår kväll...

Middag på Pappa Grappa blev det...


Till och med efterrätt tog vi! Här en Tiramisú...


...och här en Pannacotta!

Sen bar det av till Manesa för lite gott att dricka:

Mojito till pappi


Och Strawberry Daiquri till mammi!

Idag har varit en riktigt seg dag. Har varit och handlat lite kläder och mat, sen satt vi i soffan och svullade och såg filmen "Farsan" - riktigt kul! =) Ska snart ut med vovven som tittar bedjande på mig just nu...ingen träning idag, känner härlig träningsvärk i bic/tric och bröst efter gårdagens skrotlyftning. Får bli ett pass innan vi sätter oss i bilen imorgon istället - Zumba + mage/rygg då kanske?

Imorgon bär det av till norrland...

JAAA...

...NU ÄR DET TAMÄFAAN SEMESTER!!!



Gjort: dagens fem arbetstimmar, handlat lite rosé och två lådor jordgubbar. Sörplat kaffe.
Ska göra: TRÄNA såklart, så fort kaffet sjunkit ner. Boka bord på www.manesa.se

Och så får vi se vart vi tar vägen sen, hehehe...


2 arbetspass kvar...

...eller, ska vi säga ett och ett halvt?! Slutar ju 13.30 på fredag! Men herreguud vilket kvällspass jag nyss har rivit av. Har gått i ett hela dagen, skulle verkligen ha haft stegräknaren på mig idag. Sitter här nu proppmätt och astrött efter en wunderbar middag som www.spicyhot.se fick laga åt oss idag, mmmmm! 

Idag unnar jag mig träningsledigt sånär som på en liten prommis med vovven för att lufta ur lungorna lite efter allt snusk på jobbet idag. Har dessutom en härlig träningsvärk efter 40 effektiva minuter Power Circuit igår, gött!

Mor och far har anlänt och barnen är så lyckliga. De ska åka upp med båda barnen på fredagen och så kommer vi efter på söndagen. Har en tillfällig lösning med "barnvakteriet" till gojan, inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig men nu får det bli såhär.  Jaja, jag har gjort vad jag kan iallafall och så är det med det!

Inget mer att rapportera för tillfället, over and out!

Vicka snyggingar... ;-)

Kl 04:21 imorse...

...en del av utsikten från mitt jourrumsfönster - och den tid vi kunde gå och lägga oss efter nattens bravader =/


Har varit en okej dubbelnatt att jobba trots allt. Men som vanligt lyckas man alltid sova för lite. Nåja, nu är det gjort och jag är helledig tisdag! Ikväll kommer mams och paps till barnens - och min - stora lycka. Ska bli kul att träffa dem igen, så får vi se hur länge de blir kvar och om de tar med barnen i förväg upp till norrland. Vi måste fixa en barnvakt till gojan innan vi kan åka iväg också. Ska också försöka gå ut och käka middag "på tu man hand" och fira att det är semester! Bara ons kväll, tors och fre dag kvar nu.

Träningsmässigt är det väl lite ostrukturerat som vanligt, igår körde jag ett lite lugnare och kortare pass eftersom tiden rann ifrån mig, men som någon så klokt sa en gång: "den bästa träningen är den som blir av". Lite senare idag blir det ett förbränningspass av något slag, Zumba kanske?

Ska försöka mig på att göra Gubbröra för första gången också, det ska ju vara så gott. Så det blir det på rostat bröd till kvällis och en kall Norrlands, mmmmm!

Svalt!

Tänk att man kan bli så glad av sämre väder...när jag slutade jobbet vid 15.30 åkte jag och hämtade ungarna (deras sista dag på frita/dagis idag förresten, så nu är det sommarlov "på riktigt" =)). Började blåsa som fasen, mörka moln hängde över Jursla och kvavt som attan var det, så vi räknade kallt med en riktig urladdning. Men icke..."svettades fram" lite potatis och dillkött i köket och sen när vi käkat och smält maten framför dator/tv så kom regnet! Världens skyfall i kanske 10 min på sin höjd. Jag gillar ju inte blixtar och dunder men det skulle nog faktiskt behövas även om jag är glad för regnet också. Släpade in fläkten i vardagsrummet, satte igång Zumba cardio party och shejkade lös i 50 min så nu har benen - och i viss mån fläsket - fått sin dagliga dos träning. Lite kvällis på det bestående av naturell youghurt och flingor så var man på banan igen.


Hallelujah moment - regnmoln över Jursla! =)

Jobbet har faktiskt varit riktigt skapligt idag. Ska det äntligen börja lugna ner sig nu? Tycker vi har haft att göra hela sommaren hittills även om det inte har varit några större trauman/olyckor, vilket vi naturligtvis är glada för. Slutar 13.30 imorrn och sen väntar hell nights lör + sön natt 17.00-08.30. Bäst att ladda upp med lite grillat imorrn och BÅDE fredags- och lördagsmys, så ska vi nog klara av det här också ;-)

Apropå nåt helt annat - är det någon som har tips på vad man kan göra av hallon balsamico vinäger? Läste på flarran att man kunde blanda med florsocker och ha som sås över färska jordgubbar, druvor och hallon, kan det verkligen vara gott?! TIPS EMOTTAGES TACKSAMT, som vanligt!

Värme!

Värmenböljan fortsätter. Lönlöst att klaga, tänk bara på hur vi hade det i vintras - vad föredrar ni?!
Svalt och skönt på operationssalarna iallafall, men så fort man kommer ut u korridoren så slår värmen emot en! Kan inte vara lätt att vara patient i denna värme. Idag har vi haft inte mindre än 3 avslitna hälsenor, snacka om att det är "säsong" för vissa åkommor just nu! Förra veckan var det appar. Höftfrakturerna ramlar in (hahaha) i jämn ström tycker jag oavsett det är sommar eller vinter. Nåja, inte behöver vi gå arbetslösa iallafall, den saken är säker. Om någon är intresserad av att veta så är det nu...7 arbetspass kvar varav 2 nätter. Som någon sa, det är nästan skönare att jobba natt mitt i sommaren för då kan man ändå inte sova pga värmen! Imorgon är jag dock LEDIG heeela dagen, kanske kan jobba på brännan och åka iväg till nån sjö om vädret fortsätter så här.

Igår firade vi den bättre hälften som fyllde 35 jämna, det var en väldigt lugn tillställning med bara de närmast sörjande + ett par vänner. Jordgubbar och glass serverades och det var helt perfekt - orka baka/beställa tårta liksom! Blommor fick han åsså en trisslott som det blev hela 25 spänn i vinst på, så nu är ju semestern räddad ;-)

I helgen var jag duktig och tränade faktiskt fredag och lördag. Sedan dess vila och idag har jag tänkt mig köra ett pass lite senare så det förhoppningsvis hinner bli lite svalare. Blir inte lika långa pass men jag gör ju nåt iallafall. Och så får man placera ut bordsfläkten lite strategiskt så funkar det faktiskt riktigt bra.

Sensmoralen av dagen: se möjligheterna - inte hindren!


Här var det lite svalare...endast 30 ute och 28 inne...nu har vi 32 ute OCH inne...


...då är det tur att man har poolen att hoppa i!

Semesterplaner...




http://www.muumimaailma.fi/

PLUS, förstås:



Åka STOOOR båt - uppskattat av ungarna =)

Såklart ska det bli kul med lite semestersällskap i form av Madde med familj som ju var idékläckaren till denna resa. Innan dess kommer de hit för lite semester i östergötland, får väl se vad vi kan hitta på för kul...

Lyxvecka!

Jaa vilken vecka! Jag har ju liksom bara jobbat en dag - varit ledig två, och nu idag jobbat kväll - och nu blir det ledigt i två dar igen. Avslutar veckan med att jobba en halv dag på söndag! Bara att tacka och ta emot, för nästa vecka är det slut på sötebrödsdagarna. Jobbar då fyra dagpass och två helg-nattpass, hua! Nåja, nedräkningen mot semestern - som känns VÄLDIGT avlägsen i år - fortsätter. Tio arbetspass varav två nätter kvar!

Imorgon är det fredag, tänk att det är lika skönt oavsett man jobbar eller är ledig. Några direkta planer har jag väl egentligen inte, städa behöver man ju alltid så dammsugaren ska jag nog jaga ett varv, åsså TRÄNA förstås! Inte bestämt vad än, men ikväll tänkte jag köra ett yogapass, det var verkligen länge sen nu. Skönt att avsluta en lång arbetsdag med. Maken jobbar hela helgen 8-19, boring! Och nästa vecka jobbar han inte mindre än fyra kvällar, fast det kanske är bra med tanke på hur mycket vi kommer att slita på varandra under semestern! Hahaha =)

Förresten, vad köper man till en 35-åring?  Den bättre hälften råkar ju fylla år på måndag...


Smultronstället

La Familia drog till Smultronstället med morbror Janne och Jessica igår. Kanske inte den godaste glassen man ätit, men visst återkommer man för upplevelsens skull! Lika festligt som alltid! Här kommer lite bildbevis:

"Uppladdning" i bilen på väg till Smultronstället...bilfärd på ca 20 min =)


Mammis glass "Waikiki beach"


Pappis glass "Euro"


Eddies glass "Chokladexpressen"


Mysans glass "Kalaspingla"

För den som är intresserad, finns mer info på www.smultronstallet.se

Flitens lampa lyser...åtminstone lite!

Ja jag var ju tvungen att vara "kärringa mot strömmen". När alla andra åkte till badstranden så vad gjorde jag? Jo, jagade dammsugare och mopp och sorterade ut gamla trasiga leksaker ur dotterns rum, tokiga människa (jag alltså, inte dottern). Facit av denna helgen blev alltså: 5 rum, kök och toa inklusive dusch städade. Inte hela huset men ändå. Ett rum överlåter jag med varm hand åt maken, datarummet. Men jag ska ju faktiskt jobba imorrn så det jämnar nog ut sig! Vi får ju besök till veckan, bror och sambo kommer hit på några dagar så man får ju skärpa till sig och hålla lite ordning här hemma. Smultronstället kan räkna med ett besök från La Familia antingen tisdag eller onsdag, beror väl lite på väder och vind också.  Några bilder kan jag bjuda på från fredagens dopp i Näkna förresten:



För övrigt kan jag meddela alla som funderar på att träna i värmen: It´s hot but damn, I feel the burn! ;-)
Javisst har jag tränat i helgen, duktiga jag. Igår blev det 40 min Power Circuit  - vilket jag också känner av idag - och idag blir det nog Zumba, känner mig lite danssugen...

Simma lugnt!

Varmt!

Fortfarande härlig sommarvärme, var och badade efter jobbet med ungarna. Bara en snabbsväng denna gång men så skönt det var! Värmen ska hålla i sig över helgen sägs det, så jag tänker icke ha något dåligt samvete för att träningstillfällena blivit få under de två senaste veckorna och jag känner mig uppblåst som en strandad val. Det hinns nog med ändå! Är färdig med penicillinkuren på måndag så då får jag ta och göra ett ryck igen.

Har varit otroligt trött och sliten denna jobbarvecka och tycker det ska bli skönt att bara jobba en dag, en kväll och en halv helgdag nästa vecka. Veckan efter nästa blir nämligen något i hästväg jobbmässigt - men efter den kan man ju börja räkna ner på allvar! När jag tittar efter har jag nu...12 arbetspass kvar varav 2 nätter...and counting!


RSS 2.0