En liten stund i stillhet

Nej, det lät nästan som något heligt...hahaha =). Vad jag menar är att jag fick en liten liten stund för mig själv, har varit ikring barnen 24/7 i två dygn nu eftersom maken jobbar, visserligen är han hemma på kvällstid men det har målats och fejats och donats - och någon måste ju sköta markservicen, as always.

Idag har vi varit på inskolningssamtal och studiebesök på dotterns frita. Hon fick den bästa ( i mitt tycke) förskoleläraren, mjuk och fin och inget tjafs, riv och slit och gammalmodig som vissa andra kan vara ;-). Känns bra inför skolstarten, man är lugn som förälder eftersom man redan gått igenom det här en gång med sonen. Och vilken son jag har som ställer upp för lillasyster! Han har lekt snällt med henne hela dagen och gick hem med henne efter fritabesöket, när jag skulle sitta på samtal med dotterns blivande fröken/mentor. I övrigt har vi hunnit med vattenkrig (ja, barnen då förstås), träning i olidlig värme i vardagsrummet mitt på dagen (var är min fläkt?!), matlagning och dito ätning hos bästa väninnan. Kaffe, prat och skratt ingick också förstås. Så skönt att få komma bort från hemmets "förpliktelser" en stund och bara göra nåt helt annat och få prata om ditt och datt med en vuxen människa...

Imorgon har jag stora planer! Eller njae, det kanske ni inte håller med om? En klipp-, färg- och slingtid är bokad kl 9.00 hos bästa salongen i Norrköping. Vi får se vad vi kan hitta på för skoj denna gång. men en rejäl klippning och färg så man ser lite piggare ut brukar jag ju unna mig 2 gånger om året. Men jag har noll koll på "vad som gäller", eller "vad som är inne" just nu, så jag gör väl som jag brukar göra - förlitar mig på frisören. Hittills har det ju fallit väl ut. Ska försöka ta lite bilder imorgon så ni får se resultatet, brukar ju bli sådär bilder med mobilkameran. Men ungefär något i den här stilen hade jag tänkt mig:


(Bilder ärligt stulna via google)
Vad tror ni? Ärligt alltså? Ser det "skitigt" ut? Eller sommarblekt? Sen gillar jag den här frisyren skarpt, vet bara inte om just jag passar i den:


Så många frågor, så lite tid...hur ska jag göra???

Ytterligare ett steg...

...mot att bli fullärd! Nåja, jag är glad för allt jag får lära mig. Jobbet hinner ju liksom aldrig bli tråkigt. Idag var en lagom lugn/seg dag med lite mindre ingrepp för undertecknad. Ända fram till ca kl 15.30 då chefen stormar in genom dörren och frågar "Kan du borra?!" Vadå borra undrade jag, lagom semesterseg liksom! Det kommer en trepanation säger han. Så det var bara att springa ifrån salen med det mindre ingreppet och storma in på traumasalen. Där var nog säkert 10 personer på narkossidan, men bara jag på opsidan! Snacka om att man kände sig hjälplös för en stund innan förstärkningarna började ramla in! Sen var det fullt pådrag i 2,5 timme innan nattgänget kom och tog vid. Ni kan ju dessutom lägga till att ventilationen på salen inte fungerade, så det var som en mindre bastu där inne! Nu börjar jag dock gå ner i varv efter lite mat & kaffe. Fötterna skall härmed läggas högt och tv:n sättas på. Förutsättningarna finns för att jag somnar ovaggad ikväll...

Men hallå?!?

Vaknade imorse 06.20 av att jag hörde maken åka iväg till jobbet. Gjorde sen som jag brukar göra, dvs vända på mig och somna om. Men ICKE!!! Gick inte. Kroppen och hjärnan ville upp trots mina vilda protester. Jahapp. Låg och vände och vred på mig och försökte kolla tv i sovrummet fram till 07.00, då gick jag upp och gjorde kaffe. Satte mig sedan med frukost tallriken och kaffet framför Alias på stortv:n, och har suttit där fram till nu. Vi får se vad det blir av denna dag...ett hett tips är att fru Nordin kommer att behöva en powernap på eftermiddagen iallafall. Men å andra sidan så kanske jag inte är så trött imorgon bitti då det är dags att kliva upp 06.00! Första semesterveckan är ju officiellt slut då och jag går ut hårt med att jobba måndag, ledig tis, ons & tors, jobba fredag dag och lördag natt. Inte en allt för jobbig vecka hoppas jag på, har ju nästan kommit in i semesterlunken nu, trots målning, städning, bilmeck, träning och underhållning av barn. Igår hade vi ett riktigt storröj här hemma. Barnen hjälpte faktiskt till en hel del så allt för tråkigt och hopplöst var det faktiskt inte. Fick iallafall städat det nödvändigaste - hall, gillestuga, barnens rum, kök + matplats och vårat sovrum. Dessutom donat med lite tvätt och disk. Klämde även in ett pass 30 day shred + hantelträning med fokus på axlar och bröst. Sen var mammi slut som artist, det enda jag orkade med var en tur ut i skogen med barn och hund. Barnen hittade både smultron och blåbär och åt dem med socker och mjölk till kvällsmat. Trodde förresten det skulle braka loss ordentligt igår kväll med tanke på hur himlen såg ut:

Men icke, ett rejält brak så var det över...

Hahaha, apropå jobbet, man hinner bara tänka på det...så har man ett sms i mobilen! Men jag tänker ICKE svara denna gång, har faktiskt SEMESTER fortfarande!

Ja just ja, har ju testat två olika smaker till av Whey complete också:

Införskaffade citron och peach/mango, tänkte att de skulle bli bra sommarsmaker. Men huuu så söta de är! Får nog blanda ut med nån frukt/is eller så om det ska gå att dricka i längden. Inget aspartam tillsatt står det, men de verkar ha vräkt i sukralos istället! My mistake som inte läste innehållsförteckningen riktigt innan jag skickade efter. Men nu har vi tre sorter att välja emellan iallafall i sommar. Favvon är dock fortfarande jordgubb/banan! *Intresseklubben antecknar febrilt* =)

Ha en bra dag alla semestrare och alla ni som väntar på semester! Nu tar jag min andra bautakopp kaffe för dagen, woj, woj...

Glad midsommar!


För en gångs skull hann jag fånga sonen på bild!

Vi har varit i Linköping en sväng och firat med god vän & familj. En helt underbart god silltårta med mera fick vi och jordgubbar såklart. Var en sväng till midsommarstång och fiskdamm med barnen men som synes var de mest intresserade av badplatsen och fina stenar. De lekte sig sen så trötta i studsmatta och spontan fotbollsmatch att de somnade i bilen på väg hem! En alldeles lagom dag alltså, förutom att maken inte var med =/

Sitter nu och smaskar popcorn och kollar på "Trassel", blir nog ingen sen kväll för min del känner jag. För intresseklubben kan jag meddela att javisst har jag hunnit med träning idag också. Körde 30 min Six week six pack med Jillian i morse, var lite trögstartad men sen gick det alldeles utmärkt. Skulle ju ha tränat igår men då blev det en spontan cykeltur med barnen upp till annan god vän i Åby för att titta på deras nyinköpta hus. Efter att ha klippt x antal uppförsbackar med egen cykel plus släpandes på dotterns cykel, kände jag att det inte fanns nån energi kvar på kvällen. Körde därför ett pass i förmiddags istället.

Morgondagen bjuder på El Grande städcardio, hela huset behöver plockas reda på och dammsugas och våttorkas efter en veckas semester hemma med barn! Om gudarna är med oss kanske det även kan bli lite träning imorgon eftermiddag?

Semesterväder

Ja, jag vet. Man ska inte klaga på vädret. But who can blame me: http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/observationer#

Imorgon bär det av till Linköping och midsommarfirande hos "gammal" god vän med familj. Ska bli kul, vi har nog inte setts på över ett år!!! Maken stackarn jobbar hela midsommarhelgen (igen) så honom ser vi väl en skymt av först framåt kvällen. Blir traditionellt firande med sill och potatis och jordgubbar förstås, plus en liten tur med barnen till midsommarstången. Alldeles lagom livat och bara Pepsi max till maten, passar mig utmärkt! Klarar knappt av att dricka en stor stark eller två glas vin nu för tiden, ger mig inget förutom att jag blir väääääldigt trött! Nåja, de som vill dricka får dricka - end of discussion.

De senaste dagarna har vi varit ganska produktiva om jag får skryta lite. Målat hus, bytt bakbromsar på bilen, storhandlat, varit med barn till käftis, underhållit barn, utfodrat barn och deras kompisar plus ett par träningspass (att kosten går åt fanders denna vecka blundar jag tillfälligt för). Var ute och sprang en ny runda sent igår kväll och trotsade tröttheten. Dessvärre var jag så proppmätt på grillad kyckling och bönsallad att jag fick varva med lite gång. Men lite finfin backträning blev det iallafall, ca 7 km enligt egenritad karta på jogg.se.
Idag blir det lite träning för överkroppen, kanske lite Jillian framåt kvällskvisten, behöver någon som pushar och skriker på mig idag känner jag.

Lilla och jag ska en tur till dagis idag och lämna en avslutningspresent till "gamla" fröken som var den som tog emot henne på ett så fint sätt när vi började där. Hoppas det blir uppskattat, jag har inte köpt något jättestort och flott och dyrbart utan en liten ljusbricka med lite små glittriga stenar och ett hjärta. Det är tanken som räknas...

Här byggs det axlar...

...men kanske inte på traditionellt sätt:


Skapligt fräschare med ljus färg (bara grundfärg på än så länge förstås) istället för den mörkbruna 70-talsfärgen...

Visst tar det på kroppen att måla - och speciellt när det börjar hamna över axelhöjd! Det kanske inte ser så mycket ut, men believe me - det känns! Men för säkerhets skull så körde jag ett dubbelpass 30 day shred med Jillian ikväll också ;-). Därefter åkte vi till McD och nu sitter jag med en Carlsberg sort guld i näven - kosthållningen denna veckan är under all kritik. Men visst ska man väl få unna sig något under semestern? Så resonerar jag iallafall. Har beställt nytt protein och riktigt längtar tills det kommer för att få testa nya smaker. Då blir det andra bullar!

Planer för morgondagen är käftis med sonen, en springtur kanske - är lite sugen på milen igen - och den ofrånkomliga mathandlingen...suck. Jodå, jag ska nog få onsdagen att gå också hörrni. Vad ska ni göra imorrn?

Smultronsäsong





Lilla jordgubbslisa...hittade en hel del smultron också! Mums!

Idag söndag står regnet som spön i backen igen. Uschså tråkigt det är, man måste väl inte hålla sig inomhus hela tiden men kan ju inte påstå att det är nåt nöje att gå ut. Jag förstår absolut barnen som vill vara inne och spela/titta på tv. Vi får hoppas på bättre väder till veckan istället, min semester börjar ju officiellt sett imorgon bitti. Igår passade vi däremot på att vara ute, pappa grundmålade fönster och mamsen for omkring som en galärslav med tvätt, skurade utemöbler och röjde i köket. Jag tog lilla och gick iväg till lekparken en sväng och så åkte vi givetvis till Candyland också på ungarnas begäran. Tränat har jag såklart också hunnit med. Förbränningsträning a la Jillian stod på programmet igår eftermiddag och efter det så gjorde jag underbart god lasagne som vi käkade på kvällskvisten. Ikväll ska jag nog ge mig på det här programmet, blir nog svettigt värre...

Fredag är här!!

Och det spöregnar. Inte nån större lust att gå ut idag alls faktiskt. Vi får se om det klarnar på eftermiddagen. Det blir en sån här städ- och pysseldag idag helt enkelt. Vi har ett begynnande semesterprojekt som eventuellt ska påbörjas idag och det är ommålning av fönstren. Ska ta en tur till Bauhaus idag och räkna på det hela. Mor & far är här och har hjälpt oss med markservicen och lite till och det är enormt uppskattat. Vi har dessutom hunnit med sonens gradering till orange bälte i karate i tisdags, skolavslutning igår och så har jag förstås jobbat mån-tis-ons också. Tyvärr inte så många bilder att bjuda på ännu, de ligger i mamsens kamera som tagit slut på batteri (och hon har ingen laddare med sig förstås).

Hur som haver är det faktiskt SEMESTER för undertecknad nu! Jag går ut lite försiktigt med 11 dagar ledigt, jobbar sen två veckor och har sedan tre veckor ledigt till. De enda klara planerna för den lite längre semestern är High Chaparral med världens bästa Madde & familj vecka 29 och så en tur till mams & paps stuga i Storsjön vecka 30.

Har haft något så ovanligt som träningsledigt mån-tis-ons denna vecka, pga att jag helt enkelt inte har hunnit med det. Faktiskt. Jag brukar ju alltid kunna ta mig tid sena kvällar eller en liten stund på eftermiddagen men nu har det helt enkelt inte gått alls pga skolavslutningsvecka och jobb och markservice och...you name it. Men igår bet träningsabstinensen tag i mig rejält och jag körde först 30 min coreträning med Jillian och sedan 5 km jogging - snacka om krut i benen efter några dagars vila! Kunde nog ha sprungit några kilometer till men sparade lite krut till dagens övningar också. Idag kör vi fokus överkropp och kanske lite lagom förbränningsträning. Sparar mig dock till eftermiddagen/kvällen. Sonen har kompis här och jag planerar att förutom Bauhaus, hinna med en tur till Proteinbutiken och kanske glo lite på tänkbara presenter till lillas dagisfröknar också. Bra tips på avslutningspresenter - vanliga och ovanliga - emottages tacksamt!

Favorit i repris! =)

Helgen gick snabbt...

...och så blev det måndag, allas favvo-dag, right? ;-)
Tackar gudarna för att jag (vi) fick sovmorron till 9.30 i söndags morse, annars hade jag varit ännu mer väck imorse än vad jag faktiskt var! Det har sin nackdelar att jobba hela nätterna. Även om det är spännande...

Lyxade till det med några timmars shopping på maxihuset helt själv igår också, fantastiskt trevligt. Blev en del sommarkläder både till lilla och mig själv. Kunde dessutom prova bh i lugn och ro utan att behöva jaga efter barn - LYX! Kortet fick glöda en stund men det var jag värd. Shoppade dessutom ett par skor på Stadiums postorder eftersom de inte finns att uppbringa i stan:

HURRA vad jag är bra!

Nu återstår bara att handla linser, sen är nog sommarens förråd påfyllt...

Kära nån...

...vilken natt! Vi har jobbat konstant från 17.00 till 06.30!! Det började lugnt med lite ortopediskt, innan det kom in ett buktrauma runt midnatt...sen var det helt plötsligt morron och vi hade en patient från gyn kvar på agendan. Trött var bara förnamnet! Sen höll jag mig vaken och väntade på autoklaven eftersom vi var tvungna att köra en massa nödvändiga saker vi använt. Dessutom sover jag ju så illa på jourrummet så jag tänkte att det var lika bra att åka hem och sova då passet ändå var nästan slut. Har sovit okej hemma trots liv och rörelse från barnen och deras kompisar, men blev väckt kl 13 av maken, han tyckte väl att jag inte skulle sova bort dagen (eller så var det för att han hade egna planer på eftermiddagen ;-) ). Nu sitter jag här vid datorn, har svept en kopp kaffe, kycklingklubba och så en chokladboll på det - tror ni det kan pigga upp mig? Egentligen borde man ta sig ut på en rejäl powerwalk eller lite lugn joggning men det får vänta till senare då barnen lekt färdigt. Vi ska visst grilla med några vänner ikväll också, vet inte hur jag ska orka hålla mig vaken?!? Men det kanske vänder och jag blir pigg ikväll istället? Vet ju av erfarenhet att de här timmarna på eftermiddagen är de värsta när man jobbat en helnatt.


En riktigt trevlig kväll

Var på Trägårn igår kväll med ett gäng arbetskamrater och det blev verkligen en trevlig kväll! Idérikedomen flödade efter några glas rosé...näe allvarligt talat så flödade den faktiskt före rosén också ;-). Vår chef ska sluta och vi vill ju ogärna att det ska gå honom förbi obemärkt, hehehe. Så det började smidas planer som bara den igår. Fest blir det såklart och förmodligen med rocktema. Får återkomma med detaljer senare, är ju inte förrän i början av september. Vädret var verkligen kanon också så man kunde sitta ute och bara njuta, så skönt att få göra något utanför hemmets väggar! Fick dessutom skjuts av maken hem och "nattmacka" på McD...

Idag är det dock åter till verkligheten. Klockan ringde obönhörligen 07.00 imorse, barnen fick jag upp 07.30 och sen var ekorrhjulet igång. Plocka fram kläder, frukost, duscha lilla, tjata på de små liven om tandborstning und so weiter. Nu har lugnet lagt sig igen, barnen är på skola och dagis och jag ska faktiskt gå och lägga mig en stund till med tanke på den kommande nattens jobb. Kanske blir det lite lugn träning i eftermiddag, vi får se hur kroppen och huvudet mår. Denna vecka har verkligen varit rörig och styrig, så träningen har fått stryka lite på foten tyvärr. Mest stolt är jag ändå över att jag tog mig ut på en timmes powerwalk kl 21 i onsdags kväll, gick nog på ren ilska då ;-). Jag gillar verkligen inte att träna så sent, då har ju egentligen både kroppen och huvudet gått och lagt sig för länge sedan. Men det var enda möjligheten att klämma in nån form av träning den dagen. Vill man så kan man!


Värme...

Vilken värme. Jag klagar inte, men man orkar ju inte som vanligt. Har varit i serviceteamet idag och det var lagom förvirrat och bra ;-). Tur man kan läsa innantill och åtminstone räkna till 5. Imorgon blir det akutsal...bäst att ladda upp med en lugn kväll här hemma.

Tränade efter jobbet idag, det blev 30 day shred level 3+1. Svettades som en liten gris i värmen framför tv:n och är lagom mör i kroppen just nu. Passar bra att slappa lite eftersom det råkar vara Sverige-Finland just nu. Det måste vi ju bara vinna! Eller?!?

Här har ni en bra låt:

Älskar hennes röst!

Värme!

Vilken värme det varit i helgen. Igår lördag så passerade vi faktiskt 30-gradersstrecket!

Ni som känner mig vet ju att saker sällan blir som jag har tänkt mig. Så även i fredags. Hade tänkt ha en lugn kväll med familjen men vips så förvandlades den till ett inferno/fritidsgård med ungar som sprang hit och dit, skulle utfodras och underhållas och nattas...suck. Kl 22.30 släckte jag ljuset i dotterns rum och 23 blev det tyst. Fick sova ända till 04.15. Då tyckte dottern det var färdigsovet och väckte sin kusin som sov över, varpå de gick ner och satte sig för att titta på tv. "Bara" till att köra dem i säng igen. En kvart senare var det dags igen, men endast dottern denna gång, stackars kusinen hade somnat om. Då var dock mitt tålamod på upphällningen och jag tog in dottern i vår säng så hon inte skulle störa någon annan. Sen sov de åtminstone till 7.30. Sen fullt ös på förmiddagen då tjejerna hade lite idétorka och det var varmt ute. Sonen hade såklart kompisbesök hela dagen och jag skötte markservicen. Inte en helt optimal uppladdning när man ska jobba natt...

Nu är natten gjord och jag ser framemot att få gå och lägga mig, la oss vid 03 på jourrummen men jag sov otroligt dåligt, har nog vaknat en gång i halvtimmen ungefär. Men det var lagomt med jobb, en exeres och två appar.

Har tagit det lite lugnare med träningen nu i värmen. Igår före jobbet blev det ett lite lagomt överkroppspass och i fredags 30 min core med Jillian. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, blir träning framåt kvällen när jag kvicknat till lite. Ska följa dottern till kompis strax och därefter lägga mig en stund och zzzzzzzzz..........


Egna initiativ!

Jag hör ett välbekant ljud på övervåningen...dock brukar ljudet inte höras så ofta och speciellt inte utan föregående tjat och gnat. Vilket ljud är det jag syftar på..?

En sån här vill dottern ha!
Idag är en sån dag då hon hade tagit ett eget initiativ. Det enda jag hade sagt var "städa era rum snälla". Och hon for runt som en lite skottspole och plockade ihop och slängde saker. Sen körde hon igång dammsugaren! =)
Sonen var lite mer motsträvig men plockade iallafall undan på golvet så jag kunde dammsuga. Nu är han hos kompis och vi ska åka iväg och vara lite taxi till gammelmormor. Det är underbart väder ute så en glass i solskenet ska vi nog kosta på oss idag.

Annars då? Jo tack, sprang milen i Vrinneviskogen igår med min nya leksak pulsklockan. Det var grymt jobbigt och tiden landade runt en timme som vanligt. Fick sakta ner och gå ett par gånger efter de värsta backarna. Nåja. Det är ju svårt att förbättra sig på milen då man samtidigt kör en massa HIIT-träning. Jag vill gärna gå ut alldeles för hårt på de första 5 kilometrarna och orkar då inte riktigt fullfölja utan måste kämpa som ett svin på slutet. Nåja. Jag tog mig igenom det iallafall. Idag blir det fokus överkropp fast lite senare på eftermiddagen då det inte är så varmt. Vad ska ni göra idag på veckans bästa dag?

RSS 2.0