Och helgen den sprang iväg...

Söndag idag och jag känner mig allmänt oinspirerad. Har som vanligt en massa måsten att ta tag i. Tvätthögen morrar, dammråttorna dansar hambo lite överallt trots dammsugning i fredags (!) och toaletterna skulle definitivt inte få godkänt av dom här engelska städtanterna, på tv ni vet. Var ska jag börja? Var ska jag sluta? Känns klart mer lockande att sitta och googla på nya fräscha träningskläder...tänk om man hade några tusenlappar över och bara kunde bränna på sådant man "kände för" att handla! Nåja, jag är väl medveten om att jag inte ska klaga, vi har det bra, vi här bak i bilen...osv. Får ta en tur till Stadium outlet som öppnat här i stan och glo lite där.

Idag är det meningen att jag ska löpträna, vi får la se hur det blir med den saken. Maken är just nu iväg och meckar bil och när han säger att det tar "ett par timmar", så lägger jag på åtminstone det dubbla ;-)
Igår var jag en sväng till gymmet, passade på när grabbarna i familjen ändå var osociala och spelade i x antal timmar framför Battlefield 3. Träningsvärk i bröllat idag, så lite nytta gjorde det nog! Jag gör så att jag alltid tränar överkropp på gymmet, då ben och mage tränas såpass mycket här hemma framför tv:n och ute på mina löpturer. Dock brukar jag dela upp och köra antingen axlar eller rygg tillsammans med bröst/bic/tric beroende på dagsformen. Hoppas och tror att det ska ge resultat!

Kvällen tillbringades i film-soffan framför denna rulle, betyg 3/5:


Morgonpigg!

Ja, faktiskt så vaknade jag alldeles av mig själv kl 05.37 imorse och var pigg!!! Om det är de två senaste dagarnas intag av Omega-3 samt Berocca boost samt skapligt med sömn vet jag inte, men det kändes helt okej att vakna på ett sådant sätt. Funderade först på att kliva upp med maken 05.45, men gav tusan i det och låg och drog mig/halvslumrade fram till min klocka ringde 07.00. Sedan upp och iväg med ungarna till skola, en liten snabbhandling och städning av övervåning och sedan fick jag trevligt besök av "gammal" väninna med barn. Tiden sprang iväg och barnen lekte och hade kul, så innan vi visste ordet av, var det dags att säga hejdå pga att dottern och jag hade en simskoletid att passa. Nu hamnade jag här framför burken en stund och laddar med en proteindrink innan det är dags att köra ett pass Ripped in 30 igen.  Känner mig laddad efter gårdagens vilodag, så idag ska kroppen få jobba ordentligt! Helgen ska ägnas åt både det ena och det andra, bilvård, löppass och barnkalas för dottern är några saker som står på agendan. Har en härlig, fyrledig helg framför mig nu och barnen har lov hela nästa vecka, vilket jag tror de har sett framemot. Ska nu ta tag i träningen och därefter blir det tacopaj och godispåse framför denna rulle:

Vad ska ni göra i helgen?

En helt vanlig, rörig tisdag

Ja ni, när man har "halvkväll" eller akutturen (8.30-17.30), vet man aldrig vad som väntar och tur är väl det. Dagen har ägnats åt en femurfraktur och ett besvärligt porthålsbråck. Sen fick vi inte dra igång med något mera utan skulle hjälpa de andra salarna att avveckla. Och sen var dagen liksom slut! Har haft lite pedagogisk verksamhet också, då jag har haft en introduktion av ny opsköterska. Känner dock att det inte alls är någon av mina starkare sidor, måste verkligen öva på detta. Jag lyckades nog med att få henne lagom snurrig innan dagen var slut, hahaha =). Nya tag imorgon, då ska vi ägna oss åt fötter och händer.

Vilar idag från träningen efter att ha kört ett underbart kul pass Killer buns and thighs level 3 igår. Nya utmanande övningar som jag fick modifiera något för att klara av dem, men ingenting är omöjligt, man måste ju sikta högt för att nå toppen så att säga. Imorgon tar jag nya tag och drar upp till gymmet för ett rygg och axelpass. Nu: soffläge framför Dr House.


Ingen säger det bättre än Nalle Puh ibland...

Cafe culture

Igår var en trevlig dag, och kvällen var om möjligt ännu trevligare! Började med en härligt sen lördagsfrukost med gröt och ägg. Sen en sväng in till Ingelsta för shopping av vinterskor till ungarna. Dessutom lite mathandling och fika med räkmacka och kaffe på Lindahls. Den där räkmackan fungerade som värsta raketbränslet tydligen, eller så var det möjligen pga det fina vädret plus att jag har fått en hel del hjälp med barnpassning och pyssel i kök och tvättstuga av mina kära päron. Var ute på en 5 km löprunda och så körde jag en timme på gymmet (bröst, axlar triccar) efter det! Sen var mamman slut som artist och styrde stegen hemåt igen. Och ja, jag kan meddela att träningsvärken känns idag. Efter en god middag med ryggbiff, potatisgratäng och smör/vitlöksstekta haricots verts, mådde jag som en kung. På kvällen tog jag en prommis upp till min arbetskamrat som ville bjuda på ett glas rött. Det blev några fler glas än så och mycket trevligt snack och helt fantastiskt goda oliver blandannat! Skönt att bara sitta hemma och snacka och inte ha några måsten, jag hade ju dessutom förmånen att ha barnvakt så jag kände inget dåligt samvete eller press att vara hemma en viss tid. Avkoppling helt enkelt.


Vad bjuder söndagen på då? Jo, en del planering, bl a kalas för lilla damen, funderar på att åka till Busfabriken (eller ringa), eftersom hon absolut vill ha sitt kalas där. Träningsmässigt funderar jag idag på ett corepass med Jackie Warner, pga träningsvärk i stora delar av övriga kroppen. Det blir framåt kvällen, vill passa på att njuta av det härliga vädret först förstås. Nu: en stunds softande framför tv:n och njuta av ledig dag...

Ytterligare en vecka...

...i Landstingets tjänst är till ända. Och jag är lika trött som vanligt. Var faktiskt och köpte Berocca häromdagen och får se till att köra en "kur" nu i ett par veckor så ska jag se om jag kan mota bort den värsta tröttheten eller om det är något man får leva med den här tiden på året.

Idag fick jag ett oanat uppdrag: kärlsal! Har aldrig sett en varicerop i hela mitt liv och så blir man inkastad på tre HUB-strip av v saphena magna och som avslutning även -parvaresektion i bukläge. Det är ju egentligen ingen big deal, när man varit med om det. Jaja, hur som haver gick det skapligt och programmet gick ihop sig. Men det var ju inte riktigt min kopp med te om man säger så. Igår däremot, hade jag min BHR-CLS-premiär, kul att kunna bocka av ytterligare en sak på listan! Men kvar har jag den hemska enminuts-cementen...har inte blandat den ännu då jag inte haft någon total BHR. Och ingen revision ännu heller. Men det kommer väl framöver det med.

Detta händer i kärlen vid åderbråck.Här kan ni läsa mera: http://www.vener.se/index.html

Veckans träning har bestått av dubbelpass tisdag och torsdag. I tisdags körde jag Ripped in 30 level 3 plus Killer buns and thighs level 1. Igår gick jag all in och tänkte "äh, va fan..." och körde Ripped in 30 level 4 (!) plus level 1. Vissa av övningarna orkade jag inte fullt ut förstås och fick modifiera lite, men framförallt knäna mådde bättre efter gårdagen, än efter tisdagen. Får nog tänka på att inte gå ner i fullt djup nästa gång jag ska göra "duck walk", måste spara på de gamla fotbollsbenen! Idag har den enda träningen bestått av en halvtimmas rask promenad från jobbet ner till Centralbadet för att möta upp familjen. Det var riktigt skönt med frisk luft och att bara svettas "lite lagom". Imorgon får jag se om jag kör kombinerat löp-/gympass, då jag faktiskt har mor & far här igen som kan se efter kottarna. Skulle vara skönt att ge sig ut i skogen med och lufsa. Vädret och dagsformen får avgöra. Nu är det hög tid för mys i soffan med barn och gamlingar...

Ha en riktigt skön helg och ut i solen med er (om den behagar visa sig)!

Det finns bra måndagar också!

Idag råkade faktiskt vara en sådan. Trots att allt inte bara flöt på utan vi fick några käppar i hjulet på vår färd mot målet tre knäproteser klara innan arbetsdagens slut. Stämningen var rå men hjärtlig, samarbetet fungerade bra och det kändes rentav trevligt och kul att arbeta. Tänk om alla dagar var sådana! Vi var klara ganska prick klockan 15.00. Utkörda, disken startad och salen städad 15.15. Och ett personligt tack från operatören! Jag väljer härmed att känna mig nöjd med min insats för dagen. Har dessutom inte stressat något, vilket min mage tackar allra ödmjukast för. Dottern fick vara hos kompis medan sonen och jag var iväg på karateträning, ytterligare en eliminerad stressfaktor. Snabblagad mat fanns i kylen - klart på en kvart - en tredje eliminerad stressfaktor. Dessutom tar jag träningsledigt idag och vilar mig i form framför 2 1/2 Men. Lika bra att passa på nu, imorgon blir det hårdkörning igen, satsar på en omgång med Jillian då. Dagsformen på knäna får avgöra vilket pass det blir. Fick ju grymme oanad träningsvärk av Ripped in 30 level 3 senast, med en ny hatkärleks övning: Duck walk. Ni kan ju tänka er själva att gå ner riktigt djupt på huk och så är det bra att börja knata framåt! Med bibehållet djup coh utan att röra för mycket på överkroppen. Något säger mig att denna rörelse var rena barnleken då man var yngre...hmm kan det stämma?! ;-)


Grattis lilla My!

Idag fyller lilla snuttan 6 år! En överraskning fick hon redan igår kväll, då mormor & morfar dök upp, vilket hon inte fått veta innan de var här. Hon blev jätteglad förstås och vi hade en trevlig kväll innan lilla damen kvartade in i tv-soffan. Födelsedagen börjades sedan med "skönsång" (nåja) och presenter på sängkanten, hon fick den lilla hunden med koppel och gå- och skällfunktion som hon änskat sig, plus en massa bra och snygga vinterkläder. I eftermiddags fortsatte vi med släktkalas, Hello Kitty-tårta, kaffe och cake pops, vilka var ett smärre helvete att göra! Men vad gör man inte för sin lilla snutta?

Hon fick en jättefin Hello Kitty-klocka och en långärmad söt klänning med silvrigt Hello Kitty-skärp, så nu känner jag att vi fått nog av Hello Kitty på en stund...kusinerna var här en stund också och vi spelade lite Nintendo Wii innan det var dags för en lugn stund framför tv:n. Nu har vi balanserat upp allt det söta med en pizza/kebab från Åby Krog, så nu stundar paltkoma framför Fångarna på fortet. Tack och lov så hann jag klämma in en halvtimmes träning i förmiddags, det blev Killer buns and thighs level 2, så nu känner man sig lagom handikappad när man ska uppför trappan. Imorgon ska jag ta en tur till gymmet och köra rygg och axlar. Sedan väntar dagens stora projekt: Operation Fönsterputsning! Ska försöka klara av så många fönster som möjligt, så är det klart för julgardinerna om någon dryg månad. Vissa fönster har jag nog inte putsat på ett par år så vi får nog slita hund är jag rädd. Som tur är har man ju expertis på besök (mor) så jag ser fram emot härligt team work...

Simma lugnt och trevlig helg!

Smärta!

Men av god karaktär! Var på gymmet igår och körde ett rygg/biccepass som planerat, men jag tyckte att den rätta gnistan saknades och att jag inte fick så mycket uträttat som jag hade tänkt mig. Träningsvärken i dom (obefintliga) biccarna idag vittnar dock om något annat...så idag är det armarnas tur att vila, hur mycket jag än vill köra ett pass med Jillian. Nej, idag blir det löpträning oavsett jag vill det eller inte. Vädret är kanon, klart och kallt, och det är dags för benen att göra rätt för sig. Gick en hyfsat lång prommis med vovven imorse och då ville jag bara in och lägga mig under en filt framför tv:n. Nu har jag dock kvicknat till och ska ta en kopp gift och städa lite (ovanligt va?) innan det är dags att ge sig ut. Funderar på om jag ska ta mig i kragen och köra 5 km blöt skogstur eller 7 km asfalt? Lutar åt skogen faktiskt, måste passa på när man ändå har ledig dag och kan ge sig ut innan barnen kommer hem från skolan, då är det fullt ös här hemma resten av eftermiddagen.

Här kan ni läsa mer om träningsvärk, snodde bilden rakt av, fräck som jag är:
http://ilovemybody.blogg.se/2008/october/utkast-traningsvark.html

I nattmössan

Eller nästan iallafall. Ibland slår tröttheten till när man kör hem från jobbet, så man undrar i sitt stilla sinne hur man egentligen kom hem?! Idag var en sån dag. Har jobbat en segdragen natt som innebar en hel del "klavande" (man blir en fena på att slå in paket i jobbet som opsyster!) eftersom dagpersonalen hade haft ett aorta. En LIH, ett ileus och en misstänkt testistorsion hann vi också med innan klockan blev sovdags. Sov för ovanlighetens skull som en sten på jourrummet, undrar om det kan ha att göra med den allt mörkare årstiden? Men vad skönt att få gå hem kl 07 en måndagsmorgon när alla andra är på väg till jobbet! Hehehe =).


Vad gör man en dag som denna då? Jag hade planerat att sova lite framför tv:n men den är nu ockuperad så det får vänta. Träna blir det förstås, tror jag tar en sväng upp till gymmet på eftermiddagen. Rygg och bicce står på programmet idag. Benen får vila sig iform en dag till efter lördagens chock, tror inte dom har hämtat sig riktigt än...

Skit...nej SOPgubbe skulle det vara..!

Ja ni kanske förstår av rubriken att det bara blev en vända till soptippen igår. Jag lyckades med konststycket att kasta i fel container och fick, bokstavligen, en sopgubbe på halsen som utövade skrämseltaktik med hela sitt tomteskägg och myndighetsröst, så nån större lust att återvända fick man ju inte. Däremot så "röjde jag fett" i tvättstugan så att man åtminstone kan ta sig fram på golvet utan att snava över klädhögar, resväskor och annat skit. Det tog typ hela eftermiddagen, så nåt mer konstruktivt än så lyckades jag inte med. Dottern var lite lätt krävande igår och vi tog en tur i skogen med vovven, med följande outfit (noggrant utvald!):

Handväskan är förstås ett måste! =)

Jag körde ett glatt överraskande överjävligt träningspass igår också, var mycket jobbigare än jag förväntat mig och då finns det ytterligare en nivå kvar som jag har som mål att besegra! Idag känns benen och röven som 90 år gamla och jag släpar mig verkligen uppför trappan! Jag är ju såpass skadad att jag tycker det är en positiv sak, då vet man att man har gjort något och att det finns utrymme för förbättring. Måste dock ta och vila benen och framförallt knäna idag, så det blir endast en kortis mage/ryggträning med Caroline Nilsson i eftermiddag innan det är dags att dra sig till jobbet. Gammelmormor kommer förbi och äter mat med oss idag och ser efter barnen då lilla hjärtat på bilden ovan är lite hängig och hostar. Ska jag göra nån nytta innan dess då? Jovars, idag siktar vi på att röja det värsta i datarummet och att plocka det sista i tvättstugan.

Kram på er i höstrusket!

This too shall pass


Fint va?
Ibland är det svårt att handskas med en 6-åring som har en helt egen vilja. Idag kom vi ihop oss inne på Centralbadet av alla ställen. Försökte med alla möjliga infallsvinklar men icke. Lilla damen gjorde "våldsamt motstånd". Men jag lyckades tillslut med lite omvänd psykologi (tror jag). Men det tar på krafterna! Hade tänkt att jag skulle ha lite ork kvar när jag kom hem för att fortsätta göra nytta här hemma. Men nu känner jag mig som en urvriden disktrasa som någon slängt i vasken. Tog en prottedrink och en korv på macken som motmedel, hoppas att det hjälper. Annars får det bli komaliknande tillstånd i horisontalläge i soffan ikväll. Jag har ju som tur är avklarat dagens träning med bravur: 5 km löpning och ett axel/bröstpass på gymmet. Får duga för idag, imorgon kör jag Killer buns and thighs level 2, och hoppas att jag överlever.

Har några måsten som hänger över mig i helgen, får se om jag mäktar med dem. Prio ett är som vanligt röran i tvättstugan. DET ÄR SÅ JOBBIGT ATT VARA DEN SOM SKA RÖJA UPP OCH STÄDA NÄR JAG INTE FÅR NÅN HJÄLP FRÅN NÅGOT HÅLL. Har försökt och försökt att få ungar och man att inte slänga skitiga kläder överallt och framförallt slänga i en TVÄTTKORG men det falerar ALLTID! Hur svårt kan det vara?!? Just nu ligger allt i en jävla röra i tvättstugan. Det hjälper ju inte att tvätta och tvätta och tvätta när ingen tar reda på tvätten efteråt! Att delegera funkar inte heller, har testat det med och det slutar med att jag får göra allt själv tillslut ändå. Prio två denna helg är att slänga allt förbannat skräp som står överallt eftersom vissa i hushållet inte kan förmå sig att slänga saker - "de kan ju vara bra att ha". Jaha. Så istället ska de samlas på hög och ingen vet nåt om vad som finns när man väl behöver det?!? Så jag tänker ta vissa initiativ här hemma i helgen, när katten är borta dansar råttorna på bordet. Prio tre denna helg är fönsterputsning, dock tror jag inte att jag kommer så långt utan får skjuta på det till nästa helg när mor & far är här och kan sysselsätta barnen.

Just ja, ska ju jobba söndag natt dessutom. Jeeez, hur ska man orka? Bara att bryta ihop och gå vidare!

Lagom

En lite lagom tisdag har det varit idag. Är ni trötta på det hederliga svenska ordet? Ja, då får ni sluta läsa här. Detta inlägg kommer att handla om min alldeles lagoma dag. Jag gick av natten 07.00 och fick då ett överraskande telefonsamtal från maken, som tydligen hade bestämt sig för att jag skulle slippa åka buss hem från jobbet (tog ju buss in dit igår och det var nästintill en näradöden-upplevelse). Sweet! <3 Efter vi hade kört iväg barnen till skolan, föll jag in i en sorts halvsovande tillstånd i soffan till kl 10.30. Kunde ju inte förstöra mer av dagen då jag ska upp och jobba imorgon bitti. Därefter tog vi oss faktiskt en lunch på O´Learys - flottburgare och pomme. Tack och lov så fanns det ett hyfsat salladsbord också. Har tillbringat eftermiddagen i städningens tecken och jobbat som en liten gnu med övervåningen. Att IKEA-emballage kan skita ner så förgrömmat! Här är en något mörk bild på en nöjd tjeja som fått en liten room-makeover:

Man är väl ingen bebis längre! Notera de rosa detaljerna...

Vad händer ikväll då? Jo, jag ska köra ett träningspass med Jillian, såklart. Ikväll blir det Ripped in 30, nivå 2. Och jag hoppas vid gudarna att hon lägger fokus på annat än baksida ben! Har en härlig (nåja) träningsvärk sen gårdagens raka marklyft på gymmet. Sen blir det mys i soffan framför Dr House och en och annan härlig sarkasm. Guten abend!

Segsöndag

Söndagen med stort S som i seg! Ja ni, hade jag vetat att jag skulle vara så här seg idag så skulle jag väl aldrig ha druckit vin alls igår. Vi rivstartade dagen med en tur till IKEA. Inköp av ny inredning till dotterns rum var planen och vi lyckades rätt bra på dom timmar vi var där. Säng, skrivbord & stol och så en tv-bänk till gillestugan blev inhandlat. Tog sedan en liten tur till Ekängen och hälsade på kompis med familj och fick ljuvlig äppelkaka och kaffe. Välbehövligt efter shoppingrundan, konstigt va? =D
Sen var det järnet hem, duscha och utfodra barn och så en kort träning av ben och röv i sista minuten (som vanligt!). Måste ju hinna med att testa mina nya tränings-dvd:er. Den här verkar riktigt lovande:

Körde "bara" nivå 1 igår och har lite lagom träningsvärk idag. Dessutom lite nya roliga övningar!

Kvällen tillbringades hos svägerska med familj där vi bjöds på helt fantastiskt god oxfilé och potatisgratäng och chokladtårta/kaka till efterrätt. Proppmätt var bara förnamnet! Dessutom några glas rött vilket kanske förklarar segheten idag..? Jaja, det blir ju inte allt för ofta som tur är. Måste nog ta och skärpa till kosten en aning igen, känns som om det har spårat ur framförallt i slutet av veckan. Men det ska väl lite jobb råda bot på, då har man ju knappt tid att äta och framförallt kan man inte vara hemma och skåpäta - perfekt! Imorgon väntar nattjobb, sedan återstår ett kvällspass och ett dagpass innan det är slut på veckan. Sweet!

Ska jag träna ikväll? Mjaaa...jag får nog faktiskt svara "kanske" på den... ;-)

RSS 2.0