Revidering nyårsmeny

Efter några timmars ågren och letande på nätet:

Och den nya nyårsmenyn lyder...*trumvirvel*

Fördrink
Gratinerad chévreost
Fisk-och skaldjursspett med västerbottensrisotto
Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

Kan det vara nåt att ha..? Återstår bara att lista ut vad jag ska ha på det vegetariska spettet! Förslag??


Jobbe igen

Har nu efter helgens frosserier jobbat måndag och tisdag. Ganska lugnt och skönt på jobbet måste jag säga, och tillfälle för mig att få göra lite andra operationer än de jag normalt sett vant mig vid. Idag hade vi bl a en korsbandsrekonstruktion. Det är flertalet galler och mycket småplock att hålla reda på, och vi sprang som små skållade troll (varken jag eller passen på salen var vana) för att allt skulle bli så bra som möjligt. Och det var riktigt kul! Men trött i skallen blev jag, skönt att vi var två opsyrror som kunde byta av varandra till operation nr 2 som var ett lite mindre ingrepp. Flexade hem en timme tidigare, skööönt!

Dags att börja få ågren för nyårsmaten. Vi ska ha en liten bjudning här hemma och först var tanken att ta hem catering, men då några hoppade av och vi inte vet riktigt exakt hur många vi blir tillslut, tänkte vi om och det blir nog hemlagat istället. Har funderat på klassiker som toast skagen till förrätt och eventuellt rostbiff och gratäng alternativt oxfilé och gorgonzola-/jack daniels sås till varmrätt, men efterrrätten är fortfarande inte spikad. Förslag emottages tacksamt! Gärna något annat än pannacotta då jag har gjort flera varianter av denna tidigare nyårsaftnar...



Happy New Year!!!

Jul, jul...

...vad man ser framemot den, men lika skönt det är när den är här, lika skönt är det när gästerna gått och man kan koppla av i "skönbyxor" i tv-soffan på julaftonskvällen. Här firade vi julafton med våra barn, päron, gammelmormor och Tessan. Gott med all julmat, men nu får det räcka känner åtminstone jag. Fick ju för mig att jag skulle testa Leilas hallon cupcakes till dessert, och så här blev dom:


Snygga men ack så sockriga...a little bit too much efter julmaten tyvärr!

Självklart fick vi besök av tomten i år också. Dessvärre började Tomten fnissa och sa att skägget kliade efter några minuter, så hon avslöjade sig till My:s stora förskräckelse...


Vem får den äran att köpa tidningen nästa år..?


Försökte lura med mig gubben ut på tapasrestaurang ikväll men det gick inte. Vi håller ju på att fräscha upp hallen och idag var det dags att sätta väv, så tiden (och orken!) räckte inte riktigt till för utgång på kvällen. Det blir kanske När lammen tystnar ikväll, enligt Eddie så var det ju "en thriller, så då kan ju jag se den..."
Hmm vet inte om jag tycker det är så lämpligt för en 8-åring kanske?! Vi får väl se var vi landar. Karraskålen är laddad och dippen står i kylen - kanske jag borde köra ett yogapass innan jag gräver för djupt i dem??? =)

Dagens citat

Kom igår från världens goaste gudson Adam. Jag satt och pratade med hans kära mor Madeleine i telefon och hon frågar om han ville prata med gudmorsan. Svaret kom omedelbart:

-Nej tack, jag vet inte vad jag ska säga till den kvinnan!





Visst gillar vi Lita!

Millan och jag har lyssnat på Lita ikväll. Visst är hon grym! ;)


Hell week...

...är äntligen avslutad! Fy hundan vilken vecka det har varit på jobbet. Det märktes verkligen att snö och halka och vinter gjort sitt intåg på allvar nu. Massor med fotleds, handleds och höftfrakturer. Inte för att jag tycker det är tråkigt på något vis, men nu har det bara varit för mycket. Och kände vi oss slitna i början av veckan som jag skrev i förra inlägget, är det inte bättre nu. Förhoppningsvis får folk vila upp sig lite i helgen så man orkar med de sista dagarna före jul. Personligen blev det 5,5 timme övertid i onsdags, då vi behövde vara ett extralag för att jobba undan lite. Belöningen för detta slit (förutom övertidspengen då) var en mycket tacksam patient, som fick reda på att vi jobbade över för hennes skull. Och visst värmer det att få ett sånt hjärtligt tack! En bra utbildningsdag hade vi dessutom igår, bl a om pacemaker och akut bronkoskopi. Låt inte jordnötter stå framme på bordet om ni har småttingar hemma!!! Ack så förrädiska om de hamnar i luftvägarna, och kan vara ett helvete att plocka upp!

Här hemma ser det ut som kriget brutit ut, maken har rensat ut gamla vinterkläder och annat skit som inte används, varav 95% är barnens grejer. Känner mig helt slut bara jag tittar på det, men förhoppningsvis kan vi kasta en hel del idag innan han åker till jobbet. Jag har massor med saker jag borde ta tag i, men känner mig bara allmänt seg. Blir väl en panikstädning av huset i sista minuten som vanligt innan julafton...



Ja ungefär såhär känner jag mig...

Det pyr...

...på operation! Ja vi håller ju inte på & eldar eller så men humöret hos var och varannan vittnar om att visst behövs det julledigt. Därför kändes det extra bra när en av våra nyare narkossystrar glatt berättade om sin härliga trelediga helg, det fick iallafall mig att dra mungiporna längre upp mot öronen, så tack för det Magdalena! I övrigt bjöd dagen på akutsal, en axelartro med bortplockning av blyhagel(!), ett kejsarsnitt och så avslutade vi med en laparotomi. En lagom dag tycker jag. 

I helgen var vi bortbjudna på middag hos ett par vänner och deras barn som vi träffar alldeles för sällan. Fantastisk god mat mä mycke vitlök (mmmmm!!!), lite vin till det och så härlig efterrätt! Efter det blev det en match i guitar hero, som vi inte heller har kört på länge, så det var också väldigt kul! De hade dessutom köpt trummor som man kan köra parallellt med gitarrerna, men fasen så svårt det var. Jag hade nog absolut sämst koordinationsförmåga, men Jimmy tyckte det var skitkul så nu vet jag åtminstone vad han vill ha i julklapp ;).

Igår kom så den efterlängtade snön! Jag körde ut hund och barn så de fick rasa av sig lite. Det skapades snöfigurer som aldrig förr, så nu tronar både sköldpaddor, en ödla, en julgran och ett slott av snö utanför ytterdörren. Tempen har hållit sig runt nån minusgrad sedan igår så vi hoppas förstås att det kan hålla i sig så här nu över jul och nyår. Ja, det får nog bli min julklappsönskan iår: en vit jul (och sovmorgon!). Fixar du det mamsen..? =)



Julebak!

Titta vad duktiga vi var igår...pepparkakor köps dock färdiga. Nyåkers hjärtan ska det vara!










Tung anatomi



Gaaah!!! Som opsyster är det ju en fördel att ha viss insikt i den s k topografiska anatomin. Eller som min handledare sa "det blir roligare då". Idag hade jag och min salskollegor en patient med tuberculum majus fraktur. Och just axelns anatomi tycker jag är den allra svåraste! Har letat och letat efter en hyfsad sida (förutom alla anatomiböcker som man somnat över då) som beskriver både anatomi och operationsmetoder, helst på ett begripligt språk också (läs: svenska eller engelska). Uppstått har Jesus som Fotbollsfrun brukar säga: nu finns den! Jag blev så glad när jag hittade den så jag lägger ut adressen här för eventuella intresserade (Annika?): www.impingement.se
Den är skriven som patientinformation men det tycker vi om, tillräckligt svårt/mycket att hålla reda på ändå!

Ha en trevlig vecka, nu är det snart julledigt!

Efter julbord kommer träning...

Igår var jag på julbord. Glad i hågen och med förra årets julfest i tankarna var jag först hembjuden till en kollega och sedan drog vi ner till festlokalen. Resten av kvällen bestod av lite mat, lite konversation och tittande på spex. Det var väl iofs trevligt med ack så lite folk en så stor lokal och stämning var väl "sådär". Man ska väl aldrig jämföra med tidigare års julfester så jag kanske hade allt för stora förhoppningar? Hur som haver tyckte jag synd om de stackars st-läkarna som hade anordnat det hela. Framemot 22-tiden kände jag mig tung i huvudet, seg och tråkig så jag messade till maken som slutade jobba kl 22 och bad honom hämta mig på hemvägen. Summan av kardemumman var att årets julfest blev en slätstruken tillställning som dock hade ett plus: mammi gjorde inte av med allt för mycket pengar på onödiga utgifter!

Lördagen började bra. Sovmorgon fram till kl 09.20! Dessutom låg vi och drog oss till strax före 10 så man ska inte klaga. Tänkte först ha en riktig slappardag men det började krypa i kroppen framåt 13-tiden så då körde jag faktiskt ett Zumba-pass. Svettigt och framförallt kul, även fast jag inte kan alla stegen riktigt än. Imorgon blir det nog lite tyngre styrketräning, var ett tag sen jag körde ett Jackie-pass nu.



Zumba

Har ni testat det? Nu har jag iallafall gjort det. Det var inte så lätt som det ser ut på tv-shop kan jag lova! Naturligtvis vägrade lill-Lennart ge femhundra spänn för något man kan ladda ner...så det gjorde jag. Körde igång imorse med Basic (där man får gå igenom stegen) och 20-min programmet. Ingen hårdkörning men svettig blev jag iallafall. En utmaning att lära sig stegen med min stela fotbollskropp! Tur att man kan dra för persiennerna, hehehe =). Nästa träningstillfälle blir det "cardio party" så pumpen får lite mer träning. Har även laddat hem Blossoms power yoga så den kör jag nog imorgon kväll om inte jobbet kört slut på mig totalt. Känns konstigt att ha en dag ledigt mitt i veckan eftersom jag är van att jobba bara raka veckor.

Nyss kom "lilla" soffan hem också, så den ska vi väl skruva med och impregnera i eftermiddag, så man kan testa divanen ordentligt ikväll (läs: somna i soffan)...återkommer med rapport!



Schysst flyer! =)

Nattjobb

Jahapps, då var första introduktionsnatten avklarad. I helgen gick jag ju även första introduktions-helgpasset. Lördagen bjöd ju på avsevärt mycket mer jobb än gårdagkvällen måste jag säga! Lugnt och skönt när vi kom till jobbet i lördags morse men sen brakade det lös och helt plötsligt var klockan 15.00 och vi kom på att vi inte hade ätit lunch än! Men visst är det skönt på ett sätt också att tiden går snabbt när man jobbar ett niotimmarspass. Igår kväll började vi med lite logistik-kaos, då det pågick operationer på två salar. Det slutade dock med att jag gick in och löste av passen på ena salen, och där gick min kollega "i såret" kvar tills vi var färdiga, och min andra kollega som jag skulle gå natt med gick in på en reoperation som precis skulle starta. Det hela drog ut på tiden, egentligen skulle vi ha gjort en ortopedisk operation också, men den ville de inte starta igång med om klockan blev efter 21.00 (och det blev den också). Så vi ägnade delar av kvällen till att röja undan och lägga schema, lättare sagt än gjort när klockan är efter 22.00 och man hellre vill hoppa i bingen! Kl 02 gick vi och la oss på jourrummen, men det dröjde nog nån timme innan jag somnade, och faktiskt kunde jag koppla av och sova ordentligt fram till kl 07.00. Hem och käka frulle med familjen och skicka iväg sonen till skolan innan det var dags att lägga sig ett par timmar till i sin egen säng. Vaknade av lite gulliga julsånger i hemmagjord version från dotterns rum och kände mig faktiskt utvilad.


Ha en trevlig dag och en skööön natt alla!!!

RSS 2.0