Tisdag

Jajamänsan och jag lever fortfarande (med tanke på hur måndagen var). Idag hade det dock lugnat ner sig lite på jobbet, akutoperationerna som hade hopat sig över helgen avverkades i rask takt och med en extraöppnad sal på måndagen så vi kunde som sagt jobba i en mer normal takt idag. Dessutom blev en patient struken på vår sal och vi fick en "bonus", en lite enklare och betydligt kortare op tidsmässigt. Eftersom vädret visade sig från sin bästa sida, passade jag på att ta en tur i Vrinneviskogens milspår. Det var dock tunga ovilliga ben idag, tog totalt slut efter 6 km och var tvungen att gå några minuter innan jag kunde fortsätta. Nåja, det var vackert i skogen och luften var klar, man måste ju passa på att njuta lite också medan det varar!

Nu ser jag framemot en lugn, härlig kväll med mys i soffan med mina små. Den bättre hälften jobbar natt hela veckan så vi har skiftbyte här hemma när jag kommer hem från jobbet, hinner i bästa fall äta middag tillsammans och sen är det dax för honom att åka iväg. Som sagts tidigare, vi nöter ju inte på varann i onödan iallafall...

Kanske ska mysa till det med tända ljus och en kopp te i min ensamhet ikväll?

Frustration!

Otillräcklighet. Resurser som inte finns. Gamlingar som ligger med bruten höft alldeles för länge. Avdelningar som ringer och frågar om och när patienter får komma till op eller om de får äta/dricka. Ett ständigt jagande efter extralag vilket sällan lyckas eftersom folk inte vill komma in till usel ersättning på ledig tid. Plus att det är svårt nog att få schemat att gå ihop iallafall, är man ledig så är man ledig, liksom. Jag vet att vi inte är unika alls med detta scenario inom sjukvården men det känns bara så B. Totalt maktlös och ibland till och med värdelös, känner man sig. Det var min söndag, det. Hur har eran helg varit?

I övrigt var den lediga lördagen riktigt lugn och skön till en början. Jag fick barnen att hjälpa till med städning av nedervåningen, plus att de följde med till Maxi och handlade fika plus att jag fick prova skor i någorlunda lugn och ro. Sen hade vi trevligt fikabesök av vänner som firade av sonen och tittade på dotterns växasäng, som nu är såld. Vi ska göra om lite i hennes rum och få lite mer ordning och struktur på leksaker och kläder, vilket innebär ommöblering med ny säng, skrivbord och stol som ska inhandlas på IKEA nästa helg. Jag hann dessutom med att tvätta inte mindre än fyra maskiner tvätt innan kvällen var till ända. Plus en timmes "tortyr" med Jackie Warner som körde slut på mig totalt. Vi avslutade med en köpepizza och sen hade jag så ont i kroppen att jag stöp i säng. Misstänker förkylning på g, eftersom det verkar hålla i sig och inte är som vanlig träningsvärk. Nåja, den som lever får se. Kanske får bli en lugn kväll med endast en vovvepromenad på agendan. Börjar tidigt imorgon och har uppduknings/serviceturen på ortopeden. Bäst att få en god natts sömn innan dess.

Nu skulle man ha radiokuratorn Farbror Barbro här...
Kraaam på dä!

En jobbevecka till är avklarad...

Slut på veckan (nästan) och här sitter jag och är lagom fredagsseg. Haft utbildningsdag idag och det kan ju måhända vara därför man är i segaste laget. Inte van att sitta stilla och lyssna så mycket ju! Eftermiddagen bjöd på simskola med dottern - lagom stressade av fredagstrafiken i stan gled vi in i simhallen en minut i tre...efter lite mathandling kunde jag äntligen svida om till "helgkostymen" (=mysbrallor och t-shirt) och sätta igång med käket.

Har jag lärt mig nåt nytt i veckan då? Jodå, efter utflykterna till gyn respektive kirurgen så var jag åter på ortopeden torsdag och fick klara av min första hybridprotes - Reflectioncup kombinerat med CLS-stam. Inte så farligt svårt förutom att vi lyckades paja några väsentliga delar på instrumentariet...bara att köpa nytt med andra ord. Jaja, det kan ju inte gå bra jämt. Nya tag nästa vecka då jag ska lära mig att komprimera utrymme och duka upp till två proteser under nya LAF-taket i uppdukningsrummet. Vi gillar utmaningar, eller hur? ;)

Imorgon är det en helledig dag som gäller, maken ska leka med sina kompisar på Mantorp där det är STCC tävlingar och jag får den äran att vara hemma med barnen. Ska naturligtvis passa på att träna ordentligt då jag inte orkar med det ikväll. Tvättstugan behöver gås igenom och resväskan packas upp, städas behöver det alltid göras och så ska vi ju helst käka något också. Och känner jag mina barn rätt så vill de med all säkerhet leka med kompisar också. Inga problem med att få dagen att gå här inte!

För att tala om något helt annat, fick jag bonus från Stadium häromdagen. De har dessutom webbkampanj 25% på hela sortimentet i helgen, så jag funderar på att unna mig ett par nya springskor som tål lite väta nu när hösten och vintern nalkas. Kanske de här:

Back in business från The Värme

En vecka i värmen tar ut sin rätt...därför har jag inte orkat uppdatera förrän nu. Jobbet gasade ju igång på allvar med en "härlig" 6-dagarsvecka dessutom och jag började första dagen med att jobba över en timme =(. Sedan har jag varit på "utflykt" på gyn och kirurgen i ett par dar, det har väl gått skapligt trots allt. Men huu så trött man är på morgnarna när det är mörkt ute och regn och rusk. Inte direkt så att man längtar efter att gå ut med vovven då inte. I eftermiddags var jag dock ute i höstskogen och tog en välbehövlig löprunda. Det var klart och underbart mycket syre i luften efter en hel dags regnande, fullt med nerfallna färgglada löv och en och annan joggare och flertalet hundar ute på promenad. Även fast jag gillar hösten ute i skogen, får jag lite ågren inför höst, kyla, regn, blåst och så småningom frost, halka och snö...burr! Näe hörreni, jag tror att jag skjuter den tanken åt sidan någon månad än så länge, orkar inte tänka på det nu.

Ville ni veta lite om resan, sa ni? Jag kör några bilder, lustigt nog hade maken lyckats ta mest bilder på sig själv, hur nu det gick till, så ni får hålla tillgodo med dessa:

Gottigottgott från taxfreen smaskades det på på nerresan

Citrusträd utanför vår lägenhet

Hot hot hot!

Inte så hot...trött efter ett träningspass i värmen - ni trodde väl inte att jag bara loppade mig under veckan?!?

Stranden var helt okej, som synes!

Värmen kräver förstås glass i stora lass!

Lady in red??? =)

Mysan intar baren!

Eddie gillade att baren skiftade färg!

Lite kulturell måste man ju va! Utflykt till gamla Side och dess amfiteater

Imponerande i kvällssolen

Lite mer stenhögar i kvällssol =)

Natti natti och tack (i förhand) för dricksen, hälsningar städerskan ;-)

Hur råda bot på trötthet?

Hur gör man egentligen såhär på hösten, då tröttheten börjar smyga sig på? Jag höll nästan på att somna i soffan på jobbet på eftermiddan idag. Och då är det inte pga tristess eller lite att göra! Här är det fullt ös medvetslös nästan hela tiden, denna vecka i synnerhet. Jag hinner inte med någonting, träningen får lida och ibland har man dåligt samvete gentemot familjen för att man måste jobba kväll...och inte orkar något när man kommer hem. Bara att gå ut med hunden eller natta barnen känns som ett oöverstigligt hinder. Är detta en varningsklocka, att man är på väg käpprätt in i väggen? Eller bara vanlig hösttrötthet? Även om den är värre än vanligt? Har ni något som fungerar förutom kaffe, sol och frisk luft? Jag kanske måste ta till Berocca och Rosenrot igen innan jag ballar ur fullständigt. Tycker jag har svårare att koncentrera mig på det jag ska göra och kan inte planera framåt mer än nån dag. Ibland önskar man att det gick att boota om sig själv:

Jäkligt coola kuddar, för övrigt!

Bara två dagar kvar nu...och jag har inte alls planerat eller organiserat nån packning, hahaha =D

Mondays?


Kan bara hålla med den här killen... =)

Om man bortser från veckodagen, så har jag ju fått pyssla med det jag tycker är roligast och kanske kan bäst idag: knäproteser. Och det gick ju ihop sig, 15.10 var vi klara för dagen och förutom en rejäl paltkoma efter lunch så skötte jag mig rätt bra. Imorgon blir det två höfter, bra med lite variation också tycker jag (även om knäna är roligare). Snart är det dags att koppla bort allt vad ortopedi heter, åtminstone för en veckas tid. 5 dagar kvar till Turklandet! Har kollat runt lite på Vings hemsida och det verkar finnas goda möjligheter till både Hamam och ett studiebesök i moské...plus tillgång till gym - veckan är räddad! Jag räknar inte med att kunna uppdatera därifrån så ni får allt vänta på bilder tills vi är hemkomna och jag orkat ladda upp dem.

Gissa vad jag ska göra nu?

Sicket röj!

Hahaha, tror ni jag kom ihåg kameran/mobilen? Inte då. Tur att det var fler som fotade. Bilder finnes på facebook för dem som är intresserade...röjigt värre! Tror det blev en lyckad fest faktiskt. Drygt 70 personer blev vi och de flesta hade tagit detta med rocktema på allvar kan jag lova. Hahaha så roligt att se "tanterna" i annan utstyrsel än landstingets "pyjamas" och opmössa =D! Kuliga uppträdanden blandat med skönsång/hyllningssång till ex-chefen , god mat, mingel och dans bjöd kvällen på. Och jag övervann min skräck att prata i mikrofon och gjorde nån slags prisutdelning till bästa utstyrsel. Har ingen aning om vad jag sa men tror det blev bra tillslut.

Gårdagen tror jag vi tar och stryker ett streck över, jag klev upp halv 2 på eftermiddan och mådde väl som jag förtjänade, så att säga.

Dagen började med sovmorgon till 8.30, då var jag pigg och klarvaken efter en god natts sömn. Efter att morgongröten landat i magen körde vi ett städrejs, dottern fick kompisbesök och jag tog en löptur upp till Åby centrum där det öppnat ett nytt gym, http://www.abygym.se/
Jag provtränade och tyckte det var skapligt fräscht och framförallt inom räckhåll och en stor fördel då jag slipper åka hela vägen in till stan, hitta parkeringsplats mm. Så jag slog till på ett träningskort. Kanske kan öka träningsmotivationen ytterligare nu då mörka hösten faller på och man inte alltid har lust att springa utomhus. Det enda som fattades var lite skivstänger i friviktsavdelningen, men det kanske kommer framöver. Det kommer också att finnas pass att gå på men det tar jag isåfall senare.

Nu ska vi dra iväg och käka smörgåstårta hos svågern som fyllt 40 år. Moomsigt! Tur att man gjort sin träning för idag. Hann med en löptur på 5 km efter styrketräningen också, så nu kan jag unna mig lite gott tycker jag!

Puss å kram - imorrn är det måndag...inte lika kul.

Vart tog veckan vägen..?


Jahaja, här sitter jag sent på torsdagskvällen och undrar ovanstående. Jag har haft så in i h__vete mycket att stå i så tiden bara har försvunnit. Har nyss avverkat veckans tredje träningspass - 30 min core/HIIT med Jillian. Har verkligen varit svårt att klämma in passen, lite stolt är jag ändå att jag lyckats. Men nån löpning har jag bara inte haft tid med utan lägger tiden på intervaller - korta, intensiva träningspass är det som passar in i livet just nu. Men visst längtar man ut och bara vill lunka i skogen och känna höstluften och rensa kroppen och knoppen från både det ena och det andra. Kanske i helgen. Fast då ska jag å andra sidan på nyinvigning av gym här i lilla Åby! Fantastiskt kul tycker jag och framförallt oväntat. Då kanske jag kan få tillgång till riktiga maskiner och kan satsa på att träna upp min rygg, nacke och axlar riktigt ordentligt (och slipper dra sönder fler gummiband...).

Imorgon är det en riktigt hektisk dag som väntar. Kanske därför jag sitter här och inte vill gå och lägga mig. Börjar med att jobba 7.30-13.30. Hoppas dock på flex från lunch så att man kan åka och fixa till ljudet i festlokalen som vi ska hållas i med jobbet imorgon kväll. Sen blir det väl dukning, framplock, fix och trix och grejor man glömt som måste fixas i sista minuten, ni vet. Men jag ser framemot det, kanske även jag lyckas slappna av och ha roligt. Har hört ryktas om roliga utklädnader (vi har ju tema rock), bus och uppträdanden som folk har på lut. Måste komma ihåg kameran...och hoppas att fler också gör det! Återkommer med rapport kanske nån gång i helgen - beroende på dagsformen på lördagen ;-) Over and out!

RSS 2.0