Det är inte lätt att vara tung...

sa alltid min far. Jag börjar nu förstå innebörden. Har satts på hårda prov av en prepubertal 10-åring de senaste dagarna. Han trivs inte med skolan (och livet i övrigt heller, skulle man kunna tro) just nu. Skolkar, ljuger och skyller ifrån sig. Jag blir förstås förtvivlad som mor och undrar vad jag har gjort för fel? Är övertygad om att min bättre hälft känner ungefär likadant. Och sonen, han säger ingenting, som vanligt. Vi har haft möte i skolan med hans lärare i klassen och de skulle ta det hela vidare till kurator (anonymt) och jag funderar på att ta en kontakt med Föräldra telefonen, BUP eller BRIS eller var man nu ringer? Detta kanske inte alls är så ovanligt och del av någon sorts prepubertal frigörelseprocess, funderingar över livet i allmänhet eller vad man nu funderar på i den åldern. Men var är manualen för barnuppfostran, undrade jag på jobbet idag för de som orkade lyssna. Varför är det inte alltid självklart åt vilket håll man ska gå vid vägskälet?

Jag förstår att det inte hjälper att gapa, skrika och skälla. Men inte heller att vara för flat och bara sitta och lyssna och prata och tycka synd om. Så vi satte ner foten och tog till hot (tyvärr) idag. Spelförbud i inte mindre än en månad, plus att han inte får följa med till Turkiet utan måste vara hemma och jobba igen det han missat i skolan, om han fortsätter såhär. Jag är trött, trött, trött. Jobbet är mitt andningshål just nu. Där får jag hämta andan från problem (oftast) och koncentrera mig på att laga eller byta ut ben...borra, mäta, gänga, skruva...det kan jag! Visst är det problemlösning där med men då jobbar man oftast i grupp och kan bolla med varandra och får uppbackning från alla möjliga håll.

För övrigt är det jobbfest på fredag - tema rock då vi ska överraska chefen som gör sin sista dag hos oss imorgon. Hoppas jag kan koppla av då och ha lite kul. Känns som om det behövs nu!

Har tränat i dagarna två, ett core- och ett förbränningspass. Känns skapligt. Imorrn lär jag inte hinna med någon träning då jag jobbar till 17.30, får sikta på torsdagen istället. Fredagen är helt körd eftersom jag ska jobba halva dagen, förbereda festlokal inklusive ljud, gå på simskola med dottern kl 15 och helst hinna hem och byta om och fixa till mig också innan kl 18. Får inte ekvationen att gå ihop riktigt, måste dra i några trådar och se om jag kan få nån hjälp.

Endast 11 dagar kvar till avresa...hang in there!

Jag skiter i det!

I träningen ikväll, alltså. Väljer att ta en vilodag då kroppen och knoppen känns sliten. Jag har gjort mina 4 pass denna vecka och det får vara bra så. Satsar min tid på barnen och hemmet istället. Lika bra att ladda inför kommande vecka som kommer att bli jäkligt tuff tidsmässigt med tanke på allt jag ska hinna med både på och utanför jobbet. Vet ni vad? Nu fick jag ett erbjudande jag inte kan missa av min bättre hälft:

Lööövely! =)

Ledig fredag

Vad gör man då? Jo, försöker hinna med allt man inte hunnit tidigare i veckan...livet går i 150 knyck just nu känns det som. Men jag räknar ner...snart är det den 10/9! Sol, värme, bad och lite lagomt med träning. Jag ska allt passa på och träna i lugn och ro och faktiskt unna mig att utnyttja hotellgymmet och träna ryggen framförallt. Känner mig sliten i rygg och nacke efter denna jobbevecka. Tycker det är svårt att komma på hemmaövningar som framförallt tränar övre delen av ryggen. Hittade ett par gamla såna här träningsgummiband i garderoben och satte fast dem i trappan och försökte göra latsdrag, men det slutade med att jag drog sönder dem, hahaha. Gammelt torkat gummi mår nog inte så bra av av slitas i på det där viset. Igår blev det träningsledigt då jag jobbade kväll. Men det gjorde inget alls eftersom jag var ute och körde dryga milen i onsdags kväll. Stack ut vid 20-tiden och var tillbaka vid 21. Normalt sett är det alldeles för sent för mig eftersom jag bruakr vara jättetrött då, men nu gick det jättebra till min stora glädje. Det duggregnade lite lätt och jag kände egentligen för att köra ett inomhuspass istället, men jag övertalade latmasken i mig att det faktiskt var nyttigt med frisk luft! Så jag började med 10 min prommis i högt tempo som uppvärmning, och sen var det bara att sätta fart. Såklart hade jag min nya gröna vän med mig:

Musik är underskattat, säger hon som tyckte att det räckte med skogens sus för bara några månader sedan!

Idag står styrketräning för överkroppen på schemat. Ska bli riktigt skönt. Benen vilar jag så mycket som möjligt eftersom knäna känns lite trötta efter en mil på asfalt. Tur att man har bra skor, även om de börjar bli lite slitna. Men mina Asics GT 2160 är förmodligen de bästa löparskorna jag ägt, vill inte ha nån annan modell!

Nu måste jag sätta fart, fredagsmyset hägrar...ha en bra helg alla!

Dags för ett nytt!

Inlägg alltså. Så mycket som händer så jag knappt hinner med. Barnen har börjar skolan och det har varit både upp och ned. Trötthet över tidiga morgnar. Blyghet över nya klasskamrater. Glädje över sång och rörelse och lek. Lite av den mörkare sidan har vi också redan upplevt tyvärr. Misstro, så kallade vänner som sviker, skrapsår, fotstukningar och långtråkigt. Vi tar nya tag och hoppas att vi kan reda ut det här tillsammans. Nog om detta. Idag hade jag "lönesamtal", dvs lönebesked, man kan ju ändå inte påverka sin lön för den är ju redan satt av chefen. Landstinget kan verkligen slå sina medarbetare med häpnad, jag var en av dem som fick mest påökt och det innebar 700 extra i lönekuvertet/månad. Ni kanske tycker "men det var ju bra!"? Jovisst. Men tänk då på det arbete jag utför och det ansvar jag har och hur mycket jag ändå ställt upp för kliniken med extrajobb med kort varsel osv. Jag är ju så flexibel. Man kanske skulle bli mindre flexibel och se vad som händer till nästa lönesamtal..? Tänk om man rent av skulle bli lite egoistisk och säga nej lite oftare...

Träningen går som den går denna vecka. Jag håller målsättningen men inte mer än så. Är så mycket annat som tar tid och måste få göra det denna vecka med skolstart och allt, så jag tränar när tid finnes. Ikväll tänkte jag ge mig ut på en löprunda men för tillfället spöregnar det, så vi får se om det blir ett inomhuspass istället.

Här kommer några bilder på en linslus som är stolt över att få börja skolan:


Kolla, jag har fått ett gosedjur av min fadder i femman och en glass!

Buzzar!

Bättre sent än aldrig. Jag är Buzzador, och vad det innebär kan ni läsa om på: http://www.buzzador.com/index.php?lang=se
Denna gång var jag utvald till kampanjen om Dove´s Intense Repair Express Intensivbalsam:

Jag har enbart fått positiv feedback från de som provat. Mitt eget omdöme om produkten är att det är en helt okej produkt att använda när håret behöver extra fukt och kanske är slitet av behandlingar och/eller bad och sol. Har själv testat på hela familjen och speciellt dotterns toviga och slitna hår blev mjukt och lätt att kamma ut. Ger den ett totalbetyg på 4 av 5 möjliga.

Scheisse!

Mitt knä vill inte vara med för tillfället så jag kan inte springa den efterlängtade turen idag. Faaen också att det ska jävlas när träningen börjat flyta på så bra igen. Jag har till och med fått en present av maken till mina löpturer:

MP3 med clips - vicket lyx! ;)

Det får helt sonika bli en powerwalk med hund idag, bättre än inget liksom. Vi hade för övrigt kräftskiva igår och jag vaknade upp trött, tung i huvet, lite illamående precis som efter en riktigt vild fest. Men jag drack inte mer än 1,5 öl igår så det kan jag inte beskylla den för. Måste helt enkelt vara den tunga feta kolhydratstinna maten som gjorde att jag fick en hangover som hette duga. Därmed får stackars bukspottkörteln producera massor med insulin, som i sin tur trycker ner blodsockret i botten fram på morgonen. Känns symtomen jag beskrev ovan igen, när man inte ätit på ett bra tag? Kroppen blir helt enkelt lurad att tro detta. Ond cirkel och idag får jag helt enkelt kompensera med bra mat och minimalt med kolisar på eftermiddagen/kvällen. Prottedricka och promenad is da shit today, folks.

Har för övrigt haft två tunga jobbnätter i veckan, speciellt natten mot fredagen då vi jobbade till 05.30. Sen hade jag ju tagit på mig ett extra dagpass igår också och vi jobbade konstant då också. Sen hem, träna, städa och göra iordning käket inför kvällen. Hade jättetrevligt med våra vänner men som vanligt blir jag ju toktrött framåt sena kvällen, så det var faktiskt skönt när man "fick" gå och lägga sig vid midnatt.

Imorgon börjar ungarna skolan igen efter ett lååångt sommarlov. Dessutom börjar maken jobba vilket innebär pusslande med tider och att komma in i nya rutiner igen. Lilla börjar 6-årsverksamheten och det innebär att barnen kommer att vara på samma ställe, vilket jag tror kan underlätta för oss en del med lämningar/hämtningar osv. Hoppas och tror att det ska gå bra med inskolningen bara. Nej nu är det dags för veckoplanering med La Familia...efter det: ut i solen! See you!

Sömn

Nu ska vi ta ett seriöst inlägg om sömn...NÄÄÄÄÄ skoja bara! Jag har sovit lite för lite bara, så jag hoppas verkligen att jag kan lägga mig någon timme på eftermiddagen. Nattjobbet inatt bestod av ett stycke op på sex timmar! Eftersom jag gillar att stå "i såret" så erbjöd jag mig att ta hela op från början till slut. Vi kom igång vid 20-tiden och var klara nån gång efter 02...kollade inte så noga på klockan där på sluttampen. Men visst tar det på krafterna att stå fullt koncentrerad (op i två seanser med fula frakturer och tekniskt svårt) så länge. Bara att köra ner tjurhuvvet, bita ihop och köra på. Efteråt kan man bryta ihop och gå vidare! Samtidigt tycker jag det är så kul och intressant att få mera erfarenhet, har inte haft så många armbågsfrakturer så det är lika bra att få det gjort så att säga. Och så vet man såklart vad man ska göra annorlunda till nästa gång. Practice makes perfect.


Ingen träning igår, då var jag och lilla på fotbollsskola och det gick väl ungefär som det brukar. Vill inte vara med och kör sitt eget race. Men till slut fick jag henne att vara med och skjuta lite på mål, vara med några minuter på match och leka några lekar i slutet av passet. Jaja. Rom byggdes inte på en dag och nu får det vara såhär. Vi får väl se det som en form av social träning inför skolan som börjar nästa vecka. Då känner hon åtminstone några av barnen. På eftermiddagen tog vi årets andra tur till Smultronstället med storebror & familj. Med en fetingglass i magen står man sig lääänge! Inte konstigt att det heter glassrestaurang...

Nu ska jag ladda inför nästa nattpass med lite träning, mat, kaffe och förhoppningsvis någon timmes sömn.
Ha det gött alla!

10,35 km...

enligt jogg.se. Tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd, även om det inte alls gick i något rekordtempo pga värmen. Målsättningen i några veckor framöver är att utnyttja det fina vädret och satsa på löpningen lite mer. Ett distanspass på minst 10 km samt ett kortare intervallpass per vecka ska jag hinna med. Utöver detta min vanliga träning med Jillian, med fokus på överkropp/core. Fortfarande är den långvariga målsättningen minst 4 träningspass per vecka. Kosten ska skärpas till ytterligare efter förra veckans svullande, jag mår ju så mycket bättre då. Om man räknar bort gårdagen så kanske denna vecka blir riktigt bra med?

Idag har jag varit liite duktig och städat övervåningen. Storstädningen inklusive släpkärra i morgon verkar inte bli av pga kräftkokeri, så den får helt enkelt bli skjuten på framtiden (otippat - nooot!). Vi har alltså blivit lovade svenska kräftor inför lördagens kräftskiva och ska tydligen koka dem själva med lite assistans från en vän. Som jag verkligen hoppas har koll på det här. För det har inte vi! Hjälp...vad har vi gett oss in på?!?

Bakispizza

Känner mig redigt bakis idag trots att jag inte drack en droppe innehållande procent igår! Dock så jobbade vi fram till kl 03.30, kom väl i säng vid 04, och därefter ringde klockan 07.00. Urrrk. Fick tre timmars sömn till hemma medan maken var iväg med lilla på fotbollsskola, annars hade jag väl varit ett totalt vrak idag. När jag steg upp vid 13-tiden skrek kroppen efter onyttigheter och det slutade med att vi delade på en pizza som sen lunch. Jaja, inte bra men heller inte hela världen. (Creds till maken som faktiskt försökte erbjuda mig en omelett!) Nya tag imorgon med träning och bra mat. Idag blir det total vila och följa med sonen till karateträning. Möjligen kan jag tänka mig en vovvepromenad till kvällen.


Har nu ledigt i två dagar/nätter och sedan är det på´t igen med två jobbenätter till. Har tänkt ägna denna lediga tid till städning och framförallt sätta en fot i röven på min bättre hälft och få honom att skaffa hit en släpkärra så vi kan åka iväg till soptippen med en massa gammalt skit som bara står och tar plats. Tror ni jag lyckas? Uppdatering kommer..!

En helt okej helg

Visserligen är den inte slut ännu, men hittills har den varit bra tycker jag! Ledig fredag med lite shopping till barnen inför skolstarten, flanerande på stan, grillning med familjen och lite träning på kvällskvisten. Mys i soffan med film och godis hörde också fredagen till. Igår lördag visade sig vädret från sin bästa sida så vi la måstena åt sidan och åkte upp till Lillsjön med ungarna + kompis för lite sol och bad. Jag passade dessutom på att springa 2,5:an ett par varv. Ett "max-varv" där jag verkligen gav järnet i uppförsbackarna tills det smakade blod i truten =), och ett "lunk-varv" för att varva ner och bränna ut det sista. Sen var det helt jävla underbart att hoppa i sjön och simma av sig svetten och lägga sig på tork i solen med en kopp java. Efter en god lax och potäter-middag var det dags för nattjobb. Tiden gick snabbt och vi jobbade oavbrutet från 17.00 till 23.30 utan paus. Sen blev det dock lite belöning iform av ost, kex och frukt framför tv:n innan det var dags att lägga sig på jourrummet. Kvaliteten på sömnen blir ju lite sådär, får se om jag lyckas vila lite till innan det är dags att gå på nästa natt. Barnen är iväg och leker med kompisar och jag ska få till ett träningspass inomhus innan jobbet, så har jag uppnått målsättningen denna vecka och tagit revansch från förra veckan!

Sitter & kollar runt på regionsfri dvd-spelare. Har någon något tips om var jag kan hitta till bäst pris? Det billigaste hittills verkar vara netonnet.se. Irriterande att inte kunna spela de tränings-dvd:er som är region 1:or på PS3:an, därför tar jag saken i egna händer nu så att säga. Om jag får tag i en billig dvd blir det till att inhandla mera dvd:er framöver, behöver lite ny inspiration för den kommande träningshösten.

Nu tar jag en pre-workout-coffee och ska försöka sätta fart sedan. Om det verkligen ger en boost eller inte tvistar de lärde om. Här är lite läsning om ni orkar sålla bland vetenskapligt/ovetenskapligt:
http://www.thefactsaboutfitness.com/news/coffee.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/schultz71.htm
http://www.mamashealth.com/exercise/caf.asp
http://www.ast-ss.se/vetenskaplig_forskning/forskningsartiklar/Caffeine/koffein.asp


Ha en bra dag alla!Mör!

Ja inte trodde jag igår morse att jag skulle känna mig så mör efter dessa tre jobbedagar. Men - det blir ju sällan eller rättare sagt aldrig som man har tänkt sig. Dagen började med att jag bad om flex hos arbetsledaren pga kass nattsömna pga liten nattvandrerska i vår säng. Det såg rätt hoppfullt ut med tanke på att jag var placerad på den "lugnaste" salen och bara eventuellt skulle få något ytterligare jobb på eftermiddagen. Men vid lunchtid brakade det lös. In kom ett aortaaneurysm (dock inte på vår sal) och så gick den eftermiddagen. Vi på vår sal fick överta en ortopedisk operation som var krånglig som tusan att lägga upp på bordet. Blev dock klara i tid och jag skulle bara plocka tillbaka lite saker ooch sedan gå hem tänkte jag. Då kom såklart det akuta kejsarsnittet. Lika bra att ställa sig på det tänkte jag, så har man iallafall gjort en insats någonstans i all röra.  En nätt liten övertid senare så kunde jag åka hem till ett dukat bord - tack och lov! Skulle egentligen ha tränat igår kväll men det fanns inte en chans. Både huvet och kroppen var så trötta så något annat än ett parti yatzy med familjen och sedan soffläge, gick inte att uppbringa. Fick sova en stund längre imorse tack och lov, så nu är jag åtminstone på banan tillfälligt. Blir lite coreträning senare i eftermiddag, först ska jag göra stan en sväng och handla käk till kvällen. Grillat är godast! Trevlig fredag på er! Vad gör ni en dag som denna?

Favorit i repris

Jag tar ett till inlägg nu när jag ändå är i gasen. Denna vecka har börjat på ett bra sätt. Visst är man alltid trött på måndag morgon men nu när det är sommar så känner man ändå inte lika stor press att ha ett mastodontprogram som måste hinnas med (typ tre proteser klara innan kl 16.00). Denna måndag bestod av en halvprotes, en humerusfraktur och en artroskopi. Jag kunde duka upp i lugn och ro och dessutom både fika och plocka till de nästkommande operationerna. Så skulle det vara jämt, inte minst för förståndets skull, så kanske man hann reflektera över vad man har gjort/ska göra.

Idag har jag njutit av ledig dag. Började med att jag vaknade 07.15 imorse och kunde inte somna om, så då var det lika bra att gå upp och inse att en joggingtur innan frukost kanske inte skulle sitta fel. Resten av familjen skulle ju ändå inte vakna på minst en timme. Så jag gav mig iväg med både pulsklocka och musik i lurarna. Gick himla smidigt tills jag kom upp till Lillsjön - då öppnade sig himlen och vräkte ner x antal millimeter under de 6 kilometrarna. Var jätteblött och halt och verkligen terränglöpning som gällde. Lagom till "målgång" slutade det regna och jag fick ett av mina ryck och tänkte att det här var ju verkligen läge för att springa 5 km-rundan på asfalt också, eftersom jag inte kunde ta ut mig till max i skogen pga blötan. Så jag gjorde så, i snigeltempo visserligen men det blev ca 11 km tillslut. Nöjd är bara förnamnet. Kändes extra gott med frukost sedan. Misstänker visserligen att knäna kommer att få betala dyrt för detta imorgon bitti men det var det värt!

För övrigt har vi gjort två rea-inköp som gillas av hela familjen(vinnarskallen är lite jobbig ibland dock):


Maxiyatzyt kommer definitivt att få följa med till turkiet men det vette katten om man vågar ta med sig plockepinnet - tänk att bli stoppad i tullen pga "vassa föremål" hahaha XD

Lite mer semesterbilder

Har lagt vantarna på iphonen och här kommer lite fler semesterbilder:

"En liten glass"

Vy från stugan en sen kväll

Storsjöbadet

Hornöberget/Hotell Höga Kusten

Den här fjällrödingen kan vara en av de godste fiskrätter jag nånsin ätit!

Barnens stående order - hamburgare!

Middag hos bästa vännen hann vi också med. Och en liten trubadurkväll inklusive grillning och rosé tillsammans också. Och så två pass Zumba och lite finsk mat som mamsen hade ordnat. Jag är glad för varje minut!

Jobbe?

Näe, idag får jag faktiskt ledigt! Har jobbat första veckan nu och varit så trött, så trött. Ändå har det inte varit något jättetempo men patienterna försvinner ju inte utan läggs "på hög" istället.Tappra försök har gjorts till att få in extralag både fredag kväll och lördag dag, men icke ett telefonsamtal så långt örat kunde nå. Och det förstår jag. Inte vill väl den tappra skara som faktiskt är ledig (när så många andra är på semester) några få timmar, gå in och jobba extra för den lilla skitlön som man får! Och komptimmarna har man ändå aldrig möjlighet att ta ut ändå...

Nåjå. Har varit och doppat oss i Näkna i måndags och Sörsjön i onsdags och så Lillsjön igår med ungarna, så bad och sol har man fått iallafall så det räcker och blir över. Känns skapligt med en grundbränna lagd inför resan - bara en dryg månad kvar nu!

På grund av jobb och annat så har ju träningen inte riktigt hängt med denna vecka. Endast ett pass Jillian a 45 min och ett löppass i skogen har jag rivit av. Men idag blir det ett pass 30 day shred för att avsluta veckan på ett bra sätt. Målsättningen spricker alltså men inte tänker jag skämmas för det. Är en av de få veckor förutom den jag har varit sjuk, som jag inte tränar som planerat. Nya tag nästa vecka istället. Tisdag och fredag är jag helledig, yeeey!

Planer för dagen? Ja ni vet, same same but different - tvätthögen morrar och dammråttorna dansar hambo så det kanske jag måste göra något åt? Tar dagen som den kommer och får se var jag hamnar. Kram på er i regnet!

Här har ni...

...en som är trött och mer eller mindre redo för sängen - och klockan är bara 18.45! Två tidiga morgnar sätter sina spår snabbt tydligen. Jaja, jag ska inte klaga för det har faktiskt varit rätt så lugnt på jobbet och det är väl en himla tur det eftersom vi har väldigt ont om personal. Alla är upptagna på sal eller i övriga "huset" så det är väldigt öde i korridorerna och man får ropa i väldigt god tid alternativt springa och hämta själv om man vill ha hjälp med något. Så länge det inte kommer in något jätteakut är det väl lugnt men... ja ni förstår ju själva.  Ska bli skönt med en ledig dag mitt i veckan och därefter två kvällsturer och en halv helgdag på det.

Jag har ju lovat lite uppdatering från norrlandssemestern och i ärlighetens namn så hade jag inte så många bra bilder men här kommer några stycken från Storsands havsbad
iallafall:

Det finns så mycket mer vi faktiskt gjorde men kanske inte alltid kom i håg att ta fram kameran. Ska försöka ragga några bilder från makens iphone också till nästa inlägg - stay tuned!

Något vi verkligen inte kan klaga på är vädret. Har nog aldrig haft så bra och varmt när vi varit där uppe! Barnen badade så gott som varje dag och speciellt sonen älskade det! Dottern var lite mer reserverad och trivdes bra med att leka på land och bara doppa benen, men det kanske kan rådas bot på efter höstens simskola? Dessutom har vi en Turkietresa att se framemot i september, vilket inte känns allt för avlägset just nu.

För intresseklubben att anteckna: JA, jag skötte träningen exemplariskt under norrlandsvistelsen enligt eget tycke. Fem träningspass varav två pass Zumba på lokala orten vilket var skitkul, kanske inte världens jobbigaste träning men visst blev man svettig iallafall. Sen två pass core med Jillian som jag tagit med mig samt ett löppass. Nu har jag tagit lite ledigt i ett par dagar i och med jobbstarten men imorgon på lediga dagen kör jag igång igen...hänger ni med? =)

RSS 2.0