Bakning med barn...

För att hålla barnen sysselsatta när de är hemma och är "sjuka" (hmm nåja) måste man hitta på saker att göra åt dem. Typ hela tiden. För jag är inte den typen av mamma som kan låta barnet sitta vid tv och dator HELA dagen, trots att de fladdrar med ögonfransarna och lägger huvet på sned. Så efter en film, en timmes Spore på datorn medan jag tränade, och en spontan innebandymatch i vardagsrummet fick vi för oss att baka. Chokladbollar och tigerkaka fick det bli, enkelt och gott. Att ha två barn med sig i köket innebär ett konstant medlande: "Om du häller i en deciliter socker så får du hälla i havregrynen..."  Chokladbollarna var nog roligast att göra men tigerkakans smet var nog snäppet godare (sen att de inte var så intresserade av själva kakan när den var klar är ju en annan femma). Citat av Eddie:
"Den här var så god så jag nästan hoppar upp i taket!"

Bättre betyg kan man väl knappast få av en kräsen ung man? =)


Party!

En liten rapport från milfarnas utegångskväll...dock utan bilder eftersom det var Millan som höll i kameran. Får lägga in dom framöver. Vi började med sminket på Make Up Store - och vilken upplevelse! Det unnar jag verkligen alla trötta småbarnsmammor. Snacka om back to basics. Att man kunde ha så många lager i ansiktet och lägga så mycket krut på "grunden" hade jag ingen aning om! Svårt att fånga make up:en på bild men häftigt blev det, glittrigt och fint. Och så fick man ju ett antal produkter också, jag valde en rengöringsmousse, ansiktsvatten, dagcreme och så nåt puder-kollijox som man skulle skrubba fejset med en gång i veckan.  Sen åkte vi hem och tog en kaffe och macka så man hade lite grund att stå på innan vi gick på starkvarorna. Millan såklart med sin petflaska Baileys (huuua va sött & äckligt!) och så jag då med ton & ginnic (vi rekommenderar ingen att blanda de två sorterna...). Körde såklart lite Guitar Hero också och lyssnade på nostalgimusik innan vi åkte in till staden och det bokade bordet på Bomullsfabriken. Maten var toppengod men lite snålt tilltagna portioner för det priset tyckte jag, man är väl en hungrig kvinna, hahaha. Funderade på dessert också men det slutade med en Strawberry Daiquri och en Cosmopolitan istället, tihi. Efter mycket flams och trams i restaurangen förflyttade vi oss över till dansgolvet och tog lite mer dricka och lyssnade på dålig musik innan dj:n skärpte till sig och lirade lite gamla slagdängor från 80- och 90-talet. Fullsatt var det iallafall, jäklar vad man fick trängas på slutet. Kl 02 åkte de gamla morsorna hem, kände att det fick vara nog då. Hade tänkt mig en sovmorgon men icke, fick gå upp kl 07 och servera frukost till hungrigt barn, ta hand om ett kök som såg ut som Hiroshima och gå ut med vovven då maken hade migrän (så lägligt, men visst, jag köper läget). Tycker väl att han åtminstone kunde ha frågat hur JAG mådde?! Känns trist att ha slösat en dag på att vara stött och sur över en sån sak. Otack är världens lön...

Återkommer som sagt med bilder senare...ha en bra vecka folks! Själv fick jag börja med en vab-dag, sonen har ont i magen och mår illa. Måtte det inte vara magsjuka på väg.


Härligt schleten

...är jag ikväll. Trodde det skulle bli en soft fredag på jobbet med någon mindre grej kanske men vad har de hittat på - jo en totalprotes!!! Nu är ju inte höftproteser min starka sida, frakturkirurgi däremot och märgspikar i extensionsbord - det kan jag vid det här laget! Men som tur var så kunde jag ha en kollega med mig som pass på salen och det var ju skönt att få lite tips. Framförallt vid den jäkla cementeringen som varit min akilleshäl hittills. Men den flöt på utan komplikationer idag och hyfsat snabb var jag också! Så skönt att känna mig nöjd med mig själv för en gångs skull.

Nu har jag klarat av ett tufft träningspass med fokus på överkroppen (med tyngre vikter än vanligt) så armarna känns som urvridna disktrasor. Häääärligt att känna att man gjort nåt! Imorgon är det ju dags att skämma bort sig för milfarna, höhöhö ;-). Tänkte börja dagen med ett härligt yogapass kanske och så frukost med La Familia. Sen åka in till staden och shoppa lite (kanske en och annan julklapp, det var visst rea på Lego...) och så bli sminkad på Make Up Store - kuuuul!!! Sen hem och chilla lite och förfesta, utfodra barn och man och sen är det bord beställt på Bomullsfabriken kl 19...sen får vi se var kvällen slutar! Rapport kommer kanske på söndag beroende på dagsformen, hihihi :-)



Hon är ju lite för skinny...eller hur?

ENGAGE the core!!!

Adrenalinet pumpar...ännu ett härligt träningspass avklarat. Inte ens spyfärdig idag...kanske dags att köra med tyngre vikter?! Främst på pluskontot är förstås att det fortfarande är roligt!!! Igår gick jag och pappsen dessutom ca en halvmil (låter bättre än 5 km, eller hur?) i kuperad terräng med vovve - underbart med frisk luft. Tycker mig se mer konturer på magen och triceps..kan det stämma även efter denna helgs tårtätande och frossande?!?



Hon får nog ingen kvällsmacka med leverpastej och saltgurka...men det får jag!!!
Guu va jag mår bra när jag får träna och äta gott!

Barbietårtan!

Som utlovat, bilder på den fabulösa Barbietårtan (den gjorde succé!):




Upphaussat

Eller vad säger ni?
Jag pratar såklart om "svinet". Var och fick min dos igår förmiddag, de har ju upprättat en vaccinationslokal inte många meter från jobbet så jag och några arbetskamrater tog oss i kragen och gick dit igår. Sticket kändes knappt och jag jobbade på som vanligt igår kväll. Men när jag kom hem så fick jag ondare och ondare i armen, tänk er som en riktigt fet lårkaka fast på överarmen. Kände mig lite hängig när jag gick och la mig men både jag och framförallt armen mådde mycket bättre imorse. För mig känns det som en självklarhet att vaccinera mig. Jag vet inte vad jag möter på jobbet varje dag och vill inte dra hem nåt till familjen. Men likaså vill jag nog att även mina barn vaccinerar sig, som träffar många andra barn i olika åldrar som också kan vara smittbärare. Det florerar många konspirationsteorier kring vaccinet och att det inte är testat ordentligt, innehåller kvicksilver mm. Givetvis måste var och en få ta ställning själv och bestämma, förhoppningsvis kan åtminstone varje vuxen människa tänka lite logiskt själv och inte gå på alla rykten som förekommit. Men för varje person som inte vaccinerar sig har vi en ny spridningsväg och möjlighet för viruset att utveckla nya stammar. Så, jag som vårdpersonal vädjar härmed till den som läser detta: tänk åtminstone på din familj och din närmaste omgivning när du funderar på hur du vill göra.


24/10!!!

Årets utgång är härmed inplanerad - OCH bokad, nu finns det ingen återvändo!!! Eller hur Millan? ;-)
Vi börjar med att skämma bort oss själva med en rejäl kvällsmakeup fixad av Make Up Store. Sen tar vi en lättare lunch på casa Heimdalsvägen (kanhända att det blir en ton & ginnic alternativt "några centiliter" Baileys för dom som föredrar det, hehehe). Senare på kvällen inmundigar de två milfarna (?!?) en god middag med fisk och skaldjur (så man har nåt att skylla illamåendet dan efter på!) på Bomullsfabriken. Sen får vi se vad klockan blir och vilket dansgolv som är bäst i stan...sa nån Strawberry Daiquiri också...?! =)



Guu va kul vi ska ha!!!

Spabesök

Idag har jag blivit inbjuden av gammelmormor till http://www.fredgas.e.se/ på Dag-spa. Vi har bubblat, bastat, och framför allt ÄTIT gott. Mycket trevligt och jätteskönt för en trött rygg och nacke. Det var bra drag i bubbelkoppen kan jag lova! Kan tänka mig att åka dit med ett gäng kompisar på kvälls-spa och bara relaxa och prata lite skit också. Vi hade inte bokat några behandlingar denna gång men det måste man ju prova också. För den som är nyfiken kan jag berätta att det var på Fredgagården som vi hade vår bröllopsfest också...fem år sen vi gifte oss nu - herregud vad tiden går...


Bubbelkoppen och utsikt över Bråviken

Ikväll blir det fortsatt relaxing på hemmaplan, barnen och vovven är pigga som attan och mamman & pappan ligger som pösmunkar i fåtöljerna och ska väl ta sig en "sundown" om en liten stund...dock inte gjord på Bombay Sapphire utan Jimmy hittade nåt nytt "Svenskt Gin" som vi ska testa...återkommer med recension!

Trevlig helg!

Oplanerad löpträning

Ja ni, det trodde jag väl aldrig om mig själv. Och knappast vovven heller! Vi var ute och lallade på i skogen (brukar försöka ta en ordentlig skogsprommis åtminstone en gång/helg) och som vanligt vet jag ju inte riktigt var jag hamnar, känner ju inte till skogen här i Jursla som skogen i Kramfors direkt. Men jag brukar lyckas hitta hem tillslut iallafall, haha =). Denna gång kom vi efter en lång uppförsbacke fram till en telemast, varefter vi lyckades hitta fram till ett härligt springspår. Luften var klar och solen sken, och så plötsligt skenar det förbi några joggare. Min första tanke var inte "vilka självplågare!" för ovanlighetens skull, utan "hmm...man kanske skulle testa!". Tilläggas bör att jag inte sprungit sen jag la av med fotbollen för ett par år sedan. Första tanken, när vi sprungit kanske 100 meter var "men guud vad tung i arslet jag är, det här känns i höfterna!". Men jag fortsatte, det var ju nerförsbacke så det gick bra att bara lufsa på i lagom tempo. Så vi fortsatte en bit till och en bit till...och så kom vi fram till Lillsjöstugan och så fortsatte vi en bit till...och så nerför hela Lillsjövägen och förbi sonens skola. Sen var vi ju nästan hemma så då gick vi sista biten för att varva ner. Jag är faktiskt förvånad att det gick så bra, men det är väl konsten att kunna ha kul och inte pressa sig till löptider eller vissa löpsträckor i början som avgör vad resultatet i slutändan blir.

Vad tror ni om det här träningsupplägget, det blir ju variation iallafall:

Mån - Yoga på Folkuniversitetet
Tis - vila
Ons - vila
Tors - One on one workout Jackie Warner
Fre - Yoga eller workout Cindy Crawford (lite lättare pass)
Lör - One on one workout Jackie Warner
Sön - Power walk/löpträning i skogen (om Jimmy inte jobbar hela dan förstås, kan ju inte lämna kidsen ensamma)

Men varför lägger hon in vila två dagar mitt i veckan undrar ni nu? Joo det har att göra med jobbet, ofta är jag så himla trött att jag bara orkar komma hem, laga mat och natta kidsen så att träna då finns det helt enkelt inte tid eller ork för. Jag tycker det är skönast att träna när jag är ledig eller jobbar korta dagar, då blir det inget stressmoment eller tar för mycket tid från annat. Och som jag skrev i ett annat inlägg: nu har jag äntligen kommit fram till att jag vill ha kul när jag tränar, annars är det ingen idé. Det får aldrig mer bli ett "nödvändigt ont". Naturligtvis vill jag må bra också, känner jag att knäna inte pallar så får jag väl tänka om, eller hur?


Måste införskaffas!

Hon behöver nog inte oroa sig för Beach 2010:



Ska nog försöka få tag i den här också...tills vidare kör jag med hennes första dvd som jag laddat hem. Ett GRYMT träningsprogram - rekommenderas för alla som vill ha en riktig genomkörare!
Trevlig helg!

Har bestämt mig

Tack mina stammisar för era kommentarer, de hjälpte mig faktiskt även om det kanske inte låter så, eftersom jag gör precis tvärtemot vad ni tycker (förutom Annika då som jobbar på samma ställe, hahaha)!

Jag mailade ett kort men trevligt (tyckte jag iallafall) svar till chefen på det erbjudna jobbet, och tackade vänligt nej men bad att de skulle ha mig i åtanke i framtiden. Känner att jag trivs bra med det jag gör idag och chansen till att faktiskt få vara delaktig i direkt livräddande insatser och dra lärdom av så mycket kunskap som finns på mitt nuvarande jobb gör att jag vill hänga kvar där ett tag till. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig om det skulle vara så att jag vill varva ner och jobba kontorstid i framtiden. Vad familjen beträffar har jag bestämt mig att inte ha dåligt samvete gentemot barnen, de trivs alldeles utmärkt på dagis och frita, jag har jobbat deltid hela deras uppväxt och vänt ut och in på mig själv och maken, pusslat med scheman osv för att de ska få vara hemma så mycket som möjligt men nu räcker det. Jag måste också ha rätt att satsa lite mer på mig själv och mitt jobb, inte för att jag tröttnat på anställningen som Mor men för min egen personliga utveckling och för att kunna vara närvarande rent mentalt på jobbet utan att ständigt oroa mig för om jag verkligen gjort mitt yttersta för mina små. De trivs, växer, skaffar kompisar och skapar sig ett eget liv som inte alltid behöver involvera mamma och pappa. Att kunna ge dem tryggheten att släppa taget en liten stund och våga odla nya intressen och vara utanför hemmets väggar måste väl vara ett kvitto på att man som förälder inte har gjort bort sig helt ändå? Vad tror ni?



Älsklingarna

RSS 2.0