Trött & sliten-->piggare och sugen på powerwalk

Jag brukar inte vara den som rekommenderar kosttillskott då jag föredrar vanlig mat framför allt annat. Men nu har jag hittat ett vinnande koncept som dessutom smakar gotti-gott-gott!
Tag en av denna:

Och en av denna:

Det kanske är koffein-effekten i Beroccan som gör jobbet för stunden, men jag gick ifrån att vara trött och orkeslös till pigg och sugen på powerwalk...så det blev 20 min med maken och hunden i ett gäng backar! Därtill har jag tränat 20 min Jillian + 17 min Caroline Nilsson, det gör cirka en timme träning = godkänt! Imorgon jobbar jag 9.30-18.30 så det blir träningsledigt. Kör ett pass på fredag förmiddag igen tänkte jag, kanske en liten joggingtur vid Lillsjön inför stundande nattjobb?

Nu väntar en kopp te i soffan framför Biggest Loser. Kraaam på dä!

Snart är det jul!

Här finns det fina grejer:
http://www.amandaegilson.com/

Typ den här:

Eller den här:

Eller den här:

Vilken är finast tycker ni?

På tal om något annat. Idag ska jag införskaffa 1.Berocca och 2. Rosenrot. Känner hur hösttröttheten kommer smygandes på mig, träningen känns inte lika rolig längre (förutom löpträningen) och inte jobbet heller. Inget tålamod med barnen har jag och inte med gubben heller. Känns som om jag är den som får ta allt ansvar för att saker och ting blir gjorda och inplanerade, allt från barnens läxor och kalas till bilbesiktning och däckinköp. Därtill handling, städning, att kläder finns tvättade och klara, finns det ombyte på dagis, är utflyktsväskan packad och finns det inneskor till gympan. Ja, ni fattar ju. Inte är jag unik på något sätt, många mammor har nog betydligt fler järn i elden och klarar det galant. Men just idag känns det inte så roligt. Så därför är det perfekt att ha bloggen att gnälla av sig på. OCH titta lite på smycken - som jag får köpa till mig själv om jag ska ha några!

Ha en fin dag alla! Nu drar jag på mig träningskläderna och hoppas på lite träningsendorfiner...

1.1 mil...

...sprang/gick vi igår. Idag har det hittills blivit en promenad på 20 min för att mjuka upp stela muskler. Knäna mår förhållandevis bra förutom då jag går i trappor. Men det ger sig med lite vila! Inte ofta man är nöjd med sig själv och sina prestationer, men igår...var en riktigt bra dag! Idag blir det nog inte så mycket mer träning då jag ska jobba eftermiddag. Sonen har kompis här så då ska det fikas och ätas...ja, tiden går nog så fort ändå. Imorgon måndag laddar jag för knäprotes. Ja, inte på mig själv alltså, men det kanske skulle behövas?! Är insatt som pass på "torpeden" hur nu det ska gå (TRE knäproteser ska vi göra!)? Det får gå som det går. Jag gör så gott jag kan och så får torped-människorna nöja sig med det.

Om det är någon som undrar vad jag önskar mig i julklapp så är det denna:

Garmin forerunner - tjejmodellen givetvis! Är den inte fin ;-)

I made it!

Och drog ifrån maken också...tjoho vad glad man kan bli för en sån liten sak!


Snö?!?

Känns lite konstigt att vissa har fått snö idag i vårt avlånga land medan vi peking-bor har haft närmare 20 grader varmt mitt på dagen! Nu har det dock vänt, verkar som om det är regn på gång igen. Synd att det ska regna imorron, men ut i skogen ska vi ändå har jag bestämt! Kanske får sällskap av ett par vänner också, alltid trevligt.

Igår gjorde jag nåt som jag inte har gjort sen i juni. Lyfte skrot. Hopp och skutt framför tv:n var inte att rekommendera eftersom knäna gjorde lite ont och jag ville spara dom till lördagens strapatser. Yoga hann jag helt enkelt inte med då sonen skulle iväg till karaten på eftermiddagen. Så det fick helt sonika bli bröst + bic/tric lite improviserat. Hann ändå med tillräckligt många övningar för att ha träningsvärk idag, speciellt i bröllat ;-) Dom här gamla godingarna gjorde jag:
Bänkpress 12x3
Stångcurl 10x3
Dips på stol 10x3
Hantelpress snedbänk 12x4
Hammercurl 15x4
Triceps kickbacks 10x3
Hantelflyes 10x3
Tricepspress bakom nacke 20x3


Kul att variera sig, jag borde bli bättre på att köra mer "ren" styrketräning, vi får väl se vad hösten bjuder på. Har ju fått blodad tand vad gäller löpningen nu och kan nästan längta efter att få ränna ut i skogen. Ännu bättre blir det väl när man har sällskap med sig.

Nähäpp, nu stunder lite städning, dusch och matlagning innan man får slänga sig i tv-soffan - guuu va skönt det ska bli! =D

For the record...

Så försökte maken fresta med "ska vi ta en bit choklad" igår kväll (sabotööör!). Men jag stod emot med ett surt "jag hade tänkt spara den där till helgen faktiskt!"...stackarn....en pms:ig kvinna som försöker skärpa till kosten kan inte vara lätt av leva med! Men jag kände helt enkelt att jag inte var i behov av den där chokladen då jag hade unnat mig tårta tidigare på dan. Tog youghurt och musli istället.

Och varför tror jag att ni är intresserade av läsa av detta då?!? Näe, det skiter jag faktiskt i om ni är eller inte. Denna blogg fungerar även som min egna ventil/motivationskanal när det är lite kämpigt med käk och träning och andra mer eller mindre viktiga saker i livet.

Denna lediga dag bjuder på lite utevistelse med dottern, kanske en tur till gammelmormor och senare egen träning och karateträning med sonen. Vad ska jag träna idag då? Funderar på yoga men misstänker att det blir nåt med mer fart i inklusive hantlar... Imorgon blir det iallafall träningsledigt med tanke på lördagen. Då ska vi ut i Vrinneviskogen och ta oss runt milspåret. Maken har lovat följa med!!! Han ska gå i rask takt och jag ska jogga i lugn takt - det brukar gå ungefär jämnt ut med mina taxben bredvid hans älgakliv =D

But why...

...did I do that?! Jaja, man är väl inte mer än mänsklig. Var ju inte ens sugen från början...guuud så onödigt!

JA, jag tog en bit till eftermiddagskaffet...men å andra sidan stod jag emot frestelsen att äta en mazarin igår kväll på jobbet. Så vi kan väl säga att det står 1-1? Konstigt att nattjobb utlöser såna här söt- respektive saltsug...

Nu är det back to basics torsdag-fredag. Förutom tårtdjävulen så får käket godkänt hittills denna vecka, inga onödiga grejer och har verkligen försökt tänka igenom vad jag ska äta och inte. Neddragning på potatis, pasta, ris och mackor - istället mer kokta/råa grönsaker, havregrynsgröt, minikeso, makrill i tomatsås, fisk och kyckling. Försöker med omelett ikväll för att få i mig mer ägg också, och så bönsallad med vinägrett och rödlök till.  Är inte så förtjust i "vanliga" kokta ägg i tid och otid och inte kesella heller - synd, för de är ju oslagbara proteinkällor. Jaja, Rom byggdes inte på en dag och jag lär mig nya saker varje dag om vad min kropp behöver med den här träningsmängden. Nu ska jag hoppa i träningskläderna och köra bort barnen från tv:n för att köra ett pass a la Jillian...
Kraaam på dä!

Life goes on

Men det känns lite tungt! Tänk att en sån liten krabat kan sätta sina avtryck i ens hjärta! Tycker mest synd om maken, det var ju liksom "hans" pippi ända sen Jocko kom till oss. Vi försöker minnas det fina med honom och allt roligt vi fått uppleva. Till exempel de underbara tillfällen han "åt middag" med oss och gick rakt över potatismoset och dök ner i de gröna ärtorna...eller de gånger han diggade musiken när jag tränade Zumba i vardagsrummet och han satt på buren och tittade på. Eller kanske då vi kom på att han gillade allt med Magnus Uggla. Eller se hur nöjd han blev då vi rullade ut buren i värsta sommarvärmen och han badade i sin vattenskål. Och alla tillfällen då han ville vara med på kvällarna och mysa (helst med maken då förstås!). Men det var kämpigt att se honom så dålig på slutet, man vet ju inte vad/om man hade kunnat göra något ytterligare för honom heller. Tror att han åtminstone fick uppleva några glada stunder hos oss och att han slutade sina dagar på ett bra sätt, med mycket uppmärksamhet och kärlek.

Raskt vidare till det jag brukar raljera om. Träning och kost. Facit av förra veckan blev faktiskt 5 dagar träning! Visserligen "bara" yoga på lördagen, men ändå. Tycker jag är riktigt bra jobbat! Denna vecka har jag startat med vila igår måndag och löpning 5 km+ idag. Joggade faktiskt nästan hela vägen till och från Lillsjön också, kände mig på hugget även om det strilregnade och var grått ute. Sen så var det ingen höjdare i skogen, var tvungen att stanna och gå/hoppa/kryssa fram bland pölar och mindre träsk - irriterande när man väl fått upp ångan. Funderar på att testa spåren uppe i Vrinneviskogen nästa gång istället, tror att det är mindre vattensjuk mark där. Maken har pratat om att följa med så vi får väl se när han har tid med det, lördag kanske..?

Lilla snuttan har fått en ny cykel och ny hjälm av mormor och morfar idag, hon blev såååå glad! De kommer ju inte att vara här när hon fyller år så vi har faktiskt firat henne lite i förväg, bland annat med princesstårta på damens begäran...mmm syndigt och gott! ;-)

En glad blivande femåring...

Sov gott

Mattes lilla pippi finns inte mer... :´)

Sov gott Jocko <3

Mammi handlar på nätet


Salomon Caliber Gtx, kostat 999:-, med 30% rabatt blev det 699:- =)))

Ville ha ett par rejäla walkingskor som tål lite tuffa tag och väta, så nu är det upp till bevis, Salomon! Dagens vardagshjälte får bli den trevlige kille på Stadium Ingelsta som tipsade mig lite inofficiellt om att jag kunde beställa över nätet och få rabatt.

Annars har dagen varit god, lagom arbetspass 7.30-11.30 = utbildningsdag. Nu ska kroppen få sig en omgång av Jillian eller Jackie, har inte bestämt mig än. Men någon av dem blir det innan matlagning tar vid och fredagsmys.

Trevlig helg på er alla i höstmörkret! Passa på och mys och tänd ljus nu...

Gäääääsp!

Usch va seg jag är efter nattens eskapader. Och ändå jobbade vi ju bara till 01.30! Måhända var det kanske för att jag varit vaken sedan 07.00 och inte sovit/vilat på eftermiddagen? Och så drog det ut på tiden, en ortopedisk op som vi normalt gör på kanske 45 min tog nästan två timmar! Ibland känns det verkligen som att gå i klister...men jag ska inte klaga, det kunde ha varit värre. Har degat/halvsovit framför tv:n och nu känns det som dags för lunch. Förbränningen steg onekligen efter gårdagens löprunda, märktes igår kväll på jobbet, var hungrig konstant hela kvällen. Tror jag ska göra mig en favvo-lunch och så dega lite till framför burken med en stooor kopp gift och sen försöka köra ett pass innan det är dags att följa med sonen till karateträning igen. Imorgon stundar en förmiddag med utbildning på jobbet, sen är det HELGLEDIGT, yeeey!

Favvolunchen just nu:

+

+

= Mätt och glad i magen, massor med nyttigt protein, vitaminer och fett, lite mindre kolisar.

En liten tur och så nattjobb på det

Har varit duktig och ute med mitt nyinköp (se förra inlägget) på 5 km-rundan nu på morgonen. De skötte sig mycket bra och jag ger dem...hmmm...betyg 4 av 5! Har sagt det förr men säger det igen, vad härligt det är även om kroppen är lite seg, vilket var fallet idag. Och vad nöjd man blir när man är slut som artist (iallafall så tror ju hjärnan det) och ändå tar samtliga uppförsbackar löpandes, vägra sakta ner liksom, här ska vi nå målet! Det är ju en rätt backig runda ändå måste jag hävda. Inga jättelånga mördarbackar men mycket upp och ner och tänka var man sätter fötterna, precis som det ska vara. Jag som är allergisk mot löpning på asfalts-rakor, tackar och tar emot. Någon gång ska jag springa milspåret också. Vet bara inte när. Måste vara motiverad. Och inte bli allt för besviken på att jag kanske måste gå några meter emellanåt. Jäkla vinnarskalle...

Har haft träningsledigt enligt planen måndag och tisdag och det har nog varit bra för knäna känner jag. Beroende på hur mycket jag måste vara uppe i natt och jobba får vi se om det blir träning imorgon eller på fredag. Men då lite mer styrkebetonad sådan. Kostmässigt har jag syndat igår och åt en tårtbit på min käre fars födelsedag - men bara en! Annars går det skapligt med kosten tycker jag. Kanon att man kan gå och köpa sig en rejäl sallad från jobbets matsal att addera till matlådan, då håller jag mig mätt ända tills jag kommer hem. Provade även på en proteindryck häromdagen, den var inte allt för hemsk så det är inte omöjligt att jag köper hem. Har dock några smaker kvar att testa och utvärdera innan jag bestämmer mig. Denna provade jag:
http://www.dalblads.se/eshop/category20/article62.aspx


Ser ut som en påse hundkäk, hihihi. Men det gick ner utan större problem!
Återkommer med recension på de andra smakerna.

Urladdning i urskogen!

Så det kan bli...
Näe jag har faktiskt inte irrat bort mig igen =). Dock fick vi ett erbjudande som vi inte kunde motstå. Följa med på en mil-prommis vid Ågelsjön på lördagsmorgonen. Och visst ville vi passa på, hade ju barnvakt och allt! Maken hade följt med tidigare så han visste ju ungefär vad som väntade, men inte jag. Så på med Puma Ventis och träningskläder och en rejäl frukost i magen, och så bar det iväg. Fick uppleva både vacker natur, onda knän och en seeeg mördarbacke innan vi nådde målet ca en mil senare. Pigg blev man på köpet, och sällan har väl den där lördags-plankan och glaset rött smakat så bra nån gång, senare på kvällen. Det här gör vi garanterat fler gånger, bara barnvakts-biten löser sig!

Träningsmässigt blev det alltså löpning fredag, långprommis lördag och 20+20 min Jillian på söndagen (men benen var väldigt möra på söndagen så jag bytte faktiskt ut några av ben-övningarna mot arm-övningar). Kostmässigt har väl helgen inte varit någon höjdare eftersom sonen fyllde år på fredagen och vi svullade även lite på lördag kväll. Nu har jag dock tagit mig i kragen igen och försöker köra bra mat helt enkelt och undvika sötsaker på vardagarna, förutom fredag förstås. Och den primära planeringen för veckans träning får bli: vila måndag-tisdag, löpträning på onsdag? (jobbar natt), Jillian/Jackie torsdag/fredag/lördag/söndag med någon vilodag där emellan. Facit = 4 pass även denna vecka. Maken åker iväg på militärövning onsdag tom söndag så min träning blir ganska begränsad. Mor och far är väl här tom torsdag tror jag, så då gäller det att passa på om jag vill hinna ut i skogen! Annars får jag begränsa mig till hemmaträning i helgen. Köpte faktiskt ett par fantastiskt snygga löpartights till både maken och mig, tänkte inviga dom på onsdagens runda:

Inte är de speciellt smickrande för figuren, men sköna att springa i! =)

Plutten fyller 9 år!!

Tänk att för 9 år sen, dagen före 9/11, låg vi på BB. Kl 19.03 föddes en lagom stor kille, 3765 gram tung och 50 cm lång. Och vi visste direkt att det här var en Eddie! Idag konstaterar jag att om 9 år är det dags för körkort, om 7 år dags för övningskörning och om 6 år moppe...herreguuuud! =)


Karaten är fortfarande rolig...

För övrigt har veckan gått i ett rasande tempo. Tisdag - karate med sonen. Onsdag - cirkus Brazil jack med båda barnen vilket var mycket uppskattat även om de blev trötta i slutet. Torsdag - VERY BUSY kvällsjobb och så kom ju mormor & morfar ner på kvällen. Ingen tid för träning sålunda. Men det tog jag faktiskt igen idag, 5 km vid Lillsjön avverkades och promenad dit/hem som vanligt. Lite känningar i knäna men det gick skapligt ändå. Gav mig ut redan vid 9-tiden på morgonen, så himla skönt att vara duschad och klar till halv 11! Har varit och bunkrat upp på Maxi bland alla förb****** gråskallar som givetvis lyckades reta upp mig denna gång också...fräääs!

Härnäst blir det ett varv med dammsugaren och göra övervåningen fit for fight inför kvällens födelsedagskalas.
See ya!

3 timmar blev nästan 6!!!

Ja så har min dag sett ut idag. Har haft en bilateral bröstreduktionsplastik vilken tog mycket längre tid än beräknat. Det är en op som vi inte gör speciellt ofta, inte många blir beviljade detta med landstings-medel. Hur som haver förstår man ju att viss ovana/mån om att det ska bli bra för patienten, naturligtvis går före allt annat. Men det kräver ju också insikt från den som opanmäler att det kan dra ut på tiden och just idag var det såklart knapert med personal också...jaja. Klara blev vi tillslut men nu är det trött, trött, trött i rygg och nacke så egentligen borde jag köra ett rejält pass! Dock inte ikväll eftersom kvällen är avsatt för cirkusbesök för de små liven i familjen. Vilade faktiskt igår också då jag följde med sonen till karateträningen. Och imorgon blir det förmodligen ingen träning heller eftersom jag jobbar kväll och mor & far dyker upp på kvällskvisten också. Men det planerar jag att ta igen med en rejäl löprunda på fredag förmiddag! Om knäna håller och inte gör ont efter löpningen, kör jag Jillian-pass både lördag och söndag. Och vips, så håller min tränings-målsättning även denna vecka! =)

Heipa!


Tricepsarmhävningar...eller snarare ett försök!

Ja det kanske inte var heeelt genomtänkt att försöka sig på några tricepsarmhävningar i dagens träningspass. Är fjärde dagen i rad som jag tränar, allmänt trött efter en slitig dag på jobbet och ett halvtaskigt mellanmål (Verumyoghurt med MYCKET tillsatt socker och en knäcke). Nåja. Några stycken på knä mäktade jag med iallafall så vi får väl kalla dagens försök för "teknikträning". Här har ni lite tekniktips/bilder om ni vill ge er på detta: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.1941234
Har en känsla av att många med mig och kanske tjejer i allmänhet sätter fram händerna för långt och i o med detta belastar "fel" muskler dvs inte bröst och triceps i den utsträckning det är tänkt. Men jag ska försöka tänka mer teknikmässigt framöver så får vi se om det ger nåt resultat.

Bilder lånade från www.gymglam.se

Helgens träning såg ut som följande: fredag 5 km löpning, lördag en timme yoga, söndag 20 min Jillian + 17 min mage/rygg (Caroline Nilsson) och så idag 20+20 min Jillian. Totala antalet pass förra veckan var 5 stycken vilket får anses bra med tanke på nattjobb och annat elände =). Nu kanske ni tycker att "jamen vaddå, bara 20 minuter, vad gör det för nytta?!" Då blir mitt svar: var vänlig återkom efter du har kört 30 day shred-dvd:n med fröken Michaels, så kan vi diskutera vidare! Veckan i övrigt bjuder på karate med ungarna imorgon och därmed vilodag för mig. Planeringen inför sonens kalas har strandat totalt eftersom alla verkar förvänta sig att JAG ska ta tag i allt, men jag har klart och tydligt deklarerat att jag INTE tänker fixa med allt i år IGEN! Så tillsvidare ligger allt på is...återkommer med ytterligare rapport då resterande del av familjen upptäcker att inga inbjudningar är utskickade, inget är bokat, inget inplanerat i almanackan osv. Nu ska jag kolla in Biggest Loser Sverige - och natta barnen. Kan man få beställa en kloning med kort varsel tro..?

Ovanligt pigg!

Ja för att bara ha sovit effektivt i ca 4 timmar så är jag ovanligt pigg. Visst, lite småseg men ändå inte helt utslagen och koffeintörstande som jag brukar vara när jag jobbat natt. Var faktiskt en lugn fredag, bara att avsluta en op när vi kom dit och så fick vi en lite mindre grej runt 24-tiden, sen var det så att säga piano resten av natten. Egentligen skulle vi ha åkt ut till nån svampskog och gjort lite fynd idag (gula kantareller, ja tack!) men maken mår inte så bra så det blir till att ta det lugnt på hemmaplan och handla lite mat istället.

Var ju ute i skogen igår igen och tog denna gång 5 km-spåret och lyckades faktiskt ta mig runt utan att villa bort mig denna gång. Blöt om fötterna blir man hur man än bär sig åt, läste nånstans att det kommit dubbelt så mycket regn som det brukar i augusti i år. Jaja, kändes hur som haver mycket bra, jag orkade rundan utan problem och behövde inte stanna upp mer än när jag skulle undvika att gå ner mig helt i nån dypöl. Vädret kunde inte heller vara bättre, sol, klart och lite kyligt = underbar skogsluft = en härlig upplevelse! Idag får vi se om jag kan hålla mig i stillhet men isåfall blir det nog nåt lugnare pass typ yoga. Imorgon kör jag 40 min med Jillian igen level 3 + 1 = roliga övningar.

Har någon nåt bra middagstips som involverar pasta, parmaskinka och parmesanost? Något i den stilen tänkte jag laga till middag idag. Som alltid: tips emottages tacksamt!


Underbara fredag

Egentligen borde jag ju inte känna så eftersom jag börjar jobba kl 17. Men fredagskänslan finns här ändå! Idag ska jag bara ta dagen i lagom takt. Fick ju börja med att vakna kl 06 av en hungrig dotter. Hon hade visserligen sovit i ca 12 timmar men ändå liksom...jaja. Vi fick ligga kvar och mysa till 06.45 innan hon krävde sin morgongröt iallafall, och då var det ju läge att väcka sonen också. Han är nu i skolan, hunden har varit ute på morgonrundan och maken dammsuger. Jag har två "härliga" toalettstädningar framför mig innan jag tar och ger mig ut i skogen för fredagens träningspass. Har inte varit ute sen lördagens mil, utan kört ett pass med Jillian och ett pass med Jackie istället. Varannan dag har visat sig vara denna veckans vinnande koncept, så jag tror jag fortsätter på det spåret veckan ut och tar en vilodag imorgon efter nattjobbet och så kör jag ett inomhuspass på söndag igen. Det blir totalt 4 träningspass även denna vecka = målsättningen håller än! Inget onödigt sånär som på en halv pizza som slank ner i tisdags kväll har jag käkat heller. Lättare att hålla sig när man tillbringar hela dagarna inlåst på operationssal och helt enkelt inte KAN gå förbi kylskåpet när man känner för det...

Denna vecka har varit allmänt slitsam på jobbet också, eftersom vi nu är igång med ordinarie verksamhet igen efter sommarperioden. Det tar ju trots allt ett tag innan man är inne i gängorna igen! Nästa vecka blir det en hel del att ordna och planera. Sonen fyller år på fredag och vill ju såklart ha kalas, vilket vi måste se till att boka och ordna (badkalas står på önskelistan detta år). Dottern vill också börja på karate och det är uppstart för minigruppen nästa vecka så det får vi kolla upp så hon får en plats helt enkelt. Vilket i sin tur måste samordnas med sonens karateträning tisdag och torsdag.

Spindeln i nätet måste börja arbeta nu. Vi hörs och trevlig helg!



RSS 2.0