Min tro

Såg ett inlägg om just tro häromdagen. Det var skrivet av nån som inte trodde på nån Gud och hade gått ur svenska kyrkan för ett antal år sedan för "att h_n inte ville hyckla genom att läsa trosbekännelsen". Hmm. Ja inte tror jag på nån högre makt som den beskrivs i bibeln. Inte tror jag heller att Jesus var nån som gjorde en massa stordåd som också beskrivs i bibeln. Men måste man tro på detta och att Gud var den som skapade universum och hela konkarongen för att gå i kyrkan?!? Jag är både gift i kyrkan och båda mina barn är döpta i kyrkan. Gör det mig till en hycklare? Är det inte legitimt att få gå till kyrkan när jag känner för det? För att jag vill det. Kanske min enda anledning är att det är fint och känns rätt just då. Med eller utan trosbekännelse.

Personligen vägrar jag gå ur svenska kyrkan bara för att spara några kronor och "för att alla andra har ju gjort det". Känner mig riktigt anti-anti, liksom. Har ett till exempel som jag vill att ni tycker till om: en förälder i sonens skola utfärdade härom dagen ett intyg till sin son, så att han skulle slippa vara med i den traditionella adventssamlingen - som hölls i kyrkan. Behöver väl knappast tala om för er att familjen har gått ur svenska kyrkan..? Men varför hänga upp sig på var denna fina traditionella samling hölls? Vore det inte schysstare mot sin unge att h_n fick deltaga, som andra ungar, oavsett tro och religion, eller åtminstone låta barnet välja själv. Kanske en 9-åring inte är kapabel att redogöra för sin tro riktigt än. Men låt dom få upptäcka och välja själva, när dom blir lite äldre, då! Kan man inte vara lite laid back som förälder, tills dess?

ORDET FRITT!!!

Hörreni...

Måste ju bara tipsa er om ett par bra produkter som jag på sista tiden har testat i samband med träning. Helt underbara för en gotte-/chokladgris som jag:

Mmmmmmmmmmmm fudge crisp! Riktigt god!


Dahlblads med smak Bananchoklad - guuu så gott! Helst gjort på mjölk ;-)

Ett ögonblick...

..hmm. Ja då måste jag nog välja dagens hittills bästa ögonblick: När arbetsdagen var slut och jag kände "Jag klarade det! Åtminstone nästan själv" =). Har haft 3 knäproteser, varav 2 st själv, bara att kollegan stod osteril som lite stöd med någon "teaterviskning" emellanåt. För er oinvigda är det MÅNGA moment och en hel del instrument, som helst ska klaras av snabbt också! Plus att olika operatörer har olika önskemål om hur saker och ting ska vara. Men visst var det värt att gå in på sin lediga dag för det där lilla ögonblicket som innebar att jag faktiskt hade klarat det. Kände mig världsbäst efteråt, åtminstone en liten stund...


Min bästa vän

Här blir jag lite kluven. Måste man välja EN? Isåfall väljer jag min man. Får jag välja TVÅ blir det min barndomskamrat M och "my best girl" M!

Vad kännetecknar en bästa vän? Är det den där som man inte umgås med så ofta men bara kan "ta vid" där man slutade sist? Som accepterar en trots fel och brister och mindre trevliga sidor. Tror att jag skrivit nåt inlägg om detta förut, faktiskt. En bästa vän måste också ha egenskaper som att kunna lyssna och kunna bevara saker som sägs i förtroende. Och förstås är det ju en fördel om man kan skratta åt samma saker! En bästa vän måste också kunna visa sina fel och brister och mindre roliga sidor. Jodå, en bästa vän har såna med. Som man kan prata om över en kopp kaffe eller i telefonen. En bästa vän är inte heller ute efter "nyhetens behag" varje gång man ses och vänder inte saker till sin fördel. Man måste inte alltid tycka samma och hålla med om allt som bästa vännen tycker eller säger. Men man kan prata och diskutera utan att råka i luven på varandra. Hittade en fin dikt om livet och så lite vänskap på slutet:

 

Livet finns bara där

Självklart och som om det alltid funnits

Rutinerna tar över

Vi hinner inte

Dagarna bara rusar iväg

Och vi följer med

som om vi var tvungna till det

Men vem har sagt

att vi måste springa genom livet?

Vem har bestämt

att allt ska gå så fort?

En dag kanske allting stannar upp

Inom loppet av bara några minuter

kan hela vår värld förändras

Den värld vi tar för given

De människor vi älskar

men inte alltid talar om det för

När de försvinner

finns inte längre någon självklarhet


Min dag

Ja..eftersom det är lördagmorgon och jag nyss kommit hem efter ett lugnt nattpass så kan jag ju passa på att redogöra för "Min dag" som är dagens blogguppgift...vi tar gårdagen, hände rätt mycket då kändes det som:

07.00: mobilklockan ringer, dax att gå upp, fixa frukost och skicka iväg sonen till skolan. Ser att han redan är uppe och kollar på morgon-Cartoon (ett icke-ovanligt scenario i vårt hus).
08.00: sonen ivägskickad, dottern går upp och vill ha frukost. Utfodring och så lite facebook- och bloggläsning. Funderar på vad vi ska äta i helgen. Tandborstning, påklädning.
10.00: uträttar div. ärenden, hämtar paket, lämnar dagistider.
10.30: fredagshandling på Maxi med dottern som får ett utbrott över att hon inte får en EGEN läsk. Inhandlar även julgardiner till barnens rum och protein på Life-butiken.
12.30: Lunch hemma - pizzarester från gårdagen.
13.30: gaggar med mamsen i telefon - som alltid när det är fredag (oftast iallafall).
14.00: dammsuger och övertalar barnen att plocka upp från golvet i sina rum mot att de får spela på datorn senare. Plockar fram kläder till sonens klassdisco ikväll.
15.00: river av ett snabbt träningspass med Jillian (level 3) och stressar järnet för att utfodra barn, duscha och fixa matsäck till jobbet.
16.10: hämtar gammelmormor som är snäll och sitter barnvakt när våra scheman inte går ihop sig.
17.00: går på nattpasset på c-op. Som tur var är det lugnt så jag kan trycka i mig en proteinbar. Pysslar lite med schemaläggning och läser mail.
19.30: äter gröt och macka och ser på På spåret.
21.00: akut kejsarsnitt som går lugnt och bra tillväga.
23.00: filmtittning, pluggar knäprotes och tar en kvällsmacka.
02.00: får äntligen gå och lägga oss på jourrummen. Sover skapligt fram till 08.00, då kan jag inte sova mer, vill bara åka hem...går av 08.30 och ser framemot en ny dag!

En rätt så händelserik dag. Ibland är det riktigt skönt att gå till jobbet, hur hemskt det än låter. Nu tvingar jag med mig hunden ut i -10 grader på en morgonprommis. Blir nog ingen löpträning idag eftersom det är så kallt. Vi får se senare.

Trevlig lördag alla godisråttor!

Ett annat inlägg

Det här med att skriva om konstiga ämnen som jag inte är van vid känns lite konstigt. Därför blir det inga rekordlånga inlägg heller. Men nu känner jag att jag måste halka tillbaka in i kost, -tränings-, familje- och jobb-bloggen ett tag! Har jobbat mån-ons och förkovrat mig ytterligare i knäprotesens underbara (?) värld. Har en JÄTTEmanual att plöja igenom, så jag behöver nog inte alls känna mig sysslolös i helgen. Men det går ju åtminstone framåt, kan väl inte säga att jag backar rent kunskapsmässigt. Sen är bara problemet att man ska lära sig att göra saker i rätt ordning och att helst göra dom snabbt också. Piece of cake! ;-)

Soffpotatiskampen rullar vidare och hittills har jag tjänat ihop...4 poäng till laget. Blir ett till idag, träning med Jillian, plus ett imorgon, löpträning. Undrar om milspåret fortfarande är springbart? Har ju kommit 2-3 dm snö sen förra helgen och det snöar fortfarande. Jaja, jag gillar ju att ha oddsen emot mig så...bara att bryta ihop och gå vidare. Igår tränade jag 40 min Zumba - skoj, för det var ett tag sen - och 20 min snöskottning! =D Nu tänker ni "vad är det för trams"?! Men jag lovar, tar döbra på både rygg, mage och armar förstås. Tidigare i veckan har det blivit Jillian level 2+1 (måndag) och en timmes powerwalk med hund (onsdag) i snöstorm. Det kändes i benen...

Har varit en del att göra med barnen denna vecka, med skjutsning till karate tis-tors, studiebesök i sonens skola torsdag, fixa med barnhämtning onsdag och barnvakt torsdag då dottern blev sjuk IGEN, fixa lappar till dagis och frita och tjata på maken om att han MÅSTE ta med schema hem så vi åtminstone kan planera kommande vecka och nu sitter jag här och ska planera kommande helg och veckas mat plus att jag måste släpa med dottern till Maxi för veckohandling...i eftermiddag kommer gammelmormor hit en sväng för att se efter den yngsta IGEN medan sonen roar sig på klassdisco. Måste släpa runt på snabeldraken en sväng innan dess också. Maken har jobbat hela veckan 6.45-18.15 så honom har jag knappt sett röken av. Jaja. Jag har ju FÖRMÅNEN att gå på det underbara arbetspasset 17.00-08.30 så JAG SKA INTE KLAGA!!! *FNYYYS*

Ska man vara tacksam över att man är frisk, förståndet i behåll (åtminstone periodvis) och har två friska ben att stå på kanske..?

Trevlig helg på er!


Vad är kärlek?

Det här bli inte lättare och lättare, direkt...vad är kärlek? Ja inte vet väl jag!

Tror att man har olika syn på det här med kärlek beroende på dels hur gammal (ung?) man är, vilken fas i livet man nått och om man har träffat "den rätte/rätta" eller inte. För inte kan man tro att en nyförälskad tonåring ska ha samma värderingar som ett par som varit gifta i 50 år? Och visst kan det väl pirra i magen på en nyförälskad 80-åring likväl som det kan bli slentrian för det 25-åriga paret som varit tillsammans sen dom var 15?

Jag är nog fel människa att fråga vad kärlek är egentligen.

Jag har upplevt både pirr i magen och slentrian, lycka och förtvivlan. Kanske måste man ha lite av varje, likt en vetedeg behöver socker för att kunna jäsa? Kanske man måste byta ut ingredienserna "as time goes by"? Idag värderar jag jag andra saker högre än när jag var nykär. Vad tror ni? Skulle vara intressant att höra från de nykära lägret respektive de som varit gifta sen stenåldern... ;-)

Men jag älskar fortfarande min mans humor och händer, precis som för 11 år sedan!

Pusselipuss! <3

Det här åt jag idag

Nej snälla...jag som brukar vara så skötsam i veckorna. Men idag har det gått åt skogen och jag har unnat mig...

Frulle: Mild ekologisk naturell youghurt med frysta (upptinade förstås) hallon, grov macka med kalkon och en stor kopp gift (kaffe) med mjölk.

Förmiddag: svart kaffe som jag blev bjuden på på sonens skola, har ju varit där på besök idag!

Lunch: havregrynsgröt med äppelmos och mjölk, knäckemacka med ägg och kaviar. Ett glas Berocca boost. En lunch i all hast då jag gick hem för att ta ut hunden på sonens lunchrast.

Eftermiddagsfika hos gammelmormor: Saffransbulle och kaffe med mjölk. Vem kan motstå nybakat?!

"Efter eftermiddags-träning": äpple och Fanta (SKÄMS! Jag brukar väl aldrig dricka läsk på vardagarna annars!)

Sen middag: En halv flottig pizza från Åby Krog plus pizzasallad.

Ja herregud. Kan väl knappast bli sämre. Men jag tar revansch imorgon med framförallt nyttigare mellanmål - brukar bli minikeso och frukt alternativt mjölk och grov macka med kalkon eller ost.

Puss på er!

Mina föräldrar

Jag vore intet utan min päron. Mer än rent biologiskt, alltså. De har allt satt sin pränt på mig - oavsett jag vill eller inte! Mamma är lik sin mamma brukade jag reta mossan för. Men har nu på senare år (och speciellt sen jag själv blev mamma) kommit på mig själv att säga och göra och reflektera över saker mina barn säger - för det låter ju precis som min mamma! Pappas flicka har jag väl mer eller mindre alltid varit - också. Det är något speciellt med far och dotter - ett band som inte går att förklara. Återigen måste jag hänvisa till mina egna avkommor och se det allt starkare växande bandet mellan dottern och barnafadern. Viktiga beståndsdelar i bandet är tillit, att vara en förebild och så trygghet så klart. Detta såg jag hos min far och ser också mellan dessa två. Och det gör mig varm om hjärtat! Ett liknande band kanske finns mellan mor och son?

Jag hade förmånen att växa upp med två ständigt närvarande föräldrar. De var inte alltid bästa vänner, de var heller inte perfekta till 100% och de visade ibland upp mindre roliga sidor. Men de var DÄR. Nu menar jag inte att det måste vara sämre att växa upp med skilda föräldrar. Men för mig personligen var det en stor fördel. Att våga vara en närvarande och engagerad förälder kräver en hel del. Mina föräldrar gav mig förutsättningarna att själv vara det och detta är vad jag eftersträvar.

Flummigt va? Jaja, fritt fram för egna tolkningar, debatt är alltid roligt...
Nu är det te-tajm framför Grey´s anatomy som gäller...ses imorrn!

Min första kärlek

Men herreguuud. Det minns jag inte! FAKTISKT! Om man bortser från de första lågstadieförälskelserna Mats och Patrick (RIP dear friend!) så var faktiskt min första riktiga förälskelse stallet och hästarna. Minns särskilt en liten "Pysen" som var en tjock blandrasponny med bruna sammetsögon som förtrollade mig totalt. Snäll och go var han förstås, man fick borsta och pyssla med honom så mycket man ville. Rida på honom gjorde vi en hel hoper ungar också, förstås. Och körde kärra/sulky med honom. Och tolkade på trickskidor! Ända tills han blev så gammal och sjuk och hade ont och var tungandad, så det beslutades att han skulle få somna in. Minns det inte så väl, mer än att pappa fick åka med honom till den sista vilan, då ägaren inte klarade av det själv.

Ett riktigt kortis-inlägg idag, måste göra lite nytta i hemmet som den goda husfru jag är... ;-)

Hörs imorgon!

Nu kör jag igång!

Idag startar jag egentligen med två saker: soffpotatiskampen (ska strax träna och inkassera 1 poäng till laget, plus att jag tog trapporna till jobbet=1 poäng i slutet av veckan). Och så var det bloggutmaningen då, so here goes:

Dag 1. Presentera dig själv
Jag är en 31-årig tvåbarnsmorsa som bor i villa utanför Norrköping. Jobbar som opsyrra på Vrinnevisjukhusets operationsavdelning, och trivs jättebra. Är mest på ortopeden för tillfället, då jag finner det mest intressant med lagning av brutna ben, rekonstruktioner och ledproteser. Ser det också som en utmaning för mig själv då jag inte är den mest tekniskt begåvade, och ortopeden innebär ju faktiskt en hel del byggande, monterande, mätande, borrande och sågande. Jag lär mig nåt nytt varje dag och tar dagen som den kommer (även om det krävs en hel del planering för att kunna jobba som vi jobbar!). Kan sakna att inte få reda på "hur det gick sen" för vissa patienter, men å andra sidan fick man ju inte alltid reda på det på vanlig vårdavdelning heller.

Jag ägnar en hel del tid åt träning hemma, då jag inte har tid för några gymbesök (även om jag skulle önska att jag hade det!). Kör mycket framför tv:n, gärna med Jillian Michaels då jag behöver nån som ger mig en spark i arslet ibland ;-). Dessutom ser jag till att komma ut i skogen minst 1 gång/vecka och löpträna. Senast avverkades milen på en timme, och till sommaren har jag som mål att vara nere i 50 minuter!

Har jag varit en duktig flicka och tränat som jag ska, belönar jag mig gärna med att titta på Biggest Loser, Grey´s anatomy eller Alias - är en riktig serieoman. Mycket hellre en sjukhusserie än en film! Till det dricker jag gärna Berocca Boost på vardagarna och ett glas rött + äter Marabou schweizernöt på fredagarna ;-)

Vad mer finns att säga? Jag är inte bäst, störst, starkast eller snyggast. Jag är inte heller den mest begåvade, snusförnuftiga eller smarta. Jag har mina fel och brister. Men jag är övertygad om att "det är bara att bryta ihop och gå vidare"!

Det får bli slutklämmen för idag, nu är det dax att röra på fläsket...ses imorgon!

Utmanad!

Okej...30 blogginlägg på 30 dar...det blir nåt att bita i, det! Men sure, I´m in! Detta ska jag alltså blogga om:

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag i dag
Dag 05 - Vad är kärlek?
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Börjar imorgon, nu är jag för trött. Nighty nighty!

Milen går framåt

Jahada! Milen på en timme blankt idag. Inklusive nerjoggning den sista kilometern eftersom jag var så himla stel i benen då. Det kanske inte låter så bra men jag är så himla nöjd med det! Hade överhuvudtaget inte trott att jag skulle kunna springa en hel mil för ett halvår sedan. Inte riktigt lika dåligt väder idag som förra helgen, "bara" lite småblött mellan varven. Spåret var torrare med, plus mera snö när man kom en bit in i skogen. Säga vad man vill men inget är som löpträning när man behöver rensa skallen!

Nog om detta. Imorgon ger vi oss iväg till en favorit i repris: http://www.medley.se/arenagrosvad/ på ungarnas begäran. På eftermiddagen blir det god middag hos gammelmormor - skönt att kunna sätta sig ner vid dukat bord när man varit iväg på utflykt. Dessutom brukar badhus locka fram en djävulsk aptit hos mig åtminstone...

Var för övrigt på candyland idag med de små liven och införskaffade givetvis en GROSSE påse till mig och min bättre hälft. Tog en handfull, blev sedan äcklad och ville inte ha mer! Hur ofta händer det?!? Näe, jag tror kroppen är smart och protesterar och vill ha riktig mat efter ett riktigt träningspass, så det blir en tallrik youghurt med plocka-själv-musli och en grov rågmacka med kalkon istället.


Aj lööööv kolisar!!!

Fredagkväll och jag har mellanlandat...

HÄR medan övriga familjen sover/ser på Transformers. Jaja, ibland undrar man om man är riktigt normalt funtad. Sitter och googlar instrument/operationsbeskrivningar på NexGen CR och halkar mellan varven in på diverse träningsbloggar. Fredagsmyset består av:


Inte gjort många knop idag tyvärr, inte sovit något bra efter jobbnatten heller förutom 3 timmar på jourrummet som jag av ren utmattning sov som en drömlös sten. Får väl bli sovmorgon imorgon bitti istället (tror vi på det eller..?!). Sonen har haft kompisbesök och jag har iallafall fått gagga lite med vän och kramat på guddotter, glad blir man av sånt!

Imorgon vankas milspåret igen, har medvetet vilat och käkat kolisar idag och hoppas på att det går lika bra som förra helgen. Det enda som kan sätta käppar i hjulet är då möjligen vädret. Snöar småspik/snöblandat regn just nu, inget väder man vill ge sig ut i frivilligt direkt. Till och med hunden ville in när vi var ute på kvällsrundan! Men jag får väl ha en reservplan på lut och spara löpningen till söndag om det blir alldeles omöjligt på väderfronten imorgon. Annars ser helgen ovanligt lugn ut, inga planer alls förutom middag hos gammelmormor på söndag. Visserligen hade maken visst extrajobb på g men inget är bestämt än. Den som lever får se...

Snart slut på veckan

Tok-torsdag, eller hur är det nu de brukar säga på www.bandit.se ? Topp-torsdag kanske det var...
Vet inte om det blir så värst tokigt alls idag faktiskt, ska iväg och jobba natt senare och försöker nog ligga på lite sparlåga. Eller, jag ska tvätta, diska, träna och underhålla dottern (som deklarerade högt och tydligt att hon faktiskt VILLE VARA PÅ DAGIS imorse när jag sa att hon och jag skulle vara hemma hela dagen). Tillkommer att laga mat, packa träningsväska till sonen (eller tjata på honom att han själv ska göra det) och förbereda middag till övriga familjen. Och vovven måste förstås ut mellan varven. Men annars så...är det lugnt ;-)

Äntligen påbörjat min "inskolning" på ortopeden på allvar. Körde ett uppdukningrace i måndags och dukade till både höft- och knäprotes, så nu kan jag förhoppningsvis göra det själv hädanefter. Sen in på sal och först bara titta på en knäprotesop, sen instrumentera själv (med MYCKET handledning) - herrejösses så mycket fram och tillbaka, sågblock hit och guldstift dit, på med adapter och av med adapter, prova platå och såga lite till...ja ni. Lär jag mig det här så ska jag fira...eller - det är klart att jag ska lära mig det här! Attitude means everything! =)
I tisdags gick vi ut hårt med en specialprotes - BHR/CLS. MÅNGA galler men kanske inte så svårt när man fått vara med i leken några gånger. Sen blev ordinarie patienter strukna då det fanns massor med akuta op som behövde få förtur. Så vi gjorde en LIH-spik och sedan en akut höftprotes, som gick jättebra med tanke på att jag inte haft totalhöft på ett tag.

Totalt slut efter två intensiva dagar brummade jag vidare - man har ju faktiskt ett liv utanför jobbet också. Utvecklingssamtal med sonen i skolan och så vara lite spindel i nätet och styra upp barnvakt då vi båda jobbade kväll igår onsdag. Sen men fantastiskt god middag igår med maken - tagliatelle med parmaskinka, färskriven parmesanost, färska tomater, basilika och smörstekta champinjoner. MMMmmmmmmMMMmmMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmmmm!!!!!
Idag bjuder köket på kycklingfilé till middag. I vilken konstellation vet jag inte riktigt än, orkar nog inte ta mig iväg till affären så det får nog bli potatisklyftor till och nån slekig sås.

Nu pockar diskmaskinen på uppmärksamhet, sen är det dax att sätta fläsket i rörelse...ha en underbar dag alle!

Dofter, dofter, dofter...

Nyss hemkommen från "ljusparty". Man blir ju nästan lite yr i mössan av alla dessa olika dofter! Men visst är det stämningsfullt och ljus skulle jag inte vilja vara utan, speciellt inte denna årstid. Visst är det lustigt att man på förhand tror att man bestämt sig, så går man därifrån med något helt annat...jag köpte denna gång ett blandpaket, där många av favoritdofterna fanns med men även dofter som jag nog inte skulle våga köpa ett helt paket av. Eller vad sägs om dofter som Arktisk oas, kryddig äppeldricka, mullbär, vintage läder och harmoni? Mmmm...ser fram emot att få hem paketet och få välja och vraka...


Dagen har annars bestått av gratulationer till fäderna i familjen. Inte fått något vettigt gjort alls egentligen, så jag får väl ta ut hunden på en tur ikväll så man kan stilla sitt dåliga samvete något. Kanske i kombination med 20 min mage-rygg-programmet? Mina knän är inte alls pigga på att hoppa och skutta framför tv:n iallafall, hade lite ont i höger knät och var stel som fasen efter gårdagens mil. Men nu framåt kvällen känns det mycket bättre. Kanske får vila från hopp och skutt imorgon också och satsa på lite yoga? Vi får se vad kroppen vill helt enkelt.
Nu ska jag och söndagsångesten sätta oss framför tv:n och titta på Djursjukhuset tillsammans med familjen...

Feel the flow!

Nu har det infunnit sig igen, det där flowet! Det dyker då upp när man minst kan förvänta sig det. Idag tog jag mig an milspåret i Vrinneviskogen i ösregn och +4 grader med härlig periodvis snömodd i spåret. Men inte klagar jag. Jag tänkte bort alla prestationstankar om vilken tid jag skulle springa på och tänkte istället "jag försöker jogga hela vägen även om det blir snigeltempo. Och blir det för tungt så går jag en liten bit. Men runt ska jag!"
Det var blött, halt och alldeles...underbart! Även om knäna kändes de två sista kilometrarna. Men jag stannade inte. Inte en meter! Runt tog jag mig trots usla yttre förutsättningar. Kände mig som en riktig vinnare då jag sprang in på parkeringen - en underbar känsla!

Flow is the mental state of operation in which a person in an activity is fully immersed in a feeling of energized focus, full involvement, and success in the process of the activity [http://en.wikipedia.org/wiki/Flow_%28psychology%29]


Har belönat mig med rotmos, köttkorv och saltgurka till middag - löööve it! Åsså slank det visst ner lite godis också...
Imorgon är en annan dag. Då ska jag på ljusparty blandannat. Kanske kan klämma in lite träning för överkroppen innan dess?

Ha en underbar lördagkväll alla glada!

Veckosummering

Ja inte har det varit den flitigaste bloggveckan direkt...inte den flitigaste träningsveckan heller. Och inte heller den vettigaste kost-veckan. Inte piggast-på-morgonen-veckan och inte heller roligaste-förälder-veckan. Däremot kvalar jag nog in under kategorin trött-förälder-somnar-i-tv-soffan-varje-kväll-veckan. Antar att det blev någon slags hangover efter söndagnatten. Har gått som i dvala både i hemmet och på jobbet. Gjort det jag ska, men inte alls något mer utöver det. När ska man hinna eller rättare sagt orka? Näe, den här veckan tror jag att jag stryker ett streck över rakt av bara. Endast två träningar varav en halvdan (Tisdag: Jillian level 3 = 20 min + Zumba sculpt and tone 40 min) där jag inte alls tog ut mig och gjorde mitt bästa - så ska det inte va! Idag kändes det dock lite bättre (Jillian level 2+1=40 min). Imorgon siktar jag på en sväng ut i skogen så får vi se i vilken kondition både jag och spåren är i efter snöblötan. Kanske plastpåsar på benen vore nåt..? =D

Hann endast jobba onsdag kväll och torsdag dag, sen var det dax att vabba idag igen. Den lilla hade ont i öronen och feber inatt så det blev inte alls mycket sova för någon av oss trots hög kudde, Panodil och dricka. Fick väl i princip samma råd av vårdcentralen då jag ringde dit idag, ingen påtitt eller antibiotikabehandling såvida hon inte blir sämre och det börjar rinna ur örat. Bara att bryta ihop och gå vidare med andra ord. Man tycker ju så synd om de små...

Ikväll vankas det tacos a la sonen, ska bli kul att se honom i action i köket igen. Inbillar mig att det blivit mindre gnäll på maten i allmänhet också sen vi införde matlagardagarna - kan det verkligen vara så att det funkar..?

Trevlig helg alla, nu ska jag ta tag i nåt här hemma. träningen gjorde susen för stunden iallafall. Känner mig liiite liiite piggare faktiskt!Damage control

En natt på jobbet kan vara alldeles, alldeles lugn...sen kan hell brake loose!
När vi stod och jobbade med ett akut kejsarsnitt så får vi meddelande om att en traumapatient är på ingående.
Resten av kvällen bara försvann och jag tackade gudarna att vi råkade vara 2 opsköterskor som jobbade!
Wikipedias definition av damage control är rätt så bra tycker jag:

Damage control
är ett begrepp inom kirurgi som är aktuellt vid buktrauma och innebär den snabba behandling man ger patienter för att den ska överleva då fullständig behandling inte är möjlig utan att patienten dör. Den slutgiltiga behandlingen får patienten istället i senare skede då den mår bättre och läget är mer stabilt.

Damage control definieras som primär kirurgi begränsad till enkla och snabba åtgärder i syfte att rädda liv och minska risken för svåra komplikationer med reparativ kirurgi vid en senare fas efter fysiologisk normalisering.

Vid en massiv blödning blir patienten hypoterm, acidotisk och får koagulopati. Indikationer för Damage control är uttalad cirkulatorisk instabilitet, mindre än 7,3 i pH-värde, temperatur på mindre än 35 grader, tecken på blödning som kräver mer än 10 enheter blodtransfusion, diffus blödning, trombcytopeni eller patologiskt koagulationsstatus.

Syftet med Damage control är att få kontroll över blödning, förhindra kontamination och skydda från ytterligare skada.

Sen hittade jag en utmärkt power point-presentation också, om någon är intresserad:
http://www.google.se/url?sa=t&source=web&cd=9&ved=0CEYQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.kirub.se%2Fdokument%2Fdc.ppt&rct=j&q=damage%20control&ei=1azXTO7uM8rrOZfD4M4J&usg=AFQjCNE4hY-yeWVf7MrqgW_vZi_NB1O5UQ&cad=rja

Nu ska jag ta en dusch och koppla av framför morgon-tv en stund och försöka gå ner i varv. Kanske återkommer hit senare? Måste ta och skriva ner reflektioner och tankar om vad som var bra/dåligt med nattens bravader.
Höres!

Halloween

Jahaja, så var lördagens bravader avklarade och vi överlevde även denna gång! Tyvärr blev det inte så mkt bilder, ungarna var mellan golv och tak och jag och maken sprang mellan de vuxna gästerna på övervåningen och de mindre på nedervåningen...bjuder iallafall på en bild av årets Lieman och årets pumpa:Tror och hoppas att ungarna hade kul, de fick gå en liten vandring upp i skogen där två av våra vänner hade klätt ut sig med monster- respektive häxmask och hoppade fram och skrämde ungarna. De flesta påstod att de inte aaalllllls blev rädda men jag vet inte det jag...hehehe =). Sen vankades det film, chips och godis i nöjesrummet som hade fått lite dekoration av spindelväv, mörka gardiner och spökig musik.

Det vuxna sällskapet inmundigade fläskfilé med italiensk touch och Jamie Olivers semifreddo till efterrätt. Sen lite chill framför Men in black 2, till och med hundarna var trötta vid det laget.

Det slog mig senare, vad mycket vi hann med på en enda dag! Maken var i sitt esse med dammsugare, skurmopp och tvättmaskin, jag fixade allt runt och med barnen och handlade/lagade maten (vadå könsroller!). Ändå hann jag ut i 5 km-spåret vid Lillsjön en sväng så man slapp ha dåligt samvete över att ha bommat träningen. Ska nog träna idag med innan jag åker till jobbet. Jobbar natt 17-07 - inte världens härligaste pass direkt. Men det är väl bara att bryta ihop och gå vidare..?

Auf wiedersehen!

Impad!


Tröttnat på "vanliga" chins och dips? Kolla in dom här då!

Good shit

En av ICA:s bättre idéer (finns säkert på fler butikskedjor):
Plocka ihop din egen musli!

Bl a quinoa, krossade linfrön, solrosfrön, torkade gojibär...


REKOMMENDERAS - även fast det är dyrare än vanlig musli.


Åsså en knäcke med god ost på...en kopp gift...och frukosten är biff! =)

För övrigt sket jag i löpträningen idag (blandade känslor över att skriva det där!). Träning ska vara rolig och man ska känna för det man ska göra just den dagen. Annars blir det inte bra! Jag kände för Jillian-träning (kombinerad styrka-förbränning-kondition) idag och gav järnet på de plyometriska övningarna - snacka om att man fick upp förbränningen! Det som är bra med denna träning är att man aldrig tränar bara en muskelgrupp åt gången - utan kombinerar alltid en mindre muskelgrupp tillsammans med en större ex axelpressar tillsammans med knäböj. Om man dessutom kör dubbla pass som jag brukar göra så kan jag lova att det känns i kroppen dagen efter...
Men imorgon blir det iallafall löpning. Åker nog upp till Vrinneviskogen och kör ett vinnande koncept: 5,5:an + 3,5:an! Måste sen ägna mig åt förberedelser inför kvällen då sonen ska ha Halloweenfest och vi ska ha middag med några vänner. Barnen ska vara utklädda och vi ska bl a ordna en spökvandring i skogen ovanför huset, hihihi vad skoj det ska bli! Måste komma ihåg att ta bilder bara...

Ha en supernajs fredag alla - nu blir det horisontalläge i soffan! =)

Latmask igen

Idag "lyssnar jag på kroppen" = vilar från träningen. Träningsvärk från igår, tröttare än tröttast på ögat och fortfarande en mage i uppror gör att jag vill spara mig för att kunna ge järnet på fredag med ett pass löpning. Får väl bli ett pass i helgen också så målsättningen nås även denna vecka. Kosten går skapligt bra tycker jag, helgen blev ju som den blev, rent kostmässigt, med resa och allt. Tur man skärper till sig i veckorna. Idag var det sonens matlagningsdag och han hade bestämt sig för hemlagat potatismos och varmkorv. Ingen höjdare kostmässigt egentligen, så jag la till både kokta och råa grönsaker. Mätta och glada blev vi hela La Familia iallafall!

Nähäpp, det här blev ju ett oerhört kort och tråkigt inlägg, men nu står någon och tittar bedjande på mig med sina mörkbruna ögon och huvudet på sned...gissa vad han vill? =)

Vilket mörker

Men fy f**n för november månad!!! Har varit så trött, så trött hela långa dan. Hjälpte 3 bebbar till världen idag och det piggade väl upp för stunden men sen...vilket mörker. Hämta barn och skjutsa till karateträning. En kopp gift, hem & laga mat och sen dagens höjdpunkt - 40 min Jillian-träning. Hon har dille på plankan den kvinnan! Även axlarna fick sig en åktur som hette duga ikväll.

Jillian i sitt esse - Plank pose with tricep extension (jobbigt satan!)

Sitter här nu framför burken och försöker gå ner i varv och sluta svettas, hahaha =). Inte sugen på mat alls är jag heller, magen har brakat ihop tillfälligt (hoppas jag), så det får bli havregrynsgröt- och youghurt-dieten ikväll och imorgon bitti. En dusch och Dr House kanske kan pigga upp mig tillfälligt?

Vad gör ni för att bli piggare denna ruggiga årstid? Förutom att mysa och tända ljus då...

RSS 2.0