Helgträning och semla

Mummmmm...årets första semla ligger härmed i magen! Kunde inte motstå "röda lappen" på Ica Maxi idag, 2 för 15 spänn (kort datum, men vad gör det om man ändå ska äta dem direkt?). Sonen och maken gillar ju semlor skarpt, dottern lite sådär, men det blev en mysig (och god) fikastund a 500 kalorier...hehehe =). Kanske därför det gick så bra på gymmet en dryg timme senare?! Körde promenad dit som lite uppvärmning och fortsatte med stegrande intensitet i 10 min på cykeln, schweinjobbigt och blodsmak i munnen - I LIKE!!! Sen lite roddmaskin för att värma upp överkroppen och så var man varm kan jag lova! Efter det lite specialträning för framsida lår och speciellt vänster ben, som jag gett mig sjutton på att få ordning på. Är ju olika stark i benen och det stör något enormt, eftersom det är i vä knä jag har ett opererat korsband som inte är riktigt bra. Pratade med en sjukgymnast som var på besök på op i veckan, och hon tipsade mig om några övningar som jag ska ta till mig och göra några ggr i veckan, så ska vi se om jag kan råda bot på det hela. Nåväl, efter den något tråkiga träningen var det dags för en favvo: marklyft! Den enda övningen som jag känner mig hyfsat stark i. Och bättre ska det bli. Kändes helt okej att göra ett nytt litet personbästa med 70 kg på stången x 6 repetitioner i 3 set. Sen några set på 60 kg också. Återigen - det kanske inte låter så mycket för er, men för mig är det en seger! Dessutom försöker jag att alltid alltid alltid tänka på tekniken så man inte skadar sig i onödan. Därefter breda latsdrag, enarms hantelrodd och latsdrag med rep. Sen blev det faktiskt inte mera, klockan rann iväg och jag skulle ju liksom hinna gå hem, laga mat och äta med familjen och skicka iväg mannen till jobbet också. Men jag kan lova er att det kommer att kännas fiiiint i ryggen imorron ändå. Imorgon blir det hemmaträning, barnen har kalas respektive prova-på tennis och mannen jobbar ytterligare en natt, så jag roddar hela baletten från hemmet tänkte jag. Uppdrag nummer ett imorgon blir dock att jaga dammsugarpåsar som i sin tur ska jaga dammråttor, äggskal, knäckesmulor och annat oidentifierbart under köksbordet...

Nu: hundpromenad. Sen: dusch, tjejkväll med dottern framför Gladiatorerna med inklusive pedikyr kanske..?


Den här killen kan sina marklyft...

Sådärja!

Äntligen har nya "designen" av bloggen satt sig, det tog några dagar och jag började misströsta lite faktiskt. Var så trött på den gamla mörka bakgrunden, så nu fick det bli lite ljusare toner, vi går väl ändå mot ljusare tider, eller hur? Vad har ni hittat på på sista tiden? Här har det inte hänt något mer spännande än att jag är i planeringstagen inför en fest med jobbet som ska arrangeras via Facebook. Blir spännande att se hur/om det funkar. Egentligen har jag inte tänkt mig att det ska bli så mycket jobb med det hela mer än att boka bord på Enoteket, där vi ska tillbringa några timmar med mat och dryck innan vi drar vidare till något mer dansant ställe. Enda problemet är att de kanske inte kan ta emot så många gäster...vi är ju ändå "några stycken" (typ 100 anställda, men jag räknar med ca 25-30 anmälningar)! Jaja, ska ringa dem och höra mig för iallafall.

Snart är denna vecka till ända, har väl varit okej förutom denna jäkla trötthet på eftermiddagarna. Den brukar slå till med full kraft runt 15.30, ungefär då jag slutar. I regel har jag inte heller hunnit dricka något kaffe, och brukar mer eller mindre panikbrygga en balja då jag kommer hem, annars är kvällen helt körd så att säga. Om jag inte sysselsätter mig med träning förstås. Igår kväll kördes kroppen igenom med Extreme shed and shred, level 2, vilket känns med besked i kroppen idag. Kör ändå en sväng på gymmet ikväll tänkte jag, blir lite axlar, bröst och biceps tror jag, det är väl de muskler som gör minst ont i nuläget ;-). Och kanske lite cardio på cykel eller roddmaskin.

Imorrn är det fredag.....! Jag gillar´t!!!

Sega, tråkiga natt!

Ja alla arbetspass kan ju inte vara roliga, det inser jag med. Men det här var ett riktigt bottennapp. Klientelet var surt, arbets"kamraterna" var tjuriga, ja you name it. Visst hade kvällen sina ljusare stunder också, om jag ska vara lite diplomatisk, men mest längtade jag hem till fredagsmyset och tv-soffan. Planerar att ta igen det ikväll med något gott framför Gladiatorerna och så kanske film?

Är riktig vinter ute idag sånär som på lite snö, men träden är frostigt vita och det är -5 grader, så idag blir det en härlig prommis och kanske lite yoga på det, ingen flås- eller styrketräning idag då jag har en sån träningsvärk i de bakre regionerna. Förhoppningsvis får jag med mig maken också??!!

Vad gäller träningskläderna så var de för stora (!), så jag var tvungen att byta till storlek S - när hände det senast...? Nåja, snabb leverans får man nästan alltid från Gymgrossisten och det är ju faktiskt inte så jobbigt att åka upp till Konsum och hämta paket, jag är ju ändå där och tränar i samma hus ett par ggr/vecka.

Nä, nu kallar de små liven...kompislek står på programmet och jag måste nog vara behjälplig med skjuts åtminstone. Vi får se vad mer dagen bjuder på. Trevlig helg på er alla!

En liten bloggpaus...

...har väl ingen dött av?
Nej, jag har varken haft tid, lust eller ork att blogga. Och inte har jag väl haft så mycket att blogga om heller iofs. Same same but different liksom. Jobbar, tränar lite och försöker umgås med familjen och sysselsätta de s¨må liven så gott det går. Vi är inne i en väldigt kompistät period nu för båda barnen, och det kan vara nog så påfrestande ibland med all logistik som faktiskt måste till med mellanmål, mat, skjutsa hit och dit, presenter till kalas och så underhållning när de gnäller om att "vi har inget att gööööööra...!!"

Nu njuter jag dock av en helledig dag, imorgon är jag också hemma hela dagen innan det är dags att följa med dottern till simskola på eftermiddagen och sen gå på nattpasset kl 17. Ledig i helgen och så på't igen på måndag.
Träningen går fortsatt framåt. Sprang min första mil igår på flera månader, har väl inte blivit av sen i höstas om jag minns rätt. Men igår fanns motivationen där plus att jag kunde flexa från jobbet, så jag tog mig an Vrinneviskogens milspår, som för övrigt är jättefint. Något halkigt förstås, så det blev ingen rekordtid. Men jag tog mig runt utan fadäser och det är ju huvudsaken. Idag ska jag ta en prommis upp till gymmet och köra ett pass axlar-bröst-triceps. Brukar alltid vara ett roligt pass då jag varierar övningarna friskt och dessutom kan köra i lugn och ro nu på förmiddagen eftersom ungarna är i skolan.

Har hunnit med lite shopping på nätet också, nya träningskläder piggar alltid upp, eller vad säger ni om denna outfit:



Dags för ett nytt igen

Det är glest mellan inläggen nu, åtminstone jämfört med tidigare. Bloggtorkan fortsätter, dagarna går i en rasande takt och som ni förstår har jag en del att göra. Njuter just nu av en sällsynt "fyr-ledighet" (fre tom mån), och försöker att inte göra för mycket och inte starta upp en massa nya projekt utan göra klart lite här hemma istället. Röjde järnet i tvättstugan igår och har åtminstone förvandlat två gigantiska tvätthögar till en iallafall - ibland får man vara nöjd med det lilla. Fick också med mig maken ut på en rejäl prommis inklusive hund. Tränade gjorde jag - of course - med fokus på axlar och core. Fick en god plankstek till middag och så premiären av Gladiatorerna på tv. Blev lite besviken faktiskt, det kändes inte som Gladiatorerna för några år sedan. Kanske får ge dem en chans till nästa lördag?

Idag är vädret vackert och barnen har sista dagen på jullovet, så vi avslutar med lite utevistelse och så har vi bokat bowling kl 15 i eftermiddag enligt önskemål från de små liven. Får se om jag hinner med någon träning idag eller om jag helt enkelt loppar mig idag och tar en löptur imorgon istället.

Dagen efter..!

Och nej, jag var inte ute på en blöt krogrunda igår om någon nu trodde det. Utan dagen efter en hel del tung ryggträning! Bl a marklyft med 60 kg på stången. Det kanske inte låter så mkt för er, men det är precis lagom tungt för att jag ska svettas och ta i en hel del! Körde ett uppvärmningsset och sen 8x3 set. Köttade på riktigt ordentligt med latsdrag, roddövningar och så avslutade jag med några bicepsövningar. Höjde med flit vikterna och sänkte från 10 reps till 8 i varje set. Jobbigt satan! Körde dessutom stegrande intervall i 10 min på träningscykeln efter uppvärmningen. Krampen i rövmusklerna lät inte vänta på sig...inte kräkvarning, men näst intill - precis som det ska vara när man känner för ett tungt grisigt pass. Avslutade med en prommis hem - kändes nästan som en belöning efter det tunga gympasset. Sen hann vi även en tur med barnen till skridskobanan, hela familjens nya favoritställe? Måste skaffa mig en hjälm bara, kan ju inte vara ett dåligt föredöme när till och med barnafadern åker med hjälm. Efter denna dag av träning var jag konstant hungrig hela eftermiddagen och kvällen, trots intag av frukt, prottedricka och god middag. Tyvärr slank det ner lite ostbågar på kvällskvisten, man är väl bara människa, hahaha =). Vaknade imorse med en grym träningsvärk och kunde bara inte ligga kvar i sängen när klockan slagit 8.00. Nu har havregrynsgröten, mackan och kaffet landat i magen och jag ska ta en morgonprommis med min vithårige darling som ligger och väntar på mig. Sedan är det städ- och röjdag som gäller, allt papper och skit från jul ska ut, får se om jag mäktar med ljusstakarna och julgranen också, annars åker de ut i helgen istället. Träning idag? Jaa ni, vi får se hur mycket jag kan röra på mig framåt kvällen, kanske ett benpass Killer buns and thighs med Jillian kan funka?

Schysst tavla! Vill ha!


Gott nytt!

Även om jag vet att nyår passerat för typ ett par dagar sedan...
På nåt sätt lyckas dagarna rinna iväg utan att man egentligen gjort så väldans mycket? Eller också är det tvärtom, man gör mycket i det dolda, som hushållsgöra och sysselsätta jullediga barn. Anyway, det nya året firades in hos vänner som fixat brakmiddag delux hemma hos sig. Inte något behövde jag göra, bara sätta mig till bords! En ovanlig situation för mig kan jag lova. Vi hade en i övrigt lugn kväll med prat och skratt och en grand finale med raketer på tolvslaget och så bubbel i glasen - bara en svälj för mig som skulle köra hem förstås. Fick ett glas äkta Bollinger när vi kommit hem istället. Smakade mums! Kostade dessutom på oss hummer till en senlunch också, så nu blir det billig matbudget resten av månaden, hehehe =). Allt som allt en väldigt lugn nyår men inte gjorde det mig något! Då var man ju piggare på årets första dag dessutom. Det enda som var lite halvjobbigt var att telefonj_veln ringde 07.00 (då hade vi väl sovit 4 timmar eller nåt) och naturligtvis var det makens jobb som bönade och bad att han skulle komma in och jobba pga sjukdom...hmmm. Inte så kul när vi hade planerat en heldag ledigt ihop och bara ta det lugnt ihop med barnen. Nu blev det jag som fick försöka sysselsätta de små liven med bakning, lite kompislek och pussel istället. Gick väl helt okej i början, men tror de blev lite rastlösa mot slutet av dagen - och jag med i ärlighetens namn. Jag och lilla hann iallafall med några åkturer i backen då det äntligen kom en drös snö (som tyvärr är bortsmält nu):

Äntligen vitt på backen!

Linslusen gör snöänglar

Målmedvetet!

Idag vila från träningen - imorgon blir det gymmet. Har laddat upp med en massa härliga scones i magen så det borde vara fart på mig på träningscykeln! Maken jobbar natt så jag får väl förlägga träningen till eftermiddagen så han hinner sova sina timmar. Ett eventuellt besök till skridskobanan ska hinnas med också hade vi tänkt. Tar dagen som den kommer och njuter av ledigheten... 

RSS 2.0