En lördag i Västerås

Och en trevlig sådan dessutom! Rivstartade med att göra denna:

Lite svullet förstås dagen efter...blir ännu finare när den läkt om nån vecka eller så!
Tack till Sara som förmedlade kontakten och Jouni som kan konsten med nålen...

Sen tog vi en fika hos bästa kusin Sara, ett riktigt fint "fågelbo" hade ni ju! Och pajen gick inte av för hackor ;-) Jimmy blev kär i kaffemaskinen han, så nu vet vi vad han vill ha i julklapp...
Brudarna tog därefter en sväng på stan, och hör och häpna så handlade jag inte en enda pryl - ovanligt för att vara mig. Var till och med inne i Panduroaffären, men jag beställer nog julpyssel ifrån nätet istället. Såg också ett par jättesnygga brallor på Vero Moda, men det får nog vänta till nästa lön.

Klockan närmade sig nästan 17 när vi var klara, så då var det tid att åka hem, sprätta en Lapin Kulta och låta den äkta vinska stämningen infinna sig. Vi hade en liten knytisbuffé med diverse korvar, bröd, lax och som kronan på verket: köttfärspotatis! Denna underbara okomplicerade rätt som ofta serverades i det lilla lilla köket på Svanö, har jag nog inte ätit på minst 10-15 år. Mycket skratt och prat och minnen blev det också såklart. Barnen levde rullan med stackars Ozzy som fick bekänna färg som lekfarbror, innan vi mer eller mindre tvingade dom i säng vid 22-tiden. Tiden går ju så snabbt när man har roligt...

Idag känner vi oss riktigt slöa, har endast dammsugit och satt in en stek i ugnen, plus insett att jag kanske borde röja i tvättstugan igen...men NÄÄÄÄ. Orkar inte! Målet för dagen är att ta mig igenom matlagningen och möjligen ett yogapass senare.

Ska luta mig tillbaka nu och bara vara slö en stund...på återseende!

Sökes: Motivationen

Har ni sett till Motivationen nånstans? Sågs senast i milspåret igår förmiddag, en envis liten rackare som brukar få mig att hänga med på de flesta galenskaper i träningens underbara värld. Spårlöst försvunnen sen i förmiddags, då jag gick av nattpasset. Trots en lugn natt och ordentligt med mat så finns Motivationen ingenstans att finna. Hittelön utbetalas för den som finner och återlämnar Motivationen snarast!

Det här låter ju konstigt, men jag vill verkligen träna, men orkar bara inte! Det är inget fel på mig, förutom kanske lite dåligt med sömn då. Inte har jag slitit ut mig med barn eller hushållet heller, det ser ut som f*n här hemma och det enda vettiga jag gjort idag är att starta en tvättmaskin. Visserligen varit hemma med sjukt barn (igen), men det har heller inte tagit musten ur mig. What to do?! Rosenrot och Berocca? Dubbel kaffe?? Jaa, jag får nog starta där och smyga in en lite lagom hårt träningspass - är aningens stelbent idag efter milen igår. Det får blir bli fokus på mage och rygg idag tror jag:

Tung mil

Ja alla milspår är ju inte lika...idag var det mindre kul och mera terränglöpning =(

"Bleb" i spåret...

Gå på plankan fick vi göra

Beviset=milspårsmärket!

Helge åldermannen var förvånansvärt pigg!

Nu är det gjort iallafall. Men stor frustration över framförallt blötan i spåret. Den lille vite grisen höll iallafall humöret uppe på mig så vi tog oss runt. Men idag blev det inga fartrekord - det är skillnad på milspår och milspår!
Kände dessutom av knäna på slutet. Nu blir det paus med löpningen åtminstone till nästa vecka. Om jobbenatten inatt blir lugn tar jag ett pass med Jillian imorgon eftermiddag tror jag så kroppen får lite styrketräning också. Lördag blir det ju ingen träning pga Västeråsresa och kanske bara en lugnare variant (yoga?) på söndagen, vi får se helt enkelt. Nu = kaffe och senaste numret av http://www.fitness-magazine.com/

Ha en bra dag alle!

Latmask

Ja idag tillåter jag mig själv att vara lite lat, faktiskt. Är så trött så trött trots en lugn dag på jobbet. Endast en op, ful patellafraktur som tog 3 timmar men ändå. Skönt att bara lulla runt och göra punktinsatser på eftermiddagen. Jobb finns alltid!

Ikväll ska jag bara njuta av en kopp te framför Greys anatomy som följs slaviskt varje vecka ;-)

McDreamy eller McSteamy..?

Imorgon blir det nya utmaningar vid Lillsjön, ska ge mig på milspåret och se om jag tar mig runt levande. Ska koppla bort alla tankar på hur fort det går, vad klockan är och alla måsten, och bara trampa på... hoppas på bra väder bara.
Är otroligt sugen på ett par fodrade löpartights men de kostar från 500 och uppåt så jag får nog lugna mig.Går ju faktiskt att plocka fram det gamla craftunderstället och ha under också. Apropå kläder så har barnen fått nya vinterkläder nu, kunde inte vänta längre med tanke på utflykter med skolan och den senaste veckans minusgrader på morgnarna. Dottern blev överlycklig över sin nya rosa jacka och sonen muttrade över att "det är ju för stort" trots mina försök att förklara att han faktiskt inte blir mindre och mindre...


9 km

Det blev summan av löppasset i Vrinneviskogen i eftermiddags. Tog först 5,5 km spåret bara för att det "kan" jag och det är fint och lagom backigt. Kände mig ovanligt fräsch så efter en kilometer tog jag beslutet att köra lite längre. Körde ett litet extravarv på 3,5 km-spåret direkt efter 5,5:an. Visst var benen lite stumma i slutet, men what the f*ck, "flowet" infann sig och vädret var vackert och jag orkade hela sträckan utan problem och utan att stanna och gå. Underbart när det bara flyter på, och man känner att man skulle kunna springa nästan hur långt som helst! Har dessutom en jäkla träningsvärk i de bakre regionerna sedan lördagens träning fortfarande, men det var faktiskt skönt att få mjuka upp stela muskler genom löpningen.

Imorgon är maken och jag lediga IHOP och ska ta igen lite från "helgen som försvann". Dessutom kosta på oss en barnfri lunch ute, var någonstans har vi inte bestämt än.

Nu blir det välförtjänt mys framför Biggest Loser, brasa och en stor kopp te, mumma!

Tudeluuu ;-)



Inte som jag hade tänkt mig

Ja, helgen alltså. Sitter här på söndagseftermiddagen och undrar vad fan som hände egentligen ;-) Och nej, jag har inte varit iväg på brakfest och supit sönder skallen, tok heller! Varning: långt och rörigt!

Igår hade sonen inte mindre än två kompisar på besök heeela dagen. Det innebär i och för sig inte så mycket jobb men ändock måste man ju fixa med mat, fika och se till att de håller sams någorlunda och förstås tjata om att de tar på sig tillräckligt med kläder när de ska vara ute, plus att de ska hjälpas åt med städningen. Parallellt med detta hade jag lovat dottern att baka bullar med henne så det var bara till att hålla vad man lovat. Dessutom ville de små änglarna åka till Candyland och köpa lördagsgodis så det var bara att packa in sig i bilen när kompisarna åkt hem, Efter detta min andhämtningspaus: träningen! Belönade mig med ett extra tungt pass med lite mer vikter än normalt och believe me, det kännnnnnnnnnnnnnsssss idag!!! Sen kom maken hem från helgjobb och jag hann bara tänka tanken "Gud va skönt att han är hemma så man kan få liiiite avlastning", så gick larmet och han var tvungen att åka tillbaka till jobbet igen. Jahapp. Bara att ställa sig och laga mat då. Var givetvis så där äckligt effektiv och ställde mig själv i duschen medan riset och chilin kokade, samtidigt som barnen fick duka bordet (delegering!). Sedan horisontalläge i soffan med näsan i godispåsen - trodde jag ja! Då la hunden världens pizza på min träningsmatta =(. Bara till att spola av i duschen och torka av golvet. Inte direkt vad jag var sugen på just då! Skickade ungarna i säng vid 21-tiden och somnade själv i soffan framför "Mitt stora feta grekiska bröllop". Kröp uppför trappan, dödstrött. Men tror ni jag kunde sova?! Nähädå. Envist vaken tills maken kom hem vid 01.30-tiden. Då tog vi en kopp te och pratade lite. Kom väl i säng vid 02.30 och vände och vred på mig tills klockan ringde 07.00. Såg ut som ett lik när jag kollade i spegeln. Upp och käka gröt och iväg till jobbet. Tur det bara var ett halvdagspass idag, för jag har inte gjort många knop i onödan. Resten av dagen lär gå i slow motion har jag en känsla av. Definitivt träningsledigt idag, imorgon kan det nog bli 5 km löpning efter jobbet om vädret inte ställer till det för mycket.

Och som en liten topping på hela eländet ringde maken nu och sa att han måste jobba över ett par timmar idag med. Nu åker jag och köper chips...

Bjuder iallafall på några bilder på världens sötaste lilla bagerska från gårdagen:




Heta räkor och kall GT

= receptet på fredagsmys??
Jaja, lite naturgodis har det allt slunkit ner också. Tänkte dela med mig av ett gott recept som jag dock ska modifiera lite till nästa gång. Testar då att ha i mer räkor alternativt även ha i musslor och en starkare chilifrukt, typ Habanero. Håll till godo, folks:

Billströms heta räkor
500 g räkor med skal
2 dl olivolja
1 röd chilifrukt
8 klyftor vitlök
salt och peppar

Skala räkorna. Skiva vitlöken tunt och hacka chilin. Joxa ihop allt med oljan och fördela i 4 portionsformar. Lite salt och svartpeppar på, sen in i ugnen på 250 grader ca 10 min eller tills oljan börjar bubbla. Klart! Fungerar säkert jättebra som förrätt med ett gott lantbröd till, vi körde nudlar för ungarnas skull och det funkade med.
Undrar hur vårt sovrum kommer att lukta/stinka imorrn bitti..?!?

Nu ska jag förflytta mig till tv:n, det ryktades visst om filmtajm...

Men hallå..!





Fy...nu känner jag bara för att dra täcket över huvvet, möjligen dricka varm choklad och se på film. Men så lätt kommer man ju inte undan. Måste handla och styra med lite andra saker idag som inbegriper bilfärd med sommardäck. Men vi väntar en stund och ser om termometern visar plus innan vi ger oss iväg. Och så det gamla vanliga knepet som många verkar ha så svårt för: anpassa farten efter väglaget!!!

Har gått bra med träning och mat under ons-tors, även fast det var jäääävligt lockande med den där chokladbiten i väskan igår kväll när jag slutade jobbet. Men ICKE. Jag tog "nödproviant" (nyponsoppa - inte bra det heller men...) på jobbet och mat när jag kom hem istället. Har avverkat ett pass med Jackie igår också, innan jobbet. Känns i kroppen idag kan jag lova. Funderar på Zumba idag, var längesen jag körde det nu.

Vad ska ni göra idag?

Men..!

Jahaja. Idag är det onsdag och träningsvärken från i söndags sitter fortfarande i som två envisa blodiglar på baksida lår. Raka marklyft och T-bar row är synnerligen effektiva övningar! Och så blir man medveten om sina svaga punkter också, hehehe =). Inser att jag har en hel del teknik att jobba på i dessa övningar också, förstås.

Den Störste utför T-bar row då det begav sig...

Har haft välbehövlig vila i två dagar, kroppen kändes sliten och så har jag haft annat att tänka på omkring mig. Idag körde jag dock ett pass löpning 5 km efter jobbet. Det var snorkallt och regnade (snö på gång säger de som vet!) men idag kunde faktiskt inget hindra mig. Chefen tyckte jag var lite halvgalen som skulle ut och kuta i sånt väder men det bjuder jag på. Riktigt bra flyt denna gång även fast jag inte löptränat på över en vecka! Kunde ha sprungit längre men ville hem till de små liven, var ju sonens matlagningsdag idag. Vi gjorde köttsoppa och pannkaka enligt önskemål, och jag tror unge herrn blev rätt nöjd.

Imorgon jobbar jag kväll och ska klämma in ett träningspass på förmiddagen, får nog bli Jillian 40 min eftersom jag tog löpträningen idag istället. Vi hörs! Kör försiktigt nu alla som måste ut i busvädret...

Har ni sett...

en sån skönhet:

Puma Complete Nightfox TR nedsatta från 999 till 699:-!  Tror jag är lite kär...
Egentligen skulle jag ju kolla på fodrade löpartajts. Hittade såna OCKSÅ:

499 pix på www.stadium.se

Vad är väl en bal på slottet...men en flicka måste väl få drömma lite, eller hur? Hur som haver så hittade jag skor till ungarna med:

Till Mysan...


...och till Eddie!

Tror att åtminstone Eddie kan ha sina vinterkläder från förra året. Till lilla damen kanske vi får införskaffa nytt däremot. Väntar och hoppas på bra erbjudande på jacka + byxa. Tycker det är bättre med tvådelat än overall.
*Edit: NEJ de kan INTE ha sina vinterkläder från förra året...växer ju så det knakar! Mammi får allt pröjsa nya jackor och byxor och skor...

Har för övrigt en löövely träningsvärk i de bakre regionerna sedan gårdagens klättrande! Sitter här och inväntar att middagsmaten ska sjunka ner så jag kan köra ett pass träning. Övriga familjen är på bio och ser "Dumma mig" i 3D. Ungarna har tjatat ett tag nu och Mysan hade ju önskat sig biobiljetter så vi tyckte det var ett bra söndagsnöje. Nu ska jag drömma vidare...om en varmfodrad löparjacka, tror jag bestämt (men det funkar jättebra med fältskjorta 90 + vindjacka också)!

Ågelsjön by afternoon

En tur i skogen igår igen. Gick en annan runda igår, men fortfarande runt sjön. Wunderbar, även fast det började skymma på slutet och det var jä_ligt halt med alla nedfallna löv.

Höstdag

Trevligt sällskap med två vithåriga galningar - Helge & Otto

Så vackert!

Kvällssol





Mr Brutal Legs? Eller är han släkt med Christine Meltzer..?

En härlig tur, som vanligt. Avrundade kvällen hos våra powerwalk-compadres. Det bjöds på älggryta med potäter, kantareller och rårörda lingon. Äppelpaj till efterrätt. Så himla gott! Nästa gång är det vår tur att bjuda. Kanske en fiskplanka? Får fundera på det. Nästa helg blir nog ingen powerwalk eftersom Jimmy jobbar hela lördagen och söndagen, vi får se om jag kanske tar mig iväg ändå?

Idag är benen ganska möra, ett pass med Jillian plus denna powerwalk/klättring gör att det känns som om jag håller mig till att köra överkropp idag. Någon form av rörelse blir det oavsett. Har gjort upp en preliminär träningsplanering för nästa vecka:
Mån - hemmaträning då jag är ledig och hemma med dottern (kanske Jillian 40 min?)
Tis - jobbar hela dan och så är det karateträning så det får helt enkelt bli vilodag
Ons - kanske ett hemmapass, sonens matlagningsdag då jag måste bistå i köket.
Tors - börjar 9.30, kanske kan förhala det till 10.00 och då ska jag hinna med ett pass löpning i Vrinneviskogen innan jobbet hade jag tänkt. Siktar på 5 km i första hand.
Fre - Underbara lediga fredag! Här ska jag absolut ha in ett pass. Hemmaträning då jag har dottern hemma.
Lör - Kanske skogen om barnvakt finnes? Maken jobbar hela dagen.
Sön - Vilodag då jag själv jobbar eftermiddag.
Facit = 4 eller möjligen 5 pass. 4 är målet och 5 får ses som bonus helt enkelt.

Kosten har gått skapligt i helgen trots födelsedagskalas i fredags och kvarvarande goidis/chips igår lördag. Visst har jag stoppat i mig onyttigheter men inga mängder. Idag blir det back to basics och enbart bra mat. Vi får se hur det går.

Ha en underbar höstdag alla, nu är det frukosttajm för La Familia. Havregrynsgröt för min del!

5-årskalas

Idag fyller min lilla tjej hela 5 år! Stor kicka nu...
Några bilder från dagen ska jag bjuda på. Vi var i rörelse rätt mycket så det var inte så många bilder som blev tagna tyvärr. Men här kommer de bästa:

Lunch på stan måste ju stora tjejen få! Kebab valde hon...

Raskt vidare till tårtkalaset på kvällen...

En Barbietårta även i år blev det!

Grabbarna fick också va mä på ett hörn

Obligatoriskt - ballongerna!

Nu är det trötta föräldrar och uppspelta barn som kraschar/hoppar i soffan...may The Force be with us! =)

Märkligt och rörigt

Märkligt= träningsvärken för dagen. Jag hade visserligen räknat med träningsvärk, men kanske inte i övre delen av ryggen efter ett bic/tric och bröst-pass! Något har jag ju bevisligen gjort fel men eftersom jag har träningsvärk i bic/tric/bröst också, måste jag ju ha gjort något rätt med...hahaha =D

Rörigt= jobbet! Herregud vilken konstig dag. Inget fel med att effektivisera och "beta av" och hjälpa de andra salarna med att ta deras patienter, men i dag var det bara för mycket och för rörigt hit och dit! Efter en sån dag blir man så trött, så trött i huvet...var tvungen att ta en kopp kaffe för att piggna till när jag kom hem.

Kost och sånt...idag har jag avvärjt TVÅ frestelser, först två chokladbitar i väskan sparade sen förra fredagen och så en korv med bröd på macken när jag skulle köpa mjölk. Åkte hem och tog lite minikeso, en grov macka, mjölk och Berocca istället - nöjd med mig själv måste jag säga.

Kvällen bjuder på matlagning ihop med sonen - han har fått en matdag i veckan att ansvara för käket eftersom jag börjar tröttna på tugget om att maten inte är god. Så får vi se om det kan ge något i längden. Idag blir det dock inget avancerat - köttbullar och makaroner till att börja med, så han får lite självförtroende. Efter maten siktar maken och jag på en långprommis med vovven, sen blir det slappotajm framför Biggest Loser och Grey´s Anatomy.
Ha en trevlig kväll alle!

Gammelmannen "Helge Der Schrecklich"!

Träning och smärta

Har nyss suttit och läst i forumet på www.body.se och jiiiis vad åsikterna kan skilja sig åt vad gäller "att lyssna på sin kropp"! Vad är smärta? Finns det bra och dålig smärta? Vad är bra/dålig smärta och hur lär man sig känna igen denna? Ska jag sluta så fort något gör ont? Sitter det onda i kroppen eller knoppen? Är smärta en mental spärr som det går att övervinna? Blir jag starkare/får bättre kondition när jag övervinner smärta? Kommer att tänka på det gamla ordspråket "Pain is fear leaving the body". Är smärta rädsla? Vad är man isåfall rädd för? Konsekvenser av smärta? Att kroppen ska gå sönder? Att man kommer att bli handikappad resten av livet?

Vem har inte haft en grym träningsvärk dan efter nåt tungt träningspass? Och så tänker man "Ääähhh - jag kör lite lättare/andra muskelgrupper/annan träning idag istället". Är DET att lyssna på kroppen? Är jag då följdaktligen rädd för något?

Hängde ni med i svängarna? Hur man än vänder sig så har man arslet där bak...

Jag har inget bra svar på det här, tror mycket är upp till ens personlighet och mål bl a. Och jag tror inte man ska döma någon för dennes övertygelse, vilket förkommer flitigt på ovanstående forum, med diverse pajkastningar till höger och vänster. Synd, det är för övrigt intressant att läsa och många tips och ideer om träning kan man få. Men som sagt - ta´t med en nypa salt och använd ditt sunda förnuft så tror jag att du kommer rätt långt.

Vilket flummigt inlägg. Tillbaka till verkligheten nu. Jag är hemma med sjukt barn och har varit uppe på vc där vi fick medikamenter mot urinvägsinfektion, stackars liten. Inget vidare att kissa rakblad, minns själv hur det var! Men nu provar vi att behandla och hoppas på bättring snart. Lilla hjärtat fick välja lunch efter läkarbesöket och då blev det McD, så nu sitter hon och smaskar och tittar på "Det regnar köttbullar". Ska ta lite keso, en frukt och en en kopp kaffe på det så mår man fint! I eftermiddag blir det kanske en omgång träning trots att jag tänkt mig träningsvila idag, känner mig på hugget så why not lite bröst och bic/tric? Lyssna på kroppen var det visst..? ;-)

5 km efter jobbet

...blev det idag. Bestämde mig igår, här gäller det att planera om man ska få in sina träningstillfällen under veckan! Så direkt efter jobbet slängde jag på mig träningskläder och drog till Vrinneviskogen, var ju redan i krokarna så att säga. Det blev 5 km-spåret idag, en riktigt bra tid hade det blivit om jag inte hade stumnat totalt efter 4 km. Vet inte riktigt vad som hände, det gick ju galant innan dess. Men det går att springa på vilja också tänkte jag, och vägrade sakta ner och gå. En riktigt skön runda även om det var rätt kallt, solen sken från klarblå himmel och skogen är ju full av höstfärger - synd man inte hade kameran med sig. Nu blir det vilodag imorgon då jag ska följa med sonen till karaten. Har kört lite blandad träning med powerwalk lördag, Jillian-workout 40 min söndag och så 5 km löpning idag då. Bra blandning med fokus på ben och kondition. Vilar nu en dag och så kör jag ett pass på onsdag igen. Vad det blir får jag återkomma om. Kosten den här helgen har varit mindre bra pga att jag svullade även på söndagen, vilket inte var tanken från början. Nya tag denna vecka - än så länge har det gått galant, inget sug efter nåt onyttigt alls. Kostmål denna vecka är att endast synda på fredagen, då dottern fyller år och har tårtkalas. Därtill försöka variera grönsakerna lite bättre. Får bli några turer till personalmatsalen för "10-kronorsburken", tror jag bestämt.
Hyvää iltaa!


Kan du lsäa dteta?

Braa 55% av floekt kan.

Jag kndue itne tro att jag fkaitkst kndue frsötå vad jag lstäe. Den
fneoelmana kfraetn i mnänisnaks hjnräan kan, elnigt en undiöserknng i
Cmabrigde Uinervtisy, lsäa oedrn i vlkien odnrig som hlset, det edna
vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts. Rsteen
kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det unta ngåra porlbem.
Vrfaör vi kan det, är att hjnräan lsäer itne vrjae bostakv för sig, utna
hlea odert som en hel. Hägtfit va? Och jag som altild ttort att svata rtät
viart vitgkit!

Ågelsjön in the förmiddag

Vilken härlig tur vi var ute på nu på förmiddagen! Har nyss tagit en liten bastu och så är man så där härligt trött i kroppen igen...har bara två bilder, de andra blev jättesuddiga, så håll till godo:




Vilken natur...trollskog, äng, klippor, uppförsbackar och nerförsbackar, grusväg och barrstig. Lööööv it!!!
Nu ska jag njuta av kvällen och ljudet av grannens underbara sågande med tigersåg =/
Trevlig helg, imorrn kör vi hårt igen!


Helg...inte en dag för tidigt!

Ja denna helgen har då verkligen varit efterlängtad, och nu är den här!!! En riktigt strulig och jobbig vecka har det varit. Har fått skjuta upp träningen i 3 dagar pga jobbet, så nu har jag nästan lite abstinens! Tur att vi ska ut och klättra/gå i skogarna vid Ågelsjön imorgon förmiddag som lite plåster på såren. Sen blir det en härlig sauna hemmavid och lite lördagsmys - fredagsmyset blev lite halvdant ikväll eftersom vi åt middag först kl 19.30 och det mindre barnet somnade på soffan innan jag hann poppa popcornen... =/

Anyway - övertid i Landstingets tjänst idag nästan 3 timmar. Himla tur att man är ledig i helgen. Ska bara ägna mig åt att vara och bara göra sånt jag känner att jag vill göra. Fast om jag känner mig själv rätt så åker nog dammsugaren fram också!

Ska försöka ta några bilder från prommisen imorgon, så uppdaterar jag mer då. Är för trött för något annat nu.
Sleep tight!


Ska det vara så här? Ska det vara så?!?

Vilken jävla dag...saknar motstycke, definitivt! Först: inkastad som resurs på "torpeden" där det var 3 knän + 1 specialprotes. Eftersom jag inte kan varken knän eller specialprotes så fick kvällskollegan gå in och duka. Sen irra runt och plocka/förbereda till två andra salar och göra lunchavbyten på dessa. Sen kasta i sig lite mat själv och sen plocka till morgondagens torped-operationer. Mitt uppe i alltihop (det är ju inte lite man ska plocka heller...) kommer en kollega och rycker tag i mig för att vi helt plötsligt ska fungera som ett sent lunchavbyte eller rättare sagt extralag till en ytterligare en annan sal med en helt annan operation, visserligen inte en så stor grej men ändå! När det var över så fick jag slutligen gå tillbaka till torpeden för att plocka klart, ringa upp staplar och hjälpa kollegorna på salarna att avveckla. Helt slut i huvet! Vet inte om man ska skratta eller gråta? Vi räcker inte till och går på knäna! När ska beslutsfattarna inse att det behövs fler händer? När hela styrkan är sjukskrivna pga blödande magsår?! Efter såna här dagar börjar man starkt ifrågasätta sitt yrkesval.

Nu ska jag avreagera mig på boxningssäcken tror jag.
Tjarå!

Möte med skogens konung

Ja, mina milplaner gick ju i stöpet rätt snart då barnen ville följa med och maken var förkyld och inte på sitt bästa humör direkt...så vad gör man?! Jo, modifierar så alla kan hänga på! Sonen ville springa 3,5 km-spåret med mig, och dottern gå naturstigen med barnafadern. Sen ville de förstås fika - BARA om det finns KAKOR hette det visst också... Så jag och sonen gick/joggade 3,5 km och träffade faktiskt på en älgko som sprang tvärs över stigen där vi gick, kanske 15 meter framför oss. Sonen blev hellycklig då han inte träffat på en älg i skogen tidigare.

Fulsöt, liksom...

Medan barnen och maken satte sig och smaskade fika körde jag ett varv till på 3,5:an, försökte pressa mig själv så gott jag kunde och tänka "MAXA NU FÖR BÖVELEN!" - och det gick sketabra! Nu har jag ingen tidtagning eller liknande att jämföra med, men ibland får man gå på känsla helt enkelt...pulsen steg i taket, svetten rann och jag kände en lätt blodsmak i munnen när jag var klar iallafall. Ibland är det kul att improvisera. Och den bästa träningen är den träningen som blir av, får man väl tänka som småbarnsförälder.

Och om det är nån som undrar - jaa, jag har träningsvärk i axlarna efter gårdagen...

En seg lördag lider mot sitt slut

Avslutade denna händelserika vecka med ett nattpass, som var lugnt, tack och lov! Har varit seg och sur hela dan, måste bero på att jag inte sov särskilt bra på jourrummet. Men nu har vi käkat (tacokyckling, grönsaker och vitlökscremefraiche - gött!)och humöret och piggheten börjar återvända. Ska boosta upp mig lite till med Berocca och Rosenrot och sen ta ut vovven på en prommis. Direkt efter det kör jag ett skrotlyftningspass här på hemmaplan, ska piska lite axlar idag tänkte jag. Har hittat en bra övningsbank på www.bodybuilding.com/exercises där man verkligen kan få inspiration till nya övningar för hela kroppen - rekommenderas! Imorgon kör jag milen i Vrinneviskogen igen fast utan make denna gång eftersom han har dragit på sig en förkylning =(.  Vi sprang 5 km vid Lillsjön igår och det var nog det som utlöste det hela. Har funderat mer och mer på det här med pulsklocka - för och nackdelar? Måste jag ha en sån? Nej, visst måste jag inte det men det skulle faktiskt kunna gynna träningen och få reda på sin arbetspuls och inom vilka intervall man ska ligga. Plus att man kan hålla reda på vilka tider man gör på 5 km respektive milen och om man förbättrar sig eller inte.

Såg ett himla bra program på tv, Sverige springer, med bl a den gamle maratonlöparen Anders Szalkai och Kajsa Bergqvist. De påtalade i senaste programmet att variera sin löpträning och inte bara harva runt på långpass. Nu är deras mål visserligen New York Marathon, men de kommer med många intressanta tips och förslag på hur man kan få ut mest av sin löpträning. Här är ett klipp: http://www.tv4play.se/sport/sverige_springer?videoId=1.1833827&selId=1.1595841&currPage=0
(Jag bortser dock från att de förespråkar en massa snabba kolisar och sitter och häller i sig Gainomax sisådär mitt i klippet - icke att rekommendera för oss vanliga motionärer)

Höres!

AAA - en adrenalinkick på jobbet!

Ibland, eller rättare sagt väldigt sällan, händer det att patienter med akut aortaaneurysm blir så dåliga att de inte klarar transport till det större sjukhuset i väster. Då får följdaktligen lilla sjukhuset bekänna färg. Mitt första AAA klarades av igår, det var en adrenalinstinn upplevelse men som ändå gick lugnt och kontrollerat tillväga. Stod "i såret" från 14.30 till 18.30 och jag garanterar att man kopplar bort alla eventuella trötthets/kissnödighets/hungrig-känslor! Det var ingen jätteruptur men stod massor med blodkoagler i bukhålan och patienten var instabil så det var bara till att slita upp grejorna. Tack och lov hade jag en äldre kollega med mig som pass, som gav mig lite tips på vägen så att säga. Allt gick vägen och patienten var stabil då jag traskade hem vid 19-tiden. Känns otroligt skönt att ha premiären avklarad, och framförallt skönt att det inträffade på dagtid. Ingen höjdare att stå med sånt här vi inte gör så ofta nattetid. Här finns en rätt så bra patientinformation till er som är nyfikna på mer detaljer, där finns också bild på ett s k "byxgraft", som man syr in och "lagar" kärlen med när det rör sig om aneurysm i bukaorta och bäckenkärl : http://www.goremedical.com/resources/dam/assets/AE0715_SE1.pdf


RSS 2.0