Ingen motivation

Denna vecka har varit händelserik fast ur ett mindre positivt perspektiv. Det började i söndags då turbon på saaben gick sönder (enligt Jimmy så rök den som en gammal T34, hur nu dom ser ut?!). Jaha, då var vi utan andrabil IGEN. Tack och lov att svärmor kunde låna ut sin fårrd, annars hade vi inte fått veckan att gå ihop eftersom vi jobbar om varann och i princip bara ses i dörren för en kort lägesrapport...
Nåväl, saaben är inlämnad på verkstad och vi får väl se vad kalaset kostar. Utöver detta så ska vi betala en elräkning på 6000, Mys danskurs som hon inte vill gå på mer (väl investerade pengar mao), och så ska man ju helst leva också, ungarna måste ju få göra nåt kul på sportlovet så jag hade visst lovat dem att gå på busfabriken dessutom.

Veckan på jobbet har väl inte varit nån drömvecka, fullt ös medvetslös har gällt i princip hela tiden och fler än jag har känt oss trötta och överkörda. Men jag är inte bitter...jag har ju iallafall ett jobb att gå till.

Ända sen i fredags har My dessutom dragits med feber och ont i örat på nätterna men varit pigg som en lärka på dagarna. I onsdags fick vi dock en tid till läkaren som konstaterade öroninflammation och skrev ut Kåvepenin a 168 kr flaskan. Alla ni som är småbarnsföräldrar vet ju hur "lätt" det är att få i barn flytande pc! Denna gång i den härligt modifierade smaken av mintchoklad fast med en underlig bismak...uäääk! =( Nåja, nu är hon bättre och det är ju huvudsaken. Och vi har faktiskt fått sova en hel natt också utan avbrott för snorfräsning, Panodilsuppar, puffa till kudden och hämtande av dricka. Alltid något!

Som ni förstår har inte motivationen varit på topp alls för att träna något. I måndags körde jag ett lättare styrketräningspass som säkert inte gav nåt alls och i tisdags blev det yoga. Både i onsdags och torsdags hade jag tänkt köra ett cardio-förbränningspass men sket i det och käkade äppelpaj med vaniljsås framför OS-tv istället =D. I dag känner jag dock pressen på mig att göra något då fredagkvällen kommer att ägnas åt svullande av Spicy Hot mat och öldrickande hos Karolina. Vi är ett gäng på ca 15 pers från jobbet som ska träffas och bara umgås och ha trevligt utan att prata jobb (om det nu går, brukar ju alltid sluta med att man gör det iallafall!).

Trevlig helg, nu ska jag ta tag i mitt liv (disken och tvätten till att börja med)!


Ikväll 00.00 håller vi alla tummar och tår för brudarna!!!

Taktik inför sportlovet...

Så otroligt kul överraskning när man slår på text-tv i sovrummet det första man gör en söndagsmorgon som denna och ser: OS-guld PLUS OS-brons till Sverige!!! I herrarnas dubbeljakt dessutom! Inte hade jag tippat på medalj i detta lopp direkt, hade ni det? Orkade inte hålla mig vaken under kvällens alla sändningar och dessutom föredrog vårt värdfolk att se Melodifestivalen framför OS, så vi kollade in det innan vi åkte hem med ungarna vid 22-tiden.  Tur att man kan se reprisen dagen efter, vilket taktiklopp det var av hela svenska laget, kul att se att det lyckades denna gång. Sen får norrbaggarna gnälla om avtrampade/fasthållna stavar hur mycket de vill...

För övrigt så visade sig gårdagens klass 2 varning stämma väl...det tog EN TIMME att ta sig in till stan och hitta en lämplig parkeringsplats...sen blev vi bjudna på god pasta och köttfärssås och glass till efterrätt, fiiina grejer! Och trevligt sällskap dessutom. Gött för oss att inte sitta hemma som vanligt och uggla en lördagskväll, vi behöver komma iväg ut och hitta på grejer.

Till veckan är det sportlov för ungarna, det blir dock ett par dagar på dagis och frita eftersom vi jobbar som vanligt. Men det brukar inte vara någon nackdel för de trivs och så brukar det ju vara kul aktiviteter också. Visst ska vi också hitta på grejer med kottarna men det kan ju vara kul att göra något utan mamma och pappa också, speciellt för Eddies del. Har ni några förslag på vad man kan hitta på med barn på sportlovet? Planer vi har är Busfabriken, skridskor på Bollspelaren, eventuellt åka pulka/snowracer uppe vid Sörsjön och så blir det väl såklart en hel del film/spel också. Dessutom ska Eddie iväg med frita och spela bowling. Det mesta kostar ju så att hitta på bra/billiga aktiviteter är inte alltid så lätt. Visst vill man att ungarna ska ha kul men det får ju inte skena iväg hur mycket som helst. Funderade även på bio men frågan är om lilla My kan sitta stilla i en och en halv timme i en biosalong???


Nu får det väl vara nog med den här varan..?

Fighter!


Vilken fajt! Grymt skön känsla det var när hon spurtade från norskan och polskan på upploppet...damen ifråga har också en uppdaterad blogg där hon skriver om OS i Vancouver: www.annahaag.com

Tur att Vancouver verkar ha bättre väder än här i lilla Peking iallafall, klass 2 varning idag/inatt snackades det visst om?! Tror jag håller mig inomhus under dagen så mycket det bara går. Vi är bjudna på middag i em/kväll inne i stan, hoppas bara att vägarna är plogade fram tills dess. Heimdalsvägen brukar inte stå högt i kurs när det gäller snöröjningen, i bästa fall kan man väl skymta en plogbil/traktor framåt 16-17-tiden på eftermiddagen. Men jag är inte bitter... ;-).

För övrigt har detta varit en rätt så jobbig vecka. Massor att göra på jobbet och ingen yoga i måndags, brukar ju vara mitt "vattenhål" när livet i övrigt känns tungt. Att bara gå dit och slappna av, vara i fred och koncentrera sig på kroppen och andningen i en timme och en kvart gör att man orkar hålla skenet uppe resten av veckan. Låter kanske en smula löjligt för den oinvigde men får du chansen att prova på, gör det!

Kanske dags för mig att ta tag i alla måsten nu? Vart ska jag börja? Morrar tvätthögen högst eller ska jag gå ut med hunden i skitvädret? Sortera papper, kasta papper, pappersinsamling...tvätta tvätt, torka tvätt, sortera tvätt...(stryka gör jag bara i yttersta nödfall - anser att det finns nödvändigare saker att lägga sin tid på  - vem bryr sig ifall din t-shirt är skrynklig eller inte, liksom?!). Nåja, kanske ska gå ut i stormen iallafall så man vaknar till av all HÄRLIG frisk luft som man faktiskt får i sig! Positivt tänkande!!! =D

Inspiratör!



Ett av mååånga låååånga pass på gymmet...men så blev det OS-guld också!!!

En inlägg om...allt och inget

Hör och på andra bloggar tycker jag att en viss bloggtorka infunnit sig. Kan det stämma, och varför är det isåfall så? Vädret? Årstiden? Snömängden??? Alla kan ju inte vara friskusar och vintersportare som tillbringar 18 timmar om dygnet utomhus? Eller är det snarare så att man passar på att hälsa på och fika hos vänner? Från och med ikväll är det ju olympiska lekarna som gäller för oss sportfånar/nattugglor. Jaja, oavsett vilket så råkar det ju vara en sån där kommersiell trams-dag imorgon. För egen del så har den spelat ut sin roll för länge sedan. Det var väl spännande under tonåren men det slutade nästan alltid i besvikelse. Påhittet att sälja rosor på skolorna måste vara det dummaste som uppfunnits på länge! Tänkte ingen på de barn/ungdomar som inga rosor fick??? Inte ens en kram eller ett vänligt ord? Inte kul att vara en av dem. Till och med på den lokala Konsumbutiken lyser ett jävligt rosa ställ upp gången med allsköns hjärtan, nallar, godis - ja you name it!

Den enda minnesvärda alla hjärtans dag är den då jag fick en strykbräda - det var ju iallafall kul! Och inte glömmer man bort det i första taget heller. Dessutom kan man pika maken med det i all evighet...hur kul är inte det ;-)
Måste ju erkänna att jag faktiskt köpt två alla hjärtans dag-kort och skickat så helt anti kan jag ju inte påstå att jag är. Barnen ville skicka till mormor och morfar och SJÄLVKLART ska de få det!

Näe hörrni,  jag köper en bunt tulpaner åt mig själv istället. Fast jag köper dom nog en helt annan dag än imorrn - så slipper jag betala överpris dessutom...

Nu ska jag pigga upp kropp och själ med "Effektiv förbränning". Datorjäveln där både Zumba och One-on-one programmen fanns, har ju kraschat. Följdaktligen fick jag gräva djupt i de gamla träningsgömmorna och hitta en dvd som jag inte kört på länge. Tough luck. Eller, för att citera Nalle Puh: "Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre"


Hmm vi har vissa likheter, han och jag ser jag... =)

Seeeg!

Herrejösses så seg jag är efter nattens bravader. Och ändå jobbade vi bara till kl 01! Låg sedan och vred och vände på mig på jourrummet och vaknade tvärt kl 06 av nån anledning. Sen låg jag och kollade på klockan stup i kvarten i väntan på att den skulle slå 7 = arbetspasset slut. Hem, frukostera med familjen och få iväg sonen till skolan och sen försöka sig på att sova ännu några timmar, blev ju inte direkt nån kvalitetssömn på jobbet. Nu sitter jag här coh funderar på vad som skulle få mig pigg och fräsch igen. Intravenöst koffein?! Klart att jag måste försöka köra ett träningspass men det sparar jag nog till eftermiddagen när jag vaknat ordentligt och fått i mig lite käk. Köpte ju såna här igår, får nog bli dagens synd:


Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Det här vill jag ha i födelsedagspresent!!!

Den här texten finner jag oerhört tilltalande - det är ju precis så här det ska vara!!!

"Jag kände mig grymt inspirerad av passet, disciplinen som hålls under uppställningen och genomförandet av övningarna - inga kränkningar, bara peppande. Vi var så olika allihop; några hade bara sprungit en kilometer förut, andra var explosiva fotbollsspelare, jag var en seg maratonlöpare. Men vi var alla vanliga människor. Gruppkänslan som infann sig pratar vi fortfarande om, jag och Sussie. Det finaste hon varit med om var när två personer i slutet av passet ser att hon har problem med mjölksyra i benen och hjälper henne framåt. Först blev hon buren på ryggen, sen fick hon support av en hand i ryggen som hjälpte till. Det är kärlek till medmänniskan. Det är inget djävla skit - det är lycka!"

http://www.nordicmilitarytraining.se/ambition.aspx



VARFÖR finns det bara i Hufvudstaden???

Vilken kung!



Till och med maken och storebror var ju tvungna att titta på Melodifestivalen när Dolphan skulle vara programledare! Och inte gjorde han bort sig, kul med action och stjärnglans, precis vad den något uttjatade tävlingen behöver! Låtarna var väl sisådär tyckte jag, fattar inte riktigt vad som var så bra med Salem al Fakirs låt? Som en slags Jerry Lee Lewis light, liksom...näe ingen föll mig riktigt i smaken faktiskt. Dom tre donnorna Nanne, Perelli och Sonja gjorde dock en bra Bonnie Tyler-cover som öppningsnummer för hela spektaklet. Måns gjorde heller inte bort sig som programledare, men Christine Meltzer skulle jag gärna ha lyft av scenen personligen, vilken tramsmaja!

Läser just nu:



Ett under att han fortfarande är i livet!

RSS 2.0