Snart tebax...

Nej, jag är inte död...jag har semester i underbara norrland!
Men imorgon är det åter till hemmet som gäller och full fräs mot hösten, börjar ju dessutom jobba på måndag.
Jag ber att få återkomma med bilder, detaljer och annat skoj från vår semestervecka här uppe i norr.

SOMMARKRAMAR!!

Thunder!

Har sagt det förr: spelar ingen roll om man har semester eller inte, fredagar är det något nästintill magiskt med. Även fast jag var trött och sliten efter en riktigt dunder-och-brak-natt, åskade ju rejält här mellan kl 02 och 04. Men det är visst inte bara vi som har drabbats har jag förstått. Och likadant lär det bli inatt enligt väderprognoserna - huuu =(. Nåja, fram tills dess får jag försöka vara lite effektiv och hänga ut tvätten och gå ut med hunden. Hur tänker ni kring det här med elsäkerhet när åskan går? Är ni nitiska och drar ur samtliga kontakter och går ut och sätter er i bilen eller kör ni på som vanligt och sätter er framför tv:n och till och med pratar i telefon? Jag råkar ju vara den enda i familjen som är åskrädd/har riktig jävla respekt för åskan, så jag brukar faktiskt stänga av tv:n och absolut inte prata i telefonen. Sen är jag absolut inte utomhus heller, men går inte och sätter mig i bilen utan brukar titta på "skådespelet" på behörigt avstånd så att säga.

Idag åt vi nåt riktigt gott till fredagsmiddag. Toscansk tomatsoppa med getost och rostade pinjenötter. Smakade underbart gott tillsammans med vitlöksbröd. Blev mycket vitlök men det gjorde inget för mig personligen. Och så snabbt och enkelt att bara värma soppan, rosta nötterna och klicka i lite getost. Går säkert att byta ut osten mot creme fraiche om man vill ha ett billigare alternativ. Mums!


Kvällen bjuder kanske på lite träning. Får se om jag är upplagd för det, annars gör det inget om jag vilar mig iform idag. Imorgon laddar jag för löpträning igen, hoppas bara det här jäkla åskvädret har dragit förbi tills dess!

High Chaparral

Igår gjorde vi High Chaparral osäkert. Var framme vid 11-tiden och åkte hem 17.30. Och då hade vi ändå inte varit överallt - missade tivolit men det gjorde inget alls, för det var full rulle från början till slut iallafall. Tur med vädret hade vi nästan hela tiden förutom en störtskur på slutet. Verkligen ett kul ställe för ungarna och faktiskt för många vuxna med...kan inte låta bli att förvånas över folk som lever ut sina barndomsfantasier (?!) i vuxen ålder. Men inget fel i det iofs! Barnen fick pistoler och tillhörande hölster och såklart den obligatoriska cowboyhatten. Lite bilder följer, det var SVÅÅÅRT att fånga de små liven på bild kan jag lova!

My och Eddie på Main Street

De tre musketörerna i indiantält

Guldvaskning pågår...

Nu känns det att vi verkligen varit iväg på semester. Våra norrlandsvänner åkte hem för en stund sen och jag ska sysselsätta mig med tvätt, renbäddning och städning de närmaste timmarna. Ja just ja, ska ta mig iväg på den där löprundan som skjutits på framtiden alldeles för länge också. Ser sen framemot en lugn hemmakväll. Vad gör ni en dag som denna?

Blandad kompott

Sol och regn, nyttigt och onyttigt, skratt och gråt (men mest för att det var så kul att jag tjöt av skratt). Har det underbart kul med min allra bästa vän och inser att oavsett avståndet mellan oss så kan vi ta vid där vi slutade sist! Igår kollade vi in Dinosaurieutställningen med små och stora kottar, därefter drog vi raskt vidare till Folkparken där glass/lunch avnjöts och barnen fick rasa av sig. Sen styrde vi kosan hemåt då den minste kotten blev trött och de äldre barnen "mätta" på äventyr. Vännen och jag tog en prommis upp till byn och hem igen, skönt att få röra på fläsket lite innan kvällens kulinariska upplevelse i form av plankstek avnjöts tillsammans med ett par glas Casillero del Diablo. Kvällen spenderades sedan i halvliggande framför vm-finalen - vilket jag tyckte var underbart att Japan fick vinna! Kanske inte helt rättvist, men bra för sporten.

Vad har vi då för planer för dagen? Funderar på spökvandringen för ungarna vid Löfstad slott, följt av en "liten glass" vid Smultronstället...först blir det dock lek en stund med sonens kompis och träning för egen del. Kör idag framför tv:n, Six week six pack blir det och lite core/förbränningsträning (så man kan käka glass med gott samvete sedan!).

En dos Jillian i förebyggande syfte...

Fredag och på bra humör...

Vinden har vänt...jag känner mig på bättre humör nu. Trots dåligt väder, målning, El Grande städning i hela huset, matlagning osv. Grejen med att hålla mig på bra humör heter alltså meningsfullhet - det måste finnas något att göra helst hela tiden, annars blir jag sur och tvär och vill ingenting. Förkylningen gjorde ju dessutom att jag kände mig trälig och eländig, men det går åt rätt håll även där. Igår kunde jag bara inte hålla mig i stillhet längre vad gäller träningen, utan dammade av Zumba cardio (lågintensiv visserligen men hellre det än inget) och körde den + några magövningar från den nygamla dvd:n. Känns bra att det faktiskt tagit rejält på framförallt mage och korsrygg, har lite go träningsvärk där. Nu sitter jag här laddad och klar inför dagens pass som blir 30 day shred som en liten uppvärmning och sedan lite styrka för axlarna. Maken åker till jobbet om någon halvtimme vilket innebär en lugn hemmakväll med barnen. Vårt nästa gemensamma projekt blir att plocka blåbär till paj som ska avnjutas imorgon kväll tillsammans med vaniljsås....mmm!

Klättrar på väggarna

Inte just nu, men snart...tänk att det är så svårt att gå ner i varv när man väl har semester. Blir svårare för varje år tycker jag! Om jag ändå kunde träna. Men jag snorar och hostar och halsen är fortfarande som sandpapper, så det blir till att hålla sig lugn idag med (kanske bara liiite rygg/magträning?). Vi får se. Måste in till Maxi och handla bland alla andra tusen semesterfirare och det ser jag absolut inte fram emot, känner mig nästan lite folkskygg! Men käk måste vi ju ha så jag slipper inte undan hur jag än bär mig åt. Maken målar vidare på huset så hans sällskap kan jag ju bara drömma om idag också. Hade tänkt åka iväg med barnen så de kunde bada på eftermiddagen men nu mulnar det visst på så det får nog bli andra planer.

Vet ni vad jag gjorde igår kväll? Fastnade framför Spotify faktiskt i några timmar och letade musik att springa till. Hittade allt möjligt bra, från Biggest Loser till metal till Zumba! Ska nog kunna knåpa ihop ett usb-minne med en timma pepp-musik till nästa joggingtur. Åååh jag vill träna - NUUUU! It sucks having a cold...

Yeah right?!

Sommarförkylning?

Ja, det låter inte bättre. Men det är nog något sådant jag dragit på mig. Har haft känning i halsen i flera dagar men igår så bestämde det sig väl för att börja bryta ut. Så imorse vaknade jag med lätt feber (känns det åtminstone som), snorig, ont i huvudet, allmänt risig och en hals som sandpapper. Vilken tajming, lagom tills att semestern startade på allvar. Förhoppningsvis är det snabbt övergående. Det värsta är att jag nog måste vila från träningen, jag som är inne i ett sånt flow för tillfället. Men nu har jag tränat på rejält tre dagar i rad så ett par vilodagar kanske inte skadar i vilket fall som helst? Man kan ju tro att jag skapat ett beroende ;-). Träningsupplägget i helgen såg ut såhär: lördag ca 8 km löpning/gång, söndag 35 min core Jillian + lite styrka med fokus på bröst/axlar, måndag 40 min på fitnessbollen med Blossom + styrka rygg, lite baksida lår och biceps. Klart godkänt! Har dessutom hittat en gammal lånad träningsdvd bland gömmorna som innehåller en hel del bra gamla magövningar, så den får jag väl ta till om jag börjar klättra på väggarna de här vilodagarna.

Igår passade jag på att baka då det var lite tveksamt väder på förmiddagen, blev två bautalängder med mandelmassefyllning varav jag gav en till grannen och så grahamsscones - mums!

Inte snygga - men goooda!

Idag råkar det vara makens födelsedag och han har önskat sig en lugn hemmakväll med köpemat (som han själv skulle fixa) så mina planer innebär en cykeltur upp till Åby med ungarna där vi inhandlar blomma och choklad till pappsen, och kanske en glass till de små så att de orkar cykla hela vägen hem igen. Tar det på eftermiddagen och vilar mig iform tills dess tror jag. Ciao!

Ajajaj!

Årets första glasbit-i-fot är härmed utdragen. Dessbättre var det på mig och inte på barnen. Inte stor men ack så avlång och FAEN så ont det gjorde! Dock inget sår som inte kunde lagas med steristrips. Och det gick faktiskt bra att spinga en runda på kvällskvisten också, även fast 20.00 brukar vara i senaste laget för mig att börja mitt träningspass, jag har liksom inte samma driv och energi då. Men jag tog mig igenom 8 km-rundan och orkade faktiskt hela Ättetorpsbacken denna gång, yeey! =) Bättre att springa uppför och vila nerför, right? Idag har jag lite go träningsvärk i framförallt höger lår av nån anledning, så det blir till att spara träningen till sena eftermiddagen. Idag blir det fokus överkropp - kanske lite Jillian? Först ska jag dock se de svenska brudarna rocka fett och vinna kvarten mot Australien kl 13. Mitt tips är att antingen Jossan Öqvist eller varför inte Lisa Dahlkvist avgör igen! Schelin verkar inte kunna hitta målet och Sjögran verkar ur form helt enkelt. Sen har vi ju alltid Rohlin på hörnorna...vad tror ni? Seger är tillbaka efter avstängning på bekostnad av Fischer vilket jag tycker är lite synd, tycker att den senare gjorde en fin insats mot USA.

http://www.dn.se/sport/fotboll/lugn-dahlkvist-finslipad-av-nilsson

Vad gör ni idag mamas och papas? Även om inte solen skiner så kan man ju hitta på en del skoj utomhus också. Jag börjar med att ta ut vovven i skogen tror jag. Barnen sitter och spelar PS3 just nu vilket innebär att de kommer att få spendera en hel del tid ute senare, hehehe ;-)

SIMESTER!

Nu är den här - äntligen. Men blev en rätt tuff start på det hela. Gick av andra natten och var verkligen jättetrött trots att vi faktiskt "bara" jobbade till kl 23 första natten och 02 andra natten. Sov till och med skapligt i det varma jourrummet, så det kan jag heller inte skylla på. Men sen rullade det igång med barn och barns kompisar och åka och bada och handling och utfodring och grilla och städa och tvätta och kompis som ska sova över och härj ute i studsmattan och barn som slår sig och barn som inte kan sova och barn som till slut vill åka hem...tror jag somnade 02.30 inatt! Sen var det rise and shine 07.45 då vovven stirrade på mig och det kändes som om någon stod och bankade med en slägga inuti huvudet på mig. Tog en ibumetin och fick faktiskt vila någon timme till. Dukade fram frukost och hade precis satt mig då vovven börjar skälla som en besatt...då visade det sig att sonen hade ringt till ännu en kompis som bara dök upp och helt plötsligt stod utanför våran ytterdörr! Inte så kul då man knappt är vaken - snacka om att jag har taggarna utåt idag! Det är varmt så ini helvete ute och jag funderar på om man skulle plåga sig iväg på en löprunda nu eller om oddsen är bättre att lyckas ikväll då det förhoppningsvis är svalare ute?
Hur som helst så känner jag mig redigt less på att vara morsa nu. En sån svacka hamnar väl de flesta i ibland hoppas jag. Apropå nåt helt annat så lovade jag ju tidigare en ny bild på hur håret blev efter klippning nummer 2 and here goes:

"Se inte så jävla glad ut..!" I vilket fall som helst så är mammi mycket nöjd med håret!

Måste berätta en liten rolig sak från igår också (allt var faktiskt inte pest och pina). Vi var på Systembolaget och skulle handla lite drickbart. Maken ska betala och får visa leg för första gången på ganska många år (han är ju faktiskt "bara" 36...). Han tackar så mycket för komplimangen från den stackars unga tjejen i kassan och då kunde inte retstickan jag hålla käften så jag säger helt enkelt "man får gratulera!" till maken som vid detta laget är full i skratt. Då fick jag också visa leg... XD

Det rullar på

Veckan rullar på och jag med den. Gick ut "hårt" med ledig dag måndag, jobbat idag tisdag, och så avslutar jag det hela med två nätter. Funderar på om jag ska ta och baka något och ha med mig imorgon kväll till "tanterna" jag jobbar med? Har en massa jordgubbar över här hemma som kanske kan användas som garnering? Funderar på detta enkla men så goda recept:
http://www.recept.nu/1.146021/leila_lindholm/efterratter/mjol/leilas_sota_kladdkaksmuffins

Inklusive mörk choklad i smeten...mmmmmmmm!!!

För övrigt är det vilodag vad gäller träningen. Var ute en vända igår och sprang 5 km slätt på asfalt och kände att jag behövde göra något ytterligare efteråt som helst inte belastade benen, då jag kört rätt mycket ben de senaste dagarna. Så det blev helt sonika ett riktigt discopass - biceps och triceps. Körde 3 övningar a 3 set och 10 reps/set per muskelgrupp och det räckte fint tyckte jag. Har en goo träningsvärk idag och det känns där det ska, därför unnar jag kroppen lite vila idag. Imorgon kör vi hårt igen - antingen 45 min förbränning eller 35 min core - så intensivt som möjligt!

Så blev det måndag

Och jag är glad över att jag är ledig! Vet ju hur måndagar kan vara på jobbet...allt som samlats på hög under helgen måste börja betas av. Jobbar ett dagpass imorgon och så två natt pass on-tors och tors-fre. Sen - SEMESTER i tre veckor, yeeey! =) Vad ska jag då göra på min "långa" semester? Ja vecka 28 lär det inte bli överdrivet mycket, kanske måla på hus och bada med barn om vädret tillåter. Maken jobbar hela helgen och vi får besök från norrland och ger oss iväg till High Chaparral i början av vecka 29. Dock bara en dagstur eftersom allt vettigt boende i närheten verkar vara fullbokat. Det blir en lååång dag men å andra sidan är det skönt att sova i egen säng och slippa lämna bort hunden över natt, bara någon kan komma hit och rasta honom under dagen så ska det nog ordna sig. Smultronstället ska vi såklart till också, och kanske blir det ett besök på dinosaurieutställningen i stan. "For the children" som vi brukar säga. Något jag inte tänker skippa är min älskade träning förstås - fyra pass i veckan gör kroppen glad. Även om det bara är korta pass. Men då får man se till att göra dem intensiva istället! Helgens träning har bjudit på vila fredag (välbehövligt!), lätt cykling till Åby med motsträvigt barn plus ett pass 30 day shred i åskvärme på lördag, och så toppade jag med ett pass 30 day shred plus 17 min Caroline Nilsson i går. Känns glädjande nog i ryggen och rumpan idag. Så vad gör jag idag? Känns som om att en lättare joggtur skulle kunna funka innan maken sticker till jobbet vid 17-tiden. Vädret är "typisk svensk sommar" = mulet, regnet hänger i luften, runt 16 grader = perfekt för löpning. Ni hör att jag försöker övertyga mig själv va? ;-) Ska börja med att ta ut hunden på en prommis och sysselsätta dottern lite.

Dagens fråga: VARFÖR var jag inte i Göteborg igår?!?

FAEN va bra dom var! Och då tittade jag ändå bara på tv-sändningen...

Sådär nånting...

...blev det.


Synd att slingorna inte syns tydligare, jag skyller på mobilkameran ;-). Funderar på om jag skulle be henne klippa upp det lite till baktill dock, tror att jag vill det och testa hur det känns. Men nästan 2 decimeter hår åkte av igår iallafall, hahaha, såg ut som om man hade klippt en häst därinne! Och så känner man sig så fin efteråt när det är fönat och sprayat och plattat...hihihi. Måste nog investera i en plattång iallafall.

Det blev för övrigt en lugn eftermiddag. På kvällen spottade jag i nävarna och tog en löprunda på ca 8 km enligt jogg.se. Så jävulskt svettigt! Tryckande värme även fast klockan var 19 på kvällen. Var helt slut efteråt, och det sitter nog i idag också eftersom jag var tvungen att lägga mig i soffan en stund och powernappa efter jobbet.  Dock en bra dag eftersom det var lagom mycket att göra plus att jag slutade 13.30 - underbara fredag!

Tror att jag tar och vilar mig iform ikväll och skippar allt vad träning heter och tar nya tag imorgon istället. Jobbar natt imorrn men ska nog hinna med ett pass innan dess. Storhandling står visst också på programmet, inte alls lika kul.

Trevlig helg alla glada!

RSS 2.0