Uäääähh!!!

Idag känner jag mig inte alls bra. Valborgmässoafton och ledig dag och solen skiner. Allt borde vara tip-top. Men det är det inte. Känner mig trött, seg, barnen bråkar och jag vill bara gå och lägga mig. I ett sånt här läge borde jag egentligen köra ett rejält tungt träningspass. Men det tar jag på eftermiddagen istället. Allt för att kroppen ska få återhämta sig efter milspringet igår. Blir absolut ingen benträning idag, är stel i ffa rumpa och baklår, utan satsar på överkropp och möjligen lite coreövningar. Blir en liten tur till brasa ikväll också, på ungarnas begäran. Dessutom har maken lovat att bjuda på pizza dagen till ära (kan det ha något att göra med att han var på fest igår..? Hmmm ;-)). Jag tror det får bli en tur in till folkparken med kidsen och ett stopp på Wallmans för glassköp. Kanske det kan pigga upp dagen? Vad tror ni?

Så är det! Oavsett det gäller jobb, träning eller annat...

En förjäkla söt unge!

The royal wedding?

Näe, vet ni vad jag gör istället? Ger mig ut i skogen på milspåret! Fick faktiskt flex från jobbet nu på förmiddagen så jag tar helt enkelt en ego-förmiddag, ger mig ut i Vrinneviskogen coh springer och sedan dusch & fix på jobbet, käk, sitta på möte i några timmar och sen lite fredagsgott-handling innan det är dags att hämta lilla på dagis. Nu kom dessutom solen fram, det var lite kyligt imorse så jag tvekade om jag verkligen kunde ha "bara" kort-tights och t-shirt att springa i men nu finns ingen anledning att tveka - wunderbar!


En sån här skulle vi ha mamsen!

Trevlig helg på er!

Inte alls motiverad

Nu är det tungt. Jobbade inatt och kan knappt hålla ögonen öppna trots några timmars sömn både på jobbet och här hemma (men troligtvis för lite ändå). Detta är det knepiga med att jobba natt och sen gå direkt på att jobba dag nästkommande vardag. Man kan inte sova hela dagen heller för då kan man inte gå och lägga sig i någorlunda vettig tid. Har försökt pigga upp mig med både kaffe och Pepsi Max men det fungerar väl sådär. Well, det är ju alltid dessa eftermiddagstimmar som är värst, framemot kvällen brukar jag pigga på mig så det blir till att förlägga träningen då istället. Har fortfarande en rejäl träningvärk trots ett lugnt boll-/stretchpass igår eftermiddag. Helst skulle jag vilja ut i skogen och springa, det har regnat idag så då är ju luften så där underbart klar och syrerik. Trivs som bäst då och skulle gärna ta ett lugnt långpass. Nu blir det dock lite svårt eftersom maken jobbar till 18.15 och jag har läxläsning med sonen, middagslagning och tvätt att se framemot under eftermiddagen. Nåja. Nåt måste jag göra eftersom morgondagen är helt upptagen av jobb och antingen karate med sonen och/eller firande av svärfars födelsedag. Sånt är livspusslet helt enkelt. Man får ta sig tid och därför känns det extra viktigt att jag verkligen gör det ikväll.

Slooow...

Idag tycks allt ha gått i slow motion. Kanske är annandag påsk en sån dag helt enkelt? Vi har pysslat här hemma med lite allt möjligt. Tvättat efter resan förstås. Städat och plockat lite. Handlat. Fikat med vän. Maken fick ett tokryck mitt på dagen när det var som varmast och grävde vidare på "den framtida groggverandan". Jag var inte så mycket bättre utan tränade ett dubbelpass core som planerat, isch så jobbigt det va! Men gött att vara på banan igen med träningen och nästan med käket också. Undrar om det är dumt att ge sig på milspåret imorgon med tanke på träningsvärken som börjar kännas redan nu??? Hmm. Får nog känna in dagsformen imorgon innan jag vågar ge mig på det. Ska ju dessutom jobba natt.

Nu ska jag slänga mig i doffan och glo på Biggest Loser. Här har ni dagens övning, folks:

Går att variera i det oändliga (nästan)! Jag tycker det är lätt att glömma att "stödjearmen" ska vara rak, min åker gärna upp, i riktning mot huvudet. Vill man ha en utmaning och dessutom få lite träning för insida lår, prova att göra en försiktig knäuppdragning med det undre benet. Glöm inte att hålla kroppen rak genom hela övningen!
Go hard or go home...
=)

God Påsk!

Ja nog har det varit en sån alltid! Hotellfrukost är verkligen Da Shit. Jävlar vad vi åt! Försökte dock hålla mig borta från det allra onyttigaste på buffén och tror jag lyckades ganska bra med det - nöjd med mig själv. Inte heller blev det något okontrollerat frosseri, utan jag åt lite mer än vad jag vanligtvis äter bara. Och det utöver det vanliga var några extra kalkonskivor, Philadelphia istället för smör på mackan, och frukt. ´Nuff said. Nu återgår vi till vanliga rutiner igen. Vi höll oss också till fredag-lördag då det gäller snask. Barnen fick lite lagoma påskägg dessutom, som innehöll både frukt och godis - bra där mamsen!

Avverkade dessutom ett löppass i bokskogen på 6 km på självaste påskafton. Klapp på axeln! Hur enkelt hade det inte varit att skita i det och slå sig direkt ner i gräset med de andra istället och säga "jamen det är ju ändå påsk..."? Fick dessutom med mig maken på de första tre kilometrarna - kul! Efteråt avnjöts en härlig silltallrik + kaffe och kaka medan barnen fick leta efter sina påskägg i gräset. Fick dessutom lite sällskap av några änder som fick lite rester och blev helnöjda över det.

I fredags tog vi tåget över till Köpenhamn, vilket var jättesmidigt. Bara att ta en liten prommis ner till tågcentralen och köpa familjebiljett t.o.r. Sedan in på Tivoli förstås, där vi tog en Tuborg, såklart en röd pölse och så fick barnen Ben & Jerrys-glass. Såklart fick de små liven åka också. Hade det inte varit sådana hiskeliga köer hade vi köpt varsitt åkband åt dem. Sonen ville åka den värsta berg- och dalbanan och gjorde så ihop med sin far och morbror. Han konstaterade att "jag trodde det skulle vara värre", medan fadern och morbrorn skrek som små grisar... =D Lilla hjärtat fick åka flygplan och bläckfisk i lite beskedligare fart med mig, vilket passade utmärkt.

Foton på lilla underverket - brorsdottern - får jag be att återkomma med. Hon var förstås en riktig gobit och lite extra söt i sin fina påskklänning.

Adios amigos - imorgon laddar vi för ett dubbelpass core med Jillian om inget oförutsett inträffar...

Tiden springer iväg!

Och så blev det onsdag kväll...jösses. Kan väl säga att vi haft fullt upp idag på jobbet! Var dessutom på akutsal, där kan ju vad som helst hända och det gjorde det också. Dagen började i lagom tempo med två "halvakuta" operationer och sen, när vi höll på att duka upp till en tredje får vi besked om att det kommer ett trauma...sen blev det full verksamhet och det strömmade in folk på salen - lite väl många för min smak men alla fyllde nog nån slags funktion ändå. Timmarna gick och efter hårt jobb och en timmes övertid (igen) blev vi avlösta av nattgänget. När jag kom hem hade mor & far anlänt, potatisen kokade på spisen och laxen var inne i ugnen - underbart! Fick dessutom en god liten kokoskaka till kaffet efteråt - mums! Påsken kan härmed börja. Nu är jag ledig fram till tisdag natt nästa vecka och det gör ingenting alls. Imorgon förmiddag åker vi söderut på nya äventyr...


Men jiiiz!

Vet inte Landstinget att det är påskvecka?!? Eller ska jag skylla på patienterna? Näe, det kan jag inte göra, de kan ju inte hjälpa att de blir sjuka. Men varför varför varför har vi en sånt program vi knappt kan ro iland?!? Borde det inte vara någon form av tanke bakom det hela? Påsk och våren i synnerhet är ju en tid då många (även på andra arbeten) börjar bli j_vligt slitna helt enkelt och bara går och väntar på den heliga semestern. Borde det inte finnas utrymme för att kanske kunna flexa hem tidigare någon dag, eller kanske bara kunna ta en kopp kaffe med arbetskamraterna på eftermiddagen och prata om lite annat än hur vi ska hinna klart?! Näe, jag är väl helt enkelt en bortskämd svennebanan som inte uppskattar mina 5 lediga dagar i rad över påsken. Tänk nu på de stackare som måste jobba Jenny...
Så. Nu är det färdiggnällt.

Jag har nyss avverkat 40 minuter upper body + core/abs med Jackie iallafall. Alldeles för sent för mig att börja träna vid 20.45 men det var enda möjligheten idag. Kanske man sover gott sedan iallafall? Benen fick vila idag eftersom de fortfarande är slitna efter dubbelpasset med Jillian i söndags. Kanske jag hinner med en liten springtur innan vi åker söderut på torsdag förmiddag iallafall? Imorgon jobbar jag till 17.30 så det är ganska kört kan man väl säga.



Nu: duschamentet + fruktsmoothie. Mumma! =)

Pyssligt värre

Sonen kom in med dessa fina idag:

Och igår plockade vi in dessa från trädgården (har ju massor!):

Och små pippisar i köksfönstret förstås =)

Ett jävligt spretigt påskris - men dock...

I övrigt har dagen bestått av städning av datarum - herregud va damm, papper och övrigt skit vi samlat på oss. Och så var det ju faktiskt dags att ta ner jul/vintergardinerna...hur som helst så luktar det friskt och fräscht här inne nu. Mams & paps ska ju kvarta här nere så lite får man ju faktiskt skärpa till sig. Hann med att städa toan nere också innan skurmedlet tog slut, hehehe. Därefter tog jag tag i träningen och körde 2x30 min coreträning med Jillian - ordet cementhäck fick liksom en helt ny innebörd! XD

Nu: ut i solen!

Sämre har man ju ätit

Så var grillpremiären avklarad. Rekommenderas å det varmaste:

Jag köpte billig skinkstek på Maxi (49:- kilot = Lill-Lennart GILLAR!), skar i 2 cm tjocka skivor och marinerade i denna i ett par timmar i kylen. Maken fick äran att sköta grillandet medan jag fixade klyftpotatis, grönfoder och öppnade såsburken =). Vilken förresten också var riktigt god, så jag passar på att rekommendera den också:

Mmmm...
Nu blir det horisontalläge och lite senare en kvällsprommis med vovven. Hoppar träningen idag och satsar på ett rejält svettigt Jillianpass imorgon istället. Då kör jag nog Six week six pack dubbelpass.

Idag klappar jag mig på axeln för att ha gett fasen i lördagsgodiset och snackshyllan (jadå, jag har både tittat och klämt på påsarna), och gick raka vägen till frysdisken och köpte frukt till smoothies istället. Ytterligare en produkt att rekommendera:

Onödigt? Ja, säkert. Men onekligen väldigt smidigt!

Brukar köra en påse bär i stavmixern ihop med naturell yoghurt. Perfekt till frukost eller efter träning. Om man vill öka på proteinet kan man ju med fördel slänga i lite kesella eller proteinpulver också.

Do NOT underestimate...

...the Power of UPPVÄRMNING! Idag blev det ett litet annat upplägg på löppasset (förändring = bra grejer!) tack vare att jag dels hade hunden med mig, och dels försökte banka in i skallen att fokusera på det som är skönt och trevligt med att komma ut i skogen och inte jaga bra tider jämt. Så jag började helt sonika med 2 km rask promenad! Trevligt sa kroppen, rejäl uppvärmning för muskler och leder. Och vovven var också nöjd som fick tid att kissa och lukta och kissa och lukta och...osv. Sen satte vi fart. Försökte koncentrera mig på att hålla jämn fart och inte rusa som jag gärna vill göra när det är kortare distans. Jag har inte den blekaste aning vad tiden slutade på och jag bryr mig inte heller, men vovven var rejält slut vid 8-9 km iallafall =). En till positiv sak var att jag var tränad och klar vid 10.30! Så skönt att ha allt gjort och bara åka hem och duscha, ta en smoothie och macka och avocado och bara lulla omkring lite hemma. Morgon/förmiddagsträning is Da shit! Ska lägga mig en timme framför tv:n nu och bara vila, innan det är dax att hämta de små liven på skola och dagis. Senare blir det tacos och så åker mammi till jobbet vid 17-tiden, dags för nattjobb igen.

Lite bilder från skogen idag:






Två små busfrön!

Redan torsdag

Denna veckan har verkligen gått snabbt! De senaste dagarna har svischat förbi och varit fyllda med jobb och andra måsten. Ingen träning utan välbehövlig vila. Kommer även att vila ben idag och koncentrera mig på överkropp träningsmässigt. Blir nog ett pass Jackie 2x20 min. Imorgon jobbar jag natt och kommer att ta ett löppass på förmiddagen. Ingen tidspress alls men ska försöka med 8 km igen i lugn takt. Kan ju inte mer än gå åt skogen =). Men, tror absolut att det kommer gå bättre denna gång. Tycker alltid det är bättre med förmiddagsträning. Dessutom på "ledig" dag, man har då inte behövt koncentrera sig på jobbet hela dagen + kunnat käka och dricka bra. Annars är dagen relativt fullspäckad, ska hämta barn runt 13.15 på dagis, det andra barnet kommer hem själv vid 13.30, därefter ska lilla leka med kompis, stora ska skjutsas till karateträning och däremellan måste jag klämma in lite middagslagning också. Vad ska jag laga till middag idag tro? Vad gör ni för gott idag?

Orka..!

Näe, idag orkar jag inte träna. Två intensiva dagar på jobbet har tagit ut sin rätt också. Trodde ju att jag skulle få en rätt soft dag idag men icke. Inslängd på sal som pass istället. Hmm. Inte min starka sida, men bra att få göra lite mer uppläggningar och saker "runtomkring". Kom hem i tid iallafall, har tagit mig en kopp kaffe och syndat med en:

Faktiskt helt okej för att vara lakrits...

Maken och sonen är på karateträning, dottern är lovad att få spela en stund här vid burken och jag ska slänga mig i soffan, kanske blänga på ett avsnitt av SAS, Biggest Loser och 112 - Poliser. Kvällen är räddad hörrni! =D

Pissepass!

Jag antar att man måste ha såna emellanåt också. Fjärde dan i rad jag tränade. Inget mellis och druckit alldeles för lite vatten under dagen + lyft tunga protesinstrumentarier hela förmiddagen (uppdukning till 6 proteser idag - känns i ryggen!). Dessutom hade jag nog inte riktigt lyssnat på väderleksrapporten, det var 19 plusgrader och där stod jag i lång underställströja och långa löpartajts - ni kan ju tänka er hur varmt det blev efter ett tag... jag tog mig igenom 5 km utan problem, lunkade vidare och tänkte ta 3,5:an och bara stendog efter ca 2,5 km! Var tvungen att gå sista uppförsbacken och sen lunka på stela ben den sista utförslöpan ner till parkeringen. Ja kära nån. Det konstiga var att konditionsmässigt så skulle jag nog ha orkat, men benen var stela och ovilliga och gav upp totalt. Märklig känsla. Men jag tog mig igenom det hela iallafall. Nu blir det en påtvingad vilodag iallafall imorgon. Planerar nästa löppass till torsdag eller fredag förmiddag. Får nog bli ett distanspass då med. Jag behöver nog vänja benen vid längre distanser än 5-6 km + en del kuperad terräng.

Kanske den här tischan skulle va bra för motivationen..? ;-)

Det som inte dödar det härdar. Imorgon är det tisdag och jag har "korridors- och telefontjänst" på jobbet. Sweet.

Enjoy Sunday


Ja. Det får bli dagens visdomsord.

En otroligt seg dag. Sonen påminde mig imorse om att han ska på kalas senare i eftermiddag, och det var ju tur eftersom jag helt glömt bort det! Bara att åka in och fixa present alltså. Passade på att källsortera lite också när vi ändå var på rull, så har man iallafall varit lite nyttig idag. Dagen har annars bestått av att lära dottern hoppa hopprep och återuppliva gamla minnen - fasen vilken kondis man måste ha haft som liten tjej! Sen har jag även suttit i solen några minuter med boken om Guns n´Roses som jag håller på att läsa just nu - men det går ju inget vidare eftersom man hela tiden måste vara tillgänglig för de små liven. Inte för att jag klagar, inte alls. Men det är knappast någon vilohelg att ladda batterierna på då man är ensam hemma med de små. Nu har vi iallafall ätit mat och kidsen gick sedan direkt ut till studsmattan - kan ni tänka er en vuxen göra så? Näe inte direkt va...
Jag roar mig med tvätt, disk och städning och helgar inte alls vilodagen. Död åt alla miljoner hundhår i soffan!

Fartlek heter det!

Rätt ska vara rätt. Det är ju fartlek jag har utfört i dag. Visserligen kan man säga att fartlek är en sorts intervallträning, men mer ostrukturerad. Se dessa utmärkta förklaringar på utmärkta sidan www.marathon.se :
http://www.marathon.se/news/article.cfm?NewsId=8175

Efter att ha läst en del idag på diverse olika forum, inser jag att fartlek/intervaller kan ha viss betydelse, om inte annat för att höja motivationen hos löparen. Kanske man dock inte ska satsa på detta i första hand utan lägga krutet på distanspass för att bli snabbare på milen? Jag funderar även på hur min HIIT träning under vintern/våren påverkar min löp-distans? Jag har ju lagt krutet på explosivitet och bålstabilitet kan man generellt säga. Ligger det mig i fatet nu när jag börjar tänka mil? Mätte ut distansen jag sprang idag (med fartlek till viss del) till ca 7 km. Det tog ca 35-40 minuter. Inget jättetempo alltså men jag skyndar långsamt och hoppas på att knäna håller! Ser också framemot då jag kan ge mig in i skogen och slippa asfalten. Samtidigt vill jag ju fortsätta min Jillian-träning några ggr/vecka också.

Nästa löppass förlägger jag till måndag efter jobbet tror jag! Ger Vrinneviskogen en chans till då och ser om det har tinat upp något i spåret. Då kör jag nog 5 km + 3,5 km-spåren. Ett lagom distanspass alltså! =)

Fika ä färdigt - välkomna!


Chokladmuffins med en touch av apelsin och så piffade vi till det hela med pärlsocker...

Tur att jag sprang i mördarintervallrunda i motvind innan vi släppte lös i köket - måste kvalitetskontrollera både smet och muffin ju ;-) Blev riktigt, riktigt stum och gick nästan in i väggen efter ca 8 maxintervaller enligt mitt tidigare koncept (maxa-jogga-maxa-gå). Tur man har lite finsk sisu att ta sig hem på...jag får väl skylla på motvinden denna gång. Och kanske naturgodisfrossan igår kväll?? Nåja, det är riktigt kul att springa fort iallafall...gamla morsan kan än om hon vill! Idag blir det inget karra - är inte det minsta sugen, räckte fint med endast en muffin. Ska hälla i mig protein och käka mat istället. Kroppen mår så mycket bättre då. Och lägga mig ute i solen med en telefon och prata med mammi. Och lyssna på lite härlig glamrock från 80-talet, tillexempel denna:


Kom igen katten, det svänger ju! Puss & kram och trevlig lördag på er!

Fredags-jobbe...

...men det går faktiskt an ändå! Speciellt när man får sluta en timme tidigare - underbart! ;-) Kunde därmed mathandla i lugn och ro utan att ha ovilliga barn med mig. Hann dessutom kolla lite på Skopunkten och på Hemtex där jag köpte den här trevliga påskduken:

Ni får väl bortse från stryktvätten som skymtar i hörnet ;-)

Som en liten belöning efter en slitig vecka, tar jag mig lite gott-gott till mellanmål:

Hehehe =)

Gårdagen gick i lite lagom slow motion, Var jobbigt seg fram till jag satte fart med träningen kl 16. Men efter mat och dusch blev det mera behagligt seg, dottern och jag målade naglar, såg på ett program om brittiska S.A.S (mycket intressant!), Biggest Loser och smarrade i oss en härlig frukt/yoghurt-smoothie senare på kvällen. Var lite småjobbigt att somna men tror jag lyckades framåt 23.30 iallafall, alltid något. Var inte helt död när klockan ringde 06.00 imorse iallafall.

Ska jag träna ikväll? Eller ska jag vila och satsa på intervall-löpning imorgon istället? Lutar åt det senare faktiskt. Kanske bara ett yogapass...skulle vara skönt att sträcka ut lite...nu är det fredagsmyyyys!

Vända på dygnet

Jobbigt att gå två nattpass i rad av tre anledningar: 1. Man vänder på dygnet och kan inte sova på kvällen när man måste gå och lägga sig för att orka upp följande jobbedag. 2. Alla mattider och matvanor vänds totalt upp och ner och fett-, salt- och sötsuget är värre än någonsin. 3. Man blir totalt slö och trött och är inte det minsta sugen på någon träning, ej heller att gå ut i det fina vårvädret (men det gör jag såklart ändå). Så. Nu har jag gnällt klart. Mina närmaste planer, efter att ha mornat till och kollat läget framför burken här, är att ta kaffekoppen och gå raka spåret ut och sätta mig i solen. Det är inte mindre än 15 plusgrader, maken är ute och tvättar bil, dottern leker och cyklar om vartannat och hunden är allmänt lycklig över att vi faktiskt är hemma en vanlig vardag. Bara sonen som saknas, han dyker upp från skolan om nån timme.

Mådde för övrigt lite halvskumt inatt på jobbet, lock för öronen som flyttade sig mellan höger och vänster, "durrande" i huvudet och kände mig riktigt varm och mosig liksom. Men blodtrycket var bra, 120/60, inget alls att klaga på. Kan det vara en begynnande förkylning? Känns inget av det idag, vi får väl se hur det utvecklar sig. Har ingen lust alls att vara sjuk eftersom maken jobbar hela helgen och jag får styra upp ruljangsen här hemma.

Så vad ska jag träna idag? Inget löppass iallafall, det är jag inte sugen på. Kanske dammar av Jackie Warner en sväng och kör åtminstone överkropp och core. Eller näe, jag kör nog hela timmen och får med ben också. Lika bra att smida medan järnet är varmt liksom! Har ju fått förflytta mig till en "ny träningslokal", dvs i datarummet, pga det inte går att köra vissa av mina utrikiska tränings-dvd:er som är region 1, i PS3:an. Tyvärr blir det asvarmt och lite sämre space att träna på, men familjen är glad då jag inte låser upp tv:n lika mycket som förut ;-). Det finns för- och nackdelar med allt hörrni!

Nu ska jag gå ut med kaffekoppen och vara arbetsledare en stund tror jag (dvs min bättre hälft ska få äran att tvätta min bil med...)! Höres!

Städkärringen tar rast!


Nu jävlar...tog energin slut! Idag går jag in för städcardio och har jagat dammråttor i hall, under trappa, i och under soffa, så svetten lackade =). Har jobbat en natt nu och går på nästa om 2 timmar och 20 minuter. På den tiden ska jag: 1. Plocka undan det sista av städningen, 2. Laga mat (okej, bara soppa och pannkaka idag men ändå), och 3. Duscha och göra mig iordning. Sonen är hos kompis och har lovat vara hemma innan kl 17 - undrar om han kommer ihåg det eller om det slutar som vanligt, dvs jag får ringa och tjata?

Gårdagen bjöd träningsmässigt på en timmes härlig men ack så blöt skogsprommis + lite jogg med överlycklig vovve. När vi kom hem körde jag dessutom "Träna hela kroppen" med Caroline Nilsson - och det känns i röva idag...hon har verkligen lyckats pressa in många bra övningar på de 17 minutrarna.

Nähäpp, får be att återkomma imorgon, tiden börjar rinna iväg för mig här. Ha en bra dag!

Efter måndag kommer tisdag...

Skönt att måndagen är gjord, som vanligt. Det enda som var positivt med gårdagen var att jag har lyckats byta till mig semesterveckorna 29 och 30, mot att jag går in och jobbar veckorna 26 och 27. Alltså blir min semester lite splittad = är ledig vecka 25, 28, 29 och 30. Men det blir bättre så både för familjens och min egen skull.

Sitter här en liten stund och uppdaterar mig innan det är dax för en skogsprommis med vovven. Skulle egentligen springa asfalt idag men har kommit på att jag hellre vill lufsa i skogen och kolla in hur mycket snö det finns kvar på potentiella löpsträckor ;-). Vovven behöver komma ut lite i friska luften också. Får väl kombinera med något intensivt dvd-pass när vi kommer hem igen. Igår kväll körde jag 30 min Six week six pack, level 1 men med ökad vikt denna gång och försökte gå djupare i varje rörelse, lägga till några extra upphopp och även göra riktiga push-ups med knäindragningar (även kallade "Spiderplanks"). Nu ökar vi intensiteten och lägger till ett till löppass/vecka. Målet i sommar är att springa milen på 50 minuter. Jag testar också små förändringar i kosten och se hur mycket det gör...spännande!

Senare idag blir det lite matshopping och ladda inför nattpass.

Ut i solen med er! =)



Intervaller

Idag är det stelt! Och ett ledband i foten kräver bestämt vila idag, får väl köra endast överkropp senare idag eller nåt =D (hur gör man det?!). Jo, jag drog ju iväg igår eftermiddag iallafall. Tempen hade då faktiskt krypit upp till 13 grader och solen bröt igenom molntäcket, så jag tänkte helt enkelt att jag inte hade nåt att skylla på längre. Gjorde först så att jag gick/joggade uppför backarna till Lillsjön och skulle kolla läget i spåren där uppe. STOR besvikelse då det fortfarande var ett tjockt lager is och snö kvar. Jag gav mig dock inte utan tänkte "ett varv runt sjön ska jag iallafall!" (1,5 km). Det var dom värsta 1,5 kilometrarna på jag vet inte hur länge. Tänk er grymt moddig snö i kombination med flera sugande uppförsbackar...snacka om att jag fick nöta pannben där! Men jag gav ICKE upp utan blev förbannad och tog i med hela kroppen istället. Sen tänkte jag att jag kunde få pusta ut lite och jogga nerför Lillsjövägen, för att sen gå på min vanliga 5 km-runda. Men då fick jag ett ryck och tänkte att jag lika gärna kunde köra vidare med intervall-löpningar. Det var väl "bara" 8-10 år sen kroppen gjorde något sådant! Så jag körde ca 10 maxintervaller under de 5 kilometrarna. Försökte följa planen intervall-jogga-intervall-gå. Fungerade hyfsat och jag avslutade med att jogga i lugnt tempo ungefär de sista 500 meterna + gå den allra sista sträckan. Tror att jag ska spinna vidare på detta för att se om det går att få upp flåset ytterligare. Man blir väl mer motiverad ju mer våren visar sig! Nåväl. Idag tar vi det piano. Kroppen kräver vila så det får det bli, kanske lite lätt städcardio och push-ups med sopkvasten istället ;-) - eller så blir det yoga ikväll.


Värdefullt att ha fått vara ledig i tre dagar nu, längtar inte till jobbet det minsta! Imorrn är det måndag...hujedamig! Har dessutom dubbelnatt att "se framemot" denna vecka. Måtte det vara lugnt.

Nu ska jag ta med mig vovven ut på en stel runda. Kanske tar en liten tur in till bebyggelsen för lite fönstershopping senare...

Lite mer protein?

Kunde inte ha sagt det bättre själv:
http://gymglam.se/2011/04/noggrannhet-med-proteinet-ger-resultat/

Har ni testat nya Keso-mellanmålet? Jag testade den främre (hasselnöt, blåbär, tranbär). Betyg 3/5. Något för söt för min smak- och inte så billig heller. Men kul att testa för variationens skull!

Idag meckar vi bil. Tar en tur in till Mekonomen strax för inköp av bromsbelägg (tråkigare finns väl inte att lägga ut pengar på?!?). Inte billigt alls trots att vi gör det själva - kanske tur att man jobbar extra nån gång emellanåt ändå. Plus att det måste köpas sommardäck till min bil. Får se om vi hittar det med.

Tränas ska det göras med förstås. Det utlovade solskenet och +10-15 grader visade sig bli grått och +5 grader istället. Suck. Jaja, så länge det inte regnar så går det ju faktiskt att ge sig ut en runda. Vi får se helt enkelt. Är grymt stel i ben, mage och rygg efter gårdagens halvtimme med Jillian. Men det går framåt tycker jag! Inspirationen finns där - helt enkelt underbart att längta till nästa pass trots att man kör totalt slut på sig.

Och ja - jag åt grillchips och dipp igår kväll =). Livskvalitet det med!

Femton nyanser av grått

Denna underbara lediga fredag går verkligen i grått! Inte en solglimt så långt ögat kan nå. Jag är nyss inkommen efter en skogspromenad med dotter och vovve. Dottern bjöd dessutom på en liten uppvisning på sin sparkcykel (eller kickbike som dagens ungdom säger...):


Sen kom storebror och kompis hem från skolan och nu leker de som bara den i studsmattan. Givetvis vakar mitt öga över dem - jag kan ju faktiskt göra två saker samtidigt ;-)

Förmiddagen ägnades faktiskt mest i ryggläge i tv-soffan - kändes riktigt lyxigt efter denna jobbevecka. Men tvätten blir tvättad och disken blir diskad ändå. Dottern önskade pannkaka till lunch och det fick hon. Jag pimpade dem lite med ett extra ägg (mer protein åt folket!), grahamsmjöl istället för vete, fruktsallad till istället för sylt (vitaminer, you know) och grädda så klart (mer fett åt folket - iallafall till dotra). Självklart drack vi kaffe på maten också. Eftermiddagen kommer att ägnas åt träning. Känner att jag sparar löpträningen till helgen då det har lovats fint väder. Dagar som denna gör det ju inget att man ägnar sig åt inneträning. Igår kväll kördes 50 min förbränning så idag kanske det kan passa med lite bålträning? Ni vet väl att för att kunna träna core så måste man köra ben...låter ju helkonstigt för en oinvigd men nu förstår jag vad proffsen menar! Är det skillnad på bålträning och coreträning? En intressant artikel i ämnet nu när bla fitnessbollar finns i allt fler svenska hem, för att inte tala om på gymmen, finns här: http://www.body.se/artiklar/traning/20101025/bygg-brutal-balstyrka-men-skippa-coretraningen/?page=1
Finns en hel del att fundera på om man läser artikeln. Jag kan tycka att allt är inte antingen svart eller vitt. Återigen måste man se till vilka mål man har med sin träning - måste man alltid träna för att maximera muskeltillväxt? Måste all träning innebära tunga repetitioner och/eller plyometrisk/explosiv träning? Orkar man ständigt träna så? Blir träningen då alltid rolig? Here we go again...visst är det intressant att diskutera och vända och vrida på saker? Tillbaka till verkligheten - dags att utfodra ungar med mellanmål. Trevlig fredag alla!

RSS 2.0