Överlevnadsplan för måndagar:








Och hur har eran dag varit..?

Tar mitt kaffe och sätter mig mot husväggen...


SKÅL!!!
Det är SEX plusgrader ute!!! Underbar förmiddag även om vi lyckades vakna tidigt den här helgmorgonen också. Har varit en tur till skridskobanan med mina avkommor + sonens kompis. Oj vad dom åkte! Sen blev det knökfullt med folk och vi var hungriga, så det fick bli dagens middag till lunch istället =). Märks att barnen mår bra och blir hungrigare av att vara ute och göra saker + få lite sol på sig. Fick också sällskap av en helmysig kissekatt som vägrade gå hem till sig utan ville följa med oss hem istället. Senare i eftermiddag ska den minsta avkomlingen på sitt första födelsedagskalas vilket hon ser väldigt mycket fram emot! Present är inhandlad och kalaskläder är framtagna. Kanske jag även får sätta upp håret på henne?! Något som endast brukar duga när PAPPA gör det i vanliga fall...


Är fortfarande jätteförkyld och snoret rinner, men hoppas verkligen jag kan jobba imorgon. Känns som om det inte är läge att bli sjuk nu igen. Träningen ligger förstås på hyllan fortfarande, men tror ni inte man blir sugen på löpträning en dag som denna? Eller ännu hellre, en tur i skidspåret. Jaja. Förhoppningsvis har vi många fina vinter/vårdagar framför oss som man kan utöva lite härliga aktiviteter på. Måste bli en tur till Sörsjön på sportlovet iallafall.

Nu tar jag en kopp till i solen innan det är dags att ladda för bronsmatch!!!

Snuva, sol, städning och skridskor

Ja, ungefär så har dagen sett ut. Med kortare avbrott för frukost, lördagsfika och mellis. Dagens roligaste var definitivt att gå ner med dottern till skolan och åka skridskor. Solen sken, det var någon plusgrad och hon gav sig banne mig INTE förrän hon lärt sig ta sig upp från backen själv och ta några kortare skär. LYCKA!!!

Här skulle det ha varit en fin bild på dottern och mig på skridskor men det går banne mig inte att ladda upp den...grrrr!

Städa blev vi mer eller mindre tvungna att göra då vi fick kaffegäster mitt på dan. Ibland är det bra med lite press för att komma upp ur soffan (även om jag är dyngförkyld och febrig). Passade på att göra årets första Sverigekaka med lite hallon emellan, blev ett mellanting mellan kaka och tårta faktiskt, utan grädde och med bara lite florsocker pudrat över kakan blev den riktigt snygg också! LCHF - BITE ME! =)

Om en stund blir det Ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter och kanske lite potatis eller ris till - mums! Vi avrundar med Fångarna på fortet och kanske lite lördagsgodis till det - lööövely!

Kram på er alla, whereever you are.

Jag blir så trött...

Som att en hel "rak" jobbvecka inte vore nog. Nu är jag dyngförkyld IGEN. Med andra ord så skiter jag i träningen idag. Trots att jag inget hellre vill - motivationen finns ju där! Perkele!!!
Nu ska jag åka och trösthandla lite gott till matchen ikväll. Trevlig helg alla och glöm inte HEJA Sverige, kl 17.30 börjar sändningen, tror matchen börjar 18.00.


Only in America!

Det närmar sig Superbowl...ja herregud vad säger man? Jag är inte förvånad. Däremot skulle jag bli förvånad om jag hittade denna i en svensk frysdisk:

PIZZA AND COOKIES!?!
http://fitperez.com/2011-01-26-digiorno-packages-pizza-and-cookies-into-same-box/?from=PH

Samma underbara "openminded" land i väst bjuder på denna bild:

Vad har stackars Elton och hans make gjort för ont så bilden måste döljas för att "skydda unga shoppare"?! Javisst ja, de är ju GAY...hemska tider!!

Kroppen trött...hjärnan tröttare!

Ja herrejävlar vilken måndag. Det här med att vara i serviceteamet är ibland ingen dans på rosor. Uppdukning till 6 proteser innan lunch (vilken sida var det nu igen?!), emellan uppdukningarna avvecklings- och diskhjälp samt avbyte för fika. Sen lunchavbyte, plocka inför morgondagen och sen fick jag gå in på sal och ta den sista knäprotesen pga att en kollega inte mådde bra. Jobbade över en timme men det gick väl bra en dag som denna. Men nu känns det i axlar och rygg! Borde nog ta och köra ett pass yoga ikväll för att sträcka ut stackars leder och muskler. Får hoppas på att morgondagen blir lugnare.

Stackars sonen har varit hos tant doktor på vårdcentralen idag för sin hemska hosta, men det blev bara lyssna på lungor och konstatera att det bara är att vänta och låta förkylningen läka ut. Tydligen är det många som upplever detta just nu. Hursomhelst är det ju jobbigt att inte få sova på nätterna, drabbar ju både honom och oss (mig). Finns ju inte så mycket man kan göra för att hjälpa heller tyvärr. Blir till att vila från idrott några dagar nu iallafall, så vi hoppar över både idrotten och karaten imorgon för säkerhets skull.


Har ni haft en lugnare start på veckan än vad jag har haft?

Sore

Ytterligare en dag då man känner att man lever! Tyvärr inte endast av go träningsvärk, eller ja, kanske kan kalla det för träningsvärk i magen av godisorgien vi hade igår?? Hur som helst så blev jag nästan dålig av lösviktsgodiset, ont i magen och mådde illa och kallsvettades, och magen kändes som ett öppet sår! Näe fytusan, nu får det dröja innan jag handlar godis igen. Körde ett pass Jillian igen efter att vi varit ute och gått + varit i pulkabacken igår, och faen vad det var slitigt! Hon körde slut på mig på dom dryga 40 minutrarna. Och jag lovar att det känns i näst intill hela kroppen idag. Egentligen skulle jag väl ta en vilodag, men motivationen är på topp och jag vill ju träna, så varför inte, egentligen? Man får väl helt enkelt anpassa träningen efter dagsformen.

En glad tjej ute i snön

Vi har även ett projekt för dagen och det är att montera ner loftsängen i sonens rum och ställa dit min gamla 120-säng, som för tillfället står hos svärföräldrarna. Plus röja ur rummet på en miljon onödiga saker. Vore ju fin-fint om sonen kunde hjälpa till tycker man ju, men det sitter låååångt inne...

Så här gott somnade vi alla framför tv:n igår, förresten:



Ha en bra dag alla, nu är det dax för hundpromenad!

Fredag igen!

Gick av nattpasset (som för övrigt var lugnt) kl 07, åkte hem och sov ett par timmar i tv-soffan och passade på att handla lite innan jag hämtade ungarna på dagis och frita. Hur kommer det sig att man är så himla söt/saltsugen efter ett nattpass? Är det den förskjutna måltidsordningen som gör det hela? Annars brukar man ju knappast vara sugen på chips och choklad till frukost?! Nåja, en skaplig frukost och äggmacka till lunch har jag käkat innan förfallet började i form av chokladboll och kaffe till eftermiddagsfika... ;-) Är det fredag så är det, hehe.


Har faktiskt rätt mycket träningsvärk efter gårdagens löpträning á 5 km + 40 min träning på bollen. Främst i nedre delen av ryggen och i benen. Men något ska jag göra även idag, så det får nog bli Jillian som piskar mig i dryga 30 min med "Six week six pack". Kollade igenom båda nya träningsdvd:erna igår och som vanligt tänker man "hur i hela friden ska jag klara dom där övningarna?!" MYCKET plankan-baserat blir det. Jag är ju inte så stark i armar och axlar vilket märks när man kör plankan, men det får man väl kompensera med en stark rygg och mage då. Tur det finns 2 nivåer så man kan börja med lite mindre avancerade varianter!

Nehepp, dax att sätta fart...bevare mig väl! =)

Vad tiden går!

Ja herregud vad tiden går. Låter som om jag vore 80 bast eller nåt, men så känns det en kväll som denna. Skulle ju ha hunnit massor idag men inte då. Skulle ha tränat imorse men sket i det för jag kom i säng så sent igår kväll. Jobbat kväll på jobbet och fick jobba över en stund för att packa och köra instrument som behövs imorgon. Kom inte hem förrän bortåt 19.30 vilket jag tycker är aningen sent att käka middag...men vad ska man göra? Jobbar ju inte dom här hemska passen varje vecka, och tur är väl det. Vi har nog med konstiga tider ändå här hemma.

Igår började sonens karate och jag anmälde även dottern tíll "Small Kenpo Tigers" som börjar i februari. Bara hoppas på att det här funkar bättre än dansen gjorde. Nu är hon ju lite större och vill själv börja på detta, så det ska förhoppningsvis inte vara några problem.

Får väl ta egen träning imorgon istället. Funderar på att ta en liten försiktig löprunda igen, inget långt men så man kommer ut och får en dos frisk luft. Är också nyfiken på mina nya träningsvideos som äntligen landat i brevlådan. Så kul att ha några nya att välja bland! Blir nog att kolla in "Six week six pack" efter löpningen imorgon, verkar spännande. Undrar om mina små inbäddade magmuskler tycker likadant efteråt?!? Ni får nog en liten recension vartefter...

Älskade träningsvärk

Hatkärlek! <3 Åt träningsvärk alltså. Gjorde en mjukstart i helgen och körde yoga på fredagen, coreträning med nya bollen på lördagen och en liten försiktig löptur + på corebollen igår söndag. Och det känns i kroppen idag vill jag lova. Men det är ju åtminstone positiv smärta. Testade också nya löpdojorna, dock bara inomhus pga det blaskiga hemska vädret ute. Mycket sköna! 

Idag och tisdag blir det vila från träningen, sonens karate börjar imorgon och så är det ju handbollsmatch ikväll som jag inte tänker missa! HEJA SVERIGE!!! Jag säger bara Oscar Carlén! Vilket jäääla klipp i handleden... =D


Har varit en osedvanligt lugn dag på jobbet för att vara måndag. Dessvärre beror det på att vi tvingats stryka planerade operationer pga så många akuta patienter. Så idag gjorde "våran" sal endast en knäprotes och en patellafraktur. Imorgon väntar ännu mer "halvakuta" ingrepp. Bäst jag vilar mig iform och laddar upp med en lugn kväll framför tv:n...


Long time no see...

Har varit lite dött med inlägg här sedan sist. Men nu ska jag uppdatera er lite. Jag kan meddela att jag nu efter maratonförkylningen testat yoga (inga problem) och nu om en stund ska jag testa min nyinköpta coreboll tillsammans med följande träningsprogram:

Verkar vara lagom lugn träning, jag kör den idag så får vi se hur kroppen känns imorgon. Har lite planer på ett kortare löppass, kanske imorgon om jag mår bra? Har varit inne och satt sprätt på Stadium-bonusen + lite till idag. Förutom corebollen, ett par fodrade löpartights, ny sport-bh, rea-linnen och lite annat smått och gott, blev det ett par:

Asics gt 2150 - skönaste löpardojorna!

Dessutom är mina älskade nya träningsvideos på väg, så nu jäklar känner jag mig laddad för en vår med mängder av varierad träning, där det viktigaste är att jag har KUL! Känner att jag faktiskt har saknat träningen under de här nästan 3 veckorna jag varit sjuk, så nu är jag verkligen sugen på att dra igång och gärna i 150 knyck! Dock inser jag att lagom är bäst vid en "nystart", så det blir lågintensiv träning som gäller denna helg, så får vi se vad kommande vecka har att bjuda på.

Trevlig träningshelg alla!


Jag vill, jag vill, jag vill!

Jag vill träna! Och jag kan fortfarande inte... =( pga denna jävla förkylning!!! Men jag tänker bara inte göra misstaget att börja för tidigt och på så vis dra ut på eländet ännu mera. Men! Jag har en plan...visst borde man kunna göra lite yoga? Det är ju ingen flåsträning och inte så jobbigt för musklerna heller, mer stretching. Ja, så blir det: yoga ikväll! =)

Återkommer imorgon, då lär jag ju kunna utvärdera ifall det var ett bra eller dåligt beslut...


Åt rätt håll?!?

Har tjatat i x antal inlägg nu, men nu tror jag verkligen på en vändning i denna hemska förkylning! Kan ju liksom inte bli sämre... Hade fruktansvärt ont i öronen och halsen natten mot lördag, så då var jag på gång att ringa jourcentralen. Fick inte mycket gjort igår mao, dessutom var sonen febrig igen, bara drack, sov och tittade på tv. Har haft en lugnare natt inatt trots påhälsning i sängen av dottern. Idag har vi trotsat förkylningen och varit ute i solen en sväng och byggt världens minsta snögubbe, testat pulkabacken och spårat rådjur upp i skogen. Töväder och härlig sol ute, kanske vi har fått oss lite D-vitamin iallafall. Nu inväntar vi dagens lekkamrat...

Imorgon vankas skolstart igen, tror det blir bra att komma in i lite rutiner igen. Okej att det inte är kul med tidiga morgnar, massa vinterkläder hit och dit, femton miljoner udda blöta strumpor som aldrig hittar sin partner igen, glömda läxor, dagisstressen som brukar infinna sig vid typ 15.30-tiden och man inser att man inte kommer att hinna till dagis i tid (igen), föräldramöten, utvecklingssamtal, you name it...men å andra sidan är det bra med: barn som kommer i säng i vettig tid på kvällen (även om man får tjata), barn som får lära sig ta ansvar för sina läxor och sina saker (kanske tjatet kan minska successivt?), man vet att barnet fått i sig frukost, lunch och mellanmål, varit ute och fått i sig frisk luft under dagen och tillochmed fått lära sig nåt som han/hon kan ha nytta av under livets gång. Det är vad jag hoppas på iallafall! Det här blev ett långt sidospår... ;-)

Nu ska jag avnjuta en kopp gift och se sista rundan, "the final climb" i Tour de Ski. Svenskorna/svenskarna är väl redan avpolletterade men det kan ju vara kul att se ändå. Längdskidor uppför en slalombacke, liksom. Vilka stålkvinnor/stålmän!

Marit Björgen - satsar inte på Tour de Ski i år. Vilken fysik!!!


Lövely helg!

Har jag sagt det förr kanske..? Det här med fredagar alltså?  Tycker så mycket om dem...speciellt den där lilla stunden när man precis blivit avlöst på jobbet och inser att man kan göra vad man vill, för nu är det LEDIGT!!! Eller, med vissa restriktioner för egen del. Jag har ju två barn som vill bli upphämtade på dagis/frita, så allt för stora utsvävningar går ju inte ;-). Men ändå liksom. Har nu käkat lite mellis med ungarna och funderar på om jag ska luta mig tillbaka i några minuter medan PS3 agerar barnvakt. Jag menar, kaoset i tvättstugan tar ju inte vägen nånstans och inte är jag en sämre människa för att jag låter det bero några minuter? Jag kanske till och med tar mig en kopp kaffe innan jag sätter fart därnere? Wild n´crazy alltså ;-)

Inte har jag kommit igång med nån träning heller. Hade satt upp ett mål att köra ett lugnare pass imorgon lördag, men det vette katten om det går. Har fortfarande grymt ont i halsen & hostar på nätterna. Kanske får hålla sig till promenader några dagar till iallafall? Vore ju tråkigt att sjukskriva sig igen bara för att man inte har skött sig.

Igår var jag en synnerligen effektiv person iallafall, nu är allt julpynt nere utom gardinerna. Trodde ungarna skulle protestera men icke. De hjälpte till istället! Planer för helgen innefattar: 1. rejäl röjning av pannrum och tvättstuga(där kan man nog göra fynd bland allt skit som ligger slängt!) och 2. städning av hall och toa på nedervåningen. Gubben jobbar så jag får nog dra lasset själv. Jaja, det som inte dödar det härdar osv...

Ska ni se Let´s Dance ikväll?

Följetongen fortsätter...

Som om vi inte hade nog med sjuklingar: igår kväll fyllde sonen toan gånger två och vi tänkte: "nu är vinterkräkan över oss"! Men sen blev det faktiskt inte mer, och ingen av oss andra kände oss dåliga. Idag mår han som vanligt - how strange...man skulle ju kunna tänka sig att det var gårdagens köttfärslimpa som var boven i dramat men vi åt ju av den allihopa utan att känna minsta lilla.

Annars hostar vi fortfarande, jag mår nog värst i familjen, de andra är pigga som tusan. Det är ju så tråkigt att vara kraft- och orkeslös! Blev less på att inte orka nåt så imorse slet jag fram dammsugaren, tvingade ungarna att städa sina rum, skrubbade toan i rena ilskan och så har jag tvättat x antal maskiner...däckade dock nu efter lunch och inser att det kanske blir lite mer stillsamma aktiviteter på eftermiddagen. Vilket innebär att ta ner juleljusen och gömma undan tomtarna tills nästa år. Gardinerna får nog hänga kvar ett tag till, känns som om man nyss satt upp dem ju! Ute är det snöstorm och såklart inte plogat, så än ger jag mig inte ut och skottar.

Vad tycker ni, när bör/ska man ta ner julprydnader/stjärnor i fönstren/julgardiner egentligen?? Är det okej att dela upp det lite eller ska allt ner pronto på samma dag?

Tur man har ungarna som livar upp tillvaron, och sätter lite fart på en! Nu ska jag kommendera upp grabbar från spelhörnan och så har jag satt den lilla prinsessan i arbete med sina julklapps-sykort. Och belöna mig med en kopp gift, såklart! ;-)

Heipa!


Jobb, jobb...och lite ledigt igen!

Joråsåatteee...känner mig betydligt bättre, men inte bra (har ni hört den förr?!). Ska inte tjata mer om äckelförkylningen nu. Har inte tränat på en vecka, och vet ni! Jag är inte det minsta sugen heller, hihihi =). Lika bra att vila ut den här skiten riktigt ordentligt nu. Och så har jag heller inte druckit kaffe på flera dar - MYCKET ovanligt! Men det smakar liksom inte som det brukar. När jag ändå är igång med gnäll så kan jag meddela att: 1. tränings-dvd:erna inte dykt upp än 2. jag har tappat bort nycklarna till medicinrummet på jobbet och 3. jag har fått fel lön för december så det måste jag ta mig i kragen och ringa till lönekontoret om (synd, eftersom jag fick en 100%-lön på min 80%-iga tjänst - attans att man ska vara så ärlig...). Ja just ja: 4. maken hade sönder plastgrejen man drar i för att få upp motorhuven på min bil häromdan. Och slutligen: 5. dessutom ska ungarnas karate betalas. Ännu en underbar utgift. Som att man inte hade nog av dem i januari. Tur att jag har jobbat lite extra i jul + hela nyårsdagen = storhelgspengar. Jaja, in i pannkaks- och korvträsket bara... =/
Det kunde vara värre. Vi har ju tak över huvet och mat på bordet. Men ibland önskar man att den där guldkanten på tillvaron kunde infinna sig av sig själv, liksom.

För att hitta något positivt måste jag ju inse att jag är LEDIG i två dagar nu, vad ska man hitta på med barnen tycker ni? Åka skridskor är ett alternativ, om det finns plogade isbanor. Hörde talas om att det numera finns ställbara skridskor, som funkar från storlek 35 till 41! HUR det funkar har jag ingen aning om - men tänk så mycket pengar man skulle spara på att slippa byta grillor varje år till ungarna!

Ser nästan ut som mina gamla inlines!

Snörvel!

Ja ni, detta var en segdragen historia. Sjuklingen mår inte 100% än utan halsen är som ett sår, snoret rinner och man ska väl vara glad att det gick bra att jobba igår. Eller, det gick an iallafall. Vi hade lagom lugnt, något att göra hela tiden men jag hann ändå diska och köra klaven en omgång innan det var dags att lämna över till natten. Godis och mat hann vi också trycka i oss =).

Inte tränat sen i tisdags, finns ju inte en chans med tanke på denna förkylning, lika bra att den får läka ut så jag får börja på en ny kula med träningen sedan. Träningsdvd:erna har inte landat i postlådan än så jag får väl ha tålamod några dagar till. Ska nog försöka komma ut på en promenad idag - uppskattat av vovven iallafall.
Idag är det för övrigt nattjobb som gäller, börjar 17.00 så man får väl se till att umgås med ungarna och köra ut dem en sväng också.

Vad gör ni en dag som denna? Jag ska ta mig i kragen och ladda diskmaskinen nu iallafall. Sen:

RSS 2.0