Fantastiskt roligt!!

Vi skrattade så tårarna rann ikväll, ta en titt in på denna sida:

www.yearbookyourself.com

Här är en bild på Jenny modell 1960:


Halva veckan arbetad...

Jahapps då sprang det iväg och blev onsdag...hade ju tänkt uppdatera den här bloggen i måndags men det hanns inte med. Inte igår heller. Idag TOG jag mig tid (medan sonen sitter bredvid och suckar högljutt och väntar på att datorn ska bli ledig!). I måndags rivstartade jag på akutsal med en tunnelerad cvk och en femurfraktur som fick en perilocplatta. Igår och idag har det varit bröst för hela slanten, i morgon väntar galla och på fredag akutsal. Har känts segt i huvudet och lite trött i rygg och ben, men det har funkat tack vare yoga och en vända på spikmattan! Somnade på den i måndags kväll och sov ca 1,5 timme - gissa vem som hade cirkulation i ryggen sen...  Millan var även på besök och vi lirade Guitar Hero, sååå kul! =)

Igår och idag har barnen varit hos gammelmormor som sett efter dem en stund medan Jimmy och jag har jobbat. Igår blev jag glatt överraskad när maten mer eller mindre stod på bordet när jag kom och skulle hämta barnen! Och inte var det sämre idag heller, så jag fick både mat, kaffe och pratstund innan det var dags att åka hem till det tredje barnet (Helge).

Läste en blogg idag som ondgjorde sig så väldeliga angående att det visas så mycket sport på SVT pga sim-vm osv. Författaren menar att de kunde ju hålla sig till alla sportkanaler som finns istället. Då undrar jag följdaktligen; vad är problemet? Det är sommar, du behöver inte vara inne och titta på tv, ut och gör nåt kul med dig själv och/eller familjen istället! Vill du absolut titta på tv: byt kanal (det är INTE sport på alla kanaler samtidigt!) eller använd din vhs/dvd. Kan tänka mig att många (äldre?) inte har så stort utbud av sportkanaler och uppskattar att kunna se sport i svt.

Det är mycket jobbtankar just nu, måste fundera på vart jag vill vara placerad i höst också. Förnuftet säger att jag borde vara på ortopeden och få in rutinerna där en gång för alla, men nu när jag kommit in ordentligt på kirurgen så är det ju kul och "tryggt" att vara där också...hur göra?! Vi håller på att byta ut alla suturer från Ethicons till Brauns, vilket innebär att jag även måste lära mig alla förkortningar och namn på de nya och vilka som ungefär ska motsvara det gamla sortimentet. Lurigt värre, ibland får det helt enkelt bli "kan jag få en tvånollans Vicryl nej jag menar Safil på en...hmmm...stor nål tack" hahaha, stackars pass på salen! =/


Jobbångest..?

Nej, bara liiiiite...imorgon är det alltså slut på sötebrödsdagarna! Tänk att fyra veckor kan gå så förbaskat fort. Och inte tycker jag att jag hunnit med så mycket heller. Barnen har dock sommarlov en vecka till innan det är dags för dagis och frita igen. Skolan börjar väl inte förrän i mitten av augusti om jag inte missminner mig. Tänk att våran lillplutt ska börja andra klass till hösten. Redan bäst i klassen på att läsa, tycker matte är roligt (!) och har under sommaren börjat intressera sig för hur mycket saker och ting kostar, hur långt en tank bensin räcker och hur mycket vi får betala för maten på bordet. Och hur funkar det där med procent egentligen..? Hur kan något vara mer än 100 %? Knepiga frågor som man inte alltid kan besvara på ett bra sätt! Det är då det är skönt att vara två föräldrar, tycker de som är ensamstående drar ett tungt lass.

Denna helg har varit förhållandevis lugn jämfört med hur det har sett ut tidigare under semestern. Idag bär det dock iväg till barnens kusin som fyller 2 år imorgon (Grattis Elin!!!) och ikväll ska vi hjälpa några vänner att flytta. Får väl se om det bara blir Jimmy som kan åka iväg och hjälpa till (barnvaktsproblematiken kvarstår...).

En kan kast´ in hatten som vi brukar säga på jobbet...AJÖ for now!

Javisst är blå kusten fin också...



...men den går inte upp mot Höga Kusten! Sorry, men det är fakta...

Nytillskott!


For my son...

Hemma igen...

...efter "vilovecka" i Storsjön hos mams & paps. Och NU känner jag mig nedvarvad! Ingen träning, ingen städning, ingen (nåja lite, men det var bara kul) matlagning, diskning och markservice. Bara koppla av...barn och morföräldrar har underhållit varandra och njutit av varandras sällskap och av att slippa föräldrarnas tjat för några dagar. Naturligtvis har vi också hunnit med några släktbesök och umgåtts med barndomskompis med familj. Har dessutom njutit av Högakusten-hotellets underbara Sirloin Steak och Skutskepparns strömming och potatismos. Eddie har lärt sig hantera kastspöet, Mysan har med hjälp av barnafadern dragit upp sin första abborre och själv drog jag upp en riktig best på ett helt hekto....inget att lägga på grillen direkt, så dem släppte vi tillbaka i sjön igen. Dessutom visade sig vädret från sin bästa sida, endast lite muller och någon kortare regnskur under veckan. Vi avslutade vistelsen med en underbar bastu och dopp i sjön och beundrade solnedgången...värre kunde man ha det!


Dynga!

Boxen i sovrummet har pajat!!! Inga pojkar att titta på ikväll =(


Grattis gamle man...

Hela 34 blir du idag (eller sugosex som vi brukar säga...år efter år!)


Snart ett år sen!

Snart ett år sen vi var och såg Maiden live...något som man bara SKA ha gjort nån gång i sitt liv!!!


Vilken stämning...mellan svenska och brittiska flaggan samtidigt som skymningen faller.
Går inte att beskriva...måste upplevas!

Skön inställning!

-Har du varit kär?
-Nej, men många har varit kär i mig. Ibland frågar de chans. Men jag säger nej. Jag spelar fotboll istället.

Pojke 9 år

Regn

JÄVLAR vad det har regnat idag. Till och med såpass att SMHI gått ut med klass 1-varning, fast det var kanske inte just i våra trakter..? Nåja, tråkigt värre med denna pisseblöta, inte bara jag som blir rastlös såna här dagar. Dock har vi haft besök av ett par vänner och pratat utlandsresmål, deras flytt, hus och hem och annat skoj. Såna här har jag och Mysan bakat på förmiddagen idag så vi hade nåt skoj att bjuda på:

Ett bra tips var att göra dem i knäckformar, då kan man ju äta flera...hehehe =)

Sen ägnade sonen eftermiddagen hos en kompis och jag har kört ett träningspass, sköööönt! Har dock börjat få lite känning i både det opererade knät och det "friska", så imorgon blir det till att ta det lugnt och bara gå en prommis. Synd, jag som kommit in i ett stim när träningen verkligen är kul och ger resultat. Men det är väl bara att lyssna på kroppen och ta ett par vilodagar så kanske man kan vara tillbaka på banan igen.

Lugn i sinnet...

Men så krävdes det en dag fylld av aktiviteter också!
Jag gick ut hårt som vanligt med ett lagomt träningsprogram i förmiddags. Vi har därefter tagit en liten tur med The Luxorious Yacht (eller hur Jimmy...hrmmm), köpt glacke, grillat, blåst såpbubblor vilket båda barnen tyckte var fantastiskt roligt, haft intern fribrottning/kickboxning/lyfta-barn-över-räcke-tävling och lekt kasta-boll-med-vovvar och så POFF så somnade båda "änglarna" som stockar på vägen hem.

Nu vankas det film och godis i sovrummet med min bättre hälft.

Vi tar den här som en avslutning på den här lätt bisarra dagen (egentligen inte alls min musikstil men vafan jag blev ju lugn i sinnet i bilen av den iaf!) :



Men guuuud...!

(ja, detta är ett gnällinlägg och jag tänker inte förklara vem det är som åsyftas, så det behöver ni inte tjöta om! Och nej morsan, det är inte du!)

..lägg ner, människa? Vad vill du egentligen? Du om någon borde väl hålla dina "goda råd" för dig själv..? Nästla sig in på detta vis...vad kommer härnäst? En fika "for old times sake"?!

Så, då är jag klar med det.

Idag är det SOOOOOL!!! Jag förväntar mig en härlig dag med träning, gott kaffe och god mat, snälla barn, en förstående man och en mindre pipig vovve! =)

Ha en underbar dag alla!



40 bullar och 40 kakor

...kom jag på att jag skulle baka kl 20 igår kväll! Rastlösheten fortsätter alltså ha sitt grepp om mig. Dessutom hade vi tillbringat eftermiddagen på Busfabriken med barnen och så körde jag ett träningspass på förmiddagen medan grabbarna spelade bilspel, så man kan ju tycka att jag åtminstone borde vara lite trött i skallen. Inte då! Var vaken till ca 00.30 innan jag kvartade in, sen väckte Eddie mig 04.15 för att upplysa om att "strömmen hade gått" och att han inte kunde tända sin taklampa. Sen blev det väl ingen mer kvalitetssömn utan jag låg och vände och vred på mig tills vovven krävde att få bli utsläppt 07.30. Funderade då på om jag skulle baka mer kakor men besinnade mig och satte på en kanna kaffe och gjorde frulle istället. Har nu sett på nyhetsmorgon (när hände det senast?!) och funderar på att ta mig an tvättstugan och gå en prommis med vovven som sitter och tycker synd om sig själv här bredvid.


Boktips!

De här tre har jag hunnit med hittills på semestern. Har någon fler boktips tar jag tacksamt emot dessa!






När det regnar...

...får man hitta på saker inomhus för att sysselsätta de små liven (inkl modern)!



Lite kladd på linsen är ju bara kul...sen gick pappas kamera sönder.. :-(


Åsså några bilder från när det var +30 grader...


Fiske på Kopparholmarna


Badpojke på nåt bad i Lotorp


...och en badflicka! Kusinernas badbåt var jättekul!

Kungligheter

Eftersom jag är så ytlig och gillar skvaller, kungligheter och dessutom träning, läste jag denna artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/victoriagiftersig/jennyalexandersson/article5471361.ab
och konstaterade att jäklar, vilken vacker kronprinsessa vi har! Sen konstaterade jag även att ja, jag är för kungahusets bevarande, trots att det verkar vara på modet att dissa, gapa och härja om att de skor sig på skattepengar, lever lyxliv gratis osv. Men trots detta så kan man ändå inte komma ifrån att de är en utmärkt reklampelare för Sverige. Dessutom drar de in pengar till många välgörenhetsprojekt som inte skulle ha funnits utan hjälp från dessa "dragplåster". Men hur som haver lever vi i en demokrati och har fortfarande rätten att tycka och tänka vad vi vill om vem vi vill.


Bloggtips!

Har ni mot all förmodan inte tittat in på Fotbollsfruns blogg så GÖR DET!
Speciellt underhållande är det när Malin beskriver små anekdoter som involverar hennes far (med dialekt och allt!), här är ett exempel som heter "Pappa och havet", PRICELESS!!! =)))

http://blogg.aftonbladet.se/fotbollsfrun/2009/07/pappa-och-havet#comments







Rastlöshet

...ja så har den slagit till! Hos både mig och barnen. Antar att det beror på detta ovanliga lediga tillstånd som kallas semester. Man är så van vid att allt går i ett, i ett, ingen rast ingen ro, stressa hit och dit, städa, tvätta, packa skolväskor, göra läxor, packa ombyteskläder, stövlar och galonisar och passa tider och väcka tidigt och lämna tidigt och komma några minuter för sent på morgonen...you name it! Helt plötsligt gör vi...ingenting! Vakna när vi vill (eller snarare när någon liten vill ha frukost, sådär halv 9-9 på morgonen), bada lite, sola lite, skjutsa lite, utfodra barn och kompisar och vänner som tittar förbi på kaffe och hjälp jag har inget kaffebröd hemma (vi är ju inga kaffebrödsmänniskor men det känns ju dumt att inte ha nåt att bjuda på, ni fattar...), oj var klockan redan halv sex, ska vi äta nåt också kanske och poolen ska rensas och hunden ska rastas och sonen vill inte spela guitar hero själv så det är bara att ställa sig och lira, tätt följt av dotterns kvällssaga...vart tog dagen vägen?!

Jag skulle vilja påstå att vi inte gör mindre, bara annorlunda saker. Visst kan det vara otroligt händelsefattiga dagar på semestern också, men det är nog vanligare att de ser ut som ovan!  Idag har vi dock ingenting planerat, förvisso ska jag träna nu på morgonen innan det blir för varmt, sen måste jag fylla på kylskåpet inför helgen, då storebror kommer och hälsar på. Jimmy hade visst lovat sin kanongoda plankstek på lördag kväll, mmmmm =)

Adios amigos!

RSS 2.0