Vet du...

...vad enda skillnaden mellan en terrorist och en operationssjuksköterska är?

Terroristen kan man förhandla med!Vet du vad det är som skiljer en operationssjuksköterska från en Pittbullterrier?
 
Läppstiftet
!

(Ärligt stulna från mina kolleger i Faluns blogg!)


Operationssjuksköterska..?!


+30 och vad gör mami...

...jo jag har städat hela övervåningen! Dammtorkat, plockat leksaker, torkat ur sängar och sängstolpar och dörrar och dammsugit och våttorkat golv och toaletten var ju ett kapitel för sig...till sist tyckte maken att jag skulle komma ta en paus och hoppa i poolen! =) Men rent blev det (och samvetet också!).

Har nu tillbringat 3 timmar i sol och pool och konstaterat att solen "tar" minsann hemma i Sverige också. Dags att fixa lite käk innan vi tar oss an nedervåningen. Imorrn är båtutflykt och fiske inplanerat så man får hoppas på att vädret håller i sig. Lite gung på ytan gör ju inget men när det blåser för mycket blir jag landkrabba!

Skönt att inte behöva ha söndagsångest på åtminstone 3 veckor...semester here I come! B-)Givetvis så ser jag ut så här varje gång jag städar...NOT!! ;-)

RIP King of Pop!


Varm om hjärtat...

...blev jag igår. Vad glad jag blev över ditt telesamtal, Millan! Berättar inte mer än så här på bloggen utan ditt godkännande såklart. =)

...blev jag även idag på mitt jobb. Dels för att jag äntligen fick ha lite ortopedi igen, idag stiftade och "cerklagade" vi ihop en patellafraktur, något som jag inte haft förut. Dels för uppmuntrande ord från en arbetskamrat (tack Monica - det betyder jättemycket att få beröm av nån som jobbat länge!).

Jag passade även på att ha lite allsång i korridoren under vårt "glamourösa" städjobb (städa hjul på sopkorgar och andra grejer som ryms i en operationssal) men det var nog inte lika uppskattat. Förstår inte att folket vill höra Larz-Kristerz istället för AC/DC?!

FLER BRA DAGAR ÅT FOLKET!!!


Patellafraktur med cerklage och någon sorts stift


Arkösundstripp

Som vanligt hade vi tur med vädret:

Men annars var det skönt att komma hemifrån ett tag! Barn och hund är rastade och har lekt av sig och vi har nu inmundigat pizza och kebab så det står ut ur öronen på oss snart. Ser framemot en lugn hemmakväll framför tv:n, skiter i alla krav på hur duktig och effektiv man ska vara (tvätthögen börjar nog morra åt mig snart) , nu tänder vi ljus och slår på en film istället!

Det här ser jag framemot idag!I övrigt är jag på dåligt humör så jag antar att jag ska ta och hoppa i träningskläderna och köra ett hårt pass. Kanske man blir lite medgörligare sedan..? Planerna för dagen ser i övrigt ut som följer: sillunch, midsommarfirande på Åby IP ("for the children" - själv skulle jag gärna slippa!), Sverige-Italien 16.00, ringa till mams & paps & önska trevlig midsommar, laga nåt krubb, underhålla barn och gammelmormor (tur att hon står ut med mig!), gå ut med hund och somna med ett glas rött i fåtöljen. Visst är jag tragisk?! =)

Vilka grabbar!

Säsongsavslutning igår. Heja SVT - för en gångs skull sänder ni en sjukt bra serie bokstavligen talat! Blir det fortsättning till hösten tro?

Kisslisa!

...ja visst har vi på uro-sal fått "roliga" smeknamn? Jasså tycker ni inte? Men man måste ju hitta på NÅT kul när man ska göra 5 TUR:er på rad, så kul är ju inte själva ingreppet i sig. Såklart tänker vi oss för då de flesta utförs i spinalanestesi och patienten är vaken, alla skämt passar sig ju inte då patienten ligger i ett utsatt och sårbart läge. Men när teamarbetet flyter på och man hjälps åt, kan det faktiskt vara kul att vara kisslisa! ;-)


Resektoskop

Rekommenderas!

Var på bio igår och såg denna:


Ikväll är det fieeeest som gäller...bäst att fortsätta slava vid dammsugarn/i köket... =(

Sååååå bra!!!

Jag har blivit lite insnöad på de gamla Metallica albumen. Och då menar jag Kill ém all, Ride the lightning, Master of Puppets och Black album förstås. Har svårt för albumen som tillkommit efter det.

Lyssnas lämpligtvis på HÖG volym (man får passa på att leka tonåring när barnen är ute):

Imorgon är det fredag och vska gå på BIO! Sug på den ni, när hände det senast? Återkommer med recension av senaste Terminatorfilmen, enligt storebror ska den vara sevärd!

Låten tillägnad min bättre hälft!

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
and nothing else matters

never cared for what they do
never cared for what they know
but I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
and nothing else matters

never cared for what they say
never cared for games they play
never cared for what they do
never cared for what they know
and I know

So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
No, nothing else matters

Akutsal

...har det varit idag på jobbet. Eller snarare uro/akutsal. Startade i lite lagom tempo med en cystoskopi med px-tagning som gick utan problem. Sen fortsatte vi med en Millin, som blödde rejält, drygt 3 liter (!), det krävdes tillkallad bakjour, varma dukar, omstickningar x flera och Tachoseal så var saken biff så att säga. Men svettigt blev det ett tag både för narkosen och för oss i såret. Efter en välförtjänt lunch så fortsatte vi med en pacemaker. Visade sig att det var en mycket sjuk man och programmeringen av pace:en slutade med sövning och elkonvertering! Sen var det ett VEX på gång in men då var det dags för mig att gå hem. Tyckte det räckte mer än väl med den dramatiken vi hade under dagen!

Imorgon ska jag ha bl a delhudstransplantat, vilket jag inte haft sen praktiken på HPK. Kommer väl ihåg principen någotsånär, vi får väl se hur det går.

Sista veckan i skolan är det för sonen också, på fredag är det skolavslutning. Vi jobbar ju ett par veckor till dock så han kommer att få vara några dagar på frita innan det är dags att vara helledig med "mami och papi". Ska bli såååå skönt med semester, även fast vi nyss har haft en vecka utomlands!

Lyssna och njut:
Nu är det gjort!

Nu har jag gjort vad jag kan...gör det du med!


Seglördag och valågren

Herreguud en sån seg lördag. Den har verkligen släpat sig fram, trots att jag försökt fylla den med diverse aktiviteter. Imorse kl 09.05 ringde Eddies kompis och ville leka. Alla föräldrar, let´s have an omröstning: vilken tid är det okej att låta barnen ringa till kompisar på helger? Jag själv blev uppfostrad med att man ringer helst inte före kl 10 om det inte är nåt viktigt. Imorse stod jag precis och borstade tänderna, iklädd underkläder, sängar obäddade, frukosten fortfarande på bordet och hela huset i oordning, då sonen kommer upp och undrar om det är okej att leka med kompis. Då sa jag javisst, men inte än på en timme, kände mig ju fortfarande "i nattmössan" ju!

Dagen i övrigt har spenderats i studsmattan, i sandlådan, i tvättstugan, gympandes framför tv:n och framför spis/kylskåp/matbord utfordrandes barn. Känner mig såååå uttråkad. Dessutom var maken tvungen att ta min bil till jobbet då hans hade punktering. Så inte har man kunnat åka iväg och göra nåt heller. Förhoppningsvis kan vi skjutsa honom imorgon så bilen blir tillgänglig under dagen så man kan hitta på något att fördriva tiden med.

Kvällen i övrigt bjuder ju på fotboll Danmark-Sverige, så det hade jag tänkt glo lite på.

Har fortfarande inte bestämt hur jag ska rösta imorrn, har ni? För rösta det ska jag - viktigt!!!Den här killen avgör ikväll till Sveriges fördel! ;-)

PFN

En sån har jag "haft" idag. Börjar få kläm på instrumentariet nu iallafall!Annars säger jag bara TGIF... ;-)

Mysan på hotellrummet


Svalt och skönt med ac...

Trötta resenärer på väg hem


Gissa om vi sov gott när vi kom hem!

Blötdjur 2


En av dom få tillfällen Eddie faktiskt var uppe på land!!!

Blötdjur 1


Mysan i poolen

Nissi Beach


Här var det inte otäckt inte... ;-)

Cape Greco...vilken utsikt!


Darlingen & jag på moppeutflykt tillsammans med bror & flickvän

A large KEO please...


RSS 2.0