Men åååhhh!!!!

Nej, den här söndagen var inget vidare. En dag på akutmottagningen är väl inget som man direkt längtar efter. För att göra en lång historia kort: maken halkade igår kväll på en isfläck och slog i höften rätt rejält, men hade inga problem med att stå eller gå, så han tänkte inte mer på det. Iförmiddags kunde han dock knappt ta sig ur sängen, än mindre gå eller hemska tanke ta sig nerför trappan. Så därför tyckte vi (jag) att det var lika bra att ta sig till akutmottagningen för att få en röntgen och se hur det egentligen var ställt. Efter mycket om och men och väntan hit och dit, visade röntgen inga skelettskador, han utrustades med ett par kryckor och vi fick åka hem. Men bra är det ju inte och han är totalt handikappad, vilket innebar att jag i min tur fick ringa jobbet och sjukskriva mig, då det inte finns en chans att han skulle klara hemmet, hund och ungar på egen hand. Jaja, vi lever på hoppet och försöker ta några steg i taget. Ungarna är duschade och utfordrade, hunden är rastad och jag ska ta mig en träningsomgång nu framför tv:n. Hade ju tänkt ta en tur upp till gymmet idag men får skjuta det på framtiden istället. Imorgon när ungarna är i skolan kanske? Är rätt skönt att sportlovet är slut nu, de börjar bli lite lagom rastlösa och behöver komma in i normala rutiner igen, så det blir lite ordning på aktiviteter och jagande efter kompisar.

Måste ju slänga ur mig ett litet dilemma/diskussionsfråga som jag vill att ni tycker till om, ni förståndiga människor: sonen har en klasskamrat som han leker med ibland (inte speciellt ofta). "Leken" går oftast ut på att denne kompis vill att de ska sitta framför Playstation och spela. Jag har flera gånger försökt aktivera ungarna när de varit här, både genom att uppmuntra dem att gå ut och/eller göra andra saker inne. Men det har oftast slutat med att denne kompis då gått hem till sig eller skyllt på(genom min son) att han inte har några utekläder med sig och inte orkar gå hem och hämta. Denne kan också ringa, ofta med start 09.00 på helger då vi ligger och sover, flertalet gånger i rad tills någon svarar. Imorse tog han dock priset då han hovrade utanför vårt hus på cykel, bara för att kolla om vi var hemma när ingen svarade i telefonen (sonen hade då sagt till mig att han inte ville svara när det ringde och han såg vem det var på nummerpresentatören). Då tog jag luren nästa gång det ringde och sa till grabben att jag inte tyckte det var okej att göra som han hade gjort, dvs vara utanför vårt hus och kolla om vi var hemma, när vi inte svarade i telefonen. Okej sa han bara och la på luren. Jag vet inte riktigt om han fattade vinken och jag hoppas innerligt att sonen inte får skit i skolan pga detta. Egentligen vill man ju att de ska sköta sånt här själva. Men även jag har en gräns och den överträddes idag med denna telefonterror och spionage utanför huset. Till saken hör att inte en gång har jag sett till, eller hört några föräldrar intressera sig för vad deras son egentligen gör. Så vad gör man? Kanske han har fattat vinken? Kanske är det inte min sak att uppfostra någon annans barn? Kanske jag bara ska avvakta och se om allt lugnar ner sig? Vad tycker ni morsor och farsor?

...




Lördag med sovmorgon!

Ojojoj vicken sovmorgon! 10.15 slog vi (jag) upp ögonen imorse. Barnen var förstås redan uppe och framför tv:n och jag kände mig skapligt sen i starten kan jag lova. Och vips, så blev klockan 12 - och inte har jag hunnit göra någon nytta alls sånär som på en liten röjning av köket. Operation gardinbyte är nästan avslutat, iallafall övervåningen har fått en makeover och julgardinerna är utbytta mot lite annat tjafs. Inte en dag för tidigt. Tyckte att jag inte hann så mycket igår heller trots att mannen var iväg med barnen på Finspångs badhus några timmar. Men hann med gardiner, röja kök och träna ett dubbelpass iallafall. Först en rejäl genomkörare med Jillian på hemmaplan och därefter en rask prommis upp till Åby för en omgång vattengympa (!) som jag lovat min arbetskamrat att komma och testa. Kan ju lugnt säga att jag drog ner medelåldern rejält iallafall ;-). Blir det nån träning idag så kommer den nog att ske på hemmaplan, hinner inte annat idag och har dessutom lovat kidsen att gå på bio med dem ikväll och se Mästerkatten medan pappan är ute och roar sig med gubbklubben.

Vet ni vad jag ska göra nu? Röja tvättstugan - hurraaaaaa! Vilket lördagsnöje...

Den här är ju bara bäst...

Sportlovet är här

Nattjobbet är avklarat, barnen är hämtade från farmor & farfar, hunden rastad & duschad, biblioteksbesök avklarat och dottern och jag har till och med kört ett pass på gymmet. Dessutom unnade vi oss en semla var såhär på den riktiga semmeldagen! Blev en semla av mindre modell från Åby konditori - men det var fullt tillräckligt. OCH gott förstås. Nu är de flesta medlemmar i familjen trötta efter maten, själv ser jag framemot en dejt med Dr House kl 21 och därefter fortsätta läsa min lånade tonårsromantik-bok som är minst lika bra som filmen:


På utrikiska heter den Twilight...har ni läst den? Filmen har väl de flesta sett antar jag?

85 pannor

...på stången! Är faktiskt riktigt, riktigt nöjd med lördagens ryggpass @ Åby Gym. För en gångs skull kände jag för att maxa. Brukar inte alls tänka så annars, jag "törs" liksom inte ta i när det gäller lite mer tekniska övningar som något väsentligt (typ ryggen!) kan gå sönder i. Men förmodligen gjorde veckans frånvaro av träning (blev bara 3 pass denna vecka pga kvällsjobb och familjens aktiviteter) att jag var riktigt laddad. Började med att värma upp och sedan på med 60 kilo och tyckte att fan vad tungt det kändes idag! Men jag höjde till 70 och tänkte inte vika ner mig på en lägre vikt än förra gången. Sen på med 75, 80 och slutligen 85 där jag förvisso bara gjorde en repetition (2 på 80) men jävlar vad gött det kändes! Så mitt nya träningsmål blir: tresiffrigt till sommaren! Kanske innebär detta lite fokus på ryggträning framöver, vi får se vad jag pallar med.



Lördagskvällens aktiviteter var också rackarns trevliga. God mat på Enoteket - jag åt fiskgryta, hade en egen liten vinprovning då man laddade ett kort och sen fick gå och testa sig fram. Vidare gick vi till Wasa där det blev lite dans, öl och en massa snack och trevligt sälle. Kom hem bortåt tresnåret, stöp i säng och vaknade 07.20 och kunde inte somna om! Så sen dess har jag varit uppe, även om det mesta har gått i slow motion idag ;-). Har hunnit med att vara ute en timme vid skridskobanan med dottern ialafall, busat hunden trött och skjutsat runt på sonen till diverse aktiviteter och kompisar. Kändes helt okej att lägga sig och slappa framför en film efter middagen. Det råkade visst slinka ner lite chips och dipp också...får bli skärpning på kostfronten imorgon, förra veckan var inte bra alls pga dålig planering kanske? Får se hur jag lyckas med tanke på att jag är ledig så mycket och barnen är hemma och har sportlov. Vi har ett gäng inne- och uteaktiviteter att sysselsätta oss med iallafall, alltifrån pulka i Sörsjön till Finspångs badhus, bullbak och låna böcker på bibban. Sen blir det väl ungdomsgård här några gånger också. Bara att ställa sig i köket och tvättstugan mao...

Lillördag

Update: kan ni inte läsa inlägg färskare än detta? Då behöver ni nog tömma cacheminnet alt trycka på "uppdatera"-knappen på er webbläsare!

Och så gick halva veckan! Har iofs jobbat sen i söndags, så nu börjar jag känna att jag lever. Hade en tarmop på nästan 5 timmar i söndags, uppdukningsturen på ortopeden i måndags och så en total protesrevision igår tisdag, som tog dryga 5 timmar. Kanske lite tur att jag hade en inskolning idag som fick göra jobbet på akutsalen så att säga. Idag gjorde vi en laparoskopisk app, en ställskruv i fotled och avslutade med en senskidespolning. Sen var klockan eftermiddag och det var dags att byta av på salar, avsluta de op som fortfarande pågick och röja i sänghall och sterilförråd. Imorgon jobbar jag kväll igen, måste ha varit förvirrad när jag la schemat?!? Förhoppningsvis kanske det blir en lugn kväll.

Träning ikväll, kör lite ben-hemmaträning då tiden inte räcker till för gymmet. Får väl ta det på lördag eller nåt. Men jag längtar efter ett riktigt rejält ryggpass med mååånga kilo på stången! ;-)

Ser framemot lördagkvällen med goa arbetskamrater, som ska tillbringas delvis på Enoteket, sen får vi se vart vi styr kosan.

Nu väntar min vithårige lille gris vid ytterdörren, dax att gå kvällsprommisen!

Nyförvärv

Jag skulle köpa partykläder men det slutade med parfym..! Det bästa var att jag köpte tre olika sorters Clean, i mindre förpackningar. Perfekt för mig som inte använder parfym så ofta! Kanske jag kommer att börja använda det mer nu? Tanken var ju som sagt partykläder till nästa helg, men det får jag väl försöka klämma in i veckan istället. Har tittat på lite grejer på New Yorker i stan, får hoppas på att de inte blir slutsålda bara.
Vem gillar inte doften av nytvättat, liksom..?

Annars är kommande vecka rätt fullspäckad, jobbar imorrn söndag tom fredag varav två kvällar i rad (blää - varför la jag ett sånt schema?!). Fredagen är visserligen utbildningsdag så då kan man väl ta det lilla lugna och sitta och halvsova lite ;-) Undrar när jag ska planera in min träning? Måndag lägger jag åtminstone träningsfri eftersom det är en rätt tung dag på jobbet och så karate med sonen på eftermiddagen. Idag blir det iallafall ett benpass på hemmaplan, körde bröst-axlar-triccar på gymmet igår, och ja, det känns i kroppen idag. Dottern ska på kalas i eftermiddag så jag förlägger träningen då, i lugn och ro förhoppningsvis. Den bättre hälften jobbar heldagar hela helgen så honom ser jag knappt röken av. Får försöka göra lite nytta här hemma trots att jag är så trött. Dax för en dos Berocca boost och rosenrot igen kanske?

Ha en trevlig avkopplande helg allihopa, det ska jag ha!

HAWT!!

I´ve died and gone to shoe heaven:
http://www.brandos.se/
http://outlet.brandos.se/




Bara ett litet urval av allt jag vill ha...kanske måste köpa TVÅ par?! ;-)

Svinkallt

Ja, jag vet, jag ska inte klaga. Vi har ju faktiskt bara -15 grader här. Inget jämfört med norra Sverige som håller sig kring -25. Men det var lite småkallt om fossingarna i morse när jag gick upp, 17 grader i huset är lite för kallt även för mig. Vi hade visst lovat barnen att åka skridskor idag men det är ju bara att glömma, smärtgränsen går väl nånstans vid -10 för de små liven skulle jag tro. Istället får vi väl satsa på kompislek respektive tvätt och städning. En sväng till gymmet ska jag också hinna med om bilen vill starta.

Ikväll har jag dessutom ett riktigt i-landsproblem: Melodifestivalen eller Gladiatorerna?!? Det är ju riktigt bra artister med i "Mello", Dead by April och så Thorsten Flinck kan man ju inte missa! Bäst att lägga vantarna på fjärrkontrollen tidigt ikväll mao! Vad tittar ni på ikväll?

Min favvo "Bullet" eller:

Thorsten..?

En bra onsdag

Visst har det varit en bra dag, trots väldigt rörigt på jobbet. Vi har en massa akuta patienter (dvs inte riktigt akuta utan de som har väntat på op några dagar, såsom radiusfrakturer och "enklare" ortopediska åkommor) som inte blir gjorda pga att andra, mer akuta pat måste prioriteras före, och vi har begränsat med utrymme för akut verksamhet pga det redan pressade elektiva programmet (och det blir ju inte enklare för att kirurgerna vägrar stryka redan inplanerade patienter..!). Ja och vad gör vi på golvet? Jobbar på och tar en i taget, det enda vi kan göra i nuläget. Tycker synd om vår arbetsledare som själv får sitta och ta emot skäll och gnäll från operatörer och patienter, och ständigt måste förklara varför operationen inte blir av. Vill inte ha hennes jobb!

Ikväll väntar min belöning, ett axel-bröst-tricepspass på gymmet, ska bli skönt att lyfta lite. Hade vilodag igår efter att ha tränat 4 dagar i rad. Men idag är jag laddad igen! Sitter och laddar med lite schysst musik på Spotify innan, himla trevlig uppfinning det där, även om inte allt går att finna där.


Ja tack till den ryggen och dom axlarna!

RSS 2.0