Nu är den vår!!!

Idag har vi gjort affärer! Så nu får heeela stora familjen plats framför förtisjutummaren till jul...
=). Vi spegelvände den så att den långa divanen inte hamnar mitt framför öppna spisen men annars ser den ut som på bilden nedan!



Jag är inte pryd men...

...den här filmens böghumor var rätt smaklös även om jag fattar poängen:



Det mest pinsamma var väl när sonen frågade mamma och pappa vad ett swingers-party var för något...då tyckte vi att han fick gå och lägga sig, hahaha. Och det var väl iofs tur, eftersom filmen spårade ur rejält då!

Recept på en barnvänlig fredag!

Visst gör vi allt och lite till för våra kottar, maken och jag! Eftersom det är så sällan vi kan göra något tillsammans alla fyra (ja fem då om man räknar vovven), fick barnen önska vad de ville göra och vi sa väl ja till allt tror jag... sonen går ju i skolan till 13.20 så tills dess får jag nog passa på att göra en massa annat som att handla, träna, plocka fram julgardiner och annat trams ;-). Men sen beger vi oss raka spåret till badhuset så de små liven får leka av sig. På hemvägen slinker vi kanske in på "golden arches" och tar oss ett skrovmål.  Sen står filmhyrning på tur inklusive popcorn och läsk. Naturligtvis ingår även att vara uppe så länge man vill (gäller även om mamman och pappan somnar på soffan!).

På lördagen ska jag jobba hela långa dagen, går ett introduktionspass mellan 8.30-17.30. Får väl se om man är lagom mör efter det passet, annars blir det väl till att försöka få upp lite julljus i fönstren åtminstone. Söndagen har vi tänkt ägna åt bilvård och framförallt däckbyte. Inte för att det är nån snö och halka att tala om men...

Ser faktiskt fram emot jul det här året! Ska bli skönt med en liten paus och att få vara hemma med sina nära och kära lite mer än vanligt. Mysa, sova längre på mornarna, ut och gå prommisar, träna när jag känner för det, laga och äta god mat förstås och bara göra ingenting om man känner för det nån dag!



Mammi på nya äventyr

Javisst sörru! Idag har jag förkovrat mig i rekontruktionskirurgins "underbara" värld. Blev tillfrågad av arbetsledningen i veckan om jag kunde tänka mig att jobba över en stund pga vår extrasatsning på rekonstruktioner hos kvinnor som har hereditet för bröstcancer och därför erbjuds profylaktisk mastektomi. Så jag tänkte att även om mastektomi inte är den roligaste operationen jag vet, kan det ju alltid vara intressant i rent studiesyfte, för min egen utbildnings skull. Så idag blev det en nätt liten övertid på 3,5 timme...

Hann bara hem, in i duschen och vända innan det var dags att träffa min gamla arbetskamrater på öron. Vi hade bestämt dejt på Manesa i stan, och jag säger bara det: är ni där - beställ tapas! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!
Helt underbart gott och lagom mycket mat, vi tog 3 olika smårätter var och var 5 personer, det var alldeles lagom mycket, alla blev mätta och nöjda och så fick det ju plats en liten chokladtryffel till efterrätt också ;-)
Jättekul att träffa brudarna igen, att få reda på senaste nytt och få sig många goa skratt också!


Bästa motmedlet mot pisseblöta och tristess

Vad gör man när vädret inte visar sig från sin bästa sida? Jaa nåt måste jag ju hitta på annars slutar det med att jag bara sitter inne och äter. Igår bakade jag en chokladkladdkaka (innehöll 150 g marabou och så torkade tranbär), tur var väl att vi tog med den till gammelmormor, så hon lovade att bjuda bort alternativt frysa in det som blev över, den var ju rätt mastig måste jag erkänna. Sen så hade maken köpt chips och dipp och så en massa grönsaksstavar till det framför Polisskolan - mmmmm....och inte tränade jag nåt igår heller, skäms på mig! Men det pissade verkligen ner igår så nån skogstur med vovve blev det definitivt inte. Och idag ser det väl ungefär likadant ut, grått, grått, grått så långt ögat når. Näe, Jackie Warner får nog finna sig i att bli min träningskamrat idag, har inte lust att gå ut i skogen idag heller. Dagens tidsfördriv bestod av en tretimmars-shopping på maxihuset och så tog jag en sväng till House och Rusta också. Införskaffade lite billigt tjafs som kan vara bra att ha i jul, ni vet såna här tråkiga grejer som servetter för en tia, billiga gardiner, rengöringsmedel osv. Dessutom inhandlades julkläder till barnen så man slipper stressa och köpa det i sista minuten det här året också. Var på vippen att handla julklappar också men där gick ändå min gräns - det är ju inte ens första advent än!
Eftersom jag varit så duktig och budget-shoppat var jag ju tvungen att belöna mig med en tur in på Rum Interiör också. Och tadaaaaa...visst var jag duktig som hittade Vår Nya Soffa:



"Endast" 12000 :-(

Får väl se vad maken säger...men den skulle göra sig förjävla bra i vardagsrummet! Hela familjen får plats...


Vajt träsch

Apropå ny energi och nya krafter:



Hahaha, kanske dags att ta tag i fredagsstädningen nu..? =D


Pedagogisk?!

Näe det känner jag mig inte alls som! Har haft hand om en sjuksköterskestudent denna vecka som gör sin fältstudie inom akutsjukvården delvis hos oss på op. Jag tycker att det är toppen att de kommer upp till op redan under grundutbildningen, och ser hur flödet på en operationsavdelning ser ut och vad vi egentligen pysslar med. Något sådant fanns inte när jag gick min grundutbildning (trots att det inte var så många år sedan!), då visste man inget om operation, bara att det var en stor skyddad verkstad två trappor upp i huset! =) Men det är svårt att lägga upp taktiken! Hur mycket och hur ingående ska jag förklara allt som vi gör? Hur mycket av anatomin ska jag gå in på? Ska jag förklara vilken sax och vilken peang som används till vad? Och vad är det egentligen vi ser på röntgenbilderna?! Och varför är det så viktigt med hygien och sterilitet?! Stackarn, det kanske blir lite för mycket av det goda...inte lätt att gå med en opsyrra som knappt är torr bakom öronen själv...
Nåja, på pluskontot är ju att hon åtminstone har fått se många olika operationer denna vecka, radiusfrakturer och collum och pacemaker och rumpa och så lite gynekologiskt också. Imorgon skulle vi visst föda barn och vara på akutsal, så visst är det variation även för min del!

Nu ska jag däcka i tv-soffan framför Grey´s...so long!


Varning utfärdad!

Härmed utfärdas VARNING för detta uberäckliga godis:



Jag blev helt förtvivlad igår, smakade verkligen ve och faaan! Fast gillar ni en mycket konstgjord nejlika-smak så varför inte testa...maken höll med mig men barnen åt. Undrens tid är inte förbi...


Har du berömt nån idag?

Klart underskattat i Jantelagens Sverige! Idag fick jag, efter en jätterörig och slitig dag, beröm av en arbetskamrat precis innan jag skulle gå hem. Och med dessa få, men trevliga ord lyckades hon få mig att gå från trött, sliten och osäker till piggare, lugnare och med stärkt självförtroende. Bara med ord!!! Jag snubblade över några rader från KI om en avhandling som bl a undersöker faktorer i och utanför arbetet som främjar hälsa och arbetsförmåga, där resultaten pekar på att uppskattning av anställdas arbetsinsatser från chefen är en viktig "friskfaktor":

http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=9803&l=sv&newsdep=130



Snyggve! =)


Halloween

Så var ytterligare en kommersiell helg över. Men det enda vi köpte var faktiskt en pumpa, lite familjetradition har det ju blivit att karva ur den tillsammans med barnen. Eddie fick bestämma hur den skulle se ut och var mycket nöjd med resultatet! "Lite" godis åt vi förstås också och kände oss lite lätt överdoserade på socker, färgämnen och konserveringsmedel, mmmm! Jag och barnen var på trevlig halloween-middag hos kusinerna som hade lagat entrecote, hasselbackspotatis och pepparsås, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!! Barnen ville klä ut sig så Eddie drog på sig Jimmys gamla Scream-dräkt (utan spökfejset dock) och My tog sin kattklänning med svans. Vad beträffar den gamla modern så hade jag svårt att bestämma mig men tillslut blev det en rocker med svartmålade ögon, bandtröja och nitarmband. Precis innan vi skulle åka säger sonen: "Jaha, men...ska inte du klä ut dig?" =D

Träningen har gått som planerat och varit rolig dessutom. Jag har gjort en salig blandning med Jackie Warner fredag, skogsprommis/löpning med vovve lördag, Cindy Crawford söndag och så yoga idag måndag. Så nu kan jag vila mig iform ett par dagar igen, knän och höfter är inte vana vid löpträning (speciellt inte på asfalt!) så jag har faktiskt haft lite känning/träningsvärk ett par dar.

Imorgon ska jag hospitera på Sterilcentralen och repetera lite gallerpackning, rengöring av instrument och genomgång av klaven uppe på avdelningen hoppas jag. Sakta men säkert blir det nog folk av mig också!

På återseende...nu blir det 2 1/2 Men i sovrummet - underbar serie!



RSS 2.0