Kalashelg och så lite jobb på det

Visst har helgen gått undan! Om jag tyckte jag var seg i fredags, så känner jag mig faktiskt mer seg nu, efter en ensamhelg med barnen och skjutsa/hämta till/från kalas, fixa presenter, fixa käk, tvätta, städa, diska och så träna en liten sväng för välbefinnandets skull. Somnade gott i Lisbeth Salanders sällskap på lördagkvällen ;-). Tog beslutet att jag inte ville stressa i söndags morse för att hinna med ett hafsigt träningspass innan jobbet på eftermiddagen, och tur var väl det eftersom jag inte visste vad som väntade! Åter igen, utan att avslöja för mkt så var det flertalet benbrott på samma patient och vi fick göra op i två seanser, jag kom in någonstans i mitten då mitt pass började, häftigt med en stor op och mycket grejor men ack vilken tid det tar att räkna ner allt efteråt! Man kan ju bli stressad för mindre. Fika eller mat var det inte någon som ens tänkte tanken på kan jag lova, om det nu mot förmodan är nån som tycker att vi bara dricker kaffe på sjukan. Helt slut igår kväll men det var ju bara att bryta ihop och gå vidare, hämta barn, utfodra barn, natta motsträviga barn och sätta igång en tvättmaskin. Sen somnade mammi gott...huu så hemskt när klockan ringde 06.00 imorse (kroppen hade nog inte hunnit ställa om till sommartid än). Måndagen bestod av ännu en dag på akutsal, vi gjorde en laparoskopisk galla, en pacemaker och så en artroskopi på det. Kul med variation! Imorgon väntar...akutsal igen, otippat va? ;-)


Flickan med mycket skrot i ansiktet =)

Ännu en vecka i landstingets tjänst...

...och ja, jag har överlevt denna också. Var otroligt trött igår på min lediga fredag, och det är ju då man helst ska hinna med att göra en massa måsten också. Visserligen hann jag med att vara lite nyttig och åka och storhandla på Maxi, men det räknas väl knappast. Var en sväng till go vän på eftermiddagen för lite kaffe, prat och skratt, och det behövdes! Sen väntade "lugn" (nåja) hemmakväll med barnen och finalen i Let´s Dance. Eddie gick och la sig 21.30 och jag och My somnade på soffan, hahaha =). Grattis Mattias och Cecilia, ni var värdiga vinnare även om jag hejade på Claudia och Tobias!

Denna helg är det jag och barnen som kämpar på tillsammans, maken jobbar och vi är så trötta när han kommer hem så vi knappt vet vad vi har sagt till varann! Ska livet vara så? Nåja, mindre än en vecka kvar till avkopplande vistelse i norrland, man får väl köra ner huvet, bita ihop och kämpa på de 4 arbetspass som återstår fram tills dess. Idag ska Eddie iväg på disco (kl 11 på förmiddan - vilken j_vla tid...) och imorgon är det Laserdome som gäller. Svårt att hitta på bra presenter åt grabbar som vanligt! Förslag?

Jag har - hör och häpna - fått ett sånt sug efter att börja löpträna. Kan inte förstå varför, jag har ju alltid hatat slätlöpning. Men det är väl att få komma ut överhuvudtaget och iväg från hemmet ett litet tag som hägrar. Måste införskaffa bättre dojor, de jag har är totalt slutkörda. Jag håller mig konstant på 3 och oftast 4 ggr träning per vecka fortfarande, får väl anses som godkänt även och jag så gärna vill träna mera och längre pass framförallt! Men tiden och förståelsen hos familjen finns tyvärr inte i nuläget. Jag lever på hoppet att det ska bli bättre framöver...

Idag blir det ett konditions-förbränningspass åsså husmanskost bestående av rödspätta och potatis på det - kittlar dödsskönt i kistan! ;-)



Funkar fortfarande!

För mig iallafall, visst är det 90-talsvarning men ändå, svettig blir man!



Kom nyss hem efter fredagens nattpass, 17.00-08.30. Vi avslutade en volar platta och gjorde en T2 tibia, var klara 22.30! Sen var det faktiskt lugnt resten av natten. Tanken var att vi skulle köra lite osterilt material men servern till T-Doc gick bananas så inget fungerade, gick inte ens att logga in. Surt att lämna efter sig en massa merjobb till dagpersonalen men det finns ju ingen support som kommer och fixar datorn kl 01 på natten heller...sov lite halvdåligt på jourrummet så det var en befrielse att få åka hem till uppdukat frukostbord! Nu ska jag ut i solen en sväng med kissnödig vovve. Sen blir det en sväng in till Toys r us på barnens begäran och så köpa lördagsgodis på min begäran ;-). Någon form av träningspass finns i tanken, men först senare i eftermiddag då man kvicknat till lite...
Trevlig helg!

Bonton rulez!


Kan man vara bakis 2-3 dagar i rad?

Jadå, det går, fråga bara min man om ni vill veta mera detaljer!!! Hahaha, "skadeglädjen är den enda sanna glädjen..."

Skämt åsido så var jag väl inte jättepigg när klockan ringde 06.00 på måndag morgon heller! Maken började 16.00 så han kunde ju åtminstone ägna halva måndagen åt självömkan. Dessutom hade de satt in mig på ortopedsal med två totalproteser vilket ju kräver sin koncentration. Jag var helt slut när klockan var dags att gå hem kan jag lova. Igår väntade "mitt andra hem", ortopedens akutsal, där vi gjorde en collumfraktur och tre artroskopier. Igår var det dessutom pysselkväll på dotterns dagis så det var ju bara till att släpa sig dit och klistra på leendet. Tur att dottern hade koll på att vi skulle ha en fikakorg med oss, det hade inte jag, hahaha =)

Måste erkänna att det känns väldigt bra med en ledig onsdag, försökte få kompledigt imorgon med men det gick inte ihop sig så det är bara att bryta ihop och gå och jobba kvällen. Hade tänkt att jag skulle på instrumentvisning med barnen som Kulturskolan anordnar imorgon kväll men det får vi väl se om jag hinner med, beroende på hur mycket det är på jobbet.

Nedräkning till påskhelgen nu, endast.....9 arbetspass kvar, varav 2 nätter....gött att spa:a och ligga på mammas soffa och käka påskgodis =)

Apropå godis, idag kör jag lite sån här träning tänkte jag:


Såg ett klipp från Jackie Warners nya träningsdvd på youtube, den verkar kul, VILL HA - NU!:




40-årsfest och andra trevligheter...

Nu var det ett tag sen igen, dagarna flyger iväg och jag hinner inte riktigt med allt som jag skulle vilja hinna med. Vad har vi gjort sen sist då? Vi kan väl börja med gårdagen medan jag fortfarande har den i minnet. Vi var inbjudna till 40-årsfest av en god vän, faktiskt jättetrevligt att gå på fest utan barn måste jag säga som den hemska förälder jag är! Skämt åsido, jag har absolut inget emot att barnen (egna OCH andras) är med men vid såna här tillfällen är det lätt att folk spårar ur alternativt inte kan släppa loss då barnen är med och det blir ju heller inte kul för arrangören av festen. See my point? God mat från Thai House fick vi med tillhörande gott att dricka. Underhållning i form av Singstar och så lite dans på det så var ju saken biff så att säga. Även fast vi inte kände så många hade vi det riktigt riktigt trevligt! Hör och häpna så tog vi faktiskt en gemensam svängom på dansgolvet också! När hände det senast???

Apropå träningsprogrammet jag jagade i förra inlägget så...gick det åt helvete! Jag lyckades ladda alla delar men de jäklarna måste ha lagt in någon sorts spärr för att man inte ska kunna komprimera och spela upp filerna, så det bidde inget med det. Skiter i det nu, får väl göra ett försök att ta hem den igen om några månader eller så. Börjar se fram emot att kunna vara utomhus och träna och lunka i skogen igen men det är ju fortfarande grymt mycket snö kvar som ska bort innan jag kan ge mig ut. Asfaltslöpning är liksom inte den här kroppens melodi! Har iallafall legat på 3-4 ggr träning av blandad kompott per vecka, vilket jag trivs bra med som det är just nu. Skulle gärna träna mer ändå men vill inte att det ska gå ut över familjens tid tillsammans, den är ju nog begränsad som det är just nu ändå. Imorgon ser jag fram emot min måndagsyoga som brukar vara som ett vattenhål i öknen när jag väl tagit mig dit vill säga. Lite styrigt att först stressa hem från jobbet på andra sidan stan, hämta barn på dagis och frita, åka upp till gammelmormor som troget ställer upp och barnvaktar, stressa in till stan igen i värsta rusningstrafiken och så ramla in i lokalen ett par minuter för sent mer eller mindre varje gång.
Jaja. Dagens i-landsproblem??

Bild lånad från www.ashtangayogaonline.com

På jakt igen...

Efter denna:



Jag hittade den (naturligtvis uppdelad) som jag började tanka hem igår men det går ju inte snabbt när man väljer "free user". Dessutom sa sidan "you have reached the download limit bla bla bla..." nyss så jag får väl försöka igen om en stund.  Hur som haver kollade jag på några klipp från ovanstående och den verkar helt okej, men svettigt förstås! Kul med lite variation, kände igår när jag körde förbränning att jag var lite sådär motiverad. OM jag lyckas ladda hem denna idag blir det ett pass ikväll, annars får vi se. Ska till badhuset i Finspång med ungarna också idag så det blir väl till att jaga runt på dom en hel del också, hehehe =)

Adios amigos

Blodpudding


Nej, jag är inte ett dugg sugen på det idag heller. Igår var en märklig dag. Det började med väntan på att patient skulle bli färdig, sen en app som gick som tåget, no problems och jag tänkte att "det här blir nog en lugn och fin dag". Sen ännu mer väntan på att patient nr 2 skulle få koagulationsläkemedel. Sen var det inte lugnt längre. Utan att avslöja för mkt (då får jag väl HSAN efter mig) så var patienten långt ifrån frisk sedan tidigare. Vi var faktiskt en extrapersonal på salen och vi hade händerna fulla hela tiden! Uppskattade den totala blödningen till nästan 6 liter, At-läkaren som var med höll på att svimma och vi övriga i såret fick ett rejält adrenalinpåslag vi med. Inte varje dag vi gör något liknande, dessutom var anatomin inget "skolboksexempel" heller! Som väl var mådde patienten faktiskt bra hela tiden. Men visst tar det på krafterna och jag var helt slut efteråt. Då känner man inte direkt för att starta igång ytterligare en operation efteråt, men det finns inte så mkt annat att göra då man är på akutsal, "show must go on" som det så fint heter. Dock hann jag bara med att duka upp så blev jag avlöst av min kvälls-kollega. Då var det skönt att komma ut i friska luften, även om det råkade vara snöstorm!

Men jag skulle inte vilja byta arbete för en sekund, det är ju dagar som denna som gör att man fortsätter och vill lära sig mera, vad kunde jag ha gjort bättre? Kunde jag ha gjort något annorlunda? Kunde vi ha lagt upp det hela på ett annat sätt? Vad var det som gjorde att det blev som det blev? Man tar lärdom av misstagen och går vidare. Även om det på det stora hela gick bra och jag faktiskt fick beröm av operatören för mitt lugn när det blödde som värst. Beröm är så viktigt, det gör att man växer både som människa och i sin yrkesroll.

Inatt väntar ännu en utmaning då jag för första gången går en nattjour som ensam opssk. Har ju alltid haft en kollega med mig som fjärdeperson i jourlaget och det skulle ha varit så även inatt men det blev omstuvning i programmet och hon behövdes på dagtid, så vad gör man? Försökte beklaga mig för arbetsledningen i tisdags men möttes av "jamen det här fixar väl du, du har väl gått några nätter nu..." Suck. Bara att bryta ihop och gå vidare. Ska försöka gå ut och tanka lite sol idag iallafall, känns välbehövligt nu. Ha en fin dag alla!


Men, allvarligt talat...

...jag vill inte ha mer snö nu! Jag vill:



Och efter den lilla sessionen kan jag tänka mig en:



På en:



Med min:




Och hur har er dag varit..? =)

RSS 2.0