Dilemma

Jag har fått ett litet dilemma på halsen. Ett angenämt sådant men icke desto mindre svårt. Jag har fått ett väldigt personligt mejl med jobberbjudande på "kontorstid", måndag till fredag, inga kvällar, helger eller nätter. Men det är å andra sidan inte en lika stor utmaning som det jobb jag har idag, utan blir mer "löpande bands-princip". Det kommer så fel, så fel i tiden, precis då jag ska börja gå helger, nätter och jourer på mitt nuvarande arbete.  Jag vet ju inte om det "erbjudna" jobbet skulle passa mig, så egentligen skulle jag vilja hospitera ett par dagar och se vad det hela rör sig om. Problemet är att de ska ha intervjuer till den utlysta tjänsten redan på måndag, och jag kan inte komma iväg från mitt nuvarande arbete denna vecka pga att jag har en student att ta hand om plus att det inte alltid finns tillräckligt med personal. Jag blir galen, måste ta ett beslut och det snart...

Här är min egen lilla lista att få ågren över:

Fördelar med att börja på nytt jobb:
-
Mindre ställe, jag känner nästan alla där redan och trivs med den personalen
-Bättre betalt
-Endast kontorstid (men vill jag ha det så?!)
-Personalen där har frågat efter MIG när den lediga tjänsten dök upp (smickrad!)

Nackdelar med att börja på nytt jobb:
-Stagnation i min egen utveckling
-Mer löpande bands princip-kirurgi och "semisterilt" jobb
-Endast kontorstid (jag har inget emot nattjobb men är detta bättre av familjeskäl?!)
-Mindre variation på typ av ingrepp (jag råkar ju gilla frakturkirurgi och en och annan stor tarm...)

What to do???!!!! Pengar är inte allt, trivsel på jobbet är minst lika viktigt! Usch en sån beslutsångest jag har just nu. HILFE!!! Kan någon ge mig några goda råd???


Ont det gör ont...

...ojojoj vad det känns i kroppen idag! Testade på nya träningsprogrammet jag laddade hem först igår. Det var träning som hette duga. Var verkligen en genomkörare för hela kroppen, har sån träningsvärk idag så det tar emot att gå i trappor...

Igår var jag också och lyxade till det hos www.roots.se och blev klippt, färgad och slingad. Ett extraplus förutom den trevliga personalen är förstås att man får fika medan man sitter med färg i håret också, mmmm =)

Är ju ledig hela fyra dagar denna vecka, känns väldigt lyxigt må jag säga. Nästa schemaperiod ska jag lägga intronätter och introhelg, känns lite läskigt att man ska vara ensam (iallafall på helgen) på det dära stället . Eller som min arbetskamrat retades och sa: "jamen tänk såhär, det är lugnt, nu är jag den enda opsyrran i östra Östergötland..." =/ Må det inte komma ett akut aorta, multitrauma eller trepanation på min första ensamma jour!!! Man växer väl med uppgiften, men ändå.

I helgen jobbar käre maken så jag är ensam hemma med de små fröna. Eller rättare sagt så är ett frö på väg till kompis strax, så det blir bara Mysan och jag hemma några timmar. Vi är bjudna på mat hos gammelmormor senare också, lyx att slippa laga mat själv idag!



Mmmm kåldolmar! Inget halvfabrikat idag, inte! =)

Vilken röra!

Ja det må jag säga. Var på den årliga underreds-kontrollen idag och hade bokat tid kl 10. Väntar och väntar, ingen barnmorska syns till. Frågar i receptionen efter en kvart: "sitter du i rätt väntrum (men hallå - klart jag gör!)? - jaaaa det var visst nån som var sjuk men de andra ska ju hjälpa till...sitt ner så länge så kommer det någon. Om det tar för lång tid så kommer du tillbaks. " En kvart senare gick jag tillbaka till receptionen igen efter mkt tjat från dottern (stackarn, i ett väntrum utan vare sig leksaker eller tidningar för barn!): jaaaa...får jag ditt personnummer så ska jag fråga vem som ska ta hand om dig...receptionstanten går iväg och jag är tvungen att gå på toa med mitt kissnödiga barn. När vi kommer ut från toan så står receptionstanten och nästan kastar sig över oss utanför toan: VAR har ni varit...jag har letat. Jaa säger jag, lilla damen var tvungen att kissa. Jaha, du ska fortfarande sitta i väntrum 1 så ska Madelene ta hand om dig. Hon kommer så snart hon kan. Vi väntar ytterligare 5 min, sedan kommer Madelene och meddelar att det inte blir hon utan Ulla-Karin som ska ta hand om oss. 5 min till och så äntligen!!! Fem snabba frågor, blodtryckstagning och så någon fråga om hur länge sen det var jag tog cellprov. Hmm...det måste vara ett par år sen sist minst...men till sist så kommer jag nog fram till att det är 2004 eller 2005! Ja då kanske vi ska ordna det idag också tycker barnmorskan. Fem min i gynstolen och 140 kr senare så var jag utrustad med e-recept och färdig! Den kostnaden hade dom gott kunnat bjussa på tycker jag!
Jösses en sån röra...stackars Eddie var ensam hemma under två timmar men det gick så bra så. Jag ringde honom efter bm-besöket och han svarade i vanlig ordning "vad ville du?" så då förstod jag att allt var under kontroll =).
Min stora kille!

Nu ska Mysan och jag ge oss på bullbak som Gabbi föreslog...var ju ett tag sen jag hade tid med något sådant. Sonen är iväg hos kompis och ska hämtas vid 16-tiden så vi har några timmar på oss att få brödet att jäsa. Alltid en upplevelse att baka med sin dotter...man vet aldrig hur det slutar  =)



Har jag gett mig fan på nåt så...

...brukar jag fullfölja! =)
För att göra en lång historia kort: jag har laddat hem One-on-one med Jackie Warner. Och tittat igenom den. Oh my gosh som Hollywoodfruarna skulle ha sagt. Det var nästan så att jag blev lite skitnödig. Snacka om ny utmaning! Men hjälp va många övningar. Och hjälp vad många benböj - hur ska mitt knä med reservdel i palla det trycket?! Bäst att gå ut hårt och sedan öka! Blir nog fint lagom till yogan imorgon...hmmm.

Det går ju att dela upp programmet också men nääää - sån är ju inte jag! För säkerhets skull har jag nu inhandlat nya träningsskor. Dom gamla hade 10 år (!) på nacken så jag tyckte faktiskt det var legitimt att köpa ett par nya av märket Rykä. Hoppsan, det blev visst nya träningsbrallor och tröja med...vad gör man inte för träningsmotivationen.

Nu har jag dessutom svullat fikabröd, glass och en flottig lasagne till middag så nu kommer jag inte undan längre - träning skall ske så fort maten sjunkit undan! Make och son har åkt iväg på simskola och dottern är ute och hoppari studsmattan med granntjejen så det är liksom bara jag kvar nu.

Ny vecka, nya utmaningar, jobbar bara måndag tom onsdag denna vecka pga studiedagen ungarna har på torsdag. Vad ska vi hitta på då tro..?


Mina nya fina skor...

Det är något speciellt med fredagar!

Eller hur? Även fast jag jobbade till halv 12 denna fredag (kan man ju stå ut med!) så känner man fredagsmys stämningen redan på jobbet. Vi har ju alltid lite fredagsfika också, inte alltid man hinner träffa alla samtidigt men när vi har våra utbildningsdagar dessutom så kan man träffa folk man inte sett på ett par veckor! Denna fredag handlade det om HOLEP, holmiumlaser enukleation av prostata, en ny operationsmetod (vi är först i Sverige om jag inte minns fel!) som vi börjat med. Intressant - men så mycket grejor, gaaah. Dessutom var det en representant inbjuden från Getinge om våra diskdesinfektorer plus en föreläsare från Covidien om diatermi och grundläggande elsäkerhet (väldigt nyttigt med repetition!). Totalt sett en väldigt bra och givande utbildningdag.

Dagen bjöd i övrigt på lite träning, vad segt det gick denna gång, jag är inte van vid det, men har man inte tränat på några dagar och haft en tuff vecka i övrigt så kanske det inte är så konstigt. Idag tar vi nya tag, först ut till landet och ta upp båt och passa på att tanka lite D-vitamin i solen. Sen tänkte jag mig lite träning igen när vi kommer hem och så blir det väl att laga lite käk. Har hittat en ny träningsvideo som jag skulle vilja lägga vantarna på men vet inte var jag ska få tag i den, har inte hittat den på nån svensk firma än. Är det någon som kan tipsa mig, var hittar jag den till billigast pris, kan ju bli dyrt om man får betala tullavgifter och skit från staterna:




*Puuuh* nu tar vi lite mer choklad... ;-) Seriously, jag MÅSTE skaffa den här träningsdvd:n!!!
Trevlig helg!

Nästan som en hangover...

...har jag efter maratondagen igår! Usch vilken dag, tur att alla inte är sådana. Åkte hemifrån vid 7 på morgonen, jobba till 15.30, iväg till stan och ta körkortsbilder, iväg till yogan som startade igår, direkt iväg på föräldramöte och sen iväg och handla några grejer som fattades i hemmet. Så jag var hemma 20.30 igår kväll! Som tur va kunde jag flexa en timme idag (tillhör ju verkligen inte vanligheterna). Var så trött när jag körde på motorvägen att jag var rädd för att somna! Måste komma i säng i tid ikväll (typ före 22) om jag ska orka resten av veckan. Trodde ju att jag var ledig på fredag men icke, då har vi visst utbildningsdag som jag av någon anledning inte fått med i schemaplaneringen. Visst, 4 timmar flex till är väl inte fel att ha men när ska jag ta ut dom?! Har för övrigt varit på ortopedsal hittills denna vecka, idag endast som pass, mycket nyttigt! Torsdag jobbar jag kväll och kan bara hoppas på att det blir lugnare än de två senaste kvällarna jag jobbat...

Det märks att hösttröttheten börjat slå till, kanske läge att ta dubbel dos Rosenrot???
Någon som har mera tips?


Värdefull egentid

Idag har jag fått några timmar egentid! När man ständigt har grejor man MÅSTE fixa (helst igår!), ligger efter med tvätt, städning, matplanering och barnhämtning, är väl egentid det sista man tänker på? Möjligen kan någon tanke fladdra iväg sådär kl 21 på kvällen när barnen är nattade, diskmaskin och tvättmaskin fyllda och startade, skolväskan packad och matlådan till jobbet fixad, att "guuuu va skönt det skulle vara att bara gå och flanera på stan och glo i skyltfönster nån dag" - bara för att liksom. Idag var den dagen. Började ju inte så lovande eftersom dottern har feber och är snorig och jag var aptrött efter en orolig natt. Dessutom skulle sonen ha hit kompis och det skulle fixas lunch och bla bla bla. Men tur att man då har en underbar mor och far som ställer upp i alla lägen och aldrig är omöjliga! Så jag drog iväg inåt Norrköping city med guldsmedsaffären som mål. Införskaffadet av doppresent gick relativt smidigt och sen så hade jag ju faktiskt tid över för att kolla på annat också! Tänk en sån lyx att kunna prova ett par jeans i lugn och ro och verkligen känna efter - hur sitter dom här egentligen? Njaaaa, jag kanske ska ta några andra. Eller rent av en helt annan affär och prova i lugn och ro där...denna möjlighet finns ju bara inte när man har barn med sig på stan. Men nu blev jag ett par svarta jeans och en star wars-tröja rikare! Testade ett par ursnygga skor med heels också, men lill-Lennart i mig sa ifrån, nu fick det väl ändå vara nog. ;-) Efter ett par timmar med shopping var jag faktiskt ganska nöjd, kunde väl ha unnat mig nån timme till men det började bli mycket folk och det är ju ingen höjdare i dessa svinflunsa-tider.

Ikväll ska mor och jag köra Poweryoga med Blossom, vi körde cirkelträning igår och det var jätteskoj att ha sällskap när man tränar! Träning ska väl vara roligt var det visst nån som sa...och jag tycker det ligger mycket i det som Blossom säger: Träning ska vara som att ge din kropp en belöning. Sliter man sig igenom riktiga grispass utan att ha roligt - jaa, vad får du då EGENTLIGEN ut av träningen??? Tänk att det skulle ta mig 30 år att intala  mig själv och min kropp något så enkelt...


Sliskigt värre!

Ja det får väl bli dagens omdöme om tårtan! Jag hade gjort ett vanlig tårtbotten (på 4 ägg så den skulle bli riktigt hög!) och fyllt med 1) marsankräm och 2) hallongrädde. Istället för vanlig grädde ovanpå gjorde jag s k Dumlefluff. Guuuuud så sliskigt det blev! Gott men lite väl sött för min smak. Kanske Dumlefluffen hade gjort sig bättre som fyllning och så kanske man skulle ha haft vanlig grädde på toppen i kombination med nåt syrligt typ färska bär eller annan frukt..? Skulle också kunna tänka mig dumlegrädden som fyllning i en choklad- och/eller nötbotten. Måste testas vidare. Tur att man har ett till barn som snart fyller år så jag kan få experimentera lite i köket!

Födelsedagsbarnet har fått en massa trevliga presenter, vi väckte honom med lite falsk sång och så ett paket som innehöll något han verkligen önskat sig: en "pepprare" (ett leksaks-automatgevär alltså). Så snabbt har jag aldrig sett Eddie gå ur sängen =D. På eftermiddagen kom morföräldrarna ner och hade med sig ett JÄTTEPAKET med Star Wars-lego. Sen kom farföräldrarna med Power Rangers-lego och gammelmormor med pengar. Plus att Millan, Hampus och Amanda kom och grattade och fikade ihop med oss andra. Lillasyster My gick inte lottlös utan fick en ny boll av mormor och morfar och en liten mössa av farmor och farfar.

Jobbet idag har bjudit på både sorg och glädje. Det började dystert då chefen berättade att vår arbetskamrat fått bröstcancer. Tungt och oväntat, man vet inte riktigt hur man ska reagera, men hon ville iallafall att vi skulle få reda på det och behandt tagla henne som vanligt. Lättare sagt än gjort men det viktiga måste väl ändå vara att man bryr sig och finns där, eller hur? Dagen fortsatte med en sk Covision-protes, något jag inte har haft förut men som jag velat ha ett bra tag. Eftersom vi var ett gäng halvnya människor på salen så tickade klockan förstås iväg och vi blev klara med protesen först till lunch. Men det gick bra och jag är nöjd med min insats den här gången, nu kan det bara bli bättre! =)


Storkillen och modern på Cypern i maj - 09.

Än slank hon dit...och än slank hon dit...

...och än slank hon ner i kvälls-träsket! Det är inte alltid det är så kul att vara "kvällare". Inte för att jag jobbat så många kvällspass än men det har varit ett otroligt tempo de kvällar jag har jobbat! Jag blev inkastad än här, än där och telefonen ringde och det strulade med galler som var nere på sterilcentralen och patienter och doktorer som var otåliga och många salar som inte skulle bli klara i tid och...ja. Och så får man bara skit av arbetsledningen för att saker och ting drar ut på tiden. Men vad ska vi göra?! Vi KAN INTE springa med piskan efter våra kollegor, kollegor på vårdavdelningarna och inte minst de stackars patienterna som i många fall är både gamla, sjuka och har ont. Ekorrhjulet snurrar fort skrev jag i ett tidigare inlägg. Tamejfan snurrade det inte ännu fortare ikväll - bläää!

I övrigt kan jag rapportera att Trattpojken blivit av med tratten och ser mycket lyckligare ut nu! Såret ser fint ut och vi har lurat i honom det sista av antibiotikatabletterna. Vad gäller beteendet så tycker jag inte att han är särskilt förändrad men vi får väl ge honom en vecka eller två till och se om han dämpar sig lite.

Imorgon är det Pluttens (sonens) födelsedag - storkillen fyller 8 år!!! Jag har bakat tårtbotten och fyllt med hallongrädde och marsankräm ikväll. Imorgon blir det att fixa dumlefluff och breda överst på tårtan, ska bli spännande att se hur det blir och hur det smakar, har inte gjort det förut men sett många på nätet och olika forum som skriver att det är himmelskt gott. Får väl återkomma med recension! =)


Kan man se ynkligare ut..?!



Get me out of here matte..!!!
Stackars liten... =(

Jag vill också...

...ha kalas här:



http://www.laserdome.dk/?info=kalas


Gissa om sonen var nöjd med dagens äventyr! Han fick såklart välja var han ville ha kalas, och det fanns bara ett alternativ (efter att ha varit där på Hampus kalas i våras): Laserdome! Nio grabbar och en pappa körde 30 min spel, och de var heeelt slut efteråt. Då passade det bra med att varva ner i kalasrummet med lite McDonalds, Wii, Playstation och ett gammalt hederligt flipperspel. Paketöppning hann vi också med innan kalaset avslutades med den traditionella godispåsen. Det enda som var en nackdel var att det blev väldigt knappt med tid på slutet, vi hade nog kunnat vara i kalasrummet någon halvtimme-timme till iallafall.

Nästa gång är det de vuxnas tur att köra...man blir som barn på nytt när tävlingsinstinkten kommer krypandes, hehehe =)


Skrik och panik - 2 kulor fattigare!

Men va f_n undrar ni nu...vad har hänt sen sist?!

Ja det gäller ju min lille bebis Helge, 8-årig jack russell. För att göra en lång historia kort så är han och har alltid varit "vaktig" och beskyddar familjen och det egna reviret. Kanske det eskalerade och blev värre når han blev biten för 4 år sedan. Vi har pratat om kastrering länge, men dragit oss för det då vi sett skräckexempel som blivit mer eller mindre zombies och helt förlorat en massa personlighet när de blivit av med kulorna. Men i tisdags hade sonen med en kompis hem efter skolan som Helge gjorde ett utfall emot, hoppade upp och rev honom på magen. Vi trodde först att han bitit honom men så var inte fallet. Allt gick så snabbt att jag inte hann med att gå emellan och mota bort honom. Gissa om jag kände mig som skit efteråt! För mig fanns då inget annat alternativ än avlivning. Efter diskussion med både make och veterinär beslöt vi oss dock för kastrering och ge det en chans. Jag är fortfarande tveksam men för makens och barnens skull måste jag ge vovven den här chansen.

Så redan idag fick vi tid hos veterinären. Fick sms efter jobbet att allt hade gått bra och att han var med husse till jobbet och låg och sov just nu. Får se om det är en lagom glad hund som kommer hem senare ikväll med tratt runt huvudet, stackars liten...

Jobbet då? Jodå denna vecka har varit rätt så intensiv, mycket att göra. Jag har varit på ortopedens akutsal 3 dagar (nyttigt!), har haft både Lång pfn, Königseeplatta på radius, knäledsexartikulation, rush-pin på fotledsfraktur, fotledsfraktur med platta, skruv och cerklage, Hansson twinhook och så skulle det ha blivit en T2:a på femur men den patienten mådde inte så bra så det blev uppskjutet (synd, det instrumentariet skulle jag behöva gå igenom, det är liksom det som saknas innan det känns okej att börja joura!). Idag var jag på kirurgens akutsal och trodde vi skulle inleda dagen med barnafödande (snitt) men så var inte fallet, istället blev det en äcklig dränering av abscess, en skopi i narkos och så slängde de in en högersidig hemikolektomi på eftermiddagen...puh! Imorgon väntar jobb halvdag och avdelningsmöte, så man kanske kan få lite lugn och ro imorgon förmiddag iallafall?? Ekorrhjulet snurrar fortare och fortare och det är knappt man hänger med...



Min lilla snuskhund...börjar bli gammal och gråhårig! =)

RSS 2.0