Storchen!PRICELESS!!! =)))

Filosofi från köpcentrat

Jaha så har man varit ute i fredagsruschen för lite "panikhandling" innan semestern. Som vanligt kom jag väl hem med ungefär hälften av vad jag skulle ha och glömde både linser och mat till vovven, men det är ju en dag imorgon också (lugn, vovven FÅR mat ändå!). Kläder och sandaler till barn, klänning och hårklippning till mor, godispåse till far (han får handla kläder och skor själv eftersom han och jag har totalt olika smak). Gick först till Gina och provade en jättesöt svart klänning med vita prickar och en liten tyll-underkjol, men konstaterade snart att den var nog inte till för breda 30-taggare utan snarare anorektiska tonåringar. Styrde kosan vidare mot JC eftersom jag nästan alltid brukar hitta nåt där. Icke. Plagg i storlek M-L verkar inte vara JC:s melodi, endast XXXS, XXS och möjligen nåt fetto med storlek S göre sig besvär! Lätt svettig stormade jag in på nyöppnade Intersport och hittade faktiskt sandaler till barnen och flipflops till mig själv, summa 340 kr! Nöjd tittade jag även in på H&M. "Handla för 500 så drar vi av 100 :-". Taget! Smått och gott i bomull till småmonstren och en 98 kronorsklänning till mor blev resultatet. Sen gjorde folkmyllret mig lätt svettig igen så då var det dags att styra kosan hemåt.

Känns som om jag glömt nåt inför resan, vad kan det vara..?

Medmänsklighet

...vad är det för nåt? Jaa det blev jag tackad för idag av en patients mamma. Och inte tyckte jag att jag gjorde något speciellt, erbjöd en pall att sitta på när hon skulle vara med vid dotterns sövning och så följde jag henne ut till väntrummet efteråt och bytte några ord med henne, precis som vi brukar göra när barn/ungdomar sövs. Men visst värmer det hjärtat när man faktiskt får bekräftelse att ha gjort något helt rätt! Det är ju oftare det är tvärtom, man får skit för nåt man gjort annorlunda/fel/inte alls. Med risk för att låta lite nördig och Florence-aktig, vi (nsk, opssk och usk) finns ju faktiskt på våra jobb för patienten och inte bara för att vi tycker det är så kul.

Vad gäller resan så fortsätter nerräkningen, är ju ledig idag "flygaredagen", fredag, lördag och söndag. Och på måndag morgon tuffar vi iväg!!! Har fixat pass, sjukförsäkringskort, resebevis, skrivit ut biljetter, bokat långtidsparkering. Kvar att göra: beställa taxfree till hemresan och plocka fram sommarkläder (vart jag nu lagt undan dom?). Har jag glömt nåt?

Kom igen katten, det svänger ju!!! Mycket bättre än all kommersiell dynga som spelas i radio ;-)

Dagens citat

Jag stod framför spegeln igår eftermiddag och skulle sminka mig och sätta upp håret. Då kommer dottern förbi och undrar: "ska du bli påskkärring mamma..?". Sedan fortsätter hon till barnafadern och konstaterar: "Du har ju inget hår pappa!". Av barn och fyllon får man höra sanningen... =DBara en vecka kvar nu...


Hade min första...

...Girdlestone operation idag. Det innebär att man sågar av caput, lårbens "huvudet" så att man får en s k slinkled, i detta fall pga frakturhaveri och infektion. Länge sen jag var i ortopedkorridoren nu, hade ju glömt ett och annat men som tur var hade jag duktiga kolleger omkring mig! Skönt var det förstås att bara ha en op och sen få gå hem 11.30..

Fredagar är speciella ändå, när man har städat, handlat, hämtat barn, utfordrat och ställt en liten blomma på bordet...och sedan bara få sätta sig i solen med en kopp kaffe. Eller i soffan/på uteplatsen med ett glas rött. DÅ är det helg!

Sitter här framför burken och lyssnar på världens bästa radiokanal, Bandit såklart. Webbradio är en väldans bra uppfinning!


Kusinbild!Grattis Emilia på din 3-årsdag! Cykeln var såååå läcker!

Idag är det...

13 dagar kvar varav 6 arbetspass...and counting! =)


Så vackert...


VARNING!!!

Allergivarning även för er som inte är allergiska!!! Det är VÄLDIGT obra att låta denna läcka ut sin vidriga doftolja på golvet! Du har den snart i ögon, svalg, under barn- och hundfötter och därmed "tassavtryck" i hela huset! Har skurat och skurat och vädrat men den biter sig fast som en blodigel. FY FASEN!

Jimmy, min lilla honungskaka, om du läser din frus blogg: FÖR FAAAN KÖP INTE DEN HÄR EN GÅNG TILL!!!


Salsa!

Javisst, nu har man förkovrat sig i salsans värld också! Vi hade möhippa för Lillemor och rivstartade med en salsalektion på Salsahuset. Det var inte alls som vi förväntat oss, kanske inte jättesvåra steg men svetten rann på oss ändå. Att göra stegen för sig själv gick ju an men sen att göra dem i takt till musik och tillsammans med en danspartner...det var några resor värre! Förväntar mig en del träningsvärk idag i muskler man inte trodde att man hade. Många glada skratt blev det innan vi fick lite bubbel och snittar som mellanmål innan vi styrde kosan vidare mot Harrys. Där blev det prat om jobb, barn, familj, och så klart salsan då. Vi käkade en gigantisk hamburgertallrik och konstaterade att det gick alldeles utmärkt att dricka rött vin till det!Hmmm, nja så här såg det väl inte direkt ut igår..! Vi var en aning stelare än det här paret...:-/

The King


Arbeiten

Det gör jag måndag till och med fredag denna vecka. Har varit blandad kompott hittills, bröst, stor tarm med uretärkateteruppläggning och stomi, TUR:er och så ett bröst till. Imorgon väntar en lap galla och en fundoplicatio. På fredag har vi utbildningsdag, denna gång om trepanation - välbehövligt med repetition! Har ju inte haft något sådant, bara gjort ett studiebesök en dag på neuro. Man måste ju få "pilla lite med grejerna", sätta ihop trepanen och sånt där, för det kan ju komma på jourtid när man minst anar det! Ser hursomhelst framemot en intressant fredag. Senare är det dags att plocka fram dansskorna och träffa de gamla arbetskamraterna på öron för möhippa! Blir väl ingen vild kväll direkt, lite dans och mat och dryck på Harrys tänkte jag hinna med, plus lifta med maken hem så man slipper ta bussen. Barnen får tillbringa kväll och natt hos gammelmormor, vilket dottern pratar oavbrutet om för tillfället. Kul när det är så och att man inte behöver truga de små liven..!


Trepan "modell äldre"  =)

Nedräkning!

Tänkte bara ni ville veta att nu är det 22 dagar varav 13 arbetspass kvar innan avresa!


RSS 2.0