Nya hyresgästen!



Den grå jakon Jocko anlände igår kväll till barnens stora glädje...
Och han pratar...MYCKET! =D

Zumba

Har ändrat lite i mina träningsrutiner för tillfället eftersom jag nu lyckats lägga vantarna på 3 Zumba-program. Så nu har det bara blivit Zumba sculpt and tone för hela slanten, därför att det var ett helt nytt program med som jag inte kört förut = nya stegkombinationer och med hantlar dessutom. Har kört det 3 eller 4 ggr och nu känns det som om jag har skaplig kläm på stegen. Då kan man ju börja ta ut sig mer också = svettas mer och förbränna mer. Belöningen kommer då man får hoppa in i duschen efteråt och känner att det faktiskt har tagit på lår och vader! Får inte glömma bort styrketräningen heller men det viktigaste är ju faktiskt att det är ROLIGT fortfarande, då ser man framemot nästa pass.

Ser nu framemot att jobba en dag och en natt och sen få umgås med mammi och pappi som kommer ner och hälsar på över valborg, skönt att man inte jobbar!

Imorgon flyttar dessutom en ny hyresgäst in här på nedervåningen, återkommer med mer info så fort allt är klart...hihihi =)


Lilla mommo...

...reder Du ut det här..?

Idag bakar jag såna som vi jämt gjorde när jag var liten och sov över hos Dig:


Utbildningsdag a la Toyota!

Dagens utbildningsdag var faktiskt väldigt bra. I det stora hela går det ut på följande:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lean_production

Väldigt flummigt i början men det har klarnat lite idag iallafall. En till utbildningsdag kommer framöver då vi ska lära oss om olika verktyg vi ska använda oss av för att "jobba effektivare, inte springa fortare". Kan kanske bli bra i slutänden. Den största svårigheten är nog att få alla med sig och jobba mot samma mål. Måste vara svårt för dem som har jobbat på ett visst sätt i många herrans år och anser att deras sätt är det bästa, även om mycket i lean är självklara sunt-förnuft-saker.

Nu stänger jag jobb-butiken för idag, nu är det middag med gamla arbetskamrater som står härnäst på programmet, ska bli så trevligt! =)


Kräksjuka och Zumba

Stackars lilla kicka har kräkts inatt och imorse så jag är hemma med henne idag. Eddie mådde som vanligt så honom har jag skjutsat till skolan, vräker ju ner blötsnö ute! Vi var ju på centralbadet igår och hon badade (läs: var mer under än över vattenytan) så jag har mina misstankar mot det "fräscha" vattnet i barnbadet...
Hur som haver verkar det vara övergående, hon kräktes en gång inatt och en gång imorse men har fått behålla frukosten så vi hoppas på det bästa!

Vad gör man en vab-dag då man har en stund över? Förutom att tvätta och ladda diskmaskinen? Sitter här förstås! Jag har faktiskt fått upp ett spår...på Zumba träningsprogrammen som försvann när datorn brakade ihop senast. Får sen om jag lyckas tanka hem dom eller om det skiter sig denna gång med. Undrar hur det går med alla konstiga stegkombinationer med ett halvdant knä. Men jag har inte haft ont under de senaste passen som inkluderat utfallssteg med mera. 

Nu när jag inte är i tjänst så får nog ett träningspass planeras in under eftermiddagen iallafall.
GÖTT!!!

So far so good! Nu börjar förfallet...

Veckans träning so far:

Söndag - The next challenge workout 1 tim
Måndag - Yoga 1 dryg tim
Tisdag - Effektiv förbränning 50 min
Onsdag - Platt mage stark rygg 45 min

(Nej, jag tror inte heller att jag kommer att få en platt mage av denna dvd - men den kanske kan förhindra ett och annat ryggproblem..?)

Riktigt nöjd med mig själv och att jag har tagit mig tid! Imorgon är det kvällspass på jobbet som gäller så då lär jag väl inte vara iform för nån träning när jag kommer hem. Fredag är det utbildningsdag 8-16 och så middag med gamla arbetskamrater på kvällen så träningen får nog stå tillbaka då med. Lördag satsar jag på härnäst! Hoppas på fint väder så kanske, kanske det kan bli en skogsrunda!
Mår riktigt skapligt mitt i vardagsstressen ändå, träningens förtjänst???

Dagens träning

+ =




Det gäller att "njuta" av sin lediga dag!

Dagens fett

Dagen startade i rätt riktning, sovmorgon till 09.00 och så grötfrukost och vovvepromenad med dottern. Ute i skogen hittade vi såna här vårtecken:


Sen lite krattning, rensning i rabatter och lek i trädgården. SEDAN började förfallet. Hade inget fikabröd hemma och tänkte att jag skulle göra hemmagjorda små muffins för barnen beställde fika. Och så kom jag på att jag inte hade några ägg hemma och måste hur som helst upp till affären. Det slutade med Leilas blåbärsmuffins med crumble i mina fina amerikanska muffinsformar jag vann:




Bilderna gör dem inte riktigt rättvisa men det är verkligen en hel måltid att få i sig en sån här! Som kronan på verket gjorde Jimmy vaniljsås till och vips så är man väl uppe i dagens ranson av kalorier före middagen... My och jag delade på en muffin men ändå liksom. Ikväll blir det definitivt ett förbränningspass, min mage står i fyra hörn efter helgens nattjobb med oregelbundna mat- och sovtider. Kanske man borde ha en mat- och sovklocka..? Har jobbat två nätter i rad så det här med träningen har verkligen kommit i andra hand i några dagar. Natten mot fredag var skaplig och vi fick sova ostört men natten mot lördag jobbade vi konstant från 17.00 till 04.30, gick och la oss och blev sedan väckta 06.30 av "morgonsnittet" från förlossningen. Dock inget bråttomsnitt denna gång, skönt det, vet inte hur jag hade fungerat i det läget! Tur man har trevliga arbetskamrater...

Vad ska jag göra nu då? Har som vanligt massor som borde hinnas med, tvätt, röjning och städning blandannat. Vad skulle ni börja med om ni fick välja: 1. Städa toaletterna 2. Vika ett berg med tvätt 3. Åka till återvinningen med ett berg avfall av blandad kompott? Usch vilken ågren man får av allt som ska göras. Sen så måste jag nog dammsuga hela huset inklusive hunden också, han fäller som bara den tjockisen!

Ja just ja...deklarationen ska ju räknas på också....*SUUUUCK*
Hei sitten! (Heter det så mammi?)

Sugen på äppelkaka?

Såhär mitt i veckan brukar jag stilla mina cravings på äppelkaka och vaniljsås med detta:

Man tager sig en skål med Mild naturell ekologisk youghurt, river i ett äpple av valfri sort och så pudrar man över så mycket kanel man anser sig behöva för att stilla sötsuget.

Duger för stunden och när helgen känns vääääldigt långt borta ;-)



Första utefikan!

Igår var en härlig dag. Biltvätt och röjning stod på programmet. Däremellan hann vi torka av utemöblerna och ta årets första fika på altanen. Det ska va gött å leva!




Det här med mat

Jag är uppväxt på light-produkter för att det enligt Livsmedelsverket och diverse dietister (jag var ett tjockt barn) skulle vara så. Lättmjölk, minimjölk, Lätt&Lagom, Lätta, Fun Light, lightläsk, lättdryck, sötningsmedel till förbannelse och så har vi ju brödavdelningen (6-8 brödskivor om dan rekommenderades!), magert kött & fisk och inte att förglömma - den vidriga osten Västan med sina 10% fett - som smakade skokartong. Tror till och med Västan finns som 5%-ig ost men den har jag inte testat (kanske en smaksensation?!). Jag åt allt detta. Men inte blev jag ett smalt och snyggt barn för det. I tonåren var det inte så kul att vara tjock längre. Många elaka ord från alla håll och kanter, men det ska vi inte avhandla i detta inlägg, vi håller oss till maten istället.

Vad åt jag för att gå ner 20 kg i tonåren och kan jag tillämpa något av det idag för att bli av med några kilo (typ 10-15)? Vad står på vårt matbord idag? Efter margarindebatten och diverse aha-upplevelser använder detta hushåll sig inte av något processat skit som ex Becel (det värsta du kan äta ur härdat-fett-synpunkt), Lätta, Milda, saft med sötningsmedel. Vi dricker dock lightläsk ibland men skulle lika gärna kunna köpa "vanlig" läsk, vet inte varför vissa saker har "rotat" sig så djupt?! Jag dricker ju knappt nån läsk själv utan föredrar vatten, bubbelvatten eller utspädd juice (fantastiskt gott efter träning). Nä där får det bli ändring, något för mig att tänka på när jag handlar. Glass är också en sak som innehåller många tragiska ingredienser, läs bara innehållsförteckningen nästa gång ni handlar, både pinnglass och vanlig lådglass...bäst är gammelmormors egengjorda vanilj-eller punschglass, där snackar vi naturliga råvaror! Och på tal om konstiga råvaror, allt godis...men vi försöker åtminstone hålla konsumtionen till fredagar och lördagar, alltid något.

Man kan alltid skylla på tidsfaktorn. Eller att orken tryter under jobb-veckorna. Eller att man inte har råd. Jag själv använder nog alla dom ovanstående argumenten. Efter att ha läst många fitnessbloggar om hur jag ska göra för att förändra min hälsa till det bättre, vet jag forfarande inte hur jag ska göra. Jag vill inte ha ett mellis bestående av proteinpulver-shake och dricka Fun Light till det! Jag kanske borde göra så för att gå ner dom där 15 kilona. Men jag vill inte! Jag vill veta vad jag stoppar i mig och mina småmonster. Gör jag en höna av en fjäder?! Det var ju inte så svårt när jag var 15. Då tänkte jag: "Ät mindre - träna mer". Och så gick jag ner 20 kg. Funkar det fortfarande när man är en 30-årig kärring och 2-barnsmor? Inkomster och utgifter. Som man bäddar får man ligga. Och så vidare. Kanske jag är nåt på spåren..?

Är en burk makrill i tomatsås och en avocado ett bra mellis?
Våga vägra Fun Light och Becel!!!

Gud vilket tramsigt inlägg. Lovar att skärpa mig. Men ibland är det bra att få rensa hjärnan.


Gårdagens middag (tacka vet jag husmanskost) - Köttfärslimpa

KRAAS!

Sa det i knät-med-reservdel igår. Gjorde utfallssteg och det började krasa lite men det gjorde inte ont så jag körde på som vanligt. Krasade till lite mer men det var på sista "steget" så jag tänkte inte mer på det, gjorde ju inget ont. Körde vidare och tänkte inte mer på det förräns efteråt och kände mig lite stel i knät. Under kvällen blev det mer stelt och gjorde lite ont när jag gick upp och ner för trappa/backe. Har inte hunnit känna efter så mkt idag men kanske tar det säkra före det osäkra och tar en vilodag före förbränningspasset jag tänkte köra i helgen? Surt med bakslag nu när jag kommit igång ordentligt med träningen efter påskhelgens ätande!

Igår gjorde jag en supersmarrig kyckling som jag tänkte länka till - inget för viktväktare kanske: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14474
Testa! Supergod fredagsmiddag om ni gillar balsamvinäger...och det gick utmärkt att byta ut parmaskinkan mot bacon (billiga veckan här). Jag brukar även dela kycklingfiléerna på hälften innan jag lindar runt baconskivorna, de blir fortare färdiga och så är det perfekt eftersom barnen ändå inte äter en hel kycklingfilé. Ris eller pasta har vi kokat till + grönsallad. Kanske kan funka med klyftpotatis också?

Känns riktigt lyxigt att vara ledig i fyra dagar nu - fre, lör, sön, mån - efter att endast ha jobbat tre dagar, så borde man ha det för jämnan! Men å andra sidan ska jag jobba 2 dagar och 2 nätter i rad nästa vecka så det går nog åt lite vila och att kunna koppla bort jobbet några dagar. Helgen bjuder för övrigt på att åka och klippa sonen idag, plus köpa skor åt dottern...utgifter, utgifter...denna månad får jag verkligen vända på slantarna och mycket falukorv och pannkaka får det bli. Men barnen äter ju och är nöjda så det är huvudsaken.  Deklarationen ska ses över och milersättning räknas ut, så en slant borde jag kunna få tillbaka lagom till midsommar. Sommardäcken ska på och egentligen skulle vi röja upp här i datarummet, men det får nog vänta misstänker jag.

En liten vit kissnödig vovve tassar nu runt mina fötter, så nu säger jag trevlig helg och på återseende!




Ville ni veta mera?

Ja okej då, påskhelgen i korthet (och lite bilder):
Efter ett ganska lugnt nattjobb för undertecknad åkte vi upp till Sundsvall på förmiddagen. Vissa problem med att hitta matställe efter vägen respektive kö vid trafikolycka gjorde att vi hann bli lite less på att sitta stilla innan vi var framme vid målet. Men det gick! Framme hos mor så tog hon emot med öppna famnen såklart och nygjord kycklingpaj, mmmmm! Har du receptet, mamsen, så vill jag gärna ha det! Kvällen ägnades senare åt att slappa framför tv:n och bar ta det lugnt. Sonen var lite hängig och hostade, så han ville sova med mig och fick såklart det också. Barnafadern och dottern hänvisades till bäddsoffan och mormor och morfar erbjöd sig att ta övernattningslägenheten, stackarna.

Fredagen tillbringades med en kär barndomsvän och hennes småttingar vid detta populära ställe kallat "Ankeborg":


Efteråt blev det korv, kaffe och diverse goda bakverk i lägenheten. Den minsta medlemmen i familjen W-N tryckte i sig nästan 3 korvar och 1 drygt korvbröd, rätt så imponerande med tanke på att han inte ens fyllt ett år än! Vad månde bliva?! =) Eftermiddagen tillbringades på Texas där vi intog tjockpizza till middag.

Lördagen startade med att barnen övertalade morföräldrarna om att de absolut ville bedriva påskäggs-jakt innan frukost. Dock så lyckades morföräldrarna med konststycket att få i dem lite frukost innan de gick lös på äggen! Maken och jag gick ett varv på stan och hittade lite kläder till barnen och oss själva. Jag provade nya Asics löparskor men köpte inga, måste vänta in nästa lön innan det blir affär. På efermiddagen bjöd mor på en jättegod påskbuffe varefter vi rullade ut från köket och ner i tv-soffan, där det återigen blev sällskap med Lisbeth Salander och ett gott glas rött och ostbricka senare på kvällen. Barnen sov förstås hos mormor och morfar medan vi testade övernattningslägenheten.

Söndagen...10.00 anlände vi till Södra Berget. 16.30 tog vi en promenad hem. Det var inga som helst problem med att få tiden att gå! Underbar behandling fick jag i form av rygg-nackmassage, kroppspeeling, lerinpackning, ansiktsbehandling och kurbad. Utöver detta testade vi också ångbastu, diverse bubbelkoppar och varm-kallbad. Dessutom fick vi en god spabuffe till lunch och frukt till mellis. Sämre kunde man ha det!



Hoppsan, det blev visst en drink i baren också ;-)

Sammanfattningsvis så har vi haft en härlig vistelse i Sundsvall denna gång. Roligt att få se mams & paps nya lägenhet och såklart kul att träffa dem igen. Kul också att vi hann med en dejt med min kära barndomsvän, även om vi inte ses på länge så är det som vi sågs senast igår, vi tar vid där vi slutade liksom.

"En vän är den som känner dig som du är, förstår var du har varit , accepterar vad du har blivit och ändå varsamt låter dig växa" Shakespeare

Jag låter bilden tala för sig själv...



Ser ni hur avslappnad jag är? Carpe diem.

Imorgon är det jobbardag igen...

RSS 2.0