Hur gör ni, småbarnsföräldrar?

När man tröttnat på korv med bröd, köttbullar och makaroner, hamburgare, pannkaka, pizza/kebab, risifrutti, kräm och mjölk, glass i alla dess former, chips, godis och allt som går under kategorin "fika"?

Vad äter man då? Jag ställs under hårda krav då dessa maträtter ska gå snabbt att laga (små hungriga magar äter sig annars mätta på mackor), smaka bra, inte ha "konstiga" ingredienser för då är det helt plötsligt "äckligt" och "tycker inte om det", någorlunda vettigt rent näringsmässigt (i detta hus betackar vi oss för allt som har med "light", "lätt", och konstiga sötningsmedel att göra) och inte kosta skjortan för då får vi äta knäckebröd och vatten resten av augusti månad. Nu tänker ni förstås "grillat" och "ugnsrostade grönsaker" - javisst, men kanske inte varje dag? Kom igen nu, TIPS OCH IDÉER TACK!!!

Dessutom är jag väldigt intresserad av hur man kombinerar sin "nya hälsosamma livsstil" med barns mat. Går den ekvationen ihop överhuvudtaget? Ett väldigt intressant diskussionsämne! Kom igen nu, folks! Hur tänker just du?


Finns svaren på mina frågor i denna?

Kommentarer
Postat av: mor(mor)

Tror barnen tycker det är kul att vara med och laga maten (då ser de också vad som finns i) och att vara med och duka lite fint är nog kul också. Men det här gör ni redan.Har du sett det här på Tasteline:Skolbarn och tonåringar äter lika mycket som vuxna och har ofta ganska bestämda åsikter om vad som klassas som god mat. En del vill helst äta sådan mat som man brukar kalla för skräpmat medan andra gärna äter både sallad och sushi med god min. Föräldrar vet oftast vad som är bra mat men till vardags har man både ont om tid och fantasi för att lyckas skapa riktigt bra måltider som passar hela familjen.Här sammanfattar vi de viktigaste råden för hälsosamma matvanor och längre ned på sidan ges exempel på hur en dags måltider kan se ut för ett skolbarn och en tonåring. Hur mycket mat ett barn behöver äta beror naturligtvis också på hur aktivt barnet är.Välj mat du tycker om och ät lagom mycket enligt tallriksmodellen.Fördela maten över dagen, frukost, två huvudmål och 2 till 3 bra mellanmål.Några grundläggande råd:Drick mjölk eller vatten till maten.Ät lagom mycket fett av bra sort, raps och olivolja eller smör till matlagning.Välj mjölkprodukter främst till frukost och mellanmål.Ät fiberrik mat, bröd till varje måltid.Ät två eller flera frukter varje dag. Ät två eller flera rejäla portioner grönsaker varje dag.Ät sällan och bara lite av sockerrika livsmedel.Läs mer på Tasteline om olika åldrar.Men mycket av det här kan du redan. Det kanske var recept du ville ha?2010-08-07 @ 11:19:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0